Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmas mérkőzésen a Falco nyerni tudott Körmenden

A szünetben még a piros-feketék vezettek.

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 93-99 (28-27, 28-21, 17-28, 20-23)

Bajnokság, 10. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Cziffra Cs., Farkas G., Török R. (Faidt M.)

Egis Körmend: Thames 16/3, Ireland 32/12, Oroszi -, Simons 20/12, Taylor 10. Cserék: Thames, Tóth -, Németh Á. 2, Takács 4, Ferencz 9/9.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 16/12, Perl 27/3, Váradi 15/3, Kovács 7, Keller 16. Cserék: Doktor 6, Barac 12/3, Lake - .

Nem volt teljesen nézők nélküli a vasi el Clásico. A Falco-tábor az Arena Savaria előtt lepte meg a Körmendre induló játékosokat, míg a körmendi szimpatizánsok a Városi Sportcsarnoknál várták kedvenceiket. Nagy kár, hogy a csarnokban aztán egyik tábor sem lehetett ott.

Fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

Keller zsákolásával indult a mérkőzés, amire Ferencz triplával válaszolt. Szép megmozdulások rögtön az elején. Jól dobott mindkét csapat, de többnyire a Falco vezetett, egészen a negyedik perc végéig, akkor Simons egyenlített, Taylor pedig a vezetést is megszerezte a körmendieknek. Perl egyenlített, Keller kosarával pedig már ismét a sárga feketéknél volt az előny. 12-14 a negyed közepén. Thames és Váradi kosarai következtek, majd megismétlődött a sorminta, de akkor a Falco magyar válogatott játékosa már egy triplával módosította az állást 16-19-re. Ireland vette vissza a vezetést a hazaiknak, 19-21 volt az eredményjelzőn, amikor triplát dobott. Barac és Ireland is mindkét büntetőjét bedobta. Rengeteg volt a kosár ebben a negyedben. 28-27.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Ireland duplájával növelte előnyét az Egis Körmend, de Thames is betalált, Keller ellen pedig sportszerűtlen faultot fújtak. Kezdett meglépni a hazai csapat, Gasper Okorn időt kért. 36-27-re nyílt az olló, Ferencz triplája is szottyant a szombathelyi gyűrűben, tizenkettő volt közte. Doktor és Simons is betalált, maradt a különbség. A Körmend uralta a játékot, a szombathelyieknél nem sok elképzelés volt, rengeteget hibáztak. Váradi bravúrkosarával próbált kikecmeregni a gödörből a Falco, majd Simons rontott távolról. Újabb szombathelyi kosár következett, Perl volt eredményes. Időt kértek a hazaiak. Jó szombathelyi védekezést követően Anderson triplájával zárkózott tovább a Falco. 43-40 volt a táblán. Ireland dobott egy triplát, az ellentámadásnál Kovács ellépte. Simons dobott be két büntetőt, a másik oldalon Kovács zsákolt. Simons újabb triplája után ismét kilenc pont volt a hazaiak előnye. Az utolsó percekben is potyogtak a  kosarak, hazai előnnyel mentek pihenőre a csapatok. 56-48.

Fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

Keller duplájával kezdődött, Simons triplájával folytatódott a második félidő. Barac büntetőivel jött fel ötre a Falco. Taylor dobása esett be a szombathelyi gyűrűbe, amire Keller Ákos remek zsákolással válaszolt.  Pontok mindkét oldalon, három pont volt a körmendi előny. Barac triplával egyenlített, 63-63. Azonnal időt kért a Körmend. Thames triplájával folytatódott a mérkőzés, amire Perl és Doktor válaszolt, hosszú idő után vezettek ismét a szombathelyiek. Ireland triplájával, Perl duplájával folytatódott a találkozó. 69-69-es állásnál befagyott az eredmény, hosszú percekig nem született kosár.  Perl duplája törte meg a gólcsendet, amire Simons válaszolt. Perl triplája után hárommal vezettek a szombathelyiek, Keller kosara után pedig már 71-76 volt. Ireland dobta a negyed utolsó kosarát. 73-76.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Kovács szerezte az utolsó negyed első kosarát, Ireland válaszolt rá. Ferencz egy trplával egyenlített, de Anderson azonnal válaszolt rá. Hihetetlen izgalmak voltak a vasi csúcsrangadón. Anderson újabb triplája után időt kért az Egis Körmend. Hat perc volt vissza, 78-84 volt a táblán. Kovács duplája és ráadás büntetője növelte tovább a vendégek előnyét, de Ireland és Thames kosarai után már Gasper Okorn kért időt. Váradi és Ireland is betalált, majd Takács duplájával 85-89-re jöttek fel a hazaiak. Keller brutális zsákolás ugrasztotta talpra a szombathelyi kispadot, Taylor válaszolt rá. A végjátékban a szenzációsan játszó Ireland még mindent megpróbált, hogy fordítani tudjon a csapata, de a sárga-feketék már nem engedték ki a győzelmet a kezükből.  93-99.

HIRDETÉS

79 hozzászólás

79
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
31 Comment threads
48 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
38 Comment authors
csakazmteCsakazMTEMiloKendeffy Botondred-black01 Recent comment authors
csakazmte
Olvasó

szépen játszott a falco! hátrányból is(játékos hiány gondolok itt pl Benkére) csak az MTE ❤️?

CsakazMTE
Olvasó

Ragadóhoz méltó meccs volt,és egy ilyen meccset nem ad a tv…
Mind a két csapat nagyot küzdött e hiányzók ellenére. Mind a két csapatban volt egy extra teljesítmény, jobban bírta a végét a falco és be is húzták a meccset. Gratulálok nekik.
MTE!

Marillion
Olvasó

Én meg veled együtt a többi NEM gyülölködő Körmend szúrkolónak is gratulálok! Ez Vas megye két ilyen csapattal! HAJRÁ FALCO!

Mendez
Olvasó

USBkábel!!!
Úgy látom, hogy a görög rossz helyre tette be a füstös gyrost!
Bár neked nem fáj, már megszoktad ???

Kendeffy Botond
Olvasó

Jó meccs volt. A Falco megérdemelten győzött. Ilyen lepattanó-aránynál nem lehet győzni. Mi a korábbiakhoz képest nem voltunk rosszak, de center nélkül nem lehet.

SárgaPárna
Olvasó

ÉGÉS MTE!

Marillion
Olvasó

Hát a játékuk alapján biztos hogy nem égés volt ez a vereség nekik! Rólad meg ennyit!

crazybasket
Olvasó

Bocsánatot nem kérsz tőlük, hogy nyerni mertünk?..? Tetszett a Körmend játéka??

Marillion
Olvasó

Nem fogok együtt szotyolázni velük…csak Úgy érzem hogy sportszerű voltam ezzel a megállapításommal…dobtak nekünk ők is majdnem 100 pontot….és nem sima hátradölős győzelem volt pláne a hiányzók miatt!

red-black01
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak!
Így ki lehet kapni akár a Falcotól is.
Kaptunk mi már ki jobb csapattal is, reménytelen meccsen reménytelen játékkal.
Bebizonyosodott az amit a meccs előtt írtam, a 2-2 hiányzó nekünk okozott nagyobb gondot.
Ez akkor is így van, ha ezt a kijelentést sokan furcsállják. A lepattanó arány is ennek köszönhető, nem volt magasságunk és tömegünk a kizárásokra sem. A faultok időbeli eloszlása sem alakult túl jól, visszafogottabban kellett védekezni.
Nagyot küzdöttünk, elfáradtunk, a Falco feljavult.
Ez Zsigával minimum egy húszas bukta.
A Szolnok ellen kellene a győzelem, mert ha az utolsó fordulóra marad a rájátszás kérdése az nem egy életbiztosítás.

donnarumma
Olvasó

Azért, hogy összehasonlítva hasonló érvágás a válogatott Benke vagy nálatok Mócsán hiánya, azt még megértem…de hogy Evant egy napon említeni Durázival?????és Lake is 1 perc után lesérült…
Szerintem Nekünk okozott nagyobb gondot,mert ha nincs a 2-2 hiányzó, ez egy nagyon sima meccs is lehetett volna.

Senki
Olvasó

1 magas emberrel nehéz.. De látszik hogy jobb a játék mint a Zsigával.
Grat Szhelyre

Mendez
Olvasó

Ezt az egy magasembert hogy érted?
Taylor 25 perc
Tóth Norbi 15 perc
Simons 34 perc
Falconál:
Keller 29 perc
Barac 33 perc
Lake 1 perc

Ezek alapján nem úgy néz ki mintha hátrányban lettetek volna.

Senki
Olvasó

Simons inkább 3as mint 4es,Norbit meg hozzá hasonlítani bárkihez is már-már megmosolyogtató….

crazybasket
Olvasó

Szép volt fiúk! Nagyon kellett! Az első félidei 56kapott pont nagyon sok volt, féltem is, de összekoaták a srácok a védekezést a második félidőre!
Mindig extra öröm nyerni, főleg a Pistáék “szentélyében”! Ez kell hogy lendületet adjon a folytatásra!
Ez Szombathely!???

Ui.: István, maga kér egy jó erős feketét így szombat estére? Úgyhallottam frissen lefőtt!?☕️

Marillion
Olvasó

Ennek a Körmendnek előrébb lenne a helye ez a játékukat látva nem kétséges,és jár a gratuláció nekik is! Viszont amit mi gyakorlatilag három játékosunk nélkül végig daráltunk ma arra nincsennek szavak! Ma nem érdemeltünk volna vereséget pláne úgy hogy ott csak egy játékosuk hiányzott…. (és igy gyakorlatilag komlett volt keret rotációs gondok nélkül)…. Ha Lake sérülése komolyabb akkor magas poszton bajos a rotációs lehetőségünk…és még sok a meccs…és helyttesítő játékost meg már nem lehet igazolni! Milosevicset csak meg kellett volna győzni valahogy hogy a szezonra maradjon a csapatnál! Büszkék lehetünk hogy Vas megyéből két csapatot is adunk a bajnokságba! HAJRÁ… Olvass tovább »

egismte1
Olvasó

2 hiányzott

Marillion
Olvasó

Jogos igen! Viszont nálunk a két hiányzó az alapember….

egismte1
Olvasó

Igaz de nálunk is annak számítanak. Sajna a lehetőségek nem ugyanazok. A győzelemhez gratula nektek, de mi is helytálltunk!

Marillion
Olvasó

Igen ez tőbb mint helytállás volt…és épp ezért sokkal előrébb lenne a helyetek! Sok sikert a következő fordulókra!

egismte1
Olvasó

Respect

csakakörmend
Olvasó

Ez a meccs a Zigával megvan…
Gratulálok a Falconak mást inkább nem írok…
MTE!!!

FalcoParádé
Olvasó

Perl Zoli Magyarország legjobb játékosa!!!??
Szép volt fiúk!!! ???

Ewing
Olvasó

Ez így igaz. Ráadásul neki az ellen szurkolók körében is van respect-je. Kiváló játékos, és emellett egy abszolút szimpatikus, sztárallűröktől mentes ember is.

Marillion
Olvasó

Hát igen az tuti…nem is lehet tudni hogy meddig fogjuk tudni itt megtartani/tartani?!

crazybasket
Olvasó

Az idei szezonon kívül még fix 2évig, mivel nyáron 3évre írt alá! Szóval ne aggódj emiatt!???

Vulcano
Olvasó

Két évig még biztos.

Székely Gergely
Olvasó

Úgy hallottam Lake bokasérülése hosszabb időt igényel.
Milosevics játékengedélye a Falconál, ugye?

crazybasket
Olvasó

Biztos nagyon hiteles és jó informátorod van, ezt így jó fél órával a meccs vége után megállapítva!???
Köszönjük az infót!?

Székely Gergely
Olvasó

Ügyes vagy ám…

Praenoricum
Olvasó

Főleg, hogy a térdét jegelte. 😀

Marillion
Olvasó

Ha Lake sérülése hosszabb időre “szól”…akkor mivel helyettesítő játékost már nem lehet igazolni…itt jőnne képbe ha Milosevicset legalább a szezon végéig meg tudtuk volna győzni hogy maradjon….Bruinsma is maródi és ugye a rotáció a magas posztokon….és még sok meccs van a bajnokságban!

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/Qw0Gsd

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Nba alapszakasz

Vulcano
Olvasó

Remek meccs volt. Gratulálok fiúk. Ma mindenki kitette a szívét a pályára. Megértették, hogy mit jelent ez a rangadó a szombathelyieknek. Beni és Zozó hozták a tőlük megszokott extra teljesítményt. Barac nagyon hasznosan és jókor szállt be. A fiatalok végig kiegyensúlyozottan játszottak, nem izgulták el. Megállták a helyük a 4. negyedben is. Anderson már nagyon kezd formába lendülni és ő volt az egyik főszereplő abban, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe. Keller pedig hatalmas minőségi javulást produkált. Uralta a festéket. Mindenki megtette amit tudott. Akik pedig egy-két rossz meccs után elzavarnának játékosokat azoknak ajánlom figyelmébe Kellert, Andersont és Baracot. Hozzáteszem,… Olvass tovább »

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Azert azt lassuk be, hogy Kormenden nincs center, tehat Keller ellenfel nelkul jatszott, viszont elismerem, hogy most jol. Remelem kitart ez a performance

Vulcano
Olvasó

Ahhoz képest már a beharangozóban sokan temették Kellert, meghogy Taylor milyen szinten fogja uralni a festéket…

Pbask
Olvasó

Taylor nagyon hamar összeszedett 3 faultot, igy vagy nem volt a pályán,vagy nagyon vigyázott a faultjaira, ugy nehéz játszani.
De ez nem von le semmit Ákos érdemeiből

Mendez
Olvasó

Végülis egy 14 pont 10,5 lepattanót átlagoló Taylort ne nevezzünk centernek.
Ő egy kiváló irányító.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Oroszi volt a kezdő de nem gond, megszoktuk…

Savaria
Olvasó

Gratulálok a CSAPATNAK!
Két meghatározó játékosunk nélkül ez több volt mint biztató, főleg úgy hogy a két hiányzó mind védekezésben, mind támadásban kulcsszereplő. Bruinsmat ugye alapból nem kell a körmendieknek bemutatni…:)
A szezon egyik legjobb dobóformája miatt maradt meccsben egyáltalán a Körmend. Sok-sok helyzet nélküli ,kamu’ dobás, utolsó másodperces kosarak stb. A 19-39-es lepattanó arány demoralizáló, főleg Bruinsma nélkül. Ez rá is mutat a Körmend legnagyobb problémájára. Írtam már korábban is, hogy erre nem Simons volt a megoldás.

pirosf
Olvasó

Itt Mócsán és Durázi hiányzott,csak jelzem.

Amúgy grat,kupadöntőben mi nyerünk! 🙂

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez! Három sérülttel Körmendenn ez mindenképpen extra teljesítmény. Egy ilyen meccset csak akkor lehet megnyerni, ha mindenki jól játszik, ez nagyjából sikerült is. Ma senkire nem lehet panasz, és a fiatalok is hozzátettek sokat! Első félidei védekezés felejtős, de második félidőre ez sokat javult. Mostanában nagyon sok pontos meccseket játszunk, ami a támadás szempontjából dicséretes, a védekezés meg talán majd összeáll, ha teljes létszámmal és megszokott felállással játszhat a csapat.

Sajka
Olvasó

Jófajta rohanós meccs volt, a semleges szurkereknek igazán élvezetes volt.
A Falcó erős csapat ez most is látszott, de a Körmendnél sem nagyon lehetett ráismerni a korábban nyújtott játékára.
A statisztikát nézve a brutális lepattanózás, döntötte el a meccset. 19(!) pattanóval többet szedett a Falcó.
Kár, hogy az ilyen rangadók nem ütik meg a MTV sportszerkesztőség ingerküszöbét.

Székely Gergely
Olvasó

Leírtad amit akartam.

Marillion
Olvasó

Hol vagy sport televizió/k???!!! Az jó kis minőségi Magyar labdarúgás NB1 ez mindent visz….

Roundmend
Olvasó

Jó hogy pár hónap 4-es posztos játékos keresgélése után hoztuk ezt a Szájmonsz gyereket, eldobálgatja a pontjait, de hogy se lepattanója se kiharcolt faultja a festékben, nem biztos hogy azzal az átlag 20 pontjával előbbre vagyunk, ha a lepattanó statot ugyanannyival bukjuk…

IstiPisti
Olvasó

Megjegyzem ma Taylor sem volt egy tigris .Ha ő egy jó átlagot hoz , bármi lehetett volna .
Meg ez az Anderson is a legkritikusabb pillanatokban volt nagyon biztos .

MTE

Roundmend
Olvasó

Valóban, viszont ő még így is megküzdött mind védekezésben mind támadásban a 10 pont, 7 lepattanójáért és a Barac-Keller prés alatt is közel volt a szokásos dupla-duplájához. Nem hiányzott hozzá neki több, mint mondjuk csak annyi, hogy az állítólag 4-esre hozott Simons ha nem is leszedi, de legalább 3-szor sikeresen kizár valakit a lepattanónál, nem pedig a 3 pontos vonalról nézegeti ahogy a Váradi egy támadás alatt 3-szor szed támadólepattanót…

SárgaPárna
Olvasó

Elsőre ennyit: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Most megiszok még egy üveg rozét aztán érkezek a lényeggel. 🙂 🙂

apasas
Olvasó

Ne igyál te jóképességű….Az intelligenciád és az értelmi képességeid már így is romokban…

pirosf
Olvasó

1 üveg=1 recska?

bakiba
Vendég
bakiba

Megiszom és érkezem. Ikes igék. Hoppá!

donnarumma
Olvasó

A jó étvágyu Kellernek Taylor volt ma vacsorára! Gratulálok Ákos, ma ezen múlt.
Szép volt fiúk!
Ui:miért mindig ellenünk játssza vki az élete meccsét?

Yellowblack
Olvasó

Szép volt fiúk! ?Perl Zoli, Perl Zoli… Szerintem minden szombathelyi drukkert boldoggá tettetek. Csak így tovább hogy Májusban újra együtt ünnepelhessünk ??

JászaiMari
Olvasó

Mind a 14-et? Divatszurkolók! Bohócok.

2lee14
Olvasó

Normális hozzászólása még sose volt Marika néni

Mendez
Olvasó

Egy buckàs divatszurkolózik ????

apasas
Olvasó

Gratula a Falconak, ma sajnos center poszton gyengébbek voltunk…
Forever MTE,

Csabika
Olvasó

Szerencsére félidőben rendezni tudtuk a sorainkat, így lett egy sima győzelem! Szép volt fiúk!

Falco!

Pbask
Olvasó

Fuh, bitang jó meccs volt. Nem voltak szurkolók,mégis átjött a játékosok energiái által az az atmoszféra,ami jellemzi a vasi el classicot.
Fordulatok,extra dobások, extra játékosok (Ireland,Zozó).

Fortuna nem kegyeskedik, most Lake sérült le. Kicsit átérezzük a pár évvel ezelőtti Olaj helyzetét, de így is tudjuk venni az akadályokat, talán playoffra lesz olyan meccs, ahol mindenki hadra fogható 🙂

Keller is nagyon jó volt.

WSreborn
Olvasó

Ahhoz közel sem fogható a ti helyzetetek!

Pbask
Olvasó

Ott a lényeg : ‘kicsit átérezzük’
Egy percig sem vitatom,hogy igazad van.

donnarumma
Olvasó

Azért örülj hogy nyertünk

Pbask
Olvasó

Hol látod az ellenkezőjét Donna?
Akkor örülnék igazán,ha összeállna a védekezés. Képesség meg van rá.

Marillion
Olvasó

Ahhoz talán tényleg még nem…de ha igy megy tovább akkor odajutunk!

donnarumma
Olvasó

Összeszámolnád,hogy abban a szezonban, mennyi meccsről hiányzott játékosotok,illetve idén mennyi hiányzott eddig a Falcoból? Gondolom azért jelentetted ki ezt ilyen határozottan mert már kiszámoltad

WSreborn
Olvasó

Ne erőlködj, nincs értelme, az hogy 5-6 meccsről hiányzik 2 ember az nem egyenlő azzal hogy 2-3 meccsről hiányzik 5-6 ember.
Plána ha ez utóbbi, playoff.
Mivel te legalább értesz a kosárlabdához így gondolom ezt nem kell ragozni.
De ami volt elmúlt ennyi…

donnarumma
Olvasó

A playoff ig nem értünk még el, így azt ne hasonlítsuk össze…az 5-6 meccs meg eddig 18….tényleg nem egyenlő,mert eddig sokkal rosszabb…

Milo
Olvasó

Donna, tényleg nem akarok sem mártírkodni, meg kinek mennyire volt rossz meg ilyenek, de csak a tényeket nézve: Nálunk Murphy lesérült a finn válogatottnál novemberben, jött helyette Nemanja Milosevic. Aztán Airington nem tudott játszani az egész kupán, Kovács és Milosevic a kupa negyeddöntőben kiestek egész szezonra a szezon egyik legfontosabb meccse előtt (illetve Kovács visszajött 1-2meccsre, majd eltörte a másik bokáját is). Milosevicet sikerült pótolni egy Malasevic nevezetű bohóccal az átigazolási időszak utolsó napján. Aztán jött Benke műtétje (3honap teljes középszakasz, teljes rájátszás)… Sokszor kiveséztük már. Majd Rowsey úgy döntött, hogy ő nem akar itt lenni és hazautazott Amerikába. Tetézve… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Én csak annyit akartam közölni, hogy az eddigi mérkőzéseken -18 meccsen hiányzott legalább 2 játékos…és eltelt 23 forduló úgy hogy nem játszottunk még teljes kerettel..
Nem a sérülések súlyosságát akartam összehasonlítani, hanem a kihagyott mérkőzések számát..eredményesség szempontjából,mindegy hogy ki miért nem játszik…
A végével is teljesen egyetértek!Egészüljünk ki, legyen egészséges mindenki és játszunk egy jó döntőt- ha mind a 2 csapat odajut

Vulcano
Olvasó

Benke egyébként most nem sérülés hanem család okok miatt volt távol. Ő tegnap már csatlakozott a csapathoz. Bruinsma is reméljük lassan felépül és reméljük, hogy Barac és Lake sérülése sem komoly.

BL menetelés
Olvasó

Egy Csapat van Vasmegyében Hej Hej!! Az pedig a FALCO KC Hej Hej! Nád a háza teteje rászállott a Cinege

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk! Jó kis mérkőzés volt. És ez nem fért bele a műsorba…. Na mindegy. Körmendnek további sok sikert! Mi meg csak menjünk tovább az úton, így tovább, védekezésre jobban ráfeküdni!
Hajrá Falco!

KD
Olvasó

Túldobtuk öket (is) De reménykedem, hogy Evan és Szili visszatértével védekezünk is.

Vulcano
Olvasó

Azért a második félidőben határozottan jobban védekeztünk.

atibácsi
Olvasó

A magyar pontok beszédesek.

MAFCdrukker
Olvasó

Jó kis meccs volt, megnéznék egy negyeddöntőt is ebben a párosításban. Persze szurkolókkal.

donnarumma
Olvasó

Mi is!?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés