Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

JP Auto-JKSE – Szolnoki Olaj KK

Vojvoda talán visszatérhet.

JP Auto - JKSE - Szolnoki Olaj KK

Középszakasz, felsőház, 4. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szombat, 18:00
V.: Benczur T., Ádám J., Balog Gy., (Gincsai J. Dr.)

Jászberény: Pitts - Rakics - Brbaklics - Czirbus - Pantelics.

Szolnok: Airington - Vojvoda - Rudner - N. Milosevics - Tóth Á.

A JP Auto-JKSE fogadja hazai pályán, szombaton este a középszakasz felsőházának negyedik fordulójában a Szolnoki Olaj KK-t. A Jászberény az előző fordulót pihenéssel töltötte, Nikola Lazics csapata volt a szabadnapos, míg a szolnokiaknak foghíjasan volt egy szombathelyi túrájuk, ami vereséggel zárult. A megyei derbi pikánsnak ígérkezik, hiszen az alapszakasz zárófordulójában, egy utolsó másodperces Pitts-triplával nyertek a jászságiak, aminek köszönhetően az Olaj elveszítette első helyét a tabellán.

Nikola Lazics, a JP Auto – JKSE vezetőedzője: Legutóbb egy nagyon kemény, jó hangulatú meccset játszottunk a Szolnokkal. Hasonlóra számíthatunk szerintem ismét. Akkor mi voltunk a szerencsésebb csapat, hiszen a végén sikerült magunk javára fordítani a meccset egy extra kosárral. Ellenfelünket különösebben szerintem senkinek nem kell bemutatni. Tudjuk, hogy a szolnokiaknak is hasonló problémáik vannak, mint nekünk, mert sok a sérült játékosuk. A héten szabadnaposak voltunk, de ez idő alatt sem sikerült mindenkinek regenerálódnia. Továbbra is akad bőven gondunk. Nem tudunk sajnos normális edzésmunkát végezni a jelenlegi felállásunkban. Alekszandrov nem tudott edzeni, nem tudom, hogy számíthatok-e rá. Cseh Györgynek is van problémája, az ő szereplése is a meccs előtt fog eldőlni. Orlando Coleman pedig továbbra sem bevethető.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Ugyanolyan kemény és szoros mérkőzésre számítok ezúttal is, mint amit az alapszakasz során játszottunk Jászberényben. Tudjuk róluk, hogy egy percre sem fogják feladni, hiába lépünk meg akár tíz ponttal is tőlük. Lépésről-lépésre dolgozzák le a hátrányukat. Ehhez megvan az elképzelésük, a védekezési-  és támadó szisztémájuk. Egész szezonban jól teljesítenek, de erről már többször is beszéltünk korábban. Jó ideje nekik is vannak már problémáik a keret összeállítása során, de sikerül jól megoldaniuk ezt a helyzetet. A kispadról beszálló játékosok sok energiát tudnak vinni a csapatuk játékába, és sikerül pótolniuk egy-egy hiányzót. Nehéz meccs lesz. Magunkról nem mondhatnám el, hogy teljes önbizalommal játszanánk, hiszen a keretet illető problémák nagyban meghatározzák az eredményességünket. Sok problémánk van védekezésben, de ez nem meglepő, hiszen sok változás történt a keretben, sok a sérültünk. Emiatt kicsit a szisztémán is változtatnunk kellett. Próbáltunk felkészülni alaposan belőlük. Remélem, hogy jobban fogunk játszani, mint legutóbb. Vojvoda Dávid játékára már van esély, az utolsó edzésen meglátjuk, hogy mennyire vannak fájdalmai. Ha úgy érzi, hogy rendben van, akkor játszani fog. Ellenkező esetben nem szeretnénk kockáztatni semmit.

[totalpoll id=”14579″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

– Biztos vagyok benne, hogy egy jó meccset fognak látni a kilátogató nézők. A Jászberény továbbra is stabilan, jól teljesít, a Szolnoknak pedig biztosan nagy motivációt jelent, hogy az alapszakasz során ezt a meccset elbukták. Már gyakorlatilag a kezükben volt a győzelem, amikor Pitts nagyon távolról betalált. Ezen a meccsen nem lehet olyat mondani, hogy bármelyik fél is esélyesebb lenne.

Könnyen előfordulhat, hogy ez megint egy egy labdás meccs lesz, mint legutóbb. Nem lepődnék meg, ha így alakulna.

Persze, itt most nagyban befolyásolhatja a mérkőzés alakulását, hogy melyik csapat éppen milyen kerettel tud kiállni. Mindkét oldalon vannak hiányzók, emiatt is nehéz reálisan látni a helyzetet.

Noha a Körmendnek sikerült győznie Jászberényben, de nem nyerni járnak oda a csapatok. Ez mindenképpen a jászságiak mellett szól. A Szolnok mellett az szól, hogy a sérültek ellenére egy rutinos csapatról van szó, mely idegenben sem jön zavarba. A szombathelyi vereségük alkalmával nem játszott Vojvoda, de ha most tudja vállalni a játékot, az nagyon sokat számíthat. Ő az az ember, aki hozzá tudja tenni azt a pluszt, amire szüksége van a csapatának a kritikus helyzetekben. A kihagyása után kérdéses, hogy milyen állapotban jön vissza. Emiatt lehet, hogy nem reális tőle sem elvárni, hogy csúcsformában lépjen be. Ha tud játszani, akkor biztosan meg fogja kapni a játékidejét.

Ez egy kiélezett ki-ki mérkőzés lesz. Most a megérzéseim alapján sem tudnám megmondani, hogy melyik csapat fog nyerni.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RRichieGjaszberenyikseOlajheartS.PippenGodemperor Recent comment authors
RRichieG
Olvasó

Tipp:győzelem Voja buzzerrel. Veszítenivalója itt csak a Körmendnek van, rajtuk az esélyesség terhe. Nálunk pedig van 2 sárkány, akik ha felépülnek porrá égetjük a holtak seregét.

Olajheart
Olvasó

Nagyon kellene a győzelem. Mindent bele fiúk. Küzdjetek. Hajrá olajka

S.Pippen
Olvasó

Ha Alexandrov játszik, ismét meglehet a meccs a Berénynek.

Godemperor
Olvasó

Voja nélkül szerintem ezt behúzza a Berény. OlajTV lesz? Mert megnézném ezt a meccset.

jaszberenyikse
Olvasó

Voja valószínűleg játszani fog csak kérdéses,hogy mennyit. Ha Alexandrov nem játszik nálunk akkor nagy szarban vagyunk. Lesz Olaj TV.

Godemperor
Olvasó

Fene tudja. Igazából ti teher nélkül játszhattok, vesztenivalója a Szolnoknak van csak. Pécs már nem előz titeket, meg ti se fogtok minket. Viszont ha az Olaj netán kikap, akkor még a második helyük is necces.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés