Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jesús Ramírez értékel

Az Alba trénere a saját játékosain kívül nem szívesen nevezne meg mást játékost az álomcsapatba.:

:

Idén is jelentkezünk hagyományos, szezonzáró sorozatunkkal. A BB1.hu a bajnokság végeztével mind a tizennégy edzőnek felteszi ugyanazt a négy kérdést. A sorban következő Alba Fehérvár vezetőedzője, Jesús Ramírez válaszolt a kérdéseinkre.

1. Hogyan értékeli saját és csapata teljesítményét?
2. Mi volt a szezon meglepetése?
3. Állítsa össze a 2018/19-es szezon álomcsapatát!
4. Mivel tölti a nyári pihenőt?

1. Amikor átvettem a csapatot, akkor még egészen más szisztéma szerint dolgozott. Emiatt szükség volt egy tanulási folyamatra, amíg a játékosok átálltak az én elképzeléseimre. December-január környékén nagyon sok idegenbeli mérkőzésünk volt, így nem volt egyszerű menet közben megváltoztatni a játékunkat az elképzeléseim szerint. Ezt követően, különösen a FIBA Europe Cup szakaszában úgy gondolom, hogy egészen jól teljesítettünk. Jó kosárlabdát játszottunk a hazai bajnokságban és a nemzetközi porondon is ekkor. Viszont az egész szezont nézve hullámzó teljesítményt nyújtottunk. A végén kicsit több energiára lett volna szükségünk ahhoz, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé. Összességében az említett három szakaszra bontanám a szezonunkat, miután én lettem az edző: a tanulási időszakra, az azt követő fázisára, amikor jól teljesítettünk, és a csalódást keltő befejezésre. Utóbbival természetesen nem lehetek elégedett.

2. Számomra a Debrecen volt a szezon kellemes meglepetésre. Mióta feljutottak az A-csoportba, folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak, és sikerül előrelépniük. A Magyar Kupában és a bajnokságban elért eredményük is megsüvegelendő.

3. Ilyen esetben én csak a saját játékosaimat tudom megnevezni. Természetesen voltak top játékosok a bajnokságban, de én nem szeretek más csapatokból kiemelni bárkit is. A saját csapatomból választanék, hiszen őket ismerem, velük dolgoztam együtt minden egyes nap. Ez az ötös így nézne ki:

Cabezas – Tóth P. – Zeno – Lóránt – Heath.

4. Sok pihenésre nem lesz idő, mert folyamatosan dolgozunk a jövő évi csapat kialakításán. Naponta többször kapcsolatban vagyok a klubbal, és arról egyeztetünk, hogy melyik játékos illene a legjobban a csapatunkba. Hamarosan elutazok Las Vegasba is egy hétre, hogy megnézzem a Summer League-t, és az ottani játékosokat. Próbálom felmérni a piac alakulását. Tényleges pihenésre egy hetem lesz, ezt követően pedig már kezdődni fog az előszezon.

fotó: fiba.com/Kiss László

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
lddMásikVégétFújdMegBolyongóviccmesterkrapulaksz simon Recent comment authors
viccmester
Olvasó

Ramirez minek megy Las Vegasba, amikor elég lenne visszahozni a három All Star játékosát, akik már bizonyítottak tavaly-CABEZAS, HEAT, ZENO!?

ldd
Olvasó

Nem igaz, hogy nincs egy fiatal magyar edző akibe érdemes lenne fektetni helyette.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jézuska,igyekezzél Vegasba, csipkedd magad, mert mire leérsz, már Gráczer elvtársék mindenkit bejelentenek, akinek két keze, két lába van, és fogott már meg kosárlabdát életében…! 🙁

Bolyongó
Olvasó

Van baj, nem kevés !

viccmester
Olvasó

Székely Norbi fellélegezhet, mert már nem ö minden idők leggyengébb Albacompos edzője…hanem JESUS RAMIREZ!?

krapulaksz simon
Olvasó

Minden csak hozzá állás kérdése. Végül is megmentette a csapatát a kieséstől.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Ezt ha egy SZURKOLÓ mondja az teljesen rendben van.De mindazok tükrében ,hogy Tóthot,Lórántot elzavartátok Bezselé Balázzsal együtt az már visszás…

pbask
Vendég
pbask

Azért nincs rajtad a napszemüveg, nem csak szerintem kabaré ez a manusz.
Respect.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Köszönöm elismerésed. 😀 Ma minden nagyon pozitiv még Derrylel is közös nevezőre kerültünk egy témában. 😀

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Ja és Ramirez egy bohóc de nem is akármilyen…

pbask
Vendég
pbask

Hát ezen jót nevettem, tényleg erre lett igény Fehérváron? 🙂 Bár Kevinke ezzel álomcsapattal több mint elégedett, nincs ott Reddic, de a nagy Heath igen:D

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Meg kell becsülni amink van.Kitudja lehet ,hogy holnap őt is bejelentitek…

Laposvár
Olvasó

Ki az a Reddic?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés