Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Jövő héten játssza első felkészülési mérkőzését a női válogatottunk

Az eddigiek során főként a fizikai felkészülés szerepelt napirenden, de a védekezést is átvették Székely Norbert tanítványai.:

:

Mozgalmas másfél hét áll a magyar női kosárlabda válogatott mögött. A június végén kezdődő szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő csapat most néhány napos pihenőjét tölti – írja a hunbasket.hu.

– Az Európa-bajnokságig hátralévő időben a keret játékosainak fizikai állapotát nagyjából egy szintre kell hoznunk, így az első edzéseken az erőfejlesztő eszközökkel igen sokat találkoztak a lányok – mondta a Hunbasketnek Székely Norbert szövetségi kapitány. – Persze a labda is előkerült az edzéseken, ekkor elsősorban a védekezés szerepelt napirenden.

Székely Norbert és stábja igyekszik ötvözni a pihenést és a munkát.

– Egy Európa-bajnokságon rendkívül nagy szerepe van egy csapat mentális állapotának, márpedig nekünk rögtön a szlovénok elleni első mérkőzésen maximálisan oda kell tennünk magunkat, hiszen a továbbjutás szempontjából ez egy nagyon fontos összecsapás lehet. Így pihenési időszakot is beiktattunk a felkészülésbe, hogy a monotonabb fizikális munka után ne legyen senki fásult, töltődjenek föl a játékosok az otthoni környezetben, s mindenki a lehető legnagyobb bedobással tudjon dolgozni.

A női válogatott június első napjaiban játssza le első felkészülési mérkőzéseit, Raksányi Krisztináék Spanyolországban szerepelnek egy tornán.

– Elsőnek mindjárt Eb-csoportbéli ellenfelünkkel, Törökországgal találkozunk, majd az eredménytől függően vagy Lettország, vagy a házigazda Spanyolország vár ránk a második napon – mondta Székely Norbert.

A magyar lányok egy cseh tornán Csehország, Bosznia és Litvánia csapatával találkoznak, majd két hazai mérkőzés jön Fehéroroszország ellen a fehérvári MKOSZ-csarnokban, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés