Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt

Sikerül-e megtörniük a hazaiaknak a több mint féléves átkot?

Jászberényi KSE - KTE-Duna Aszfalt

Bajnokság, 6. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szombat, 18:00
V.: Papp P., dr. Mészáros B., Fodor A. (Farkas J.)

JKSE: Miller - Brbaklics - Mészáros - Alekszandrov - Pantelics.

KTE: Wittmann - Thomas - Djeraszimovics - Djuraszovics - Karahodzsics.

A bajnokság egyetlen nyeretlen együttese, a Jászberény arra készül, hogy szombaton este a Kecskemét ellen megszakítsa rossz sorozatát. A kék-fehérek több mint fél éve, hat és fél hónappal ezelőtt, április 20-án nyertek utoljára tétmeccset (JKSE – Szolnok 90-82).

Az ismert problémáik mellett viszont azért sem lesz könnyű dolguk, mert a vendégek kezdik elkapni a fonalat: hiszen szegedi sikerük után az Alba Fehérvárt is legyőzték hazai pályán.

Nikola Lazics, a Jászberényi KSE vezetőedzője: Fontos mérkőzés lesz, a Kecskemét az utolsó két mérkőzést megnyerte, bravúrt hozott Szegeden és aztán hazai pályán az Alba ellen is. Szerintem nagyon jól játszanak ebben a szezonban, már Pakson is szépen teljesítettek, úgyhogy gratulálok is nekik ezért. Idén is sikerült a megfelelő kombinációt megtalálniuk a rutinos és a fiatal játékosok között. Nem lesz könnyű meccs számunkra, továbbra is van sok problémánk, Reed már elkezdett ugyan edzeni, de még kérdés, hogy tud-e segíteni holnap vagy sem. Peringer eltörte az ujját, rá három-négy hétig biztosan nem számíthatok, Marinkovics pedig bokasérüléssel bajlódik, nagyon nehéz volt így dolgozni a héten.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Nagyon nehéz meccs vár ránk, ugyanis a Jászberény eddig még nem nyert meccset, de a legutolsó hazai bajnokiján, a Pécs ellen már labdájuk volt a győzelemért, ők vezették az utolsó támadást, el is jutottak dobásig, csak aztán nem sikerült. Márpedig a Pécs eddig még veretlen, kifejezetten jó csapat, úgyhogy ez egy figyelmeztető jel kell, hogy legyen számunkra, nem szabad abból kiindulnunk, hogy a tabella utolsó helyén állnak. Láttam élőben is meccsüket, illetve többször videón is kielemeztük őket, hasonló struktúra mentén dolgozik Nikola Lazics, mint korábban, ugyanazokat a játékokat játsszák, talán most egy kicsit más stílusú a két hátvédjük, mint a tavalyiak, illetve nem álltak még össze, sérülések nehezítik a dolgaikat. Mi ezt a saját bőrünkön is megtapasztaltuk, tudjuk, hogy mennyire nehéz így dolgozni. Lazics kollégám ráadásul nem az a “hórukk” edző, szisztematikusan dolgozik, rendszert épít fel, amiből ha csak egy fontos ember is kiesik, egy kiscsapat életében sok nehézséget tud okozni. Mi úgy készülünk, hogy ellenünk már Reed is játszani fog, három jó amerikai mezőnyemberük van, magas poszton pedig Pantelics és Alekszandrov, két nagyon rutinos és intelligens kosaras, akik lehet, hogy nem gyorsak, de a megkopott gyorsaságukat tudják helyezkedéssel, jó védekezéssel kompenzálni. Olyan nyomás van rajtuk, hogy az életük árán is nyerni szeretnének, hiszen ha most is kikapnak, nehéz helyzetbe kerülnek. Mindent megtesznek, hogy nyerjenek, viszont mi is, nekünk is az a célunk, hogy nyerjünk. Ha azt a megfontolt, okos játékot hozzuk, amit az elmúlt két fordulóban, akkor erre meg is van az esély. A Fehérvár elleni győzelem nagyon nagy skalp, rettentően boldogok vagyunk, de továbbra is a realitások mentén gondolkodunk, a Szeged elleni győzelem fontos volt, hiszen mégiscsak egy rivális otthonában nyertünk, az Alba elleni siker pedig akkor ér sokat, ha most is nyerni tudunk. Felkészültünk, ahogy szoktunk tisztességgel, mindenki hadra fogható, jó a hangulat, szeretnénk nyerni.

[totalpoll id=”33396″]

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
teliver Recent comment authors
teliver
Olvasó

Juwan Staten miért nem kezdő?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés