Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmas végjáték után tapad tovább az élmezőnyre a Kecskemét

Mínusz tizennyolcról majdnem csodát csinált a Sopron.

Sopron KC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 72-75 (16-23, 18-18, 14-25, 24-9)

Bajnokság, 10. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány G., Csabai-Kaskötő B., Jakab L. (dr. Páli K.)

SKC: Halász 3/3, Myers 14, Ford 11/3, Sitku 11/6, Montgomery 11. Cserék: McGill 15/9, Diggs 2, Fazekas -, Schöll -, Takács 5/3.

KTE: Wittmann 15/9, Jaramaz 11/6, Milutinovics 22/9, Kucsera -, Karahodzsics 10. Cserék: Tóth -, Körmendi 3/3, Dramicsanin 14/12, Kiss -.

A héten a sorait rendezni tudó, ráadásul egy új légióst is igazoló Sopron fogadta a koronavírussal is megküzdő Kecskemétet.

Egy-egy elhibázott támadás után Milutinovics egy hármassal szerezte meg a találkozó első kosarát, Sitku a sarokból válaszolt (3-3). Túlzás lenne azt állítani, hogy egymásnak estek volna a felek, négy perc játék után 3-6 állt az eredményjelzőn. Büntetőkkel lopta a távolságot az SKC, azonban erre is távolival felelt a KTE (5-9). Szépen lassan megközelítette egy pontra ellenfelét a Sopron, majd két és fél perccel a negyed vége előtt egyenlíteni is tudott Myers egypontosának köszönhetően (11-11). Milutinovics egy jó ütemű labdaszerzéssel újra előnybe hozta az övéit, majd Karahodzsics is befejezett egy gyorsindítást, időt kért Braniszlav Dzunics (11-15). A támadóoldalon sikerült rendezni a soproni sorokat, de a kecskemétiek továbbra is remekül tripláztak, Wittmann távolija már az ötödik volt a negyedben, ennek köszönhetően pedig egy kisebb előnyt tudott kiépíteni a vendég együttes. 16-23. 

A második felvonás is kicsit lassan indult be, végül Diggs egy közel kétperces gólcsendet tört meg, de a hátvéd ezután Milutinovicsnak tripladobás közben ütött oda (18-26). Körmendi is dobott egy hármast, a különbség pedig átlépte a tízet a felek között (18-29). Halász kétszer is szépen találta meg a palánk alatti társát, azonnal jött az időkérés Forray Gábortól (22-29). Sitku Márton extrát hozott, gyakorlatilag ő tartotta meccsben a hazaiakat, ekkor a mezőny legeredményesebbjeként 11 pontnál járt (26-33). Myers is kezdett egyre jobban magára találni, négyre zárkózott a Sopron (29-33). Kicsit beragadtak Halászék, de az utolsó percben McGill triplájával kettőre zárkóztak, Wittmann azonnal válaszolt. Dramicsanin a félidő vége előtt egy újabb hármast küldött a helyére, amire már nem tudott reagálni az SKC. 34-41.

Stílszerűen a fordulás után is egy távolival jelentkezett a Kecskemét, ez már a csapat kilencedik triplája volt, meg is lett a közte tíz, ám Montgomery nagyot zsákolt a túloldalon (36-44). Karahodzsics jól használta ki a fizikai fölényét a palánk alatt, így hiába Takács hármasa, kezdett ellépni a KTE (39-51). Újfent tudott kicsit kozmetikázni az eredményen az SKC, fel is jött hétre az együttes, megint visszaverte a felzárkózási kísérletet a Kecskemét, Mulitunovics dobott pontosan (46-56). Mindenre volt válasza a vendégeknek, sőt, egyre jobban kezdtek is elszakadni, már tizennégy is volt közte, amikor jött Takács távoli kettese. A harmadik negyed vége előtt Wittmann és Dramicsanin is hozzátett egy-egy hármast, tizennyolc pontos előnyt épített ki a vendég együttes a záró etapra. 48-66.

4-0-val nyitott a Sopron, de ezután nem jöttek olyan ütemben a kosarak a hazaiaknál, ami kellett volna a felzárkózáshoz, okosan lassította a játékot a Kecskemét (52-68). Teljesen még nem sikerült lezárnia a meccset a vendégeknek, próbált kapaszkodni az SKC, három és fél perccel a vége előtt Halász hármasával bejött tíz alá a hazai együttes (61-70). Sőt, egy jó védekezés után McGill is betalált, hatra olvadt a KTE előnye, három perc volt hátra, nyílttá vált a találkozó (64-70). Karahodzsics centerezése kimaradt, McGill pedig újabb hármast dobott, nagyon elkapta a fonalat (67-70). Jaramaz betörése célt ért, míg Myers csak egy büntetőt dobott be a kettőből. Másfél perccel a vége előtt Takács triplája jött le, az ellentámadásból pedig Milutinovics fejezte be sikeresen az akciót, időt kért Braniszlav Dzunics (68-74). Montgomery visszatett egy támadólepattanót, ötven másodperc maradt. Jaramaz hármasa kimaradt, Myers robogott végig a pályán, de utána tíz másodpercet elvesztegetett az SKC, későn tudtak csak faultolni a hazaiak. Jaramaz csak az egyik büntetőt dobta be, a második kimaradt, de lepörgött az óra, ezzel pedig behúzta a végjátékot a Kecskemét, amely tovább tapad az élmezőnyre. 72-75.

Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

75 hozzászólás

75
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
27 Comment threads
48 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
40 Comment authors
MAFCdrukkerVulcanoVicces fiú vagy, SullySzimbaredmiller Recent comment authors
Szimba
Olvasó

A végén időkérésnél Forray azt mondta, nyugodtan támadjanak , úgy is megfújják a faultot! Azt hittem rosszul hallok. Mindent egybe vetve a Kecskemét teljesen megérdemelten nyert. A Soproni csapatnál semmi taktika nem volt felfedezhető, szerintem még ma elküldik az edzőt!

redmiller
Olvasó

Elcsalták a Kecskemétnek, értem!
Hány percig, akarom mondani másodpercig vezetett a Sopron??? Nulla… Ennyi!

heraklith
Olvasó

Nem-nem. Sokkal jobb volt a Kecsó. Nem érdemelt győzelmet a Sopron, de az utolsó (sorsdöntő) szituációban még videózás után sem tudtak a bírok jó döntést hozni. Az bizony védő fault volt. Persz volt sok tévedés ahogy mindig, de ami ilyen kulcsszituációban történik az mindig “fontosabb” a többinél. Valószínűleg nem merték felvállalni (főleg Wittmann ellen), hogy esetleg ez döntse el a meccset. Ford beverte volna mind a hármat és a hosszabbításban már a Sopronnál lett volna a lélektani előny. Az ilyen utolsó pillanatokban ritkán fújnak bele a rigók, általában kisebb fault belefér, de mivel itt nagyot ütköztek valamit fújni kellett. Nyilván… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Vagy kettőt dob… Nekem nem egyértelmű, hogy megkezdte a dobómozdulatot a kontaktkor… Mert bizony volt még az első érinkezés után mozgás…

heraklith
Olvasó

Mivel lejárt volna az idő a dobómozdulatot is megkezdte, így szerintem az sem kérdés.

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Faultot nem lehet videózni, hogy fault volt-e vagy sem, azon már nem lehet változtatni… a videózásnál az időt nézték, hogy van-e még hátra.

Amúgy meg teljesen egyetértek, a Kecskemét egyébként megérdemelten nyert, mert sokkal jobb volt, a Sopron ész nélkül kosarazott – ettől még a tényen nem változtat, hogy a végén ez orbitálisan rossz ítélet volt, csak rá kell nézni Jakab jv-re, látszik, hogy teljesen fogalmatlan mindenről. Simán lehetett volna 3 dobást ítélni, de max. sima védőfaultot és akkor 2 dobás – na, de támadót…

Borbély Lajos
Olvasó

Messze még a vége, de a jelen állás szerint vastagon benne van a pakliban az is, hogy az egymással különben igen jó viszonyban lévő Sopron és a ZTE játszik majd a kiesés elkerüléséért. Hát, az érdekes lesz.

Vulcano
Olvasó

Ehhez mondjuk a Paksnak is lesz egy-két szava…

QQRIQ
Olvasó

Állítólag meccs után Myers már kipakolt a szekrényéből…

ldd
Olvasó

Azt beszélgettük, hogy…
A Kecsó kb. 10 éve nyom egy állandó szintet.
Helyezése azon múlik, hogy a többi csapat/ csapatok mennyire változnak.

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, az állandóságuk az előnyük, a Wittman-Karahodzsics-Dramicsanyin maggal, ahogy a MAFC-nak a B-ben. Mondjuk most Pollarddal szerintem nagyon jól jártak, ezért amúgy is jobbak talán egy kicsivel, mint szoktak lenni.

Yellowblack
Olvasó

Gratula Fofónak

Laaaaaciiiikaaaa
Olvasó

Minden rosszindulat nélkül kérdezem, h ez a Sopron mindig ilyen szörnyen, ötlettelenül ,gyengén játszik????

SopronKCfan
Olvasó

Igen…

Laaaaaciiiikaaaa
Olvasó

Sajnálom….
Pedig ez a Kecskemét sem egy verhetetlen csapat és nem sokáig lesznek ők sem a dobogón…

CsakaSopron
Olvasó

Saját magunkat sz*patjuk le az utóbbi 4 meccsen. AZ Alba meccs azt gondolom veszíthető volt illetve a Szeged idegenben, 4 légióssal és az ifikkel nem lehet csodát tenni, ha azokat elbukjuk, nagy szó szerintem nem érhette volna a ház elejét. Csak hát most visszatérések után is szar a játék. Ötlettelen passzolgatás a hármason kívül vagy egy-egy. Myers eszetlenül előre, ha elveszíti akkor meg a többiekkel vitázik. Dzuniccsal együtt, Diggsel kézen fogva szerintem itt a szünetben mehetnek, köszi szépen amit eddig csináltak (bár sok minden nem volt). Ebben az a szörnyű hogy a nyerhető meccseink kb lecsengtek, jönnek a cumi meccsek.… Olvass tovább »

Ekpa
Olvasó

Plusz Pojbics. Ez már így teljességgel tűrhetetlen

zetomee
Olvasó

SKC Facebook oldalán:
Dzunics Braniszlav: Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelt győzelem volt. Mi három negyeden keresztül futottunk az eredmény után, majd a végén sikerült utolérni a vendégeket, és egy labdás végjátékot játszani, ezért a játékosaim megérdemlik a dicséretet a hozzáállásuk miatt. Hosszú vereségsorozatban vagyunk, ilyenkor pedig az edzőnek kell vállalni a felelősséget.

SopronKCfan
Olvasó

Holnap remélem be is jelentik a lemondását. Nem kell senkit hozni helyette, adjuk oda Bors Mikinek a csapatot és nézzük meg mit hoz ki belőle. Ennél csak jobb lehet.

Ekpa
Olvasó

És Pojbicsnak szintén. Áll fent a vip-ben, ahelyett hogy lent a kispad mellett adná az arcát ehhez a lélektelen tesze-tosza szarhoz, amit hetek óta kapunk. Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Sérülések ide, légióscserék oda, ez kva kevés lesz. Ford egy primadonna, Taki értékelhetetlen évek óta (hiába ver be néha párat), értelmezhető figurák száma nulla, kohézió még annál is kevesebb.
Pojbics, ennyi volt. Tűnj el

Sajka
Olvasó

Úgy látszik idén a Kecskemét lesz a új “Szeged”.
A vége azért meleg volt nekik. Ezt a Sopront én sem értem. Óriási hullámzás van a játékukban. Képesek 18 pontos előnyt is akár behozni egy negyed alatt, máskor meg totál betlit tolnak. Pedig gyanítom, hogy nem olcsó csapat.
Dzunics teljesen kiégett edző lett. Már csak kínjában mosolyog a kispad mellett.

Petike97
Olvasó

Én is így gondolom,bár azért ez mégcsak az eleje a fontos meccsek nem ilyenkor jönnek….De az tény,hogy eddig jók.

Csippa
Olvasó

Azok az össze vissza makogós idokeresek, atya ég. A soproni játékosok keményen koncentráltak, h ne rohogjek el magukat közben…
A hölgy játékvezető meg olyan volt, mintha tippjatekon venne részt és ritkán talált, de azért unott fapofával próbálkozott bőszen…

hp12
Olvasó

A soproni játékosok nem is hallhatták a kecskeméti kispadot az időkérések alatt 🙂

Csippa
Olvasó

😂👊👍te kis huncut 😉

JólnézünkMIKI
Olvasó

Forray sokkal jobb és okosabb edző Dzunicsnál.

hp12
Olvasó

De csak a Kecskeméttel, ahol még mindig az Ivkovics által megálmodott és kialakított séma ( nem vagyok rajongója) a sikerek kulcsa !

zetomee
Olvasó

Mindent megtettünk azért hogy a Kecsó nyerjen. Nem bíróznunk kell, hanem a csapatnak jelen kéne lenni az 1-2-3 negyedben a rendezvényen. Sitku jól nyomta, ennek örömére a második félidőben végig ült a padon, helyette Taki szapora lábmozgását csodálhattuk. Diggs fakezű, Myers meg totál agyatlan. A centerünk meg ünnepeltette magát a két hatásos megmozdulása után, aztán majd kiemeli mindenki a dupla-duplája miatt, de amúgy ló@aszra sem való. Az új irányító még jó is lehet, de amíg csak Milos felgyógyulásában bízik mindenki, nagy a baj. A végén megint a szurkolóknak kell ordítani hogy van lehetőségünk faultra, de a nagy szakmai sorunk-edző,másodedző,szakmai igazgató-… Olvass tovább »

sobis
Olvasó

Montgomery Ford folyamatosan dupla dupla de valójában károsak a csapatnak. Myers tényleg ritka agyatlan játékos

Tomeeeeee
Olvasó

Ford miért káros?

Zsarkov
Olvasó

Ford egy jó játékos…, de az ő teljesítménye mindig a csapat produkcióját tükrözi…, mondjuk egy komoly olasz csapatban is húzóember lenne, de a Zöld csoportban nem biztos, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtana.., mikor leigazolta a Sopron, már leírtam, ha jó lesz a csapat, akkor nyerőember, de ha nem, akkor nem ő fogja adni a minőséget…, nálunk Perry, Milo, Andrics mellett magas szinten teljesített

sobis
Olvasó

Veritek a szögeket a soproni férfi kosár koporsojába
Dzunic azonnal el.
A bírók a Wittmann nak mindent engednek szokásos vég nélküli szerencsés antikosarlabdat játszanak állandó bírói segítséggel.

JR.Benitez
Olvasó

Abszolút külsősként irom: ez a Sopron amit játszik, az teljesen kiszámíthatatlan. Dzunicban sincs már semmi tűz. Kecskeméten látszik mit akar.

nemKalman
Olvasó

Dzunic takarodjál már el!✌️ Ha csak Bors Miki maradna akkor is sokkal eredményesebbek lehetnénk. Diggs-et viheted magaddal, köszi!

KOKO
Olvasó

DZUNICS go OUT!!!!! Köszönjük eddig a nagy semmit!!!! Változás kell vagy harcolhatunk a Paks-ZTE duóval a kiesésért!!! ( Borisov 6 mecss óta nem játszik és mindegyik azóta vereség, ez mindent elmond…. ) Grat Kecsónak! Új irányitó jó lesz, már most többet hozzárakott, mint a Collins-Czunics duó összesen!!!!!!

elfogult vagyok
Olvasó

A végére itt is megdőlt a pálya!

JR.Benitez
Olvasó

A nagy bírózók esetleg azt látták, hogy utolsó percben mikor Wittmann vitte a labdát, hátulról durván 2 kézzel lökték, sima fault…. máskor meg sima taktikai faultoknàl kis híján kiállítjàk az embert. Ez a vicc.Ez a Sopron érdekes egy csapat. Képesség van, más nincs. Kecskemét meg pont ellenkezőleg. Jó csapatunka. Minden elismerésem mellett azért az elég erősen beàrazza bajnokságot, hogy ők ennyire elől vannak…

Redbid
Olvasó

Jól írod tehát nem a “nagy bírózókkal” van elsősorban a gond, (pláne, hogy nekik van jegyük 🙂 hanem a bírókkal aki az általad is leírt összevisszaságokat megítélik!! A zárójeles rész egy sztori következménye 🙂 Emberke idegenbeli meccsen “kissé” pityókásan szidta bírókat mint állat és ki akarták küldeni, mire ő elővette a jegyét, hogy neki van, és megkérte a bírót, hogy ő is mutassa meg az övét, hogy van e, mert ha nincs akkor világos, hogy ki van ott joggal és ki meg nem 🙂 🙂 🙂 Csekély félórás incidens lett, mert azzal folytatódott, hogy ha kiküldi akkor fizesse ki a… Olvass tovább »

neszojjabele
Olvasó

Alapvetoen igaza volt az emberednek, de a jegy megvasarlasaval nem csak jogai, hanem kotelezettsegei is szulettek, mint pl a megfelelo viselkedes. Lattunk mar szektoruriteseket, merkozes felbeszakitasokat stb.
A biroknak valoban semmi joguk nincsen kikuldeni senkit, ezt a rendezoknek kell intezniuk a hatalyos szabalyoknak megfeleloen, kulonbozo fokozatok betartasanak szem elott tartasaval. Elvileg!

Redbid
Olvasó

Nem az “én emberem” volt, és persze tudom, és ő is tudta mi a helyzet, ezért írtam, hogy nem volt hülye 🙂
Viszont, hogy ezzel az egyszerű dologgal egy kisebb káoszt sikerült alakítania, az szintén mutatja, hogy az illetékesek adott esetben mennyire is vannak a helyzet magaslatán!
Ami bizonyos hiányosságokat feltételez amikről szó volt 🙂

Ktopi
Olvasó

Alapvetően megérdemelt a győzelmünk , mert 35 percen keresztül a mi akaratunk érvényesült, de a végén iszonyatos szerencsénk is volt! Hajra Kecskemet !

Skcforever
Olvasó

Köszönjük Dzunics, ennyi elég is volt. Diggset kuka játékkal második félidőben végig nyomattad miközben a nagyon jól játszó Sitku szinte semmi időt nemkapott, 3 faulttal megyünk bele a végjátékba, folyamatos érthetetlen cserélgetések… Most kell eltakarítani, Diggset viheti is Forddal kézenfogva. Új srác szerintem jó lesz, nem is értem a végén még labdát se kapott miközben ő dobott a legjobban. Nagyon gyorsan gatyába kell rázni egy új edzővel a csapatot, mielőtt még nagyobb bajba kerülünk. Kecskemétnek gratulálok, szarba nyúltak, 3 rigó viszont szerintem inkább a kárunkra fújt, ettől függetlenül ezt a vereséget teljes mértékben magunknak köszönhetjük. SKC!!

hullahopp
Olvasó

Az egész meccset fölösleges értékelni, de az utolsó ítélet szabálykönyv szerint tökéletes volt: Onnantól, hogy egy játékos birtokba veszi a labdát (hiába néz hátrafelé és nem látja ki van előtte), számítania kell rá, hogy áll előtte egy védő. Így ha megfogja a játékszert, akkor ha arra rá csak egy tizedmásodperccel is ő a vétkes az ütközésnél, akkor támadóhibát kell ítélni.

Megértem a soproni frusztrációt, de nem ezen az ítéleten ment el, itt jól döntöttek, kár lenne ebbe kapaszkodni.

hullahopp
Olvasó

Kiegészítésként még annyit, hogy a védő hátrafele és oldalra mozoghat, ha a felsőtestén történik az ütközés, támadó.

Hunter76
Olvasó

Nem foglalta el a védőpozíciót Wittmann, full mozgásban volt, így ez védőfault és 3 dobás. Abban igazad van h. nem ezen múlt. SKC!

hullahopp
Olvasó

Mint mondtam, oldalra és hátra mozoghat. A védőpozíció nem egyenlő azzal, hogy mozdulatlanul áll. Jöhetnek a mínuszok, de ez a szabály, akinek nem tetszik, a fibánál kell reklamálni, nem nálam 😀 Nem a bírókat védem, csak az utolsó esetet akartam tisztába tenni, mert amint látom, sokan nincsenek ezzel tisztában. A szabály nem ismerete pedig nem mentesít fel az az ellen való vétkezés alól.

heraklith
Olvasó

Olvasd át még párszor azt a szabálykönyvet, hátha megérted. Ne irogass hülyeségeket!

hullahopp
Olvasó

Köszönöm a kedves szavakat, megtörtént, viszont kívánom! 🙂 Jelen esetben nem szubjektív, hanem objektív dolgokról beszélünk. A frusztrációdat pedig egyéb módszerekkel is le lehet vezetni, én szerintem nem bántottam senkit. Ha te az előző bármelyik hozzászólásomat magadra vetted, akkor kérlek idézd, hogy min durciztál be ennyire, vagy mi volt ennyire személyes.

heraklith
Olvasó

Jaj dehogy durcizok, csak csalódott vagyok amiatt, hogy milyen magabiztossággal írogatsz bődületes butaságokat.
Miért venném azt magamra, hogy Te nem vagy tisztában a szabályokkal? Olvass sokat, belejössz majd! Én szurkolok!

hullahopp
Olvasó

A játékvezetői oldalon megtalálható az e-szabálykönyv. Hogy ne kelljen túl sokat görgetned, a 33.1-es ponttól nyugodtan másold be azt a részt, ami cáfolja az állításaimat. Hülyézni mindenki tud, csak jó lenne, ha ez valami mögöttes tartalommal is párosulna, vagy valami ellenérvet mondanál ahelyett, hogy minősítgetsz ilyen “bődületes butaságokat írogatok” dolgokkal.

heraklith
Olvasó

Ránéztem a kedvedért. A 33.1 pont a no charge területről ír, aminek ehhez nyilván semmi közé nincs.
Engedjük ezt el, teljesen parttalan vita, mert a játék alapvető szabályait sem ismered.
Wittmann mozgásban volt, nem vette fel a védőpoziciót, a bal lába még a földön sem volt, amikor ütköztek. Egyértelmű védő hiba. Mivel nyilvánvalóan dobás közben volt, a helyes ítélet 3 büntető.
Nincs mit!

hullahopp
Olvasó

És annál lejjebb már nem jutottál? 😀 Tényleg parttalan vita, bár vitának nem nevezném azt, ha az érveink ütköztetése helyett csak csapkodjuk a billentyűzetet, hogy hülye vagy, de azt nem mondom meg miért! 33.1-től a 33.4 végéig kellett volna eljutni, ezt külön nem emeltem ki, elnézést, azt hittem, ha ilyen nyitott vagy a tudásra, akkor önszorgalomból is megoldod a feladatot.

heraklith
Olvasó

Leírtam érthetően, egyszerűen. Ha ez is kevés, akkor már nem tudok segíteni. Szép napot!

Dallas
Olvasó

Komolyan mondom már megzavarodtam itthon amikor ő a szabálykönyvre hivatkozott ,hát mondom nesze-neked több mint 30 év, sok-sok ezer meccs ,huu de jó hogy leírtad hogy igen, az 5-6? éves No Charge zonáról írt ,már kerestem a C betűs gyógyszerem de mondom hová tettem 🙂
A No charge zonába én nemtudom pontosan milyen “jogai” vannak a védőnek de kb. semmi,kapitulálhat,és felteheti előre a kezét ,egy újabb jó szabály a bunkerjáték ellen 🙂

hullahopp
Olvasó

Ti mit néztek srácok? 😀 “Henger alapelvtől” a “Védekezés a labdát birtokló játékos ellen”-ig. Itt sehol nincs no charge, még a forrást is nehéz megtalálni?

Dallas
Olvasó

Én aztán nem néztem meg semmit ,csak az a komment tünt fel hogy a védő mozoghat (beléphet) a labdás játékos elé ,igy jött le az írás 🙂 na mondom innestől kosárlabdát félpályán nem hoz át senki ha ez az új szabály ,elképzeltem ahogy Tóth Ádám dúrja le a pályáról a fele akkora irányítokat 🙂

heraklith
Olvasó

Az a durva, amilyen magabiztossággal állítja. Mennyit változna a játék képe, ha az ő szabályai szerint játszanánk… 🤔😆

Dallas
Olvasó

Lehet a rögbi szabálykönyvébe le is lehet taglózni a tojás-labdás játékost, amikor csak akarod-kívánod-ahogy jólesik ,csak érd utol 🙂

Kováts Imre
Olvasó

Egyetértek, W a soproni játékos elé lépett be.

SopronKCfan
Olvasó

Valóban nem ezen múlt. De ez nem volt támadó. Messze volt Wittmann a védőpozíciótol.

Hunter76
Olvasó

Igen konkrétan bal lábbal belépett Ford elé, majd feldobta magát. Ügyes, mert a rigók megették.

CsakaSopron
Olvasó

Szia! Most mivel írtad hogy melyik szabálykönyv, külön kikerestem. És a 33.2 pont teljesen leírja hogy Wittmann miért nem volt védőpozícióban. A védekező játékos akkor foglalt el egy kiinduló szabályos védőhelyzetet, ha: szemben van ellenfelével, és mindkét lába a talajon van. A szabályos védőhelyzet kiterjed a játékos fölötti légtérre (hengerre) a talajtól a mennyezetig. Felemelheti karjait és kezeit a feje fölé, vagy függőlegesen felugorhat, de felemelt kezeit a képzeletbeli hengeren belül függőlegesen kell tartania. Wittmann kifelé lépett, és a lába nem volt a talajon (és szerintem a hengeren belüli függőlegesség sem volt meg). Innentől kezdve nincs védőpozícióban, tehát (ha csak… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

hullahopp amiről beszél az a sima védőmozgás lehetőségei, de ha érintkezés, ütközés van akkor
így van, a védő mindkét lábának talajon kell lennie!
Ez válassza külön, hogy támadó, vagy védőfault történt!

Mivel ez behatárolja a védőjátékos “mozgását” is, hiszen ha mindkét láb lent van akkor azért nehéz mozogni, vagy ha mozgás van akkor a kritériumot kurvanehéz megvalósítani. 🙂
A bíróknak ezt a két dologot kell figyelniük.

Hihetetlen, hogy ez még a videózás után sem ment, ahol világosan látszott, hogy az ütközéskor Wittmann jobb lába nem volt parketten vagyis nem támadó, hanem védőfault volt, és ezért három dobás járt volna!!

neszojjabele
Olvasó

Olvass tovabb te is.
“33.4 – védekezés a labdát birtokló játékos ellen
….
Amikor mozog, szabályos kiinduló védőhelyzetének megtartása érde­ké­ben pillanatokra felemelheti egyik vagy mindkét lábát a talajról, miköz­ben ez a mozgás oldalra vagy hátrafelé történik, és nem a labdás játékos felé.
….”
Mondom ezt latatlanul, aki nem latta a szitut. Csak elolvastam amit ajanlott a kollega.
Ettol meg lehetett szabalytalan a vedo, de a szabalyok osszessegeben leteznek, nem csak egy nekunk szimpatikus resze, a tobbi pedig kuka.

heraklith
Olvasó

Nézd meg a jelenetet! Ennek semmi köze hozzá. Persze hogy mozoghat a védő. Ha nem így lenne, akkor egy teljesen más sportról lenne szó. Miért ne tehetné, ha közben nem ütköznek? Nyilván nem ugorhat be a védő elé, hogy leütközze. Olyan dolgokról írogattok aminek semmi közé az esethez. Láttátok korábban már kosárlabda meccset?
Komolyan mondom hátborzongató,
hogy ez vitatéma.

Redbid
Olvasó

Nem tovább olvasni kell bakker, hanem elé mert azért nem érted miről van szó!! 😊 A VÉDEKEZŐ (védő) JÁTÉKOSNAK ÚGY KELL ELFOGLALNIA KIINDULÓ SZABÁLYOS VÉDŐHELYZETÉT, HOGY NE OKOZZON TESTI ÉRINTKEZÉST HELYZETE ELFOGLALÁSA ELŐTT! Az „akadályozás/belemenés – labdás játékos” helyzet megítélésekor a játék¬vezetőnek a következő alapelveket kell alkalmazni: • A védőjátékosnak el kell foglalnia egy kiinduló szabályos védőhelyzetet szemben a labdás játékossal, MINDKÉT LÁBÁVAL A TALAJON ÁLLVA. Tehát ha az ütközés pillanatában megvan a szabályos védőhelyzet, ami azt jelenti, hogy mindkét láb lent a talajon, akkor ha ez rövid idő alatt is történik támadó faultként, ha nem akkor pedig védőfaultként kell… Olvass tovább »

SopronKCfan
Olvasó

Ez akkora védőfault volt mint az univerzum. Azon csodalkozom, hogy most nem repültek a sörös poharak. Vicc.
Amugy még mindig nagyon gyengék vagyunk, Dzunic nem tudja kellően tüzelni a csapatot.

Kissadam91
Olvasó

Elég fura támadó fault a végén, mert hogy Wittmann az biztos hogy mozgásban volt.
De mindegy mit várhatunk ezektől a bíróktól😅Ja és vissza is nézték😂😂😂

Kissadam91
Olvasó

De nyilván nem ezen múlott, mert borzalmas volt a Sopron játéka…

csak.az.skc
Olvasó

Kapitanyek ma is hoztak a formajukat….
Grat a Kecskemetnek, nekunk meg nagyon ossze kene mar szednunk magunkat!
SKC

heraklith
Olvasó

Hatalmas védőfault volt. Ez 3 dobás volt a végén a Sopronnak és jó eséllyel hosszabbítás. Borzasztó szinvonalon van a játékvezetés.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

70 százalékkal dobta a Sopron a büntetőket. Miért jó eséllyel hosszabbítás? Szerintem egy ilyen helyzetben bravúr hármat beverni…

heraklith
Olvasó

Dehogy bravúr egy jó légiósnak, gyakorlatilag kötelező. Ford ezen a meccsen 100%-kal dobta, amúgy meg 87% az átlaga.

Milo
Olvasó

Dérinek sikerült eltalálnia a listavezető hazai pályás győzelmét az utolsó ellen. Jó tippek voltak.

Twin Peaks
Olvasó

Komoly egy fújás volt…. 🙈

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés