Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Kádár Tamás minél több játékost adna az élvonalnak

Szerinte három kitételnek kell megfelelni annak, aki NB I/A-csoportos játékos akar lenni.:

:

A DEAC U23-as csapata jelenleg két vereség mellett egy győzelemmel áll az NB I/B Zöld-csoportjában. A csapat vezetőedzőjét, Kádár Tamást kérdeztük az együttes szerepléséről, az utánpótlásról, illetve többek között arról is, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki a legjobbak között szerepeljen.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert szezon elején kitűztük célul, hogy minél több fiatal, U18-as játékos kapjon lehetőséget. Nehezíti a dolgunkat, hogy ebből a négy játékosból jelenleg három is sérült. Az eredmények eddig elég vegyesen alakultak. Az Újpest elleni első meccsen elég sima vereséget szenvedtünk, elsősorban a rutintalanságunk miatt. A második összecsapásunkon nagyon jól pörögtünk és nagyon jó sebességgel vertünk meg a Hódmezővásárhelyt. A harmadik találkozónkon pedig hasonlóan az elsőhöz, rossz élességgel kosárlabdáztunk. 

– Mitől lesz valaki kész arra, hogy a felnőtt csapatban pályára léphessen?

– Ez egy elég összetett kérdés. Próbálunk az első osztály rendszerére építkezni mi is. Technikailag és taktikailag is elég sokat kell fejlődni ehhez, ezen kívül fizikális dolgokban szintén nagyon sokat kell előre lépni. Ez a három kitétel együttesen kell ahhoz, hogy valaki bemutatkozhasson az élvonalban, mint felnőtt játékos. 

A felnőtt csapatnál is számítanak Kádár Tamás munkájára. (fotó: deacbasket.hu)

– Ön személy szerint hogyan tudja ehhez hozzá tenni a saját részét? Hogyan készíti fel a fiatalokat az “A” csoportra? 

– Szerencsére én ott dolgozom az első csapatnál is, így látom a rendszert, illetve a felfogást, amit próbálok átadni a fiataloknak is. Emellett Berényi Sándor kollégámmal próbálunk egyéni képzéseket tartani, hogy minél hamarabb be lehessen őket vetni. Úgy, ahogy ez sikerült is már párszor a szezonban és a felkészülés során. 

– Mik a személyes céljai rövid és hosszú távon az edzői pályafutását tekintve? 

– Tavaly U18-as edző voltam, most az U20-nál tevékenykedem. Ezt a korosztályt nagyon szeretem, én konkrétan velük szeretek dolgozni. Örülök neki, hogy a felnőtt csapatnál is ott lehetek, mert nagyon sok mindent látok és értelemszerűen sokat tanul az ember. A célom az, hogy minél több fiatalt felkészítsek arra, hogy az élvonalban bemutatkozhasson és felnőtt kerettag legyen. Hogy ez Debrecenben sikerül nekik, vagy máshol, az már mellékes. A lényeg, hogy minél több játékost adjak az NB I/A csoportjának. Ezen felül szeretnék helyet kapni egy utánpótlás-válogatott szakmai stábjában 3-5 éven belül. 

Kiemelt fotó: deacbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés