Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

JP Auto-JKSE – Zalakerámia ZTE KK

A hazaiaknál sok volt a beteg, a vendégekhez Harris még nem érkezett meg.

JP Auto-JKSE – Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 15. forduló, szombat 18:00
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Praksch P., Söjtöry T., Balog Gy. A. (Páli Dr. K.)

JKSE: Pitts – Rakics – Coleman – Alekszandrov – Pantelics.

ZTE: Ware – Gulyás – Thompson – Szabó Zs. – Agafonov.

A férfi bajnokság 15. fordulójában a harmadik helyen álló Jászberény fogadja az ötödik Zalaegerszeget. A két csapat között csupán egy győzelem a különbség, így a zalaiak egy esetleges idegenbeli sikerrel beérhetik a jászságiakat. A JKSE-nek van törleszteni valója, a ZTE otthonában 70-66-ra kapott ki még a második fordulóban.

Nikola Lazics, a JKSE vezetőedzője: Nehéz mérkőzés vár ránk, mert a ZTE ebben a szezonban is nagyon jó teljesítményt nyújt. Tiszteljük az eddig elért eredményeiket. Minőségi csapatról beszélünk, hiszen nem szokott minden csapat Sopronból vagy Pécsről győztesen távozni. Természetesen szeretnénk folytatni a jó szériánkat és hazai pályán is nyerni. Sajnos a hétközi munkánkat betegségek nehezítették, alig tudtunk normálisan edzeni. Egyelőre nem tudom, hogy kire számíthatok holnap és kire nem. Neveket nem szeretnék mondani, de több játékos is hagyott ki edzéseket.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Az eddigi eredmények alapján Jászberénybe menni nem ajándék. Nagyon erősek hazai pályán, de például legutóbb Pakson is sikerült nyerniük, ami szintén keveseknek sikerül. Ami nagyban befolyásolhatja még a dolgokat, hogy kevesen vagyunk, mert az új légiósunk csak hétfőn fog hozzánk csatlakozni. De ettől függetlenül történt már olyan ebben a bajnokságban, hogy nem mi voltunk az esélyesek, mégis sikerült győznünk idegenben. Abból a szempontból optimisták vagyunk, hogy képesek vagyunk bravúrokra. A jelenlegi állapotunkban megverni idegenben ezt a Jászberényt, mindenképpen a bravúr kategória. A héten a felkészülésünk jól sikerült. Taktikailag tudjuk, hogy mit kell megvalósítanunk. Ha ez összejön a mérkőzésen is, akkor jó esélyünk lehet arra, hogy meglepetést okozzunk. Ellenkező esetben nehéz ügy lesz.

[totalpoll id=”2293″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a BB1.hu szakértője, Bódi Ferenc, magyar bajnok és kupagyőztes, korábban Szolnokon, Dombóváron, Nyíregyházán, Fehérváron és az MTK Törökbálintnál is megfordult bedobó elemezte:

– Azt hiszem, hogy mondhatjuk, mára a Jászberény egy meghatározó csapata lett a bajnokságnak, amit a tabellán elfoglalt pozíciója is mutat. Nagyon jó légiós kontingensük van, akik között már régről ismert arcok is vannak. Azt pedig már többször is hangsúlyoztam, hogy amennyiben Nikola Lazicsot hagyják dolgozni, akkor egészen extra eredményekre képes az adott csapatával. Ezt jól bizonyítja az idei Jászberény, de régebbről például a szegedi Magyar Kupa bronzérem is önmagáért beszél. Stabil a JKSE játéka, vereségeik alkalmával is szoros meccseket játszottak. Erre képesek bárkivel a mai mezőnyből. Nagy skalpokat sikerült már begyűjteniük az idei bajnokságban, valamint idegenből is fontos győzelmeket hoztak el. Ez számomra azt mutatja, hogy mentálisan erősek.

Egészen kimagasló dobószázalékra képesek, de ha a dobások nem mennek éppen annyira, akkor képesek a védekezésen szorítani és a lepattanók megszerzésében is felülmúlni az ellenfelet.

A ZTE kicsit hullámzó teljesítményt nyújt, az utóbbi időben többször is kikaptak. Ettől függetlenül nem szabad őket leírni, mert korábban már bebizonyították, hogy képesek idegenbeli meglepetésekre is. A játékukat elsősorban a légiósaik és Szabó Zsolt határozza meg, de mellettük szóhoz jutnak a fiatalabb magyarok is. Időnként ők is egészen jól szoktak muzsikálni. Ami most biztosan hátrányt jelent számukra, hogy legújabb igazolásuk, az Albából ismert Harris még nem érkezett meg hozzájuk és nem fog játszani.

Nem várok meglepetést a holnapi találkozón, szerintem a Jászberény meg fogja ezt nyerni. Elképzelhetőnek tartom, hogy szorosabb lesz a végkimenetel, de én egy biztosabb jászberényi győzelemre tippelnék.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
kinemugralOutlawderrylKinter for presidentMuszka7909 Recent comment authors
kinemugral
Olvasó

ennyi gyökér vasit egy helyen
berényiek szóljanak ehhez a cikkhez, ne ezek az agyoniskolázottak

Aspergius
Olvasó

Semmi meglepő nem lenne abban ha nyerne a Zte idegenben. Bencze és Ware is dolgozott Berényben. Szabó pedig nagyon jó az utóbbi hetekben. Hiába erős a JKSE kezdője, a ZTE kezdője se rossz, ráadásul Bencze nagyon jól rotál Laziccsal ellentétben, pedig a berényi padon is ülnek ügyes játékosok. Otthon remélem ha nehezen is de behúzza a JKSE. Hajrá Berény !

Outlaw
Olvasó

Nem értem. Bencze és Ware dolgozott Berényben. Ez miben fog segíteni?

Aspergius
Olvasó

Remélem tényleg nem lesz jelentősége.

ztefan
Olvasó

Talán újra meglepetést okozhatunk, de kökemény védekezés, és kevés pontos meccsen lehet meg a gyözelem.Előre az égi színekért!

derryl
Olvasó

Kb annyi esélyetek van, mint kerekesszékesnek rúdugrásban!

Muszka7909
Olvasó

Este várlak a meccsfórum alatt ha esetleg nyernénk!!

derryl
Olvasó

Rendben!

vasipasi
Olvasó

Nem tudom elképzelni, hogy ne a Jászberény nyerjen.

Muszka7909
Olvasó

Akkor kicsit erőltesd meg magad.

Kinter for president
Olvasó

A Pécs-ZTE előtt ezek szerint el tudtad képzelni, hogy vendég siker születik:)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés