Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmas végjáték után lett meg a Sopron első győzelme a felsőházban

Mínusz húszról állt fel az Alba, de nem tudott fordítani.

Sopron KC – Alba Fehérvár 83-75 (26-16, 21-16, 22-27, 14-16)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 5. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Benczur Tamás, Frányó Péter, Goda László (Balogh László György)

SKC: Mack 12/12, Myers 20/6, Ford 7/3, Sitku 7/3, Montgomery 12. Cserék: Halász -, Csendes 3/3, Supola -, Takács N. 3/3, Borisov 19/12, Werner -.

Alba: Pongó 2, Vojvoda 23/6, Lukács 7, Fakuade 17/3, Davis 9/3. Cserék: Takács M. -, Smith 8, Szabó 1, Omenaka 8.

Egy-egy elhibázott támadás után Montgomery zsákolása jelentette az első pontokat, majd a túloldalon Fakuade dobott egy triplát, de Mack hamar válaszolt (5-3). Fakuade tolta be az emberét, ám erre is jött reakció a soproniaktól, Ford egy saroktriplát értékesített (8-5). Jól bekezdtek a felek, potyogtak a kosarak az első percekben, de összességében végig az SKC járt előrébb, igaz, csak pár ponttal. Sitku is elkapta a fonalat, egy zsákolás után hármast is szerzett, majd Montgomery dobott egy bravúrkosarat, kezdtek egy kicsit meglépni a hazaiak (15-9). Kicsit alábbhagyott a Sopron lendülete, nem jöttek futószalagon a kosarak, de az Alba nem tudta kihasználni a kis megtorpanást, így megmaradt a hazai előny a negyed végére, sőt, Borisov utolsó másodperces távolijával tízre hízott. 26-16.

A második felvonás elején Csendes is beköszönt a triplavonalon túlról, kezdett elhúzni az SKC (29-16). Továbbra sem találták a játékukat a vendégek, miközben remek százalékkal értékesítette a dobásait a Sopron, egyre csak nőtt a differencia (35-19). Mack és Borisov is ponterősen kosárlabdázott, mindenre volt válaszuk a hazaiaknak, időt kért Matthias Zollner (37-24). Feljavultak a fehérváriak, fel is jöttek tíz pontra, ám innen megint jött két trojka a hazaiaktól, visszaállt a közte tizenhat (43-27). A nagyszünetig érdemben már nem változott az eredmény és a játék képe sem, egyelőre jóval előrébb járt a Sopron. 47-32.

Myers szép egyéni akciójával indult a második félidő, majd Borisov nehéz tempója is behullott, ráadásul Sitku ziccerrel fejezett be egy gyorsindítást, hamar meglett a közte húsz, de erre egy 7-0-ás etappal tudott válaszolni a Fehérvár (53-37). Lukács faulttal együtt zsákolhatott, elkezdett feljönni az Alba, ám két gyors kosárral “helyre állította” a rendet az SKC (58-42). Nem adta magát könnyen a vendég alakulat, folyamatosan támadott azért, hogy bejöjjön tíz alá, de mindig előlépett valaki a hazaiaktól (67-51). Vojvoda hármasa bement, majd Omenaka juttatta a gyűrűbe a labdát faulttal együtt, időt kért a Sopron (67-56). Montgomery fontos közelit dobott be, ám Smith válaszolni tudott (69-59). A negyed hajrájában már nem esett kosár, izgalmas végjátékra volt kilátás. 69-59.

Mindkét oldalon jött pár elhibázott támadás a záró felvonás elején, majd Vojvoda hármasa hullott be, feljött hét pontra az Alba. Ford állhatott a vonalra, de csak az egyik kísérlete ment be, miközben Omenaka zsákolhatott Vojvoda passzából a túloldalon (70-64). Feljavult a vendégek védekezése, amiből jöttek a jó ritmusú támadások, Smith középtávolijával már csak négy volt közte, Vojvoda betörését követően pedig időt kellett kérnie Kosztasz Flevarakisznek (70-68). Feszültté vált a meccs, Vojvoda technikai hibát is kapott, Borisov büntetett (73-68). A válogatott hátvéd ezután a túloldalon is megvillant egy szép megoldással. Pár percig megmaradt a közte három,  hogy aztán Fakuade értékesítsen egy büntetőt, az utolsó négy percre 75-73-mal fordultak a felek. Montgomery szerzett zsinórban három pontot egy büntető és egy zsákolás leosztásban, három perccel a vége előtt időt kért a Fehérvár (78-73). Nem tudott gyűrűbe találni az Alba, a Sopron pedig okosan, hosszan játszotta a támadásait, ráadásul Ford erőszakos játéka két pontot ért (80-73). Újabb triplát hagytak ki a vendégek, ezzel pedig eldőlt gyakorlatilag a mérkőzés. A Sopron KC húszpontos előnyt adott le, de a végjátékot jobban bírta, így megszerezte első győzelmét a felsőházban. 83-75.

Fotó: hunbasket.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Tom67Thomas650413Bencur2021BaszketbollSoproni11 Recent comment authors
Thomas650413
Olvasó

Az előbb végeztem a meccs megnézésével…
Háááát!
Azért nem kicsi szegénységi bizonyítvány a soproni kulturált közönségre, hogy a négy negyed alatt, ha jól számoltam 12-13x 5-6 másodpercre hangzott el az SKC! SKC! SKC!és egyszer az ütemes Hajrá Sopron kb 20 másodpercig… /40 percből kb másfél, két perc… és ezzel ki is merült a szurkolás/, ezenkívül a teljes meccs alatt, a bírói hármas Qrva anyázása, az ellenfél csürhézése, a másik csapat játékosainak a szidásán kívül mást nem hallani!

NEM VAGYOK ALBA szurkoló…

De ezt még kívülállóként sem lehet másként minősíteni, mint hogy akkora bunkó társaság, /tisztelet a kevés kivételnek/ hogy cölöpöt lehetne verni velük!

Tom67
Olvasó

Anyádról beszélsz te nyomorult?

Thomas650413
Olvasó

Például rólad te nyomorult!
Anyám már régen meghalt te sz@rkupac, máskor akkor vedd bárki anyját a szádra, amikor éppen fekáliát ürít a mocskos pofádba!

Bencur2021
Olvasó

Nagyon jo lenne elkerulni az Albat a po-ban.

Baszketboll
Olvasó

Zollner még Magyarország közelében sem volt, de már Güssingben utálta mindenki a taplósága miatt.
Tegnap is jól elcseszte a meccset szerencsére.
Lendületben volt az Alba, visszajött -2-re, a Sopron meg tanácstalan volt támadásban, amikor ez az idegbajos egy faultnál addig pofázott, amíg kaptak egy technikait, és a kettőből három bünti lett. Persze a -5 még nem sok, de a lendület elveszett, tacsra tette a csapatát. Onnantól csak lefelé mentek.
Meccstől függetlenül: egy ilyen játékosállománnyal ezt a játékot/eredményt hozni… Nagypofájú kókler. Semleges egészségügyi szakemberként mondom: kezelésre szoruló, pszichiátriai eset a fickó.

Soproni11
Olvasó

Szerencsére az Alba belefáradt abba, hogy egész meccsen keresztül levegőhöz se hagytak jutni minket, különben megint bajban lettünk volna. Voja nélkül egy lelketlen, szárnyaszegett madár volt csak.
Csak tudnám, hogy E.J. miért nem kapott labdát a palánk alatt, mikor rendre kis ember került mellé?!?!
Szép volt Fiúk! Olyan sok ügyes fiatalunk van, minél többet szeretném látni őket. Ha meglesz a meccsrutin, hamar stabil játékosok lehetnek!
Remélem ez a győzelem erőt és lendületet ad. Jó lenne azt a 4. helyet megszerezni!

SKC King
Olvasó

Jó sok hibával játszottunk, de a sporik nagyon gyengék voltak. A lényeg nyertünk!

qkuruc
Olvasó

Köszönöm ?

qkuruc
Olvasó

Tisztelt BB1,3 negyedből állt a mérkőzés?

SopronKCfan
Olvasó

Na végre!! Erre vagyunk képesek! Nem estünk össze, amikor visszajöttek kettőre, hanem emeltünk egyet a tempón!
Nagyon fontos győzelem volt!
SKC!

magister_officiorum
Olvasó

Nagyon fontos győzelem volt. Úgy tűnik, hogy újra magunkra találtunk. Szép volt, Fiúk!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés