Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

JP Auto-JKSE – Szolnoki Olaj KK

Rengeteg problémája van a Szolnoknak.

JP Auto - JKSE - Szolnoki Olaj KK

Bajnokság, 25. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szombat, 18:00
V.: Praksch P., Török R., Pozsonyi L. (Nagy J.)

Jászberény: Ruják B. - Rakics - Brbaklics - Cseh - Pantelics.

Szolnok: Vojvoda - Rudner - Malesevics - N. Milosevic - Tóth Á.

A két csapat közül igazi tétje már csak Szolnoki Olaj KK számára van a megyei rangadónak. A listavezető egy győzelemmel bebiztosíthatta alapszakasz-győzelmét a Körmend előtt, ám a rengeteg sérülés miatt az is kérdéses volt, hogy egyáltalán milyen kerettel vághat neki a meccsnek. Ugyanígy sok gond van a JP Auto – JKSE háza táján is. A jászságiak valószínűleg a negyedik helynél előrébb már fognak tudni lépni, de számukra komoly presztízs meccs egy Olaj elleni rangadó.

Nikola Lazics, a JP Auto – JKSE vezetőedzője: A Szolnok az utóbbi évek legerősebb magyar csapata. Az más kérdés, hogy hozzánk hasonlóan ők is rengeteg problémával küzdenek. Akárcsak, valószínűleg Dragan Alekszics sem tudná biztosan megmondani, hogy kire számíthat majd szombaton és kire nem. Annyiban javult nálunk a helyzet a héten, hogy Alekszandrov elkezdett újra edzeni. Sem az ő, sem Pitts esetében nem tudom megmondani, hogy tudják-e vállalni a játékot. Ami biztos, hogy Coleman továbbra sem játszhat. Ettől függetlenül szeretnénk egy jó meccset játszani a Szolnokkal. Ez egy megyei rangadónak számít, de még sosem volt ilyen kicsi a különbség a két csapat között, mint az idei szezonban. Már idegenben is sikerült jó meccset játszanunk velük. Az a legfontosabb, hogy a sérültjeink épüljenek fel mielőbb, és akkor jól fogunk tudni szerepelni a folytatásban is.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nagyon nehéz lesz számunkra ez a meccs, mert rengeteg problémával küszködünk a keret összetétele során. Emiatt sok mindenen kellett változtatni. Az edzéseken, a rendszeren, ahogy eddig játszottunk és a rotáción is. Az utóbbi hetekben lényegében alig tudtunk foglalkozni az ellenfelekkel, mert örültünk, ha a saját dolgainkat kicsit kezelni tudjuk. A Jászberény a szezon legnagyobb meglepetését okozta az eddig elért eredményeivel. Folyamatosan szállították a jó eredményeket az alapszakasz során, így nem véletlen a jelenlegi helyezésük. Hazai pályán mindig veszélyesek, így nem lesz egyszerű nyerni, az már biztos. Viszont nem adjuk fel soha, és már csak azért is szükségünk lenne erre a győzelemre, hogy megtartsuk az alapszakasz első helyét. Benkére, Kovácsra, Sztrahinja Milosevicsre, Rowsey-ra biztosan nem számíthatok, de Andric szereplése is erősen kérdéses. Airington elkezdte az edzéseket, talán pár percet fog tudni vállalni.

[totalpoll id=”12765″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– Egy olyan mérkőzés jutott számomra, ahol a bajnokságban látottakból és a jelenlegi helyezésekből nem lehet kiindulni. Mivel mind a két csapatban sok a hiányzó, még az is kérdés lesz, hogy fel tudják-e tölteni a tizenkettes keretet. Ha azt nézzük, a két csapat közül inkább az Olajnak fontos ez a mérkőzés, hogy megtartsa az alapszakasz első helyét. Tudtommal nem maradt túl sok játékosa.

Airington, Milosevics, Benke, Kovács és Rowsey hiánya miatt nagy hátrányban vannak. Ezeket a játékosokat szerintem bármelyik csapat elfogadná kezdőötösként.

Ugyanez elmondható a Jászberényről is. Nem tudom pontosan, hogy ki lesz bevethető és ki nem. Az alapszakasz hajrájára nagy érvágás Coleman, Pitts és Alekszandrov hiánya is. Kérdés, hogy közülük tudja-e valaki vállalni a játékot. Ha mind a két csapat teljes kerettel lenne, akkor is nehéz lenne megítélni, de így még nehezebb. Így azt mondom, hogy talán a Jászberénynek van egy picit könnyebb dolga a hazai pálya miatt. A kisebb csarnok nehézségeit és a varázsát is figyelembe véve.

Az idei év egyértelmű meglepetés csapata az Alba mellett a Jászberény, csak az egyik negatív, míg a másik pozitív előjellel. Nagyon összeszokott, szép kosárlabdát játszanak. Ebben megvan a légiósok, illetve a magyar játékosoknak is a megfelelő elegye. Lazicsnak az a nagy erénye, hogy mindenkinek megtalálta a helyét a csapaton belül.

A Szolnok azt igazolta, amit vártak tőle, amíg nem jöttek a gondok. De azóta törvényszerű a visszaesés. Egyértelmű, hogy két-három ember nem tudja úgy hozni a mérkőzéseket ebben a kiegyensúlyozott bajnokságban. Várható volt, hogy be fognak csúszni a hibák és a vereségek.

A meccsen egyértelműen az lesz a döntő, hogy alapvetően melyik csapat tud több olyan játékost szerepeltetni, aki meghatározó.

Az is számítani fog, hogy aki eddig kevesebb szerephez jutott – köztük a fiatalabb magyar játékosokra gondolva – mennyire lesz vagány és mennyit tud hozzátenni meglepetésként.

Taktikai dolgokba nem szeretnék belemenni, mert a körülmények ismeretében ezt nehéz megtenni. Ahogy korábban említettem, a hazai pálya előnye miatt egy picivel talán a Jászberényt favorizálnám a holnapi mérkőzésen, 51-49-es százalék arányban.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ZvezdaKosár122Rougenyolcmegnyolc Recent comment authors
Rouge
Vendég
Rouge

A holnapi meccs az érdekes lesz mindkét oldalon ennyi sérülttel….lehet hogy a bajnokság hátralevő részét egy közös csapattal kellene abszolválni….a “Jászkunsági gyerekek”…:) Az egyértelmű, hogy Lazics mester ezt a mérkőzést be akarja húzni, náluk az esély; ez a Berény számára most egy óriási lehetőség, sohasem győztek még ellenünk….ne legyenek kétségeink afelől, hogy mind Alekszandrov, mind Pitts pályára fog lépni (utóbbinak porcsérülés van a térdében). Az esélyek hatvan-negyven oda. Ami minket illet, nézzük meg, hogy mire számíthatunk a bajnokság hátralevő részében, nézzünk egy pesszimista és egy optimista verziót. Először is van négy felnőtt játékosunk, akik mentálisan és fizikálisan is rendben vannak:… Olvass tovább »

Kosár122
Olvasó

Teljesen egyetértek. Remélem jóra fordul a helyzetetek. Hajrá berény!
Hajrá Olaj!

Zvezda
Olvasó

Elég durva, ahogy ez a hullám most elkapta az Olajt. Szerintem az optimista becslés túl optimista. Ha a négy között végeztek, az már jó eredmény. Persze a kupát is hoztátok. Úgyhogy nem lehet biztosat mondani.
Nekünk most az kell, hogy nyerjen a Berény.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az Olaj Tábor munkához látott. Köszönöm fiúk, fantasztikusak vagytok. Előre a holnapi győzelmért, mert ilyen szurkolókkal sikerülhet.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés