Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jászberényi KSE – Sopron KC

Mindkét oldalon több figyelmet szenteltek saját magukra, mint az ellenfélre. Szakértőnk 4-5 pontos vendég sikert tippel.

Jászberényi KSE - Sopron KC

Bajnokság, 1. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szombat, 18:00
V.: Praksch P., Söjtöry T., Pozsonyi L. (dr. Páli K.)

JKSE: Reed - Staten - Mészáros - Alekszandrov - Pantelics.

Sopron: Pitts - Supola - Thompson - Rivers - Carter.

Két olyan csapat találkozik egymással szombat este a Bercsényi úton, amely a felkészülés hajrájára találta meg az utolsó láncszeme(i)t. A JKSE az előző szezonban ötödik, az SKC nyolcadikként zárt. A találkozó pikantériája lehet Damier Pitts visszatérése, aki az előző évadban még Nikola Lazics együttesét erősítette.

Nikola Lazics, a Jászberényi KSE vezetőedzője: Azt gondolom, mindig minden edző időhiányban szenved, nekünk sem sikerült teljesen elvégeznünk azt a munkát, amit elterveztünk, és szerettünk volna. Csak kedden voltunk először komplett csapattal, miután megérkezett hozzánk az ötödik légiós is, bár Pantelics az elmúlt tíz napban csak kontakt nélkül tudott edzeni az orrtörése miatt. Nem akarok panaszkodni, ilyen az élet, amúgy is hosszú lesz a bajnokság. Sopronban is hasonló a helyzet, mint nálunk, ők is az utolsó pillanatban cseréltek légióst, illetve az ötödik külföldijük is nemrég csatlakozott hozzájuk. Mindig nehéz ellenük játszani, rendre izgalmas meccseket vívunk egymással, most is erre számítok. Ezúttal egy kicsit többet foglalkoztunk a saját játékunkkal, mint a Sopronnal, mert még nem vagyunk olyan ritmusban, mint amilyenben kellene. Sokat kell még dolgoznunk, aztán majd meglátjuk, mi lesz a bajnokság végén. Korai lenne még bármiféle következtetést is levonni Phillip Millerről, majd a tétmeccseken kiderül, mire képes, de bízom benne, hogy hasznunkra lesz. Remélem, Pantelics is tudja vállalni a játékot, mert nagyon fontos szereplője a csapatunknak. Időre és türelemre lesz szükségünk az új csapat építéséhez.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Még abban a stádiumban vagyunk, amikor a csapatok egymás számára „ismeretlenek”, bár azért láttuk a Jászberény előkészületi meccseit, illetve ismerjük az Alekszandrov-Pantelics párost és a magyarokat. Az új légiósaik azonban más játékot képviselnek, mint a tavalyiak. Elsősorban, mivel nálunk is későn állt össze a csapat, magunkkal foglalkoztunk, hiszen még nem teljes az összkép védekezésben és támadásban, szeretnénk ezt finomítani és minél magasabb szintre emelni. Feltérképeztük a hazaiakat, főleg az egyéni erősségeiket, bízom benne, hogy a játékosaink végre fogják hajtani azokat a taktikai dolgokat, amikkel készülünk az ellenfelet kivédeni. Ha jó ritmusban tudunk kosárlabdázni, és próbáljuk a saját akaratunkat ráerőltetni a Jászberényre, akkor sikerülhet az idegenbeli bravúr. Még egyszer mondom, a szezon elején járunk, biztos, hogy a csapatok még ilyenkor nem olyan hőfokon égnek és teljesítenek, mint később, a kezdeti drukkot le kell birkózni, és akkor lehet esélyünk a győzelemre. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

[totalpoll id=”28753″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta, aki az idei szezontól már a B-csoportos Concordia Motax KC Pápa vezetőedzője is:

– Az első fordulóban mindig kulcs, hogy ki kezd hazai pályán, hiszen mindig könnyebb otthon egy jó rajtot venni. Szerintem ilyenkor a vendég csapaton nagyobb teher van, nehezebb idegenben játszani.

A Sopron azonban képes lehet erre, hiszen jó adottságokkal rendelkező játékosokkal erősített. Sabáli Balázs évek óta próbálja ugyanazt a szisztémát játszatni csapataival, kemény védekezésből induló, gyors, attraktív, agresszív támadójátékot.

Pikáns lehet Damier Pitts visszatérése, aki tavaly a bajnokság legjobb pontdobója volt, hiszen ő már elég jól ismeri a jászberényi pályát. Vélhetően bizonyítani is akar.

A JKSE sok problémával küzdött a felkészülési időszakban, elég nehezen találta meg a légiósait, valószínűleg ennek anyagi okai is lehettek. A magyar keretüket is vékonynak érzem, bár hozzáteszem, hogy ezen a téren a Sopron sem túl acélos, de talán egy hajszállal még mindig erősebb.

A mérkőzés kulcsa lehet, hogy a kettő-kettő védést hogyan oldják meg a csapatok, fontos lehet az is, hogy adott esetben menet közben tudnak-e változtatni.

Nem érzem, hogy olyan nagy taktikai repertoárja lenne most Nikola Lazics mesternek, mint amilyen tavaly volt. Mivel a hazaiaknak Alekszandrov és Pantelics személyében két lassabb magasemberük van, nem hiszem, hogy csapdáznának, vagy erős kisegítést védenének, márpedig ez ellen a középtávoli dobásokkal lehet operálni.

Első forduló ide, vagy oda, a hazai pálya előnyével szemben is azt mondom, hogy a Sopron fog nyerni, négy-öt pontos vendég sikert tippelek.

fotó: Zsu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Tom67Mzs17AramisÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111SopronKCfan Recent comment authors
Mzs17
Olvasó

Szegény Sopron!?

Tom67
Olvasó

Miért is?

Aramis
Vendég
Aramis

Jól látja László!
Ez Sopron győzelem lesz.

SopronKCfan
Olvasó

Történjen bármi, Hajrá Sopron!

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Mindig mondod ,hogy csak szidlak titeket…Szerintem holnap nyertek 1.66-ért ment Hajrá!

SopronKCfan
Olvasó

Legyen igazad. Én is raktalak titeket ma ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés