Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jól menedzselte az első félidőben megszerzett előnyét a Körmend

Pontgazdag meccsen, a vasiak nyerték a forduló egyik rangadóját.

Egis Körmend – Alba Fehérvár 94-80 (30-19, 21-18, 20-22, 23-21)

Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., dr. Mészáros B., Farkas G. (dr. Gincsai J.)

Körmend: Turner 22/3, Edwards 3, Takács -, Durázi 13/3, Taylor 17. Csere: Németh 4, Varnado 12/6, Kastrati 13/3, Filipovic -, Ferencz 10/6, Oroszi -.

Alba: Ljubicsics 18/3, Govens 17/9, Guyton 13/9, Csupkovics 7, Molnár 4. Csere: McDuffie 13, Takács Ma. -, Csorvási 3, Keller 3/3, Lukács 2.

Bár Varnado játéka kérdéses volt a találkozó előtt, végül bemelegített a társakkal, azonban a kezdőben nem kapott helyet.

Turner hármasa nyitotta a találkozót, de Guyton 5 ponttal válaszolt. Durázi pontjaira Csupkovics dobott két büntetőt, majd Turner volt eredményes (3. perc: 7-7). Fej-fej mellett haladtak a csapatok a következő percekben, de a haziak bizakodhattak, ugyanis Varnado is beszállt a meccsbe. Az 5. percben volt először két labdányi a különbség, Taylor zsákolása után (13-9). Szemmel láthatólag is kemény volt a védekezés mind a két oldalon ebben az időszakban, leginkább szerzett labdák és faultok jellemezték a negyed közepét. McDuffie csak egyet értékesített a két büntetőjéből, majd Taylor zsákolt, Turner ziccerezett, meglépni látszott a Körmend, 17-10-nél kért időt Jesús Ramirez. Csorvási jelentkezett egy 2+1-es akcióval, de Ferencz egy hárompontossal visszaállította a különbséget. Hol kilenc, hol hét ponttal vezettek a hazaiak, majd Kastrati büntetőivel már több, mint tíz volt közte (9. perc: 30-15). Ezután viszont már csak a Fehérvár szerzett pontot, így mínusz tizenegyről várhatták a folytatást. 30-19.

Durázi tett vissza egy támadólepattanót, majd Kastrati zsákolt, aztán Taylor is beköszönt, 6-0-val indította ezt a negyedet az Egis Körmend. Molnár szerezte meg az első fehérvári pontokat a második játékrészben, de Taylor hibátlan maradt a büntetővonalról, aztán Ferencz ismét dobott egy hármast, az Alba pedig kénytelen volt időt kérni, 41-21-nél. Jót is tett ez a vendégeknek, Ljubicsics harcolt ki egy faultot dobás közben, és még eredményes is volt mellette, igaz, a büntetőt már kihagyta. Egy kicsit elfogyott a piros-feketék tetemes előnye Guyton triplája után, így Matthias Zollnernek kellett időt kérnie (18. perc: 45-31). Varnado és Guyton is elszórt egy-egy labdát, aztán Kastrati jutott el 10 pontig. Ljubicsics és Turner egyébként érdekes különcsatát vívott, ha az egyikőjük eredményes volt, akkor szinte egyből válaszolt a másik. Ha az első negyedhez képest nézzük, akkor nőtt a különbség a negyed végére, de ha azt, hogy 20 is volt már közte, akkor faragott egy kicsit a hátrányából az Alba a nagyszünetre. 51-37.

Govens szerzett gyorsan öt pontot a fordulás után, de Kastrati triplájával újra kétszámjegyű volt a különbség. Ezután újra bejött tíz alá az Alba, köszönhetően Molnár és McDuffie kosarainak. Durázi zsinórban szerzett négy pontjának köszönhetően újfent ellépett a Körmend, majd állandósította a 14 pont körüli előnyt (26. perc: 65-51). McDuffie közelije után hibát hibára halmoztak a csapatok, több, mint két percig nem született kosár, amikor McDuffie zsákolt egyet, 65-55-re módosítva az állást, Zollner pedig időt kért. Durázi törte meg a hazai gólcsendet, majd McDuffie jelentkezett be ismét, a negyed végére pedig 2 pontot ledolgozott a Fehérvár. 71-59.

Turner kosarával kezdődött a záró felvonás, majd Varnado küldött a helyére két büntetőt. Csupkovics volt hibátlan a vonalról, aztán Turner talált ismét utat a gyűrűig. Később Govens és Guyton pontjaival 12-re jött fel az Alba, de az igazi átütőerő nem volt meg a fehérváriakban, a Körmendnek mindenre volt válasza, így a vasiak nyerték a forduló egyik rangadóját. 94-80.

Fotó: Egis Körmend Facebook

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
AlbaCsávókKulipintyo1apasasJokicRedbid Recent comment authors
Kulipintyo1
Olvasó

Gratulálok fiúk. Szép játékkal megnyertünk egy jó meccset. Bírói ténykedés siralmas mind a két oldalra. Borzalom, hogy ezért ezek az emberek pénzt kapnak. Védekezésünk szuper volt, jó és hasznos volt a rotálas, de ami nagyon látszik, kell Taylor mellé egy center aki tudja válltani ezt észre kellene már venni. Mégegyszer gratula fiúk így tovább!! MTE ❤️🖤

Redbid
Olvasó

Bizakodásra adhat okot, úgy tűnik mi viszont a Keller távozása okozta elbizonytalanodáson kezdünk túllépni, mert csapatvédekezésben ill. a Bakken meccsel kezdődően egyértelmű, hogy támadásban is tudtunk előbbre lépni!
Ma mindkét elemben sokkal kevesebb hibával, sőt szerintem a védekezésünk nagyon jól működött, de támadásban is higgadtabb, összeszedettebb játékra voltunk képesek, ami egy magabiztos sikert eredményezett!

Redbid
Olvasó

Jelenleg olyan ez az Alba, mint egy első ránézésre finom összetevőkből álló gusztusos étel, de aztán az ember megkóstolja, és azt mondja, itt az összeállításnál, a fűszerezésnél valamit elrontottak!
Hát persze, hogy a séfet fogják elővenni!

Cibona
Olvasó

Ilyen állománnyal nem itt kellene tartani…hallottam hogy beszélik Lazicsot a volt Berényi edzőt…

Jokic
Vendég
Jokic

Amúgy mi ez a kripta hangulat? Nekünk volt magasan a legnehezebb sorsolásunk eddig idén, és így állunk 4-4-el. Játszottunk már a Szolnokkal, a Falcoval, az ASE-val, a Körmenddel és a Péccsel is. Így állunk 4-4-el. Úgy, hogy a komplett csapat kb új.

KreMaestro.44
Olvasó

Ja, én sem értem, miért vagyunk ennyire negatívak. Végülis, tök fasza a játékképe a csapatnak mind elől, mind hátul! …

Albaszurkoló
Olvasó

Először is gratulálok a Körmendnek! Látom megjöttek a fanyalgók is, akik rögtön Ramirez fejét követelik. Mégis mit gondoltatok? Komolyan gondolta bárki hogy megverjük otthon a Körmendet? Egyébként nézzük már végig milyen meccseket buktunk el eddig idén. Pécs idegenben: simán vállalható Kecsó idegenben: akkor nem tűnt vállalhatónak, de azóta megverték a Körmendet is, szerintem sokan fognak ott még botlani. Falco itthon: belefér, a Falco idén egy másik kávéház Körmend idegenben: simán vállalható A többi hazai meccset hoztuk és ezen kívül megvertük az Olajt idegenben. Az idei bajnokság annyira erős és kiegyenlített, hogy én még nem temetném magunkat. Az idén nem nagyon… Olvass tovább »

KreMaestro.44
Olvasó

Lélektelen, gyenge játék ma is. Védekezés dupla 0, edzői tudás szintén.
Átlagban (mindenféle számolás nélkül) kapunk 85öt, így nem lehet meccseket nyerni, hosszabb távon sikeresen szerepelni.
Lukács Norbi, aztán Keller Iván levédte Turner támadásait, kicsit közelebb is jöttünk a Körmendhez (talán 9 pontra?), erre a negyedik negyedben a közel sem a védekezéséről híres Govens “védi” Turnert. Hát, kössz Jesus, ezt is megcsináltad….
Van baj bőven, hidd el! Ezekkel a játékosokkal egy edző a top4ben lenne. Tudod, mint a Paks Bánéval, 6-2vel állnak a negyedik helyen 😉

AlbaCsávók
Olvasó

Keller Ivánt nagyjából az első lépésből veri meg mindenki. Nem tudom minek marasztaltuk.
Ramireznek mennie kell, de ne Lazic jöjjön, mert azzal nem vagyunk beljebb..

KreMaestro.44
Olvasó

Ivánt Govensnek nézted? Mert ő belőle csináltak bolondot egy lépésből tegnap is…

egismte1
Olvasó

Gratula a csapatnak! Tartottam a meccstől a hétközi meccs után, hogy kevesek leszünk, hogy elfogyunk a végén, de a 94 pont önmagáért beszél!! Kellerrel minimum dobogó lehetett volna

apasas
Olvasó

Mi az, hogy dobogó lehetett volna?
Ne legyünk már ilyen pesszimisták, még csak “most” kezdődött a bajnokság.
Forever MTE 🏀

Downtown
Vendég
Downtown

Kapitany, te rohadek. Nem veletlen utalnak az osszes csarnokba de piszok!

Durazi egyre jobb, tartsa meg a formajat.

Szep volt Fiuk, hajra Kormend!

pbask
Vendég
pbask

Mit csinált a baromja megint?

Downtown
Vendég
Downtown

Csak a szokásos, foszereplőnek érezte magát, meg is tett mindent, hogy az is legyen.
Botranyos ez a pali!

törrögszultán
Olvasó

Ez a Balássy egy paraszt, senkiházi pénzherdáló! Ha jól tudom a neje vezeti a fehérvári kézilabdásokat. Na Ő sem a sikerekről, híres, mégis évek óta vezető edző. Mit akarunk akkor…?

Freebulletz
Olvasó

..pedig a kézis csajok kerete is nagyon jó hazai szinten, de Rita nem edző, hiába volt remek játékos.

Jokic
Vendég
Jokic

Dehogy jó. Ezt nagyon benézted. A kézisek pont ott állnak kb, ahová a keret predesztinálja őket.

Freebulletz
Olvasó

Takarodj már innen a picsába Ramirez! Védekezés 0! Egy normális edzővel ez a keret simán top4.
Bár ha Balássy-n múlik akkor ez marad…..

Red ball
Olvasó

Tegnap láttam egy csodálatos stadiont x forintból megépítve. Majdnem büszke voltam rá. A XXI. században a vezér hobbija mindent visz. A második, vagy talán harmadik legnézetteb sport a minimális érdeklődést sem érheti el. Mindigo ezen az estén mindent megtett a királyért. Földbe döngölni…leköpni a nem lábbal küzdőket. Nem mondhatnám, hogy visszatértek a komcsik…az akkori vezér sakkozott. Olcsóbb volt. Olvastam ezen az oldalon a Mindigo-s riportot. Többször hivatkozott a minőségre a megkérdezett MKOSZ-s pali. Ezért a pénzért ez jár. Általában az apróbetűben tűnteti el a szarságot a szolgáltató. Semmi mást, csak ezt szeretném elolvasni. Tök egyszerű!!! Szolgáltató – felhasználó. Felhasználó fizet,-… Olvass tovább »

pontaz
Vendég
pontaz

Előre írom hogy rohadjon meg orbán.. de kérdezem én hogy elötte lévő unió milliárdokból hol vannak azok a kibaszott kórházak hol él jól az ember?

Motoros
Olvasó

Ratyikarcsi: Igen, ma is nyitva volt a pálya!😂😂🤘🏍

piros710321
Olvasó

Még nem ért haza a baromarcú. Körmenden volt meccsen! És most nincs nagy pofa neki, mert nyert a Körmend!

pbask
Vendég
pbask

Bravó Krisz újra 😉

Marillion
Olvasó

A mindig out jóvoltából ezt a meccset sem láthattam! Gratuláció a szomszédból Körmendre! Vas Megye újfent uralja a mezőnyt….Fehérváron valami újfent nem működik pedig jónak tűnik ez a keret!

Laszlo Hegedus
Olvasó

NEM KELL MINDIGFOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aramis
Vendég
Aramis

Grat Körmendre.
Az első fordulóban bajnok Fehérvárt a másik vasi csapat is simán helyre rakta.

cino
Olvasó

Továbbra is állítom sokkal képzettebb és jobb játékosok alkotják idén az Albát, még sincs csapat. Lassan eléri a tavalyi helyezését. Gratula a győztesnek és várom a DEAC ellni meccset, ami szerintem eldönti Ramirez sorsát.

törrögszultán
Olvasó

Hááát, remélem úgy lesz, mert valóban fejétől bűzlik a hal! Kellene egy jó edző az Albánnak, de nagyon!!!

donnarumma
Olvasó

A győztesnek jár a gratuláció!
Ez az Alba meg nem az igazi(még?)

SPARTAN
Olvasó

#mindigoout

Ebből elég volt!

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/nDFmpWK
U20
https://ibb.co/mCFq5x7

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés