Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

JP Auto – JKSE – Naturtex-SZTE-Szedeák

Mindkét oldalon vannak sérülések, kérdéses a csapatok összeállítása.

JP Auto - JKSE - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 23. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szerda 19:00
V.: Földházi T., Goda L., Lengyel Á. (Hartyáni Zs.)

JKSE: Pitts - Rakics - Kerpel-Fronius - Alekszandrov - Pantelics.

Szedeák: Boltics - Wirth - Vágvölgyi - Ponjavics - Krapic.

Egyértelműen a Jászberény tűnik a Szeged elleni összecsapás esélyesének. A harmadik helyen álló jászsági együttes hazai pályán nem szokott hibázni, és hozni szokta a kötelező győzelmeket. Nikola Lazics azonban óva int attól, hogy csapata könnyelműen vegye az utolsó előtti Szedeákot. Véleménye szerint több van a szegediekben, mint amit eddig mutattak.

Nikola Lazics, a JP Auto – JKSE vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítok, mert jól ismerem a Szegedet. Jól ismerem a játékosokat, és tudom, hogy annál sokkal többre képesek, mint amit a jelenlegi tabella mutat. Ebből már valamit megmutattak legutóbb a Kecskemét ellen is, szóval óvatosan kell hozzáállnunk a találkozóhoz. A palánk alatt szerintem sokat erősödtek a szegediek Krapic érkezésével. Vele, Suloviccsal és Juhossal nagyon erős lett a palánk alatti szekció, kívül pedig Boltics, valamint Ponjavics veszélyes, de Wirth is feljövőben van. A két csapat éppen ellentétes utat jár most be, hiszen mi sorban idegenben játszottunk, míg a Szedeák hazai pályán. Szeretnénk természetesen nyerni, de nem lesz könnyű. Több problémával is küszködünk, hiszen Rakics legutóbb betegen játszott, Pantelics még alig épült fel és Alekszandrovnak is van egy olyan sérülése, ami pihentetést igényelne, amire viszont nincs idő. Coleman biztosan nem játszik még, az ő felépülése még több időt vehet igénye. Ettől függetlenül számítunk közönségünk segítségére, akik mindig nagy támogatást nyújtanak számunkra hazai pályán.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Jót tett a csapat hangulatának a Kecskemét elleni győzelem, de sajnos megint újabb nehézségekkel küzdünk. Juhosnak kiment a bokája, Sulovicsnak begyulladt a mandulája, emiatt megint kérdéses a Jászberény elleni összeállításunk. Ettől függetlenül remélem, hogy bebizonyítjuk, hogy a Kecskemét elleni mérkőzés nem volt véletlen és a megkezdett úton tudunk továbbhaladni. Jól kell ahhoz játszanunk, hogy legyen esélyünk egy jó mérkőzésre, mert a Jászberény nagyon erős. A csapat két kisemberére vigyáznunk kell. Pitts és Rakics azok, akik kreativitást visznek a csapat játékába, az ő kikapcsolásuk kulcsfontosságú. Emellett pedig a palánk alatt egy olyan rutinos duó oldja meg a feladatait, mint Alekszandrov és Pantelics. Utóbbi tartja össze a csapat védekezését is. A padról beszálló játékosok is nagyon jó csapatemberek, mint például Kerpel-Fronius, Cseh vagy éppen Czirbus. Próbálunk elsősorban magunkkal foglalkozni, hogy mit és hogyan kell játszanunk. Ha minőségben tudjuk azt hozni, ami elvárható lenne a csapattól, akkor egy szoros meccsre jó esélyünk lehet.

[totalpoll id=”10787″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– A Jászberény bizonyítja azt, hogy sérültek, kiesők ellenére is képesek stabil teljesítményre. Pantelics vagy éppen Coleman hiányában is tudnak nyerni. Van egy olyan játékrendszerük, amiben mindenkinek megvan a helye, és így tudnak pótolni játékosokat egy-egy meccsre. Jól állnak a mérkőzésekhez és élesen, koncentrálva rá tudják erőltetni az akaratukat a másik csapatra. Mindig tudatosan játszanak. Néha Pitts és Coleman túlvállalja magát, de egyébként ők is be tudnak állni a sorba. Sokszor tudatosan jól használják ki az ellenfél hibáit. Például, ha bónuszban vannak, akkor a jó egy-egyezéseiket használják betörésből és ebből harcolnak ki faultokat, vagy teremtenek leosztásokból jó helyzeteket. Ha így játszanak, akkor bárki ellen képesek nyerni. A kupában viszont bebizonyosodott, ha nem elég élesek, vagy egyénileg próbálkoznak inkább, akkor bárkitől ki tudnak kapni.

Azért ilyen jó ez a csapat, mert Nikola Lazics elfogadtatta a játékosaival, hogy csak csapatként, ebben a rendszerben játszva tudnak ilyen eredményesek lenni.

Az a jászberényiek érdekessége, hogy idegenben sokkal megbízhatóbban teljesítenek, mint hazai környezetben. Otthon néha nem olyan magabiztosak, de azokat is profin abszolválják. Idegenben valahogy tudatosabb kosárlabdát nyújtanak, a védekezésük is stabilabb. A csapat játékának a kulcsa a két amerikai egy-egyezései, valamint Alekszandrov és Pantelics palánk alatti munkája. De hozzá kell tennem, hogy Rakics játéka is nagyon letisztult. A régi önmagához képest már tudja azt, hogy mire képes és milyen helyzeteket kell elvállalnia. Emellett a magyarok is egyre jobban szállnak be a játékba, és 5-15 percekre képesek magas szinten helyettesíteni a kezdőjátékosokat. Valószínűleg ez azért van, mert élvezik Nikola Lazics vezetőedző bizalmát. A győzelmekhez az ő teljesítményükre is szükség van. Úgy gondolom, hogy ez a jászberényi csapat titka.

A Szeged egy simán megnyert mérkőzésből jön. Szerintem senki nem gondolta volna, hogy ennyire meg fogja tudni verni a Kecskemétet. Főleg úgy, hogy a két csapat hasonló kosárlabdát játszik. Érdekes ez, hiszen előtte pedig egy teljesen más stílust képviselő Körmendtől simán kikaptak. Amikor olyan stílussal találkoznak, amilyen az övék és jól dobnak, akkor képesek eredményesek lenni. Náluk az a kulcskérdés, hogy Boltics hogyan mozgatja a csapatot. Ő nem a legjobb kezű játékos a magyar bajnokságban, de a legutóbbi meccsen távolról is betalált. Akkor már biztos voltam abban, hogy meg fogják nyerni a mérkőzést. Az ő semlegesítése lesz a kulcs elsősorban. Ha centerposzton Juhos Levi jól játszik, és a fiatalok is olyan teljesítményt nyújtanak, bedobálják a helyzeteiket, mint a Kecskemét ellen, akkor jó esélyük lehet. Abban van az igazi erejük, ha csapatként küzdenek. Nem látványos a kosárlabdájuk, inkább a szerb, rakkolós, kemény játék érvényesül náluk. Negyven percen keresztül ugyanúgy játszanak. Ezzel pedig eredményesek tudnak lenni.

Egy igazi idegenbeli bravúrra most szükségek lenne, hogy eltávolodjanak a play-out-tól. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy a Jászberény, ha nehezen is, de meg fogja verni a Szegedet. 5-10 pontos különbségre tippelek.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Kalok KevinjaszberenyikseGecse J. MárióKoops Recent comment authors
Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nyer ma a Berény és meg van a play off!

jaszberenyikse
Olvasó

Ez az utolsó mérkőzés az alapszakaszban ahol mi számítunk esélyesnek. Nehéz meccs lesz, a Szeged túl könnyen nyert a Kecsó ellen. Mindent bele kell adni a Falco ellen pedig legyen sok lehetősége a magyaroknak. Mindent bele! Hajrá Berény!!!

Koops
Olvasó

Szedeák okozni fog kis meglepetést nagyon remélem! Plus ha kikapnak az se baj, de akkor szép szoros meccset játszanak! 🙂

Gecse J. Márió
Olvasó

Hááát… ha Juhos és/vagy Sulovics nem vállalja, akkor reménytelen.

Gecse J. Márió
Olvasó

Tippszmixűtééé!? 🙂 Én is.! 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés