Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Játékosként nem sok esélyt adott magának a DEAC fiatal edzője

Többen meglepődtek, amikor vezetőedző lett.:

:

Többen meglepődtek, amikor a Becsky István vezette DEAC-os menedzsment az alig 26 éves Kovács Adriánt nevezte ki a felnőtt élvonalbeli kosárlabdacsapat vezetőedzőjévé. Kovács most a Civishírnek adott terjedelmes interjút.

– Nyáron nap mint nap nekem szegezték azt a kérdést, tehát már felkészült vagyok a válasszal. Én már tizenévesen eldöntöttem, hogy edző szeretnék lenni, és azóta mindent megtettem annak érdekében, hogy a lehető legmagasabbra jussak, képeztem magam, elvégeztem Spanyolországban a legfontosabb, legmagasabb szintű edzői iskolákat. Ez még korántsem azt jelenti, hogy mindent tudok a szakmából, vannak még terveim, és folyamatosan tanulok is – reagált a korát firtató felvetésre, majd elmondta, gyorsan rájött, kosarasként nem lenne sok esélye.

“Játékosként nem sok esélyt adtam magamnak Spanyolországban. Egészen fiatalon edzősködni kezdtem, voltak kint utánpótlás és felnőtt csapataim is. Egy debreceni torna alkalmával ismerkedtem meg a DEAC-osokkal, ők csábítottak ide két éve. Így lettem az első csapat másodedzője, Berényi Sándor segítője, illetve az U23-as és U20-as csapatok vezetőedzője

– mondta.

Nem titkolta azt sem, mik voltak a legfontosabb szempontok a keret kialakításánál.

– A keret összeállításakor a legfontosabb szempont volt a játékosok emberi kvalitása, éppen ezért igyekeztünk a korábban bevált embereket visszacsábítani, vagy megtartani, mint például Armwoodot, Manigatot és Borisovot. Ugyanakkor megtartottuk a csapat magyar magját is, és olyan meghatározó játékosokat igazoltunk, mint Tóth Ádám vagy Somogyi Ádám. Úgy gondolom, a menedzsment nemcsak jó játékosokat, hanem jó embereket is igazolt, tehát jó munkát végeztünk a nyáron – mondta Kovács.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
hp12csuka matyi Recent comment authors
csuka matyi
Olvasó

Berényi Sanyikával nem ment semmire Becsky, de gondolta “csak kísérletezek tovább, azért sem igazolok profi edzőt”, és leigazolta ezt a spanyol “imitátor” csodaedzőt!
Ha ez is kapufa lesz, visszahozza a haverját, Berényit!

hp12
Olvasó

Patonay volt ott az ész tavaly is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés