Connect with us

Légiósok

Jobban bírta a végét, spanyol bajnok a Baskonia

Hangáék csak a második negyedet nyerték meg.

Barcelona - Baskonia 67-69 (16-17, 23-16, 12-18, 16-18)

Spanyol bajnokság, döntő
Valencia

Barca: Hanga 3/3, Higgins 14/6, Claver 4, Mirotic 8, Tomic 2. Csere: Heurtel 21/6, Davies 4, Oriola 3, Abrines -, Kuric 8/6.

Baskonia: Vildoza 17/6, Henry 2, Shengelia 14/3, Shields 9/3, Eric 2. Csere: Polonara 4/3, Janning 8/6, Granger -, Dragic 3/3, Diop 10.

A spanyol bajnokság fináléját a Barcelona és a Baskonia vívta meg. A két csapat az A-csoportban már találkozott egymással, akkor a gránátvörös-kékek hagyták el győztesen a pályát. Hanga Ádám azon a találkozón tizenöt pontot és hét gólpasszt jegyzett.

Egy hajszányival jobban kezdte a mérkőzést a Barca, de hamar felpörgött a fehér mezes Baskonia is, amely a negyed derekára átvette a vezetést (7-10). Sőt, a különbség tovább nőtt, főként Shields volt elemében pontszerzés terén. Volt azonban ideje a Barcelonának és bár sikerült megfordítania az állást, egy utolsó másodperces kosárral Baskonia előnnyel zárult a játékrész. 16-17.

A második felvonást a Barcelona csereirányítójának, Thomas Heurtelnek a remeklése nyitotta, csapata meg is lépett kilenc ponttal (26-17). Sokáig tartották is az előnyt Hangáék, majd feljött négyre a Baskonia, de sikerült visszaverni a felzárkózási próbálkozást. 39-33.

A fordulás után 5-0-ás rohammal indítottak a fehér mezesek, majd Tomic törte meg a Barca gólcsendjét, csaknem három perc után. Ezután jött Vildoza és egy triplával kiegyenlített (41-41). Feszült is lett a hangulat, Svetislav Pesic kapott egy technikait, a Baskonia pedig köszönte szépen, négy pontot szerzett ennek következményeként (43-47). Ekkor újra beállt Heurtel és szinte egymaga hozta fel az övéit a negyed végére. 51-51.

A záró etap rajtját is a Baskonia kapta el jobban, de végig tartotta magát a Barcelona, sőt, Higgins 2+1-es akciója után fordított is, izgalmas végjátékra volt kilátás (60-58). Látszott, hogy már fáradtak a felek, sok eladott labda és elhibázott dobás jellemezte ezt a szakaszt, végül kicsivel több, mint 3 perccel a vége előtt, 64-64-nél kért időt a Baskonia. Polonara triplája behullott, majd Oriola válaszolt büntetőből – kettővel ment a Baskonia, amikor 54 másodperc volt vissza. A következő támadást kivédekezte a Barcelona, majd tízzel a vége előtt ismét Oriola állhatott a vonalra, aki egyenlített is (67-67). Elaludt a palánk alatt a Barca, Vildoza teljesen üresen maradt, három másodperccel a vége előtt kettővel ment a Baskonia. Higgins még kiszorított helyzetből próbálkozhatott a sarokból, de a labda kijött a gyűrűből, a Baskonia nyerte meg a spanyol bajnokságot. 67-69.

Hanga Ádám kezdőként 16 percet játszott, ezalatt 3/3 pontig, 3 lepattanóig és 1 gólpasszig jutott (2 VAL).

Fotó: Barca Basket Twitter

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
donnarummaszurkolo01MivanmivanAtomcityCibona5 Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Sajnos, ha ezelőtt agyon dicsértük Ádámot, akkor most meg kell jegyeznünk, hogy elég gyengus volt…A Barca egyetlen jó periódusa is nélküle volt- és pl. a jv-k akkor kedvezően sípoltak..
Gratulálok az ezüsthöz!

Mivanmivan
Olvasó

Ez is korrekt hozzászólás. Azért sokan örülnének egy ACB ezüstnek ám!

Mivanmivan
Olvasó

Sajnálom Ádámot. Egyébként fullra nem volt értelme lejátszani a bajnokságot. A tippmixemet ugyan elvitte, de annyi pozitívuma volt a rájátszasnak, hogy a köcsög reklamálós, nagypofájú reálmargit be sem jutott a 4-be.
Remélem Ádám tud pihenni még az új szezon alapozasa előtt.

Atomcity
Olvasó

Kar erte, sajnos ok jobban jartak az egy meccses dontovel. ..

Cibona5
Olvasó

A második félidőben finoman szólva sem a Barcelona pártján voltak a sporik. Elég rendesen megtolták a Baskoniát.

szurkolo01
Olvasó

pl mirotic 5. faltja…tiszta vicc

Cibona5
Olvasó

Azon gondolkodom, hogy akik itt nyomkodják a mínuszokat, egyáltalán látták-e a mérkőzést.

Legfrissebb

Hírek

Facebook