Connect with us
Hirdetés

A palánkon túl

Játékvezetők, akik a sípot most köpenyre cserélték

Mielőtt Marziali és Giovannetti visszatérhetnek a kosárlabdapályákra, sokkal fontosabb csatában vesznek részt.

  •   :

:

Sok ember életét forgatta fel teljesen a COVID-19, Európában főleg Olaszországban szabadult el teljesen a járvány, ahol ebben  a pillanatban már több, mint 105.000 regisztrált fertőzött és több, mint 12.000 haláleset történt.

Két FIBA játékvezető, Silvia Marziali és Guido Giovannetti – hasonlóan több társukhoz – is a pálya szélére szorult, mivel a honi bajnokság lassan már egy hónapja szünetel. Azonban mindkettejük civil foglalkozása orvos, így most a frontvonalban harcolnak a koronavírus ellen.

– Nagyon nehéz ez a helyzet és minden nap változik – mondta Giovannetti, aki 2017 óta FIBA játékvezető. – A kormány mindig egyre több segítséget kér az orvosoktól. Személy szerint Bari városában dolgozom egy kórházban a kardiológiai osztályon, de most átköltöztem egy másik területre, ahol a COVID-19-cel fertőzött betegekkel foglalkozunk.

Az igazi probléma az, hogy nem tudjuk mikor ér véget, mert Olaszország egyes pontjain, például Milánóban a helyzet talán már a csúcspontját éli, de közben attól tartunk, hogy délen a helyzet még csak most fog fokozódni a fentről oda költöző emberek által. Egyszerűen nem tudjuk, de a számok azt sugallják, hogy növekszik. 

Giovannetti a játékvezetői szerelését most köpenyre cserélte. Fotó: fiba.basketball

Marziali székhelye Rómában található, ahol a kardiológia szakterületéről írta a diplomamunkáját.

Aki szeretné is alig tudná követni őt, hiszen ott segít, ahol csak tud. Szülővárosában, Fermóban, valamint Rómában is dolgozik, de legutóbb megfordult a Civitavecchia egészségügyi minisztériumán is. Mindent hajlandó megtenni a járvány leküzdésére.

Amikor orvos leszel, ígéretet teszel. Ezt minden alkalommal tiszteletben tartod, amikor dolgozni mész, különösképp amikor vészhelyzet áll fenn. Esküt teszel, hogy másoknak segítesz. 

Marziali édesapja miatt választotta ezt a szakmát, aki szintén orvos. Fotó: fiba.basketball

– Amikor a járvány elindult, elhatároztam, hogy bárhogyan, de segíteni akarok. Nem számít, hogy esetleg az ország északi részére kell költöznöm, ahol valóságos katasztrófa van. A munka mindig kemény, mindig hosszú műszakokban dolgozunk. Most már egyre jobban félek, hogy hazaviszem a családomnak, vagy akár én is fertőzött lehetek.

– A kosárlabda lehetőséget ad számomra, hogy nyitottan gondolkozzak és fejlesszem a személyiségem. A FIBA-nak köszönhetem, hogy felfedeztem Európát és sok új emberrel találkoztam. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre jobb ember legyek. Természetesen nem lehetnék ugyanaz, aki most vagyok kosárlabda nélkül – zárta a gondolatait Marziali, aki 2017-ben Olaszország első női játékvezetője lett nemzetközi szinten.

Mielőtt Marziali és Giovannetti visszatérhetnek a kosárlabdapályákra, sokkal fontosabb csatában vesznek részt, emberek életeiért harcolnak.

Fotó: fiba.basketball

  •   
6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
lddJózsipapavadnyugat Recent comment authors
vadnyugat
Olvasó

Alapvetően becsülni való.

De a tiszteletet a fordítással is meg kéne adni, hogy ilyen zavaros mondatok ne maradjanak benne, mint ez:
“Marziali székhelye Rómában található, ahol a kardiológia szakterületéről írta a diplomamunkáját.”

ldd
Olvasó

Csodálatos emberek …

és, hogy Downtown barátomnak is megfeleljek …
egy cikk, amiért szükséges volt jó királyunknak a felhatalmazás …
https://444.hu/2020/04/01/egy-mondat-arrol-mi-mindent-vitt-ma-vegbe-magyarorszag-kormanya

Józsipapa
Olvasó

A 133 főHŐS-től megkapták a felhatalmazást !!!!
Aljas…cinikus…pofátlan…
gyomorforgató…..

ldd
Olvasó

Ne mérgelődj Józsipapa …
Ez is csak egy játék …
Annyi a különbség, hogy a”bőrünkre” megy …

ldd
Olvasó
Józsipapa
Olvasó

Látom…kabaré az egész….sajnos…
Udv.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés