Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jaramaz felépülése lassabban halad a vártnál, de a Sopron ellen már akár pályára is léphet

Váradi Kornél elmondta, hogy a sérültek állapota folyamatosan javul.:

:

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékoskeretéből hárman kaptak meghívót Sztojan Ivkovics szövetségi kapitánytól az Eb-selejtezőkre készülő férfi kosárlabda-válogatottba. Végül Horti Bálint és Kemal Karahodzsics került be az utazó keretbe (a KTE csapatkapitánya, Wittmann Krisztián sérülés miatt maradt itthon) – kezdi beszámolóját a klub honlapja.

A kecskeméti keret többi tagja folyamatosan készül a bajnoki alapszakaszból még hátra lévő öt fontos mérkőzésre, Váradi Kornél a válogatott kecskeméti edzőtáborozása idején is az előre megtervezett tematika alapján tartott edzéseket.

Büszkeség számunkra, hogy két játékosunk ott van a felnőtt férfi kosárlabda-válogatottban, amely karnyújtásnyira van az újabb Európa-bajnoki szerepléstől. Megtiszteltetés volt az is, hogy keretünk többi tagja is segítségére lehetett a nemzeti együttesnek néhány edzés erejéig. Ez mindenkinek pozitív töltetet adott, hiszen játékosaink Magyarország legjobbjai ellen gyakorolhattak különböző játékhelyzetekben. Miután a centereink a válogatottal vannak, némileg változtatnunk kellett az edzésanyagokon, de megtaláltuk a megoldást, hogy a megváltozott szerkezet ellenére is hatékonyan tudjunk készülni a további küzdelmekre. Most az az elsődleges cél, hogy a magyar válogatott jól szerepeljen a nemzetközi porondon, és kiharcolja az Eb-részvételt. Amellett, hogy készülünk az előttünk álló meccseinkre, folytatjuk a fiatalabb játékosok felépítését, integrálásukat a felnőttek közé. Korábban már többen kaptak kisebb-nagyobb szerepet az A-csoportos mérkőzéseken, a bajnoki szünetben pedig az U20-as csapatunk tagjait és az Akadémia U18-as korosztályát még jobban bele tudjuk vonni a felnőtt csapat felkészülésébe, többen is aktívan belekóstolhatnak a felnőtt gárdánál folyó munkába. Mindenki maximális alázattal végzi a dolgát, és fókuszál a soron következő feladatokra. Még öt kemény mérkőzésünk van az alapszakaszból, ezekből a lehető legtöbbet meg akarjuk nyerni. Szerencsére úgy tűnik, ebben számíthatunk mindenkire, a sérültjeink állapota folyamatosan javul, megfelelő rehabilitációs terv alapján készülnek. Csak Nemanja Jaramaz gyógyul némileg lassabban a vártnál, de bízunk benne, hogy a Sopron elleni, február 27-ei hazai meccsen már ő is bevethető lesz.

– mondta a vezetőedző.

Fotó: Réti Attila/KTE Kosárlabda Klub Facebook

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Pbask Recent comment authors
Pbask
Olvasó

Jé,egy közlemény a sérültekkel kapcsolatosan?
Ilyen létezik?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés