Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Jövőre a kormány is támogatná a Drazen Petrovic-emléktornát

A második alkalommal kiírt emléktornát a horvát kosarasról elnevezett tornateremben pénteken hét, középiskolásokból álló csapat részvételével rendezik meg.:

:

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának ígérete szerint jövőre a lánycsapatok részvételével kibővítik a zuglói Drazen Petrovic kosárlabda utánpótlás emléktornát, amelyet 2020-ban a kormány anyagilag is támogatni szeretne.

Soltész Miklós pénteken a budapesti Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban beszélt erről, ahol idén másodszor tartják meg a tavaly létrehozott emléktornát.

“A sport barátságra, kitartásra és közösségépítésre nevel” – hangsúlyozta az államtitkár a torna megnyitóján, majd emlékeztetett arra, hogy a horvát Cibona Zagreb csapata 1986-ban a kiemelkedő képességű kosaras vezérletével a Budapest Sportcsarnokban nyerte meg a mai Bajnokok Ligája elődét, a BEK-et. Ugyanakkor arra is felhívta a fiatalok figyelmét, hogy a fantasztikus pályát befutó Petrovic korai tragikus halála arra is figyelmeztet, hogy vigyázzanak magukra és egymásra.

A II. Drazen Petrovic-emléktornát a horvát kosarasról elnevezett tornateremben pénteken hét, középiskolásokból álló csapat részvételével rendezik meg. A budapesti és pécsi horvát tanintézmények mellett jezsuita, valamint német és szerb nemzetiségi iskolák, valamint egy zágrábi gimnázium együttesei indultak el, de újra itt volt Petrovic szülővárosának képviseletében a sibeniki ifjúsági kosárlabdaklub, amely tavaly megnyerte a tornát.

Drazen Petrovic legendássá vált Horvátországban játékstílusa és szorgalma miatt. Eljutott az NBA-be, ahol ugyancsak meghatározó játékos lett belőle. Pályafutása csúcsán, 1993. június 7-én, mindössze 28 évesen Németországban halálos autóbalesetet szenvedett.

Forrás: MTI

Fotó: Csudai Sándor, Origo

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Marillionldd Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Drazen…addig volt jó a Horvát kosárlabda ameddig élt! Egy kosárlabda zseni volt!

ldd
Olvasó

A kosárlabda “Mozartja”.
Az is megérne egy cikket ahogy Drazsen édesanyja és Harsányi Marcsi viseltetnek egymással…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés