Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

JP Auto-Jászberényi KSE – Pécsi VSK-Veolia

A pályaelőny a tét.

JP Auto-Jászberényi KSE - Pécsi VSK-Veolia

Felsőházi középszakasz, 10. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szerda, 19:00
V.: Benczur T., Tözsér D., Rácz Zs. (Balogh L.)

JKSE: Pitts - Rakics - Brbaklics - Kerpel-Fronius - Pantelics.

PVSK: Pongó - Taylor - Csirics - Budimir - Horti.

Izgalmas csatára van kilátás a felsőházi középszakasz záró fordulójában, ahol a negyedik Jászberény az ötödik Pécset fogadja. A két klub között egy győzelemnyi a különbség, a képlet egyszerű: aki nyer, övé lesz a pályaelőny a szombaton kezdődő negyeddöntők során. Nem fogják megunni egymást a csapatok…

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Az elkövetkezendő időben jó néhány mérkőzést fogunk játszani a Péccsel, most jön az első. Mindkét csapat számára fontos meccs lesz, hiszen ez dönt arról, hogy kié lesz a pályaelőny a play off-ban. A PVSK nagyon stabilan játszik, ezt megmutatta a Körmend ellen is, amikor simán nyert, de nem csak akkor, már korábban is nagyon jól játszott, többek között Pécsen is simán nyertek ellenünk. Korábban is elmondtam már, nagyon tisztelem őket azért, amit az utolsó pár szezonban csináltak. Idén is remek kombinációt alkotnak a fiatal, tehetséges magyarok és a rutinos légiósok. Csirics, Budimir és Taylor is nagyon jó és stabil játékos, Pongó az utóbbi időben szintén nagyon jól játszik, akárcsak Horti. Nagyon nehéz nekünk ellenük játszani, bár azt gondolom, ezzel nem csak mi vagyunk így, mindenkinek nagyon kellemetlen ellenfelei tudnak lenni. Foglalkoznunk kell a saját csapatommal is, bár egyelőre nem tudom, hogy kire számíthatok holnap. Nincs semmi új, továbbra is rengeteg problémával küzdünk. Pitts játszott a Szolnok ellen, valószínűleg rá számíthatok, szerintem Pantelicsre is, de Alekszandrov nagy kérdés, illetve Rakics is, aki beteg, és nem tudom, mi lesz vele holnapig. Cseh Gyuri biztos, hogy nem játszik, rá műtét vár. Én már egy kicsit jobban vagyok, még nem vagyok száz százalékos, de ez a legkevesebb problémánk most. Nem voltam még ilyen helyzetben pályafutásom során, nem is akarok sírni, nem azért mondom, ismerem annyira a saját csapatomat, hogy tudjam, mindent, amit csak tudunk, meg fogunk tenni a pályán. Jelen állás szerint azonban a Pécs a favorit.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Ez egy téttel bíró tesztmérkőzés lesz a play off előtt, hiszen a teljes Jászberényt régen láttuk együtt játszani, és mi úgy készülünk, hogy holnap mindenki lesz náluk. Megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs, mire számíthatunk, mert a középszakaszbeli mérkőzésünkből nem tudunk kiindulni, hiszen akkor nem volt Pitts, sok találkozójukról pedig hiányzott Pantelics és Alekszandrov is sem. Viszont ez a sok mérkőzés, amit foghíjasan játszottak a középszakaszban, olyan szempontból jól jött a magyaroknak, hogy ellentétben a három hónappal ezelőtti Jászberényhez, most sokkal több lábon is tudnak állni. Kerpel-Fronius, Brbaklics és Czirbus is sok lehetőséget kapott, éltek is vele, szépen teljesítettek, ezáltal nagyobb lett az önbizalmuk. A rotációs lehetősége is nőtt Nikola Lazicsnak azzal, hogy bátran hozzá tud nyúlni ezekhez a játékosokhoz. Kulcsfontosságú lesz, hogy Pitts gyors játékát lelassítsuk. Ez nem lesz könnyű, mert ő van annyira jó játékos, hogy egyénileg nagyjából foghatatlan. A középszakaszban is megmutatta, hogy a bajnokság legjobb védőiről is szinte akkor dobott kosarat, amikor akart. Alekszandrovnak sem szabad hagyni, hogy üres hármasokat dobáljon, illetve fontos lesz, amit a hazai meccsünk előtt is elmondtam, hogy Pantelics védekezését feltörjük. Nálunk Budimir a Körmend-meccs óta egyet edzett, nekii komoly edzések nélkül kell lejátszania a play offot, mert be van gyulladva a térde. Minden meccsen játszani fog, de edzéseken nem tud részt venni. Pongó Máté csütörtök óta kettőt edzett csak, mert beteg volt. Antónin és Simonon kívül mindenkire számíthatok.

[totalpoll id=”16958″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Klasszikus ki-ki meccs következik. Ha nyer a Jászberény, akkor kettő győzelemmel megelőzi a Pécset, ha viszont vendég siker születik, akkor helyet cserélnek egymással a csapatok a tabellán, ugyanis az eddig lejátszott meccseken akkora a különbség a PVSK javára, ami behozhatatlan.

Talán az utolsó fordulóban ez lesz a legizgalmasabb párharc a középszakaszban. Az utóbbi idők eseményeiből kiindulva, én pécsi győzelemre tennék.

A Jászberényt rengeteg sérülés sújtotta, már a szezon eleje óta. Kezdődött azzal, hogy Nelson kiesett a teljes évadra, őt pótolták talán a posztján a legjobb játékossal, Pittssel. Aztán Coleman szintén olyan sérülést szenvedett, ami miatt be kellett fejeznie a szezont, időszakosan pedig Pantelics és Alekszandrov is hiányzott.

Tavaly is és idén is egyértelműen a kezdőötösére építő csapat volt a JKSE. Az utóbbi időszakban majdnem minden valamire való játékosa sérült volt. Ha most még a többségük lesz is, akkor is ellenőrizhetetlen, hogy milyen formában vannak, illetve nem tudhatjuk, mire számíthatunk tőlük.

Rakics, Alekszandrov és Pantelics személyében három idősebb szerbre és két amerikaira alapoztak. A Magyar Kupáig, amíg mindenki rendelkezésükre állt – Csehhel, Czirbussal és Kerpel-Froniusszal kiegészülve a padról – csodálatos teljesítményt hoztak. Az ő kálváriájuk a kupadöntő után kezdődött, a középszakaszra pedig végképp kicsúcsosodott, de még így is meg tudták verni kétszer a Szolnokot megyei rangadón.

Kerpel-Froniusnak elég elfogadható szezonja van, idén minden meccsen játszott, korábban többször is sérült volt, most szép szezont húz le, amit tud, azt bármilyen körülmények között hozza. Cseh Gyuriról úgy hallom, hogy abbahagyja a kosárlabdát, neki meg a pályafutásáért jár a dicséret. Jászberényi születésűként állt helyt hosszú időn keresztül, hozta, amit egy hazai játékosnak a saját városában hoznia kell. Nekem nagyon tetszik idén Czirbus, igazi alacsony ötös, akinek nincs külső dobása, a büntetőzése sem annyira jó, de a modern elemekben, a helyezkedésben, a leválásokban és a pick and rollok bontásában nagyon jó. Látszik, hogy iskolázott, látszik Lazics munkája. A következő években belőle lehet egy meghatározó magyar játékos, nagy szükség van az olyan kaliberekre, mint ő.

A berényiek történetük során, a 2012/13-as szezonban egyszer már voltak ötödikek, sőt szerepeltek a FIBA-kupában is, de ez most egy újabb aranyév.

Sajnálom, hogy nem tudták végigcsinálni az évet, talán kicsit korosabb játékosokkal álltak neki, akik nem tudtak mindig rendelkezésre állni, ha fiatalabb, jobb egészségi állapottal rendelkező, több atletikus játékossal töltötték volna fel a keretüket, másként is alakulhatott volna, de így is parádés az eddigi teljesítményük.

A Pécsnél ugyan hosszú ideje sérült Simon és Antóni, de még így is ki tud állítani egy olyan kezdőötöst és azon kívül még két olyan játékost Wright és Demeter személyében, akivel azért komplettebbek, mint a Jászberény. Előbbit ötös poszton, utóbbit mezőnyposzton tudják bevetni.

Pongó tavaly a Kecskemétet vitte a felsőházba első számú irányítóként, idén a Pécset. Nagyon sokat kapott a KTE-től, olyan erős pick and rollja és jó kiválasztása van, annyira tudja a spacing drilleket, hogy nálam, Déri Csabánál kategóriát lépett. Bármilyen, akár nemzetközi szintű csapatban is tudna játszani. Nagyon nagy lehetőséget kapott a PVSK-tól és Csirke Ferenctől. Én azt kívánom a pécsieknek, hogy jussanak be a nemzetközi kupába, mert Pongó már ott is megállná a helyét.

Taylor egyértelműen az egyik, ha nem a legjobb kettes posztú játékos, telitalálat volt az ő leigazolása. A Csirics-Budimir párost én már a koruk miatt nem mertem volna leigazolni, Csirke Feri merte, és be is jött neki. Én itt megkövetem Ferit is és a játékosokat is, mert egy ötbe jutó csapatról beszélünk, amely mindössze négy légióssal rendelkezik, tehát abszolút bejött a húzásuk.

Horti Körmenden is szép teljesítményt hozott, illetve már előtte Pécsen is. Amikor egészséges volt, mindig meghozta, amit kellett. Ő egy 20-25 perces játékos. Wright 15-20 perces, ki tudja váltani Hortit, ha jó formában van. Nagyon hiányzik a rotációból Antóni és Simon, Demeter viszont remekül használta ki az adódó lehetőséget. Ezzel a hétemberes rotációval a Pécs le tudja hozni győzelemmel a holnapi meccset Jászberényben.

Kíváncsian várom a találkozót, amely azért is pikáns lesz, mert szombaton a győztes pályáján folytatódik csata. Kemény sorozat lesz, lehet, hogy nem öt meccset játszanak egymással a felek, hanem ezzel együtt hatot a következő két hétben. Az biztos, hogy mindkét csapat mindent meg fog tenni a pályaelőnyért.

Végül még annyit szeretnék elmondani, hogy dicséret illeti mindkét szakvezető munkáját.

Nálam nem mindig azaz év edzője, aki bajnokságot nyer, hanem aki hendikepes szituációból is kihozza a maximumot. A két klubvezetés is szép munkát végzett, hogy végig tudják menedzselni ezt a két csapatot.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
hp12JkseMexx92KoopsLaposvár Recent comment authors
hp12
Olvasó

Coleman, Alexandrov, Cseh nincs, így nagyon nehéz lesz, de hajrá JKSE !

Jkse
Olvasó

Szerintem viszonylag kevés pontos, szoros meccs lesz. Az biztos, hogy ha Pitts ott van a pályán Pantelics meg a palánk alatt nem győzhet könnyen a Pécs. Vért kell izzadni gyerünk fiúk!
Hajrá Beŕeny!!

Mexx92
Olvasó

Gyerünk srácok!
Kell a győzelem és az ezzel járó pályaelőny. Jó meccs lesz és én úgy gondolom hogy nüaszokon fog múlni a mérkőzés, amiből remélem mi jövünk ki győztesen.
Hajrá PVSK!

Koops
Olvasó

Gyerünk srácok nyerni kell!!
Hajrá Pvsk! ✌️

Laposvár
Olvasó

Mi abban az új? Kb 20 éve nyomják… Egyébként megtippelni is nehéz hogy ki nyer. A Pécstől többször láttuk már, hogy egy gyengélkedő vagy hiányzó kulcsjátékost (Budimir) simán pótolni tud csapat szinten. A Berénynél meg nem tudni, hogy ki fog játszani egyáltalán. Gondolom ebben van szándékosság is, ne lehessen felkészülni rendesen. Ha nagyon megerőszakolom magam és mégis tippelnem kell, talán a mentális előny egy picit a Pécsnél van, de csak akkor nyerhetnek, ha a Berénynél nem játszanak a sérültnek véltek.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Szorosan de nyer a Pécs.Hogy is van az új daluk?!Ja megvan KI NEM UGRÁL KAPOSVÁRI OLÉ OLÉ.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés