Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Jól védekezett a Skrljevo, kilenc pont a Körmend hátránya

Ledolgozhatónak tűnik a különbség.

BC Adriaoil Skrljevo - Egis Körmend 76-67 (27-10, 9-25, 12-7, 19-16)

Alpok Adria Kupa, döntő, 1. mérkőzés
Sportska dvorana Mavrinci

A Skrljevo legjobb dobói: Bamjak 18/3, Yacoubou 15/3, Sarac 11/6, Krstanovic 11/3.

Körmend: Bradford 5, Thames 14/3, Ferencz 11/9, Hammonds 13, Delas 9. Csere: Németh Á. -, Price 5/3, Csorvási 10.

Az Alpok Adria Kupa első mérkőzésére Horvátországban került sor, ahol a csapatok előzetes formája alapján az Egis Körmend nem számított esélytelennek. A vasiak nem titkoltan azzal a szándékkal vágtak neki a túrának, hogy megpróbálnak már az első meccsen is nyerni, a kellemetlen stílusú Skrljevo ellen.

Nem alakult jól a körmendiek első negyede, noha az első hat percig nem tűnt úgy, hogy komolyabb probléma lehet. Ekkor még csak 14-8-ra vezetett a Skrljevo. Ezután azonban a horvátoknak minden összejött, míg a vendég oldalon semmi nem akart beesni a gyűrűbe. A negyed utolsó négy percét 13-2-re nyerte a hazai csapat (27-10).

A második negyed éppen az ellenkezője volt az elsőnek. A Körmend nagyon nyomott, a negyed felénél újra nyílt lett a meccs, amikor előbb Csorvási büntetői révén tíz ponton belülre került, majd Delas közelije 30-23-ra hozta fel csapatát. A Skrljevo ugyan visszaállította tízre a különbséget, de az utolsó két percben ismét a vasiak akarata érvényesült. Hammonds előbb a büntetőit, majd egy triplát is a helyére küldött, ezzel 36-33-ra módosítva az állást. Mivel Csorvási kosara még időben volt, így 36-35-re feljött a Zollner-legénység.

A folytatásban már nem potyogtak a pontok, elég kosárszegényre sikeredett a harmadik játékrész. Négy hazai ponttal indult a játékrész, majd Price triplájával zárkózott két pontra a Körmend. A vasiak pontatlanok voltak támadásban, a Skrljevo pedig ezt kihasználta. 43-38 után futottak egy 10-0-s rohamot a horvátok, pár perc alatt 53-38 állt az eredményjelzőn. Feljebb kapaszkodtak a piros-feketék, és Thames záró hármasának köszönhetően 57-51-el fordultak az utolsó játékrészre.

Jól kezdte a záró etapot a vendég együttes, Hammonds gyors négy pontja után 57-55 volt az állás. A Skrljevo azonban nem esett össze, sőt újra a hazai csapat percei következtek. Visszaállította a tíz pont körüli differenciát és magabiztosan vezetett. Hiába próbálkozott a Körmend, 76-67-re nyertek a horvátok. A kilencpontos hátrány azonban ledolgozhatónak tűnik a hazai visszavágón.

Fotó: Zsu

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
2lee14LuffanatMásikVégétFújdMegmte7donnarumma Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Drágaszágaim! Bírók ide vagy oda, az utóbbi időszak játékához képest ez most egy nagyon is CSAPNIVALÓ teljesítmény volt, el kell ismerni, hogy a Reichstag kevésbé égett, mint tegnap a Drágaszágaim…. 🙁 Az első negyedben meg a horvátok befűzték az oktatófilmet…
Ettől függetlenül ez még meglehet Körmenden, de vannak azért intő jelek… Pl. az, hogy ha nem megy a dobás, akkor a Körmendnek vége, mint a rövidfilmnek 10 perc után. 🙁
Igaz, ez a régi, klasszikus “nagy” Körmendeknél is így volt. Pakschon szerintem irdatlan nagy pofonba futnak bele a Drágaszágaim. 🙁

SZERETLEK benneteket !!!

Luffanat
Olvasó

Néztem én is, tényleg volt egy kis hazai pálya, plusz a nagypocakos bíró az külön unikum volt. 🙂 Bár, ha így is tudja teljesíteni a fizikai teszteket, akkor extrém fizikuma lehet.
Más: én azt hittem nemzetközi mérkőzéseket csak olyan pályán lehet játszani, amin csak a kosárlabda pálya van felfestve. Ez meg egy olyan multifunkciós terem volt, hogy a közvetítésben nem is lehetett látni, hogy hol a pálya – bár gondolom a játékosok tisztában voltak vele.

mte7
Olvasó

Hazai pályán ledolgozzuk a hátrányt…Pakson lenne fontos nyerni…
Egész télen etetem a cinegéket…
Mégis ide kárognak,irogatnak mindig…

donnarumma
Olvasó

9 pont simán ledolgozható itthon.sőt kötelező,ha már eddig eljutottak!
Meg is lesz az..

SárgaPárna
Olvasó

Ne nyalj nekik kérlek…
Inkább emlékezz, hogy ezek a falusiak, mit mondtak, amikor mi bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe…
Nem a Nyuszi Kupa döntőjébe,hanem a Magyar Kupáéba…
Semmi empátiát nem érdemelnek tőlünk….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A körmendiek nem is a “Nyuszi kupát” nyerték meg eddig hétszer, hanem az általatok vágyott Magyar Kupát, csibészkém! 😉
Emiatt is vagy frusztrált ? Igaz is, ti nyertetek már Nyuszi kupát? 😀 Bármilyen kupát? 😀
SZERETLEK.

2lee14
Olvasó

Jó lenne ha eldöntenéd végre melyik csapat másikvégétfújod meg, mert eddig te nem vagy semmi más csak egy troll ugyanúgy ahogy Emőke. De azért Szeretlek téged.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Én is nagyon-nagyon SZERETLEK téged!
Most már ez így is maradjon köztünk, jó? 😉

2lee14
Olvasó

Oké ez már így marad köztünk megígérem. Na de a válasz hol marad? Melyik csapat melyik végét fújkálod?

donnarumma
Olvasó

ebben mi a nyalás? a csapat játékosaival semmi baj nincs…magyar csapat,ha tudja nyerjen meg egy nemzetkozi kupát
a szurkolóik kozott, hogy van 1-2 “falusi”..istenem,hol nincs? kezdődik kint a kerti munka, majd talán itt kevesebbet lesznek..

Setback
Vendég
Setback

Érdekes látni, hogy mekkora frusztráltságot okoz emberekben az, hogy egy kisvárosi kosárcsapat hosszú évek óta a magyar élvonal meghatározó szereplője és rendszeresen van külföldi megmérettetése is. Ha jól tudom a Körmend van a legrégebb óta a legfelső osztályban.

Az, hogy egyesek ilyen szinten keresik hol szólhatnak be a Körmendnek az keményen pozitív visszajelzés. Egy szólás szerint “Nem jó annak dolga, kinek nincs irigye.” Körmendek jó a dolga…:)

Trombitás_Frédi
Olvasó

Egy magyar bajnokesélyesnek kikiáltott csapat nem tudja legyőzni a horvát bajnokságban rájátszásig sem jutó ellenfelét?

Mi értelme van ennek a kupának?

Setback
Vendég
Setback

Ezt a törvényszerűséget honnan szűrted le? Azért ugye vágod, hogy hol jár a magyar és a horvát kosárlabda?
Tehát ha egy általad gondolt párosításban nem az nyer, akinek szerinted kell, akkor az egész kupának nincs értelme. Hajjaj. Elég sok sportág elég sok kupáját ki lehet akkor dobi a kukába.
A te elgondolásod szerint mindig a papírformának kellene bejönnie. Mi értelme lenne akkor a sportnak? Akkor az angol FA kupát kell első körben kidobni.:) A foci EB selejtezőt is be kellene szüntetni. Mert megvertük a VB 2. horvátokat. Hogy néz már ki, hogy nem az nyert akinek kellene….

SárgaPárna
Olvasó

Lehet, hogy Emőke a horvát játékvezetőküldő bizottság feje?
Istenem, hogy ti nem tudtok emelt fővel veszíteni…

Milos
Olvasó

Ne haragudj párnám, nézted a meccset?

Fenyőfa
Olvasó

Eddig csak azért sajnáltalak, mert Falcosnak adod el magad, most már azért is, mert fogyatékos is vagy. Olvasom erősen a hsz-eket de sehol nem látom, hogy valahol bárki is azt írná tényszerűen, hogy a bírók miatt kaptunk ki, és igen, rosszul is játszottunk. Ha nézted volna a meccset vagy nem lennél egy elfogult, sötét bunkó, még értenéd is, hogy miről beszélünk.

krumplifej
Olvasó

Ha nem nézted a meccset(mert bizonyara nem) miert kell ideokádnod csak azért mert egy szerencsétlen rivális vagy a sok közül?

seanmaguire
Olvasó

Ha kikap a körmend, az csakis a bírók miatt lehet!
Ők soha nem játszanak szarul 😀

red-black01
Olvasó

Ezt a hsz-t vártam, ezért jöttem vissza 🙂 .

WSreborn
Olvasó

Ez bizony 30 éve így van…..

Kendeffy Botond
Olvasó

Ordas hazai pálya volt. Az a jó, hogy nem sérült meg senki és túl vagyunk rajta. Itthon 20 ponttal lenyomjuk őket, oszt jó napot!

Fenyőfa
Olvasó

Nem kell kétségbe esni, nem jobbak nálunk. Itthon simán ledolgozható ez a 9 pont. Rengeteg buta és szerencsétlen hibának volt(vonalra lépés, lépéshiba, elrontott passzok). A jatekvezetőknek meg csak annyit, hogy ha legközelebb kevésbé szoros meccset akarnak, akkor 31 helyett 41 büntetőt intézzenek. ?
MTE!!

Apokolba
Olvasó

Néztem a meccset!
És függetlenként mondom, hogy vicc amit a játékvezetők csináltak!
Itthol a játékvezetők százszor jobbak!
Ez a 9 pont simán ledolgozható.

balldontlie
Olvasó

Sajnos a cikkíró valószínűleg nem nézte a meccset és meg sincs említve, hogy lincshangulat volt a pályán, a játékosok feszültek voltak, Zollner csak röhögött, a padunk le volt sokkolva. Volt labdát a bíróhoz vágás, technikai, de videózás nem nagyon. Ez a bírói hármas a magyar bajnokságot nem élné túl. Jobbak vagyunk, itthon, bíróktól függetlenül lesimázzuk őket. Viszont ebben a formában nincs értelme ennek az egésznek, ez a bírók harca és nem a csapatoké.

MTE!

red-black01
Olvasó

Ó majd nézd csak meg a mi bíróinkat 🙂 . Minden AAC hazai meccsen kénytelen voltam elmondani, hogy …sszátok meg, nem kell a hazai pálya, de hogy ellenünk fújtok? A legvidámabb jelenet az volt a csoportkörben, amikor a nagytudásúak közül a kettő noname befújt ellenünk zsinórban három idiótaságot, aztán a vezetőbíró szégyellte el magát és kis késésekkel visszaadott belőle egyet-egyet. Már nem tudom melyik csapat volt az ellenfél, de az edzőjük csak finoman mosolygott amikor nekik ítéltek, de volt annyira rutinos hogy kurva nagy hisztit csapott le végülis jogosan 🙂 , amikor ellenük. Így aztán kezdődött újra a történet :).… Olvass tovább »

ZTE_KK
Olvasó

Nem láttam a meccset, de ellenünk is eléggé lejtett a pálya a horvátok felé..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés