Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jobban bírta a negyedik negyedet, fontos győzelmet aratott az Alba

A záró etapra elfáradt az Oroszlány.

MVM-OSE Lions - Alba Fehérvár 79-86 (22-23, 17-17, 17-26)

Bajnokság, 12. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Praksch P., Farkas G., Makrai M. (Bogárdi J.)

Oroszlány: Ihring 10, Carev 3/3, Miliszavljevics 16/12, Minchev 12/6, Burns 19/3. Cserék: Ruják 6, Tóth -, Parrish 9/3, Garamvölgyi -, Molnár 4.

Székesfehérvár: Vojvoda 20/6, Takács Mi. 2, Smith 16, Laksa 4, Fakuade 16/6. Cserék: Stark 15/3, Lukács 2, Pongó 4, Szabó 4, Omenaka 3, Balsay -, Takács Ma. -.

Smith brusztolós betörésével már az első támadásból megszerezte a vezetést az Alba, Minchev a túloldalon hasonlóan kemény fellépéssel egyenlített (2-2). A későbbiekben is fej-fej mellett haladtak a felek, Ihring és Carev révén kétszer is átvette a vezetést az MVM-OSE Lions (11-9). Nem a védekezés dominált a találkozó első perceiben, Fakuade triplájával újra egál volt az állás, majd Lukács zsákolt, újra az Albánál volt az előny (13-15). Innen csinált egy 5-0-ás futást az Oroszlány, Matthias Zollner időt kért. Rendezni tudták a sorokat a vendégek, az ezúttal cserepadról érkező Stark kosarai a fordítást jelentették, Minchev egy bődületesen nagy zsákolássas – plusz egy büntetővel – egyenlített (21-21). A negyed hajráját ha csak szűkösen is, de a vendégek nyerték meg. 22-23.

Sokkal jobban eloszlottak a pontok az Albánál, kezdtek és ellépni a vendégek, de egy jó ütemben érkezett hazai időkérést követően visszavette a vezetést az Oroszlány, főként Minchev és Burns volt elemében (35-34). Smith oldott meg egy nehéz helyzetet, Parrish lépett be az alapvonalon a túloldalon, ezúttal Zollner hívta magához az övéit (37-36). Egy-egy kosár még esett mindkét oldalon, minimális, egypontos előnnyel mehetett nagyszünetre az Alba. 39-40.

A fordulás után is már a második negyedben is bemutatott kemény védekezés dominált mindkét oldalon, kezdett apránként meglépni ellenfelétől a Fehérvár (41-46). Hosszú videózás után Smith kosarát is érvényesítették, Parrish zsákolt egy nagyot válaszként, háromra zárkózott az OSE (47-50). Miliszavljevics fontos hármast értékesített, egyenlíteni tudtak a hazaiak, Matthias Zollner azonnal időt kért (50-50). Ihring gyönyörű kosarával megint vezetett az Oroszlány, majd Miliszavljevics is zsákolt egyet, felrobbant az oroszlányi csarnok (56-52). A negyed hátralevő idejében próbált zárkózni a Fehérvár, de 62-60-nal fordulhattak neki az utolsó tíz percnek a csapatok.

A záró etapot jobban kezdték a fehérváriak és megint náluk is volt az előny, majd jött Burns és a büntetői, 67-67-re módosult az eredmény. Hosszú idő után dobott újra triplát az Alba, Stark volt eredményes. Sebastjan Krasovec kapott egy technikai hibát, pár támadással később pedig már hattal mentek a vendégek, ugyanis Vojvoda is a helyére küldött egy hármast (67-73). Állandósulni látszott a 4-6 pont körüli különbség, amikor Miliszavljevics az ötödik távoliját küldte a helyére (70-73). Stark harcolt ki egy sportszerűtlen hibát, nem sokkal később pedig Vojvoda dobott be egy trojkát kilenc méterről, nyolccal lépett meg a fehérvári alakulat (72-80). Próbált mindent egy lapra feltéve támadni az Oroszlány, de innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet az Alba Fehérvár, amely jobban bírta a negyedik negyedet. 79-86.

Fotó: Alba Fehérvár Facebook

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
szurkolóDennisEllenívCsakÉnelfogult vagyok Recent comment authors
szurkoló
Olvasó

A bírok nem nőttek fel a mérkőzéshez. Kérdezem milyen bírói tevékenységet takar az ha egy játékos kosarat dob leáll mindkét csapat a bírók továbbot intenek majd a másik csapat lerohanásból dob egy kosarat és csak akkor a reklamálás miatt állítják meg a meccset többször visszanézik és csak akkor adják meg a kosarat? Miért van az ha az edző reklamál az egyik esetben technikai a másik esetben megveregeti az edző vállát és nevetgél?

Dennis
Olvasó

Először is gratulálok az Albának és külön Vojának, az édesapja kosár pályafitása innen indult Oroszlányból. Sajnos nem tudok elmenni a játékvezetők ténykedése mellett akik a 2. fontos meccsünket vették el tőlünk a szándékos vagy nem szándékos tévedéseikkel, ezt mindenki döntse el maga… Úgy látszik a nagy fehér testvér mindent lát és irányít. Pont akkor fújtak téves ítéleteket amikor az OSE feljött és vezetett. Zollner egész meccsen bennt ugrált a pályán és folyamatosan kommentálta a jv-knek az ítéleteket, mikor Krasovec egy teljesen szabályos szerelés után megkérdezte a sporikat, hogy ez mi volt, egyből jött a sportszerűtlen… Szabó Zsolt magából kikelve ordított… Olvass tovább »

törrögszultán
Olvasó

Éééérdekes! Amikor vezetett az OSE, nem kiabàlt a túlsúlyos földművelői b közép hogy” három hülye!”
Nem a bírókon múlt/ ment el a meccs, hanem fejben és erőnlétben… Két ünnep közözött, zabálás után lehet kondizni!
Hajrá!!

CsakÉn
Olvasó

Te igenhulladék! Szeretnél tagja kenni egy ilyen B középnek!!!

OSE Fan
Olvasó

Miért nem jöttél át a túlsúlyos földművelők közé, megihattunk volna egy sört a büfében. Amúgy mi bányász zaírdisznók vagyunk. Amúgy halkan jegyzemm kevés ilyen B közép van az országban, és mi büszkék vagyunk err. Azt meg megértem hogy 45 kmről 30an jonnek el tőletek akik ici pici tapsokkal bégig ülik a meccset. Hát ez a nagymultú alba.

Ellenív
Olvasó

Nem tudom szultán ,hogy kibántott meg az Ose szurkólói közül,de akinek ilyen markáns(bunkó) véleménye van a másikról az ne rejtve adja azt elő, mert igy nehéz eldönteni azt ,hogy kinek van szüksége kondira!Az élesszemű bírók engedték Szabó Zsoltnak hogy üssön vágjon és őrjöngve kergesse a sporikak a pályán,nem veszi észre az Alba kosarát egyik sem amit az egész csarnok látott,Zollner reklamálásai,pályára lépései nem érnek figyelmeztetést!Gondolom ha ezeket észlelted volna akkor nem az Ose szurkolóit minősitenéd feleslegesen hanem a gyengécske Alba szezonnal foglalkoznál mint amúgy szoktál is csinálni és örülnél mint majom a farkának hogy meglett ez a mérkőzés.Hajrá Ose! Hajrá… Olvass tovább »

elfogult vagyok
Olvasó

Miután újra megnéztem a mecset vállalva az elfogultságom, a Knézi elfogult közvetítésénél “csak” a bírói NEM fújások voltak idegesítőbbek! Valóban elfáradtunk, miután a favágó védekezést engedve a Fehérvárnak mi meg nem vagyunk hozzászokva a mindent lehet a “sztároknak” mentalitáshoz a rendszeresen szarrá fújt idényben. Valóban fejben elfáradtunk, Voja pedig nem teketóiázott megadta a kegyelem döfést! Seba teljesen jogosan akadt ki! apró de következetes nem fújások, a padnak igen gyors technikai, “szándékos” (valahogy a Fehérvárnak nem “jár” ilyesmi)! Ez az egész csak arról szólt, hogy mi ne, de a fehérvár ott lehessen a kupában! Úgy tűnik, hogy az “újonc” évükben a… Olvass tovább »

Hunever
Olvasó

Tökéletes összefoglalás, minden szavaddal egyetértek.

OSE Fan
Olvasó

Knézi merre volt elfogult?

Hunever
Olvasó

Zollner hisztik figyelmen kívül hagyva, Sebának azonnal technikai,Vojvodát vèdik a bìrók. Hol itt az egyenlő elbírálás?

Noname
Olvasó

Egy modern csaló, akit valaki futtat.

Noname
Olvasó

A kecskeméti meccs után a praksch-ot /kis betűvel/ mi is várjuk Szombathelyen szeretettel!😀

Noname
Olvasó

Vojának ezt nem fújják!

Osezo
Olvasó

Jó estét, lehet, hogy a végére elfáradtunk de, a mai játékvezetés az kritikán alúli volt. Már az elején meg kellett volna fogni, és nem engedni a szabálytalankodásokat. Volt egy pár lépés hiba, Vojának kétszer indulás, Szöszinek a fault utáni vissza dumálásokat, Matyinak az állandó pályán való bent tartozkodását, a 32-es játékos be dobja a kosarat, utána a mi játékosunkat támadja a bírók nem veszik észre, a 10-es játékos faultját be írták Vojának és még sorolhatnám. A játékosaink ma nem ezt érdemelték, mert küzdöttek a pályán rendesen. Seba sem véletlenül kelt ki magából, és ment oda a bírókhoz a végén. Volt… Olvass tovább »

OSE Fan
Olvasó

Nagy Zoli csak te tudsz ilyen béna verset írni 🤣🤣🤣

Csippa
Olvasó

Úgy tűnik, van edzője az Albanak…

Csippa
Olvasó

Ettől függetlenül prakcsh egy 0

SárgaPárna
Olvasó

Méghogy a pénz nem dob pontot… A bajnokság legdrágább csapata még a végén nyolcba jut!

Sajka
Olvasó

Úgy látszik Zollner összerakta az Albát. Sokkal szervezettebb lett a játékuk és az egész meccsen alkalmazott letámadással kifárasztotta a végére az Oroszlányt, akik küzdöttek becsülettel.

törrögszultán
Olvasó

Nagyon kellett ez a győzelem!
Krasovec szerint a bírók miatt vesztett a csapata…no, igen, ő ezt mondja!
Szerintem meg az utolsó negyedre elfáradt az OSE.
Az Alba jól koncentrált végig. Izgalmas meccs volt!

OSE Fan
Olvasó

Te melyik meccset nézted? Sima labda elütés után fault, majd reklamálásért tecnikai, aztán felpályánál faultért sportszerűtlenm az első két faultunk labdavezetéa közbenm miért büntető? 3 fizetett majom elrontja az emberek szórakozását. Sajnos lassan bekünk ezzel együtt kell elnünk

4eventeVB365
Olvasó

Gondolom te a helyszínen nézted .. tv-ben visszajátszva mindket említett eset teljesen jogos volt, sőt 2 perccel a vége előtt amikor Smith labdát szerzett es palankra tört el is maradt a fault, pedig hatalmas lökést kapott azelőtt mielőtt blokkoltak volna.

elfogult vagyok
Olvasó

Én vállalom az elfogultságomat! És TE??????????????
Visszanéztem felvételről! A NEM fújásokat nem emlegette a Knézi, nem nézték vissza, tehát azt nem láthattad! A favágó védekezést a sok “közeli” miatt nem is nagyon lehetett látni, a TV-ben tehát???? Valóban elfáradtunk az ellenszélben!

Osezo
Olvasó

Szia, te meg gyakorold a helyesírást, és az ékezetek használatát. 🤣🤣🤣
Szép napot neked.😀

OSE Fan
Olvasó

Ezt gondolom nekem írtad, most odafigyeltem, a helyesírásra, és az ékezetekre is. De attól még a verseid idegesítőek és bénák, még jó hogy az OSE oldalra már nem írkálsz 🤣🤣🤣

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés