Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmas meccset nyert meg a Szeged

Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 84-82 (15-24, 24-20, 27-22, 18-16)

Bajnokság, 22. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Pozsonyi L., Balogh Gy. (Dernei G.)

Szeged: Curry 24/12, Kovács 9/3, Scott 13/3, Krapic 11, Asbury 22. Csere: Kerpel-Fronius B. 3/3, Kerpel-Fronius G. 2, Mayer -, Olasz -.

Kaposvár: Davis 14/6, Norfleet 19/15, Baki -, Dramicsanin 17/6, Hendlein 10. Csere: Krnjajski 9/6, Csakarevics 3, Lalic 10.

A válogatott szünet után a bajnokság 22. fordulójának előrehozott találkozóján a Szeged fogadta a Kaposvár együttesét.

Davis hármasával indult a mérkőzés, amire a hazaiak újonnan igazolt légiósa, Scott válaszolt. Fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed derekán a szegedieknél Scott és Krapic járt az élen a pontszerzésben, a vendég oldalon jobban eloszlottak a dobások. Krnjajski közelije után 16-13 volt az állás a kék-fehérek javára, Asbury duplával lopta a távolságot. Dramicsanin triplája behullott, ezzel kétlabdányi lett a különbség a felek között. Ezután érkezett Davis közelről, majd ismét Dramicsanin távolról, az eddigi legnagyobb előnnyel mehetett az első negyed végi szünetre a Kaposvár. 15-24.

A második felvonást Curry trojkája nyitotta, de szinte egyből jött a válasz a túloldalról egy Dramicsanin 2+1-es akcióval. A következő támadásból nem talált be a Szeged, ellenben Norfleet, aki egy középtávolival már kétszámjegyűre növelte a vendég előnyt. Hendlein két büntetőjével már a harmincat is átlépte a KKK. Mindkét oldalon behullott egy sikeres triplakísérlet, majd Lalic állt a vonal mögé, de csak az egyiket értékesítette (21-35). Gyorsan kijavította a hibáját a center, nagyot harcolt a palánk alatt a következő kosárért. Curry szép kiosztása után Kovács is megszerezte az első három pontját, majd az előző akciónál gólpasszt adó irányító is betalált, feljött tizenegyre a Szeged. Ekkor jött Norfleet egy pontos triplával, Szrecsko Szekulovics pedig időt kért (26-41). Meg is hozta az eredményt a kikért szünet, egy jó védekezést követően Curry állt bele egy sikeres triplába, majd Asbury tört be szépen (31-41), így most Sztojan Ivkovics volt kénytelen magához hívni az övéit. Asbury két szabaddobása után újra tíz alatt volt a különbség, Hendlein duplája után viszont újra tíz felett. Kovács pöcizett vissza egy labdát, majd Asbury ziccerezett, visszajött a meccsbe a Szedeák, sőt, harminc másodperccel a félidő előtt már csak négy volt közte. Davis csak az egyik büntetőjét dobta be, a maradék tizenkét másodpercben pedig már nem tudtak betalálni a hazaiak, 39-44-el mentek a nagyszünetre a felek.

Gyors kosárváltással indult a harmadik etap, majd Norfleet állt bele egy jó triplába egy gyorsindítást követően. Asbury kis időközzel négyből négy büntetőt küldött a helyére, majd Hendlein kapott egy jó passzt a festékben (45-51). A hazaiak centere megállíthatatlan volt ebben az időszakban, újra eredményes volt, aztán Kovács is és Curry is, egyenlített a Szeged, vendég időkérés jött. Curry büntetőivel átvették a vezetést a hazaiak, sőt, Kerpel-Fronius B. sarokhármasával már öt volt közte (56-51), amire Lalic 2+1-es akciója jött, majd Curry triplája esett be. Scott szlalomozott végig a védőkön, majd Krnjajski célzott jól kívülről (61-57). Curry volt hibátlan a vonalról, Davis pedig a festékből, majd még egy vendég kosár esett, kettőre közelítette meg ellenfelét a Kaposvár. Kevesebb, mint egy perccel a negyed vége előtt egyenlítettek a somogyiak, ami után nem született már újabb kosár. 66-66.

Norfleet visszalépős távolija nyitotta meg a záró negyedet, aztán Hendleinnek adott egy gólpasszt egy lerohanást követően. Norfleet szerzett egy labdát és robogott végig, ezzel 7-0-ás futásban volt a Kaposvár (66-73). Az utolsó felvonás első szegedi pontjait Asbury szerezte büntetőből, Krnjajski válaszolt. Krapic két szabaddobása esett be, majd Asbury kapott egy gyönyörű labdát, újra egy volt közte (74-75). Kovács kapott a térdéhez, csak segítséggel tudta elhagyni a pályát, három perc volt ekkor vissza. Scott kettesével átvették a vezetést a hazaiak, majd Asbury is betalált, Sztojan Ivkovics kért időt (78-75). Krnjajski triplája lejött, majd újra Asbury talált be, kevesebb mint két perccel a vége előtt öttel ment a Szeged (80-75). Dramicsanin tett vissza egy támadólepattanót, majd Scott állt bele egy sikeres tempóba. Norfleet triplája volt sikeres, majd Curry büntetőzött jól. Dramicsanin szerzett két pontot faulttal együtt négy másodperccel a vége előtt, de innen már nem tudott felállni a Kaposvár, nagyot küzdve nyert a Szeged. 84-82.

Fotó: delfinek.hu

 

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
KvarBBdballMimégmindigkitartunkKoopsdzsipszi Recent comment authors
ldd
Olvasó

” Tűrte Miklós, tűrte, ameddig tűrhette,
Azzal álla bosszút, hogy csak fel sem vette;
Úgy mutatta, mintha nem is venné észre,
Fülét sem mozdítá a nagy döngetésre.De, midőn egy dárda válla csontját érte,
Iszonyatosképen megharagutt érte,
S melyen ült, a malomkő-darabot fogta,
Toldi György bosszantó népe közé dobta ”
( Arany János : Toldi )

Szerényen, ennyit gondolok a kaposvári történésekről, a “nép nevében” .

KvarBB
Olvasó

Off…..

dball
Olvasó

Gratula Szegedre és gratula Kaposvárra! Ez utóbbi elsősorban a remek vezetőségnek szól.

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Cucika ez a bajnokságban egy újabb copika…

Koops
Olvasó

Szép győzelem a Szegednek gratulálok! 🙂

KvarBB
Olvasó

Te egy vesztes meccset nem bírsz ki gratuláció nélkül? Ez legyen a legnagyobb örömöd. Beteg….

KvarBB
Olvasó

Pécsett ez a legnagyobb öröm? Te valami frusztrált arc lehetsz… A saját győzelmeteknek nem örülsz így

dzsipszi
Olvasó

Vándor cigány úgy jöttél h nyolcban leszünk!!!!
Aztán lassan kiesünk!!!
Nyáron páran megmondtuk h ez lesz,akkor mindenki höbörgött!!!
Csak akkor lesz változás,és akkor lesz normális csapatunk ha jön egy tisztító tűz és ezeket az ingyenélő tolvaj mocskokat elégeti!Takarodjatok a picsába!!!
Dér,Puska,Monok,Vándorcigány!!!

Bezse
Olvasó

Jó lesz ez a párosítás play outra is

Badesz
Vendég
Badesz

Ez nagyon tippmix szagú volt Cucika ???

KPSVRKK
Olvasó

Mr Wolf.

rainbow
Olvasó

Szita fizessen, a közönség tűrjön és élvezze a modern kosárlabdát!
KKK 2020.

Gullit
Olvasó

Ez a Davis egy kutyaütő bohóc. Nagy arccal és fejhallgatóval melegített, mintha valami sztár lenne. A meccsen viszont egy senki volt.

Mike
Olvasó

Szinte mindíg így szokott. Mert valóban jó, de ma halványabb volt.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Kösz, Generalisszimusz… Remélem ellenünk is így játszotok majd. ?

Gecse J. Márió
Olvasó

Nicsak, mennyi “cukika” van…

ldd
Olvasó

“pokolra kell annak menni, aki dudás akar lenni…”

Mike
Olvasó

Megérkeztünk!

KPSVRKK
Olvasó

Nyugi, van lejjebb. Majd, ha elkezdünk számolgatni kiderül milyen közel az out.

KKK72
Olvasó

Nem szeretnék senkit megsérteni ezért csak két összehasonlítás, Curry 24 pont,Cakarevic 3 pont a másik a büntető Szeged 17/18 KKK 10/17. Nincs több mondanivalóm csak annyi, hogy szomorú!

csakAPécsiVasut
Olvasó

Szegény Kaposváriak! Meddig tűritek még? Nem hat a mágia, meg a családias hangulat?

MKE181
Olvasó

amig van a kasszában

Mike
Olvasó

Nagyon gyenge! Az új játékos semmit nem ér. Nem kell a “még nem volt ideje beilleszkedni”, mert üresen középtávolit be kell dobni. Ezek után menjen az ember az Arénába? Lassú, unalmas játék. Davisnek ártott a szünet.

Bezse
Olvasó

Én ebben a szezonban már biztos nem megyek, ezt megfogadtam

Csakegyfan
Olvasó

7 meccsből 2-t hoztunk Ivkoval
Lehet, hogy nem is Ádámmal volt a baj?

KKK72
Olvasó

Azért Ádámból se csináljunk Istent !

Mike
Olvasó

Nem Isten, de talán olcsóbb. A fiatalok most is csak szurkolni vannak ott.

KKK72
Olvasó

Ez igaz !Sajnos ez a választási lehetőség .Hol van már a tavalyi etetés mikor azt hallhattuk,hogy ez az év a fiatalok beépítésének éve lesz.

KKK72
Olvasó

Hú most de sok Ádám párti lett ! Hol voltatok mikor itt az jött le, hogy “Ádám takarodj !” Csak nem ti voltatok azok is?

MKE181
Olvasó

mi van veled geniusz?

KPSVRKK
Olvasó

Reménykedtem, de gyanús volt nekem Csakarevics. Volt mvp aztán gyenge stat, majd félbajnokságkor szabad. Valami nem ok vele. Szerintem most, hogy a mi bajnokságunk az alsóházra fog korlátozódni, engedjük nyugodtan haza a fiút és játszanak a mieink.
Szegeden munka folyt, nálunk hosszú volt a szabadság.
5-6 percig játszottunk jól.
Le a kalappal azok előtt akik elkísérték a csapatot, kitartóak vagytok!
Cucc!

pecs007
Olvasó

Én nagyon sajnálom, hogy Szrecsko nem tudott még kicsit várni, és Feri elküldése után nem hozzánk jött.
Sokkal jobb edző annál, hogy egy ilyen bűn gyenge csapatnál dolgozzon, bár látjuk a feladatot ott is megoldja.

Rubik75
Olvasó

Akkor az idei bajnokság ennyi volt.Innen már csoda kell a 10be kerülésbe.Bízom a csodában,hogy 6ból,6 győzelem.?Nyugi csak vicc volt.

Mike
Olvasó

Ebben az a vicc, hogy nem vicc. Már a bentmaradás is kérdéses. Nem is értem, hogy miért nincs névadó sponzora csapatnak.

ldd
Olvasó

Gratula Szegedre!
Izgis lesz az ucsó 4 …

Boban
Olvasó

Nincs még egyben a csápot… Szegény Cucika

Falcokc99
Olvasó

Azért ez a teljesítmény Ádámmal is bőven meg lenne Kaposváron 😀 Vajon az új csarnok kap egy alsóházi csapatot magának? 😀

Hagyadmár...
Olvasó

Mi ilyen vicces silverhelyi paraszt?

KPSVRKK
Olvasó

Sokan mondtuk, már nyáron megkapta.

Bezse
Olvasó

Úgy néz ki hogy igen .Vagy egy nb1b

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés