Connect with us
Hirdetés

Légiósok

Kalandos úton, de megérkezett Bonifert Bendegúz az USA-ból

Ő volt az egyedüli légiós a csapatában.

  •   :

:

Sikeresen hazaérkezett Bonifert Bendegúz: az elmúlt időszakot az Egyesült Államokban töltő kosaras egyedüli külföldiként is helytállt az egyetemi csapatában, a koronavírus viszont a hazautat nehezítette meg leginkább számára.

– Hosszabb volt az utam, mint odafele – kezdte Bonifert Ben­de­gúz a delmagyar.hu-nak, aki a napokban érkezett haza az Egyesült Államokból, a Naturtex-SZTE-Szedeákban nevelkedett játékos ugyanis az elmúlt pár hónapot a Colorado State University Pueblónál és annak egyetemi csapatánál töltötte.

Az USA-ból csak két városból indult Európába gép, így előbb Denverből Chicagóba, majd onnan Frankfurtba repültem. Késett a gépem, mert egyesével megnézték az útleveleket, három órát várnom kellett a következő budapesti járatra Frankfurtban, igazolnom kellett, hogy hosszú távra Magyarországra érkezem. Nem is tudtam követni, mennyi óra volt végül hazajönni.

Mint mondta, a hétköznapjait nem érintette a koronavírus, a bajnokságuk is rendben lezajlott.

– Amerikában alapból oda­­figyelnek a higiéniai dolgokra, kézfertőtlenítők minden épületben voltak még a járvány kialakulása előtt. Amíg Pueblóban voltam, nem regisztráltak megbetegedett embert, az iskolát már bezárták, a boltok viszont ugyanúgy nyitva voltak – tette hozzá. Az USA-ban töltött időszakát úgy összegezte, abszolút megérte a kiutazása.

A célom az volt, hogy fizikailag kicsit megerősödjek, és javuljon a dobásbiztonságom, ehhez sok lehetőség adott volt kint. Minden héten többször egyéni képzéseink voltak, összesen öt edző foglalkozott velünk, reggel 6-tól bármikor bemehettünk és gyakorolhattunk a csarnokban.

Bendegúz egyedüli külföldi volt a csapatban, viszont ez sem jelentett problémát.

– Ettől az elején kicsit tartottam, de könnyen beilleszkedtem, hiszen voltak olyan csapattársaim, akikkel együtt is laktam. Most itthon edzek, próbálom magam formában tartani, egyelőre képlékeny a jövő, benne van, hogy visszamegyek az USA-ba, vagy itthon keresek csapatot. Más volt az egyetemi rendszer, mint itthon, több, viszont kisebb számonkérés van, nincsenek nagy vizsgaidőszakok – zárta végül Bonifert Bendegúz.

Fotó: CSU Pueblo University

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés