Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Június végéig együtt dolgozik a keret Szolnokon

Pór Péter, a klub szakmai igazgatója az új igazolásokról, Pongó Mátéról és Zsíros Péterről is beszélt.

  •   :

:

Már két hete együtt edzenek a Szolnoki Olajbányász játékosai – árulta el Pór Péter szakmai igazgató a klub hivatalos honlapjának.

– A kosárlabda nélkül eltelt hetek után érthetően már mindenkinek nagyon hiányzott a mozgás, ráadásul van is mit bepótolniuk a fiúknak. Gaser Potocnik vezetésével most tizenkét játékossal dolgozunk, sok egyéni képzés, kiscsoportos munka, sportsérülések megelőzésére irányuló feladatok végrehajtása és képességfejlesztés szerepel a programban. Ezen felül a szakmai stáb kezdi kialakítani a csapat következő szezonbeli játékstílusát.

A szakember elmondta, hogy már az új igazolások is Szolnokon vannak, sőt, a csapattal együtt készül a nemrég két évvel hosszabbító Marjan Cakarun is.

– A fiatalokon, azaz Pallai Tamáson, Gilszki Eriken, Csák Bencén, Frank Áronon, Arnóth Zoltánon, Samuel Taiwon, Rudner Gáboron kívül együtt dolgozik a gárdával a csapatkapitány Kovács Péter, Juhos Levente, az Oroszlányból hazatérő Zsíros Péter, a PVSK-tól szerződtetett Pongó Máté, valamint a szerződését két évvel meghosszabbító horvát center, Marjan Cakarun is. Nagy szükségünk volt arra, hogy együtt dolgozhasson a keret meglévő része, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a klasszikus nyári szabadságra milyen állapotban mennek el a játékosok. Ecseki Dániel erőnléti edző sokat foglalkozik a fiúkkal, s a hónap végén minden játékos megkapja a rá vonatkozó egyéni edzéstervet, amit a szünidőben kell majd elvégezniük az aktív pihenő idő lejárta után. Augusztusban mindenkinek az elvárt állapotban kell megérkeznie az edzőtáborba.

Kitért arra is, hogy folyamatosan tárgyalnak a menedzserekkel egy esetleges új igazolás kapcsán.

– Természetesen hozzánk is érkeznek ajánlatok külföldi játékosokról, Gasper Potocnikkal és Szarvas Gáborral rengeteg videót megnézünk és folyamatosan tárgyalunk menedzserekkel. Ezen sokat dolgozunk, remélem hamarosan megtaláljuk azokat az embereket, akikkel ütőképes, jó csapatot tudunk formálni.

Pór Péter szót ejtett a Szolnok két új magyar szerzeményéről, Pongó Mátéról és Zsíros Péterről is.

Pongó Máté személyében az irányítóposztra egy fiatal, de rutinos magyar játékost sikerült megszereznünk, ami nagy előrelépés az előző évadhoz képest. Máté klasszikus irányító, aki a kontrolált játékban lesz nagy segítségére csapatunknak. Kiválóan olvassa a játékot, jól szervezi a támadásokat, jó passzokkal hozza helyzetbe társait, s kellően veszélyes távolról is. Zsíros Péter szolnoki nevelés, ismerjük őt. Az elmúlt években Oroszlányban sokat erősödött, rutint szerzett. Bár elsősorban a négyes az ő posztja, de akkor sem jön zavarba, ha a hármas poszton találja magát. Nagyon hatékony a három pontos vonalon kívülről, remek érzékkel szedi, mind a támadó, mind a védő lepattanókat, s elképesztő fizikuma van. Nagyon agresszívan, kellemetlen stílusban védekezik, nem szeretnek ellene játszani az ellenfelek. Úgy vélem, velük nagyot léptünk előre csapatépítésben, hasznos emberek, akik erősebbé teszik a magyar magunkat.

Fotó: olajofficial.hu

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mendezmilanka487moldi56 Recent comment authors
milanka487
Olvasó

Valaki tud esetleg valami átigazolási pletykát?😀
Sajnos most csak ezekkel kapcsolatban lehet kommunikálni

moldi56
Olvasó

Nyugi lesznek.Nézik a videókat ezerrel.

moldi56
Olvasó

Zsíros Peti :”Nagyon agresszívan, kellemetlen stílusban védekezik, nem szeretnek ellene játszani az ellenfelek.” Vojvoda ellen lehet bizonyítani,remélem sikerül is.

Mendez
Olvasó

Kérjen tanácsot Ron Currytől.
Jó pénzért biztos elárulja a receptet. 😂😂😂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés