Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Jól startolt a céljait újrafogalmazó Soproni Sportiskola

Felkészültek a bajnokságokra; a célok részben újak, az elköteleződés és a színvonal a régi.:

:

A tavalyi sikerek után idén újabbakat is szeretne begyűjteni a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia azzal együtt, hogy korántsem az érmek és serlegek számának növelése a cél. Az előző szezonban elért eredményei okán hátradőlhetne a szakvezetés, ehelyett még többet akarnak dolgozni az akadémián, és céljaikat is ennek megfelelően hangolták át – írtuk korábban. Az egyéni fejlesztések, az erőnléti képzések és a tehetséggondozás kap nagyobb hangsúlyt idén

Horváth József szakmai igazgatótól most azt kérdeztük, mindennek függvényében hogy sikerült a felkészülés.

– Röviden összefoglalja jól, hosszabban: nagyon jól. A pannanonhalmi edzőtáborban magas színvonalú szakmai munkát végeztünk, ami jó alapokat adott az akadémistáknak. Vannak új munkatársaink, a táborban ők is megismerkedhettek a csapatokkal. Most, hogy a bajnokság már megkezdődött, illetve napokon belül megkezdődik, azt tudom mondani, hogy mind a szakmai stáb, mind pedig a fiúk alig várják a mérkőzéseket. A Vetési Emléktornán már adtunk magunkról egy kis ízelítőt, a mérkőzések  a felkészülés szempontjából is hasznosak  voltak, felmérhettük a csapatok állapotát. Elégedettek lehetünk – árulta  el a szakmai igazgató.  

Horváth József elmondta azt is, hogy az U16-U18-as korosztály számára ugyan elkezdődtek már a selejtezők, de a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapata egyenes ágon továbbjutott a korábbi évek eredményei miatt, így nem is kell selejtezőt játszaniuk. Az U13-14-es korosztályban külön foglalkoznak az évfolyamokkal, az idősebbek már ugyancsak bejutottak a legjobbak közé, a fiatalabbak pedig hasznos mérkőzéseken vannak túl. Az U12-es csapat Ausztriában, Traiskirchenben vett részt nemzetközi felkészülési tornán, amit a második helyen zártak.  Az iskolai gárdák is megkezdték a munkát, formálódnak a csapatok. 

– Jó úton haladunk az új célok végrehajtásában. Bár eddig sem a helyezéseket tartottuk kizárólagosan elérendő céloknak – persze a munkánk miatt ezek is fontos visszajelzések maradnak -, idén a hangsúlyokat máshová helyezzük. Egyrészt a játékosok egyéni fejlődése lesz a középpontban, másrészt a fizikális képzés kap nagyobb szerepet. Nem rövidtávban gondolkodunk, és  nem is lesz rögtön látványos a változás, de a bajnokságok közben azért tisztább képet kapunk az új szisztémánkról is. Reményeink szerint az elképzeléseinket minden partnerünk támogatja, és az akadémisták valóban ott, úgy és annyit játszhatnak, ami  a fejlődésük szempontjából a legmegfelelőbb – fogalmazott Horváth József. 

A Soproni Sportiskola szakmai igazgazója elmondta még, hogy szervezés alatt áll a kiemelt tehetségek több irányú felmérése. Pszichológiai, fizikai paraméterek és játéktudás alapján végeznek alapos kutatásokat, és ezek eredményei alapján pontosítják a kiemelt akadémisták egyéni képzéseit. 

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés