Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jorgosz Vovorasz: Ha kell, meghalunk a pályán!

A görög szakember élet-halál rangadót vár a Kaposvár ellen.

  •   



:

:

Legfrissebb interjújában a DEAC-Tungsram honlapja a csapat görög mesterével, Jorgosz Vovorasszal beszélgetett az együttes jelenlegi formahanyatlásának okait és a helyzet lehetséges megoldásait boncolgatva, valamint a szakember egyúttal a cívisvárosi szurkolóknak is üzent.

Novemberi kinevezése után a csapat valósággal szárnyra kapott, sorozatban öt mérkőzést nyertünk, közte igencsak szép skalpokkal. Az elmúlt hetekben azonban finoman szólva sem jött ki a lépés, zsinórban három, meglehetősen sima vereségnél tartunk. Minek tudható be ez a negatív fordulat?

– A visszaesés elsőszámú okának egyértelműen a védekezésbeli problémáinkat nevezném meg. Az elmúlt két idegenbeli találkozónkon összesen százkilencven pontot kaptunk, ráadásul ezek között Sopronban és Körmenden is rengeteg könnyű kosár szerepelt. Ebből kifolyólag támadásban sem találtuk meg a ritmusunkat, így végül a fiúk elveszítették az önbizalmukat. Sajnos az ehhez hasonló hullámvölgyek gyakran előfordulnak a játékban, de amennyiben el szeretnénk érni kitűzött céljainkat, több komoly megingást nem engedhetünk meg magunknak.

Miben látja a kiutat?

– Először is, kiemelném a játékosaim edzésmunkáját, akik tréningről tréningre száztíz százalékot nyújtanak, és a szakmai stáb minden kérésének maximálisan eleget tesznek. Ezzel a résszel sosem volt baj, és ahogy megismertem a csapatot, valószínűleg nem is lesz. A hirtelen fókuszvesztés okait kell feltárnunk, meg kell vizsgálnunk, hogy mi játszódik le a fejekben, amikor szinte egyik pillanatról a másikra radikálisan lelankad a koncentrációnk. Véleményem szerint egy sikerrel megvívott ütközet csodákat tenne, újra felépíthetnénk magunkat. Ehhez viszont kulcsfontosságú, hogy minél előbb rendbe tegyük a védekezésünket. Annál is inkább, mivel szombaton élet-halál rangadó következik a Kaposvár ellen.

Melyek azok az azonnali hatállyal eszközölhető változtatások, melyek – optimális esetben – már a Kaposvár ellen is eredményre vezethetnek?

– Mindenképpen növelnünk kell az intenzitást védekezésben, sokkal agresszívabb, energikusabb fellépést várok el.  Ha ez megvan, a következő lépés az, hogy megfelelően reagáljuk le a támadásaink során ejtett hibákat. Ne hagyjuk, hogy szétessenek az akcióink, igyekezzünk kontrollálni az események alakulását. Ki kell küszöbölnünk az olyan mélyrepüléssel járó rövidzárlatokat, mint a körmendi második negyed. Teljes mértékben bízom az együttesemben, a fiúk remek közösséget alkotnak, mindenki egy irányba evez, és ebből a nehéz helyzetből is együtt, csapatként keressük a kiutat.

Mit üzen a javulásra váró debreceni szurkolóknak?

– Azt üzenem, hogy továbbra is ragaszkodunk a pillanatnyilag merésznek tűnő céljainkhoz, miszerint címet, vagy címeket szeretnénk nyerni a városnak. Napról napra azon dolgozunk, hogy büszkévé tegyük szimpatizánsainkat. Azt nem ígérhetem, hogy a szezon végén a bajnokság és a Magyar Kupa aranyérmét is a mi nyakunkba fogják akasztani, azt viszont igen, hogy meghalni is hajlandóak leszünk a pályán, ha ez kell a végső diadalhoz.

  •   
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Cibuláre BucimbungaBezsered-black01VadkakasKPSVRKK Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Nem tudom jót tett-e nekünk ez a kényszerű 2 hét kihagyás, hisz nagyon lendületben volt a szekerünk! Pihenni és felkészülni viszont tudtunk bőven. Bízom benne, hogy sikerül ismét felpörögni és 40 percen át koncentrálni. Nem lesz könnyű, bizonyára ellenfelünk is vért fog izzadni a sikerért szombaton. Meghalni azért nem kell senkinek, de maximumon pörögni igen! Csak akkor lehet bármelyik csapat sikervárományos. Remélem ez nekünk sikerül jobban! MINDENT BELE SRÁCOK!!! HAJRÁ KKK/OSE!!!

Bezse
Olvasó

Ez jó…. nem bánom ha “meghalnak” ha nyer a kkk

red-black01
Olvasó

“Béke poraidra!”- gondolja néhány debreceni játékos.
(legalábbis a nem túl régi kommentbeli célzások alapján)
Ahogy néztem a játékosok között sincs az a nagy barátság, legalábbis ahogy az itteni meccs vége felé Tóth Ádám mondjuk tejesen jogosan üvöltött Drenovaccal, vagy más apró jelenetek alapján én így gondolom.
Ha Drenovac akkor 1 méteren belül van, néhány meccset kihagy, az biztos 😉

Vadkakas
Olvasó

Nem meghalni kell a pályán hanem felkészíteni a csapatot hogy 40 percig tudjon koncentrálni és lereagálni az ellenfél váratlan húzásait.

Hajrá DEAC!

KPSVRKK
Olvasó

A DEAC utolsó meccse második félidején látott teljes pályás letámadása ellen kell készülnünk igazán.
Meglesz ez, hajrá Kaposvár!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés