Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jászberényben folytatta jó sorozatát a ZTE

Sokáig tartotta magát a hazai csapat, de sima lett a vége.

Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK 65-83 (20-23, 16-24, 15-17, 14-19)

Bajnokság, 11. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Praksch P., dr. Mészáros B., Rácz Zs. R. (Hartyáni Zs.)

JKSE: Nelson 4, Miller 13/3, Mészáros 4, Alekszandrov 11/9, Pantelics 19/3. Csere: Ruják -, Buzás 5/3, Brbaklic 9, Szigedi -, Peringer -, Vas Teplán -, Mondi -.

ZTE: Bibbins 10, Johnson 19/3, Williams 17/9, Szabó 9, Agafonov 11. Csere: Simon 2, Doktor -, Gulyás 4, Djurics 11/3, Farkas -, Kovács -, Simó -.

Az egyre jobb formába lendülő ZTE abban a reményben utazott Jászberénybe, hogy megszerezze zsinórban a harmadik győzelmét, a JKSE pedig az első hazai sikerére hajtott.

Agafonov közelijével indult a találkozó, aztán a center egy blokkot is kiosztott, majd Pantelics és Johnson ment bele egy kisebb pontpárbajba, előbbi 5-öt, míg utóbbi 4-et szórt. Felváltva potyogtak a kosarak, de ha csak minimálisan is, végig a vendégek jártak előrébb összességében. Öt perc elteltével egy Szabó dupla után 10-7 volt a vendégek javára. Pontszegény volt ez a szakasz és bár úgy tűnt, hogy tartja előnyét a ZTE, végül a Jászberény Mészáros duplájával a vezetést is átvette, igaz csak egy támadás erejéig. Próbálkozott ellépni a Zalaegerszeg, de a JKSE mindig visszajött. 20-23.

Alekszandrov triplája nyitotta ezt a felvonást, a túloldalon pedig Williams zsákolt. Pantelics duplája után újfent kiegyenlített a Jászberény. A 15. percig ez is maradt a forgatókönyv, hol vezetett a ZTE, hol egál volt. Bibbins büntetői és Johnson közelije után rég nem látott előnybe kerültek a vendégek, 29-35 volt ekkor, jött is a hazai időkérés. Nem tört meg a ZTE lendülete, Gulyás közelije után már kétszámjegyűre hízott az előnye a félidőre. 36-47.

A harmadik felvonást Johnson közelije nyitotta, amire Miller válaszolt. Ezután gyorsan berámolt még öt pontot a Zalaegerszeg, nyílt az olló a két csapat között, a különbség már a húszat is átlépte. Küzdött becsülettel a Jászberény Brbaklics pontjai után tizennyolc volt közte, de a nagy futást megelőzvén időt kért Bencze Tamás. Ez sem akadályozta meg azonban a hazaiakat, Miller is kosarat szerzett és bár még mindig tizennégy volt közte, újra meccsben érezhették magukat. 51-64.

Pantelicsék nem tudtak meglepetést okozni (fotó: Gémesi Balázs)

A záró etap zalaegerszegi hengerrel indult, Agafonov és Johnson kosarai után tizenhéttel léptek el a vendégek. Bármikor, amikor a hazaiak egy kicsit is elindulhattak volna, kaptak egy demoralizáló kosarat, így nem tudták beverekedni magukat tíz alá, szépen őrizte az előnyét a ZTE. Közel két percig nem esett kosár, amikor Johnson talált be, 58-75-re módosítva az eredményt, amivel gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. A Zalaegerszeg tehát Jászberényben is folytatta jó sorozatát és már három győztes meccsnél tart zsinórban.

Fotó: Gémesi Balázs

 

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
winwinHorvath BelaBezseBrendonfnyprtk Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Ez a realitás, csak kaposban nem tudják.

fnyprtk
Olvasó

Szép volt fiúk így kell ezt!
Egy igazán veretes hozzáállással, meglehet ez Debrecenben! Mutassátok meg a károgó csoprtnak, mert ezek egyre többen vannak!
Jozefrohác! Ha valakit név szerint szólitasz a hozzászólásodban, akkor illene a tiédet is üdvözlésként odabiggyeszteni! Azt hiszem bárkit elővehettek de Zsuzska nem érdemli meg ezt!

Prisztás
Olvasó

A csapatnak gratulálni tudok! Ne menjünk viszont szó nélkül el a 2 hazai győzelem mellett ami akár tetszik akár nem szerencsén múlt a Zte-nek,hiszen az ellenfeleknek meccslabdái voltak…! Úgy néz ki jó irányba haladnak a dolgok a csapat körül…viszont én azért kivárnám a végét… szerintem a kupa az betli lesz… meg Debrecenben sem lesz könnyű! Kíváncsi leszek 2-3 vereség után a nyáladzó Bencze bérencek hogy fognak tapsikolni! Jön még kutyára dér szokták mondani…. várjuk ki a végét MagicTamás kiváló edzői képességei hova jutattják a csapatot… Kellemes ünnepeket!

Tóth István
Olvasó

3 GYŐZELEM? 8.Hely?ideje Szerződést hosszabbítani!

JozefRohácvisszatért
Olvasó

Zsuzska,neked meg melegen ajánlom,hogy pindurkát próbálj meg kevesebb nyállal a szádban tudósítani a meccsekről!Nem az a baj,hogy már régóta nevetséges vagy ezzel a vezérnyaló posztjaiddal, hanem az, hogy most már lassan mindenki számára olvashatatlan, mert egy sz.r bábu vagy! 3 forintos túlélő vagy….

gulyasszabolcs00
Olvasó

A cikket Dross Bálint írta.

JozefRohácvisszatért
Olvasó

Szerinted…

Horvath Bela
Olvasó

Így kérd otthon anyádtól a levest!

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!

Bár a mérkőzést nem láttam,csak fullcounton követtem. Elég jól eloszlottak a pontok csapaton belül. Örülök hogy a végén ha rövid időre de lehetőséget kaptak a fiatalok is. Ez a mai mérkőzés nem megbántva senkit, a kötelező kategória volt. A Debrecen ellen bravúr lenne a győzelem de nem elképzelhetetlen. Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!!!
Hajrá ZTE!!!

delyvaldez
Olvasó

R.I.P JKSE !

hp12
Olvasó

Jól esnek a szurkolótársaktól érkező bátorító mondatok, köszönjük! Ez az egyetlen pozitívum ezen az estén, sajnos az utóbbi évek legkilátástalanabb játékával vesztettünk. Pedig még négy légióssal is lehetett volna esélyünk, de Nelson-nak nem mentek a dobások, Nemanja sem volt túl acélos. De a csúcs nálam most is Mészáros, miért kell erőltetni ? Ott van Aleksa, lendülettel, elképzeléssel, bátor betörésekkel, vagy Búzás Bence is sokkal jobb teljesítményt nyújt. Mészárost 2-3 perce faultolni, negyedek végén védekezni küldeném be maximum, mert így rengeteget árt a csapatnak, nem győznek visszakapaszodni, ha végre leviszik. Jól kellene sáfárkodni a meglévő játékosokkal, nagy szükség lenne az első… Olvass tovább »

Zsola81
Olvasó

Nálad a pont. Annyi ellenvetésem van csupán, hogy ezt a Mészárost 2-3 percre nemhogy játszatni nem kellene, hanem kosárlabda pálya közelébe sem lenne szabad engedni. Borzasztó gyenge a srác. És mindig kezdőben van és indokolatlanul sok időt tölt a pályán. Vicc. Aleksa klasszisokkal jobb nála. Bár, ki nem…? Nelson totál betli. Meg sem közelíti a 2 évvel ezelőtti formáját, tudását.

hp12
Olvasó

Mondom maximum 🙂

szolnokbasket
Olvasó

Gratulálok a ZTE-nek lassan helyére kerülnek a dolgok.
Berényben viszont nagy gond van, remélem ott is mielőbb rendezik a sorokat.
Kitartást!

Németh Róbert
Olvasó

Egerszegen most lehet bánni a hazi Oroszlány ill. a Pécs elleni vereséget. Simán ott lehetnének a 4-6 helyen. De lesz ez még jobb is..
Gratula.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Debrecenben csak a BL sztár falco és a második legerősebb Paks tudott eddig nyerni, tehát elvileg országos 1-es lesz. Ha azt mégis megnyerné a ZTE, akkor lehet esélye a felsőházra is, ha nem akkor lehet hogy csak a 8 marad. A lényegesen komolyabb játékos kerettel és büdzsével rendelkező Pécset és Debrecent gyorsan utolérték.

Marillion
Olvasó

Beindult a Szolnok után a ZTE is ez kell stabilan a bajnokságnak…gratuláció mindkét csapatnak…talán még a Sopron is beindul,mihamarabb….

Tomika2
Vendég
Tomika2

Bencze gondolom valami továbbképzésen volt titokban, mert biztos nem magától lett hirtelen jó edző. Azér’nem egy pótkocsi, az 3-ból 4-et is hozott volna.
Lassan a helyére kerül a ZTE is, meg a fenyő mikiék is.

Fenyő
Vendég
Fenyő

A csapatnak gratulálok a győzelemhez.Te már a helyeden vagy, nyilvánosan aszisztálsz ahhoz a mocsokhoz,ami a klub körül zajlik.Két hazai meccset vér verejtékkel behúztuk és az utolsót megvertük.Ha esetleg bejutunk a Magyar kupára akkor tapsolhatsz,mert a “mester” gondolom az első napon megint megunja,mint az elmúlt 4 évben.Ez a szokás.Sok ember elrugaszkodott a realitás talajától az elmúlt 3 meccstől.Semmi nem tart örökké..eljön az az idő mikor az őszinte,becsületes emberek megnyerik ezt a csatát.Akiknek a klub a fontos,mint ZTE,nem az egyéni érdekek.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Kösz, Gumi 😀😀 Viccet félre téve : 5.légiós nélkül maximum hiú ábrándokat kergethetünk, a bentmaradást semmiképp. TAO Áron mikor szeretne szponzort találni, mert a város köztudottan (miután az előző vezetés szétlopta) nem tud adni egy fillér plusz támogatást sem?! Persze, ez nem lehet gond, hisz azért jött ide egyenesen Pécsről az uraság, mert komoly kapcsolatai révén tovább bontogatja piciny klubunk szárnyait. 😌 Az a nagy büdös helyzet, hogy kóklerkedhet itt még bármeddig bárki, bevédhet bárki bárkit, ki kell mondani : tönkretették a klubot. Hogy kik, azt mindenki döntse el maga. Államtitkár úr, TAO Áron! Van még értelme reménykednünk, vagy kezdjek… Olvass tovább »

Fenyő
Vendég
Fenyő

Fel a fejjel és kitartást nektek Jászberényben!!A pénztelenség sajnos nem jó dolog, mi ezt a bajnoki cím után éreztük meg 2011-ben.Talán rendeződik a helyzet nálatok.Sok sikert nektek a továbbiakban a bajnokságban.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Hirtelen hogy átmentél szimpatikusba….? Kicsit átlátszó, de mindenképpen szükséges, ha nem akarsz gyorsan közellenség lenni.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ha ez nekem szólt, akkor nehezen tudom értelmezni. Friss : látom, nem velem volt/van gondod.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Dehogy neked szólt! Ha telóról nyomod, ott nem látni rendesen, hogy ki-kinek ír. Fenyőnek ez volt az első pozitív hozzászólása mióta itt van, csak ez volt meglépő.

Fenyő
Vendég
Fenyő

Gulyás Szabolcs ne foglalkozz vele.Tomika2 bencze család közeli ember,szereti tamást. Főzz holnap Tomika2 benczének kávét,dicsérd meg,puszild meg.Ő a “király”.De ez az uralkodás már nem sokáig tart 😉 Sok a dolog a kézben van..szegény Tomi azt hitte ilyen csak Portiknál van.Nálam sokkal több van.

winwin
Olvasó

Bohóc vagy

JozefRohácvisszatért
Olvasó

Örülök, hogy a családból is tiszteletét teszi valaki… Mármint a bukott családból… Mert remélem, nem gondolod,hogy behúztatok 2-3 meccset, akkor rendben is van minden, mert apád nem rántott le havonta x forintot a sztárokról… Pont addig fog ez működni, ameddig nem lesz újra éhes… Karácsony gyanánt… Kérdezd már meg aput a fa alatt, hogy most akkor kié is a karifa, ki vette?!? Apu, vagy az, akiket hónapok, évek óta “szív” azért, hogy játsszanak??? Boldog Karácsonyt neked és a “lehúzottaknak” is…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Köszönjük, viszont!

moldi56
Olvasó

Ne keseredj el Szabolcs,fel a fejjel.Lesz ez még jobb is.

Brendon
Olvasó

Szponzor már jelentkezett, csak ugye, szeretne átvilágítani dolgokat, amiket persze nem támogat a mostani vezetés…hah, vajon miért? Nincs pénz? Elküldtek 3 játékost és az edzőt, egy embert hoztak helyettük, aki egy éve pályán se volt.
Valahogy nem jön ki a matek.
Volt amerikai bedobónk jelezte, hogy szívesen jönne segíteni, választ se kapott…
Ígérgetések mennek hónap óta, aztán szépen lassan végignézzük, ahogy kiesik a csapatunk.
Boldog karácsonyt !

JACK
Olvasó

Szép volt fiúk! 🙂
Csak így tovább! 😉
Hajrá ZTE KK!

JozefRohácvisszatért
Olvasó

bencze TAKARODJ,bencze TAKARODJ!!!

Csak a ZTE
Olvasó

Neked kellene már eltakarodnod az antidrukker haverjaiddal együtt, mint a Fullár haverod, aki csak szidni tud, szurkolni nem. A közvetítések alatt is látszik, hogy csak a telefont tudja nyomkodni, meg az uszítás megy neki.
Húzzatok el innen!
Ti tuti a langyi sárgapárna tesói vagytok!

JozefRohácvisszatért
Olvasó

Hagyd már a fullárt, inkább egy jó vagyoni szitut lessél már meg! Hogy miből telik egy sokadik helyezett csapat edzőjének arra, amire…. De amúgy tapsolj nyugodtan, hülyék mindenhová kellenek…

Csak a ZTE
Olvasó

Eszed amennyit mutatsz!
Nem irigykedni kell, hanem mutasd meg!
5 álnév mögül írsz, aztán azt hiszed, hogy te vagy a Jani?
Csak egy károgó vagy, semmi más!
Az igazi szurkoló a bajban mutatkozik meg, nem csak akkor, mikor megy a szekér.
Az év eleji sérülések miatt mit vártál, pöttyös labdát?
Te tudtad előre, hogy ez lesz?
Senki se tudta. Most jön fel a csapat és a 4-5 hely elérhető. Ennél többre itt sose lesz pénz. Ennyi!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Nem mindenkinek marad álom 50 éves korára egy családi ház, meg egy tizenéves autó. Neked lehet, de ez nem Bencze szegénységi bizonyítványa.

JozefRohácvisszatért
Olvasó

Szépen tisztában vagy a család anyagi helyzetével és kocsijával. Mondjuk az már rég nem titok, hogy ki vagy,felesleges ez a Tomika2.Menj át a másik szobába és adj apádnak egy puszit.Örüljetek együtt a karácsonynak és annak, hogy legalább még 3-4 hónapig a klub és a játékosok biztosítják a nyugodt megélhetéseteket. Mert utána nem tudom, hogy melyik klub lesz az, ahol el tudja játszani ugyanezt…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Teljesen vakon vagy “barátom”, de én jól szórakozom.

JozefRohácvisszatért
Olvasó

Örülök!Remélem,apu már nem sokáig szórakozik a zalaegerszegi kosárlabdával.

winwin
Olvasó

Borzasztóan kretén vagy 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés