Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Jászberény-MAFC rangadó a másodosztályban

A 19. forduló következik a B-csoportban.:

:

Az alapszakasz hajrájára fordul a második vonal mezőnye, a héten minden csapat pályára lép. Már szerdán megkezdődött a forduló a DEAC Óbuda elleni sikerével, pénteken a CKE fogadja a Vasast. Szombaton négy találkozó is szerepel a programban, köztük a komoly A-csoportos múltra visszatekintő JKSE-MAFC derbi. A TF-BKG párosítás a rájátszásba jutás szempontjából tűnik érdekesnek, a PVSK a sereghajtót fogadja, a Nagykőrös az SKSE-t. Vasárnap is lesz bajnoki, a listavezető Fóton vendégszerepel.

Ceglédi KE – Vasas Akadémia

Péntek 18:30, Szolnok, Tiszavirág Aréna

Az otthon mindig veszélyes Cegléd (10., 6-12) látja vendégül a Vasast (4., 13-5). A CKE ugyan két vereségből érkezik, ám a Tiszavirág Arénában pozitív mérleggel áll, míg a pasarétiek az előző fordulóban nagy skalpot szereztek, a PVSK-t győzték le otthon két ponttal. Bár a tabellán elfoglalt helyezések alapján elég egyértelműnek tűnik a találkozó kimenetele, ebben a párosításban nagy jelentősége lehet a hazai pályának. A fővárosiak három meccs óta nyeretlenek idegenben, legutóbb az utolsó előtti Nagykőrös otthonában kaptak ki, így a remek múlt heti szereplésük ellenére sem tűnik biztosnak a sikerük. Ezzel együtt azért több tényező szól a piros-kékek mellett, akik ősszel, a Sport11-ben simán nyertek a Siska-legénység ellen, nagy kérdés, hogy támadásban ezúttal mennyire lesznek hatékonyak az Arigbabu-tanítványok. Élő közvetítés az alábbi linken: https://www.youtube.com/@kosarlabdaegyesuletcegledi6135 .

Nagykőrösi Sólymok KE – Salgótarjáni KSE

Szombat 17:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola

Újabb bravúrra készülnek a Kossuthban a Sólymok (13., 4-14), akik az SKSE-t (9., 8-10) fogadják. A kőrösiek az elmúlt évekhez hasonlóan, de minden eddiginél látványosabban kétarcú gárda benyomását keltik: otthon akár a dobogóért küzdő Vasast is képesek meglepni, de vendégként az addig nyeretlen Veszprém otthonában sem termett nekik babér – az említett két mérkőzés volt a legutóbbi két fellépésük. A nógrádiak ezzel szemben stabil középcsapatként az őszi idényben nagy bravúrra nem voltak képesek, viszont a mögöttük állókat rendre legyőzték. A téli szünet óta nem igazán találja a ritmust a Dániel-legénység, egy Kaszások elleni, hosszabbításos sikert leszámítva nyeretlenek voltak januárban, így az első nyolcból is kicsúsztak a táblázaton. Különösen a kezdéssel voltak problémái Dragasevicséknek, egy újabb rossz nyitány a fanatikus közönsége által buzdított Nagykőrös ellen is sokba kerülhet – ugyanakkor októberben ők vettek villámrajtot az aktuális ellenféllel szemben, aminek kiütéses SKSE-diadal lett a vége. Nehéz tehát megjósolni, mi fog történni a piros-fekete rangadón, mindkét félnek nagyon kellene a győzelem.

Jászberényi KSE – MAFC

Szombat 17:00, Jászberény, Bercsényi tornacsarnok

Az öt bajnoki óta veretlen MAFC (2., 14-4) látogat a Bercsényibe. A tavalyi ezüstérmes JKSE (6., 10-7) idén egyelőre nem tűnik igazán meggyőzőnek, ugyanakkor Újbudáról remek teljesítménnyel hozták el a két pontot októberben. A párosítás komoly presztízzsel is jár, hiszen 2014 és 2018 között az A-csoportban találkoztak a csapatok, ráadásul többnyire közvetlen riválisként. Az előző idényben is nagy csatákat vívtak a felek, a fővárosban és a Jászfővárosban is a berényiek örülhettek, bajnokin három mérkőzés óta, közel öt éve nyeretlenek a műegyetemisták. Ezúttal viszont akár újoncot is avathatnak az ex-jászberényi Lewis Chester személyében. Ennek ellenére sem ígérkezik könnyűnek a piros-feketék dolga, Miljan Rakics alakulatának házigazdaként 6-2 a mérlege, csak a PVSK és a Vasas tudta elvinni az otthonukból a két pontot, illetve az “odavágó” alapján fekszik is nekik a budaiak stílusa – minden adott egy parázs, izgalmas rangadóhoz. Élő közvetítés az alábbi linken: https://www.facebook.com/jaszberenyi.kse/ .

Pécsi VSK-Veolia – Veszprém KK

Szombat 18:00, Pécs, PVSK NKA Csarnok

A nyeretlenségét az előző fordulóban megtörő, utolsó helyezett Veszprém (14., 1-17) ellen javíthat a Vasastól elszenvedett vereséget követően a PVSK (3., 14-4). Szrecsko Szekulovics kinevezése után meglehetősen jól kezdték az új esztendőt a Párducok, a bajnoki menetelés mellett talán a kupában könyvelhették el idénybeli legértékesebb sikerüket idáig, hiszen a városi rivális otthonában tudtak továbbjutni. Az előző körben aztán a szerb szakember irányításával először kaptak ki, egy klasszikus egylabdás végjátékot veszítettek el a Vasas otthonában. A sereghajtó ellenben pozitív impulzusokkal felvértezve indulhat útnak a baranyai megyeszékhelyre: a Nagykőrös elleni hazain sikerült megszerezniük első győzelmüket a jelenlegi kiírásban. Ezt leszámítva persze nem sok mindenbe kapaszkodhatnak a piros-szürkék, akik az elmúlt hetekben ráadásul sérülés miatt kezdőcenterüket, Orgonát is nélkülözni kényszerültek. Mindkét alakulat képes tetszetős játékra, így az eredménytől függetlenül látványos találkozóra lehet számítani. Élő közvetítés az alábbi linken: https://www.youtube.com/@PvskHuPecsiVSK .

TF-BP – BKG-Prima

Szombat 18:45, Budapest, Sport11 Sportcentrum

Nagyot léphet a legjobb nyolc közé jutás felé a TF-BKG összecsapás győztese. A Tehetséges Fiatalok (8., 8-10) a gyengébb idénykezdet után egyre jobban magukra találnak, Kelenföldi leigazolásának (is) köszönhetően pedig a téli szünet óta szintet is léptek, amit az eredmények is igazolnak, legutóbb Salgótarjánban nyertek kulcsmeccset. A Kosok (7., 9-9) ugyan idén nem tartoznak az élgárdák közé, de bárkire veszélyesek lehetnek, a PVSK-t legyőzték, és az előző körben a Rátgéber Akadémián is közel álltak a meglepetéshez. A sárga-kék rangadón meghatározó lehet a két triplagyáros, Dancsecs András és Nagy Botond különmeccse, illetve az ellenfél vezéregyéniségének limitálását célzó csapatvédekezési stratégiák sikeressége, de a tranzíciós játékon is sok múlhat, amelyben egyik fél sem rossz. Szigetszentmiklóson száz fölé jutott a BKG, most sem kizárt, hogy a győztes három számjegyű ponttal zár, de várhatóan nehezebb dolga lesz a Nagy-legénységnek. Élő közvetítés az alábbi linken: https://www.youtube.com/@XMEDIASPORT .

Phoenix-MT Fót – NKA Pécs

Vasárnap 17:00, Fót, Phoenix Sportcsarnok

A Phoenix Sportcsarnokban folytathatja menetelését az alapszakaszgyőzelem felé az éllovas NKA (1., 17-1). A közelmúltban többet is igazoló Megyeri Tigrisek (12., 5-13) számára elúszni látszik a felsőházi rájátszás, mi több, már a biztos bennmaradást jelentő első tízbe kerülés is távolodni látszik a hatos vereségszériánál járó lila-fehérek számára. A baranyaiak viszont a bajnoki szereplést tekintve tizenegy forduló óta hibátlanok, remek formájukat látva az erős riválisok ellenére is egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az első helyről kezdhetik majd a PlayOff-ot. A Phoenix-MT az utóbbi időben többször is közel állt a sikerhez, de az idei esztendőben egyelőre csak a kupában tudtak nyerni. Surmann Gábor tanítványai a Nemzeti Kosárlabda Akadémián is szépen helyt álltak, vezetőedzőjük pályafutása legszebb vereségének nevezte a 21 ponttal elveszített pécsi mérkőzést, ahol több kulcsemberére sem számíthatott. Ezúttal várhatóan minden hazai játékos bevethető lesz, de így is hatalmas meglepetés lenne, ha a mezőny legrosszabb formában lévő együttese meg tudná lepni a leghosszabb veretlenségi sorozattal rendelkezőt.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés