Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Joventut Badalona csapatánál is tanulta a szakmát az Alba új másodedzője

Madridban állapodott meg a fehérváriak vezetőedzőjével.:

:

Múlt héten az Alba Fehérvár fiataljai megkezdték a tréningeket Jesus Ramirez vezetőedző, Alejandro Zubillaga Jimenez másodedző, Adrian Ariza Medina erőnléti tréner, valamint az U20-as csapatot is irányító, ám a felnőtteknek is tevékenykedő Pethő Ákos irányításával.

E hét hétfőjén a teljes keret munkába állt, a kedden szerződtetett Markis McDuffie is rövidesen megérkezik Fehérvárra. A másodedző, Jimenez nem titkolja, várta a közös munkát.

– A spanyol kosárlabdából ismerjük egymást Jesus Ramirezzel, a nyáron Madridban találkoztunk egy edzőtovábbképzőn, akkor már konkrétumokról beszéltünk a fehérvári szerepvállalás kapcsán. Vártam a közös munkát, hogy megkezdődjenek az edzések. Korábban nem jártam Magyarországon, másfél hete vagyok itt, az első benyomásaim kedvezőek a várostól és a klubról, biztosra veszem, jól fogom itt érezni magam. Egyedül érkeztem, nem vagyok nős, a szüleim Katalóniában maradtak – nyilatkozta a 42 éves edző az albakosar.hu-nak.

A tréner természetesen kosárlabdázott, 6 évesen kezdte, 24 esztendősen búcsúzott, nem futott be profi karriert, döntően harmad – negyedosztályú gárdákban pattogtatott. Korán kezdte az edzői szakmát, az utóbbi években vezetőedzőként tevékenykedett az élvonalbeli – a nemzetközi porondon is gyakran megforduló – Montakit Fuenlabrada második csapatánál, a FEB Plata harmadosztályú együttesénél. Előzőleg a rendszeresen az ACB Liga rájátszásában szereplő Joventut Badalona másodedzőjeként dolgozott. Döntően a centerekkel, az alsó poszton szereplő kosárlabdázók egyéni képzésével foglalkozott.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés