Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

James ezúttal junior bajnoki címig vezette a Barcelonát

Továbbra is szenzációs formában a Rátgéber Akadémi növendéke.:

:

A Barcelona junior csapata 102-63-as győzelmet aratott a Real Madrid felett, s ezzel megszerezte a bajnoki címet. A Rátgéber Akadémia növendéke, James Ugochukwu Nnaji kiváló teljesítményt nyújtott a döntőben, 28-as VAL-mutatóval őt választották a legértékesebb játékosnak (MVP)!

Nemrég még a Real Madrid örülhetett, amikor az U18-as Euroliga döntőjében hosszabbításban legyűrte a Barcelonát. A gránátvörös-kékek azonban az első adandó alkalommal visszavágtak: a korosztályos bajnoki döntőben nem volt pardon, gyakorlatilag elsöpörték a fővárosiakat, 102-63-as győzelemmel ültek fel a trónra.

James Ugochukwu Nnajival a soraikban! A Rátgéber Akadémia növendéke az első szezonját tölti a barcelonai sztárcsapatnál, s már most az egyik legjobb, legígéretesebb játékosnak számít! Ha az Euroliga döntőjében győznek, őt választják meg a torna legértékesebb játékosának (MVP) – miután nem nyertek, meg kellett elégednie azzal, hogy egyrészt bekerült az All Star ötösbe, teljesítménye pedig NBA-csapatok menedzsereinek fantáziáját is megmozgatta. A mérkőzés után folyamatosan csörgött Radics Balázs játékosügynök, az ICT Europe tulajdonosának, valamint az Akadémia szakmai és stratégiai igazgatójának, Rátgéber Lászlónak a telefonja. A vonal túlsó végén olyanok voltak, mint például Primoz Brezec, a Cleveland Cavaliers scoutja… – írja az Akadémia honlapja.

De kanyarodjunk vissza a bajnoki döntőhöz! A Barcelona szemernyi esélyt sem adott a Realnak, a nagyszünet után egészen szenzációs teljesítményt nyújtott, állva hagyta ellenfelét: mindössze 20 pontot kapott, miközben 51-et dobott (11-25, 9-26)! A sikerből James Ugochukwu Nnaji is vastagon kivette a részét, hiszen a kezdő ötös tagjaként 14 pontot dobott (7/8 mezőnyből), leszedett 6 lepattanót, adott 8 gólpasszt és 3 blokkot, 28-as VAL-mutatóval zárt – őt választották a döntő legértékesebb játékosának (MVP)!

A 2018-ban Magyarországra érkező félénk, képzetlen, kosárlabdázni nem tudó nigériai kissrác most az egyik legértékesebb tehetségnek számít, akinek jó sansza van arra, hogy belépjen az NBA ajtaján. A Rátgéber Kosárlabda Akadémián eltöltött 692 nap során megtanították mindenre, amire ennyi idő alatt csak lehetett, majd nyugodt szívvel adták tovább, hiszen biztosak voltak benne, hogy a Barcelonánál a folytatásban is kihozzák belőle a maximumot.

Az utolsó magyarországi edzésén Ivica Mavrenski így búcsúzott tőle:

„Mutasd meg nekik, milyen fából faragtak téged!”

James nem feledte az „útravalót”: a spanyol junior bajnokság döntőjében is megmutatta, mire képes.

Címlapfotó: FC Barcelona Facebook

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BobanLesekBezseCsippaZsarkov Recent comment authors
Zsarkov
Olvasó

Megy a cenzúra…, a szent tehénnek fáj az igazság

Boban
Olvasó

Milyen sértődékenyek a cikkíró urak. A kommentemet törölték, de sárgapárna évek óta onthatja magából az elmebeteg szövegeit. ???

Zsarkov
Olvasó

Nem is az a baj, hanem, minden cikkből folyik a büdös öndicséret…, tegnap is felsorolták a korosztályos “válogatottjaikat”…, csak tele volt olyan játékosokkal, akik még a labdát se ütötték le Pécsen….

Lesek
Olvasó

Rátgéber Akadémia növendéke? 🙂
“A 2018-ban Magyarországra érkező félénk, képzetlen, kosárlabdázni nem tudó nigériai kissrác (…)692 nap során megtanították mindenre, amire ennyi idő alatt csak lehetett”
“Bajnok a Barcelona, a döntő MVP-je pedig James Nnaji lett!”
Nagyon komoly munka folyhat az akadémián, ha nem egész 2 év alatt ilyen játékost tudtak a kosárlabdázni nem igen tudó kissrácból. De akkor hol vanak a saját nevelései, akiket nem úgy szedtek össze válogatottként, képzett játékosokként az egész országból?

Bezse
Olvasó

És … ????? Szuper hír , de mi a jó nekünk ebből ???? Itt volt 1-2 évig , TAO pénz a Rátgébernek aztán csá! Normális ez ?

Csippa
Olvasó

És a magyar kosárlabda ebből hol profitált? Az így is agyon tömött akadémia keresett vele, taobol költött rá nem keveset, tovább adta és ez a srác valószínűleg az életben Mo. közelébe nem jön. Jó ez így?

Bezse
Olvasó

Csak most görgettem ide… egyre jár az agyunk ?

Zsarkov
Olvasó

Napirátgébersemmi…, vagy ahogy tanult fórumtársam mondaná, lófaszjóska

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés