Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmas meccsen nyert az Oroszlány

Rizvic kosara döntött.

OSE Lions - KTE-Duna Aszfalt 67-66 (18-15, 16-10, 9-22, 24-19)

Bajnokság, 11. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Farkas G., Boros T. (Valovics I.)

OSE: Washington 23/3, Abell 5, Mohácsi 4, Bozsovics 6, Hayes 10. Csere: Demeter 4, Rizvic 6, Kucsora -, Zsiros -, Garamvölgyi 5/3, Anda 4.

KTE: Wittmann 11/3, Thomas 14/12, Djeraszimovics 13/3, Djuraszovics 14/6, Karahodzsics 11. Csere: Molnár 2, Kucsera -, Lewis -, Révész 1.

Két meccs kihagyás után már Bozsovics is ott volt az Oroszlány keretében, de a mérkőzés előtt a csapat vezetőedzője, Sebastjan Krasovec elmondta, limitálni fogja még a magasember perceit. A Kecskemét pedig nyolc napon belül a harmadik mérkőzésére készült.

Thomas adta meg az alaphangulatot egy sarokból eleresztett triplával, amire Hayes válaszolt kisvártatva egy duplával, de Djuraszovics is beköszönt kintről a vendégeknél, a Kecskemét kezdte jobban a meccset. Volt egy-két szép akciója a hazaiaknak, de összességében ötlettelen támadások és eladott labdák jellemezték a játékukat a következő percekben, Sebastjan Krasovec időt is kért 8-14-nél. Jót is tett a kis szünet, Andát találták meg a társak üresen a gyűrű alatt az első támadásból. Sőt, olyannyira jót tett, hogy az OSE fordított is a hátralevő 3 és fél percben, egy 10-1-es futásnak köszönhetően. 18-15.

Közel két percet kellett várni az első kosárra, amit a hazaiak szereztek, Forray Gábor kért pihenőt ezúttal. Nem tört meg az Oroszlány lendülete, egyre nagyobb előnyt kezdett kiépíteni a negyed derekára, míg a KTE csak három és fél perc elteltével szerezte meg az első két pontját a negyedben. Ez nem törte át a gátat viszont, Demeter kosara után már tizenegy volt közte, amiből kettőt faragtak a kék-fehérek a nagyszünetre. 34-25.

Bozsovics kosara indította a harmadik negyedet, Djuraszovics pedig dobott egy hármast. Sokkal pörgősebben jött ki az öltözőből a Kecskemét, fel is jött négy pontra, időt kért az OSE. Továbbra is a KTE dominált, Thomas triplája után már a a vendégek vezettek (38-40). Állandósult egy 2-4 pontos különbség, amikor Djeraszimovics emberrel az arcában dobott egy sarokhármast, de Washington tartotta az övéit, végül 43-47-tel fordultak rá az utolsó felvonásra a csapatok.

A záró etapot is nagy elánnal kezdte a Kecskemét, gyorsan nyolcra növelte az előnyét, de visszajött az OSE. Forray Gábor időkérése után Thomas vert be egy trojkát, amire Garamvölgyi válaszolt (ez volt az Oroszlány első triplája a meccsen). Washington is kedvet kapott, ő is betalált kintről, majd Abell fejezett be pontosan egy gyorsindítást, visszavette a vezetést az OSE (55-54). Nem örülhettek sokáig, Thomas megint üresen maradt a sarokban, aztán Wittmann talált utat a védők között, hazai időkérés következett. Washington egymaga kiegyenlített, nagyon izgalmas végjátékra volt kilátás. Az utolsó két percre 63-61-es oroszlányi vezetéssel fordultak rá a csapatok. Karahodzsics hidegvérűen dobta be mindkét büntetőjét és egyenlített, egy perc volt vissza. Washington középtávolija kimaradt, de Bozsovics visszatette a támadólepattanót. Harmincöt másodperce maradt a Kecskemétnek, a már megszokott módon Wittmannt keresték a társak, aki egy hármassal fordított, tizenhárom másodperce maradt az Oroszlánynak. Ebből öt is elég volt a hazaiaknak a fordításra, Rizvic tört be az alapvonalon és újfent fordított. Wittmann ezúttal már nem tudott segíteni a Kecskemétnek, végig kiélezett meccsen nyert az Oroszlány.

Fotó: OSE Lions Facebook

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
lajaRoundmendagyasFishbed13Bezse Recent comment authors
Roundmend
Olvasó

Az elmúlt évtizedek legszimpatikusabb ellenfele…január 4-én pedig újra piros-fekete kosárlabda ünnep,eredménytől függetlenül még akkor is, ha bizony bent van, hogy minket is megcsípnek…

agyas
Olvasó

A második félidőben izgalmas meccs volt, bármelyik csapat nyerhetett volna. Feltéve persze, hogy azonosak a valódi esélyek, és a bírók nem gondoskodnak a végeredményről. Amikor láttam, hogy a csalólegenda Valovics a nagyfőnök, már kitaláltam, hogy a MKOSZ seggnyaló OSE főnök megjutalmazása van készülőben. Ő az, aki szerint a mindigo a legjobb találmány 🙂 🙂 🙂
Amúgy grat az Oroszlánynak, és szurkolóiknak, inkább 1000 Oroszlány, mint egy budapesti kényszercsapat.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szerintem a nickedet loptad.
Azt a bizonyos mindigos cikket olvasd el mégegyszer. Nem. Olvastasd el valakivel, aki el is tudja úgy magyarázni, hogy meg is értsd, aztán talán nem beszélsz hülyeséget.
Nehéz dolog lovat megtanítani sakkozni, de hiszek a csodákban.

redmiller
Olvasó

Drapit meg a vendégszektorban hagytam kifeszítve…
Nem a mi napunk volt….

Bezse
Olvasó

Nem lehet állandóan a Wittmannak adni az utolsó labdát. Fofo ennél valami trükkösebbet is kitalalhatott volna !

redmiller
Olvasó

Cleveland Thomasnak kellett volna kapni, de a fáradtság dolgozott Krisztiánnál is…

szurkoló
Olvasó

Érdekes meccs volt az OSE tele sérültekkel a Kecskemét pedig fáradt játékosokkal.Ehhez hozzá adódik a sok bírói hiba ide-oda a rossz dobószázalékok hullámzó játék mindkét oldalon de ezek ellenére majd felrobbant a csarnok és egy izgalmas meccset láthattak a nézők! Nem tudom a tv hogy adta vissza de ma élmény volt az Oroszlányi csarnokban lenni !

wolf88
Olvasó

Izgalmasnak izgalmas mérkőzés volt, de szerintem gyenge színvonalú volt összességében a meccs. A hangulat az viszont tényleg hatalmas volt!!!!Bírókról nem is érdemes szót ejteni, hozták a szokásos formájukat.Fiatalokat többet kéne játszatni Kecskeméten, ne mindig csak azt a pár embert a padról, mezőnyben elvégzik a dolgukat,de ez lassan kevés lesz, kellenének a pontok is.Az utolsó támadásunknál egyértelmű volt, hogy Wittmann fejezi be,erre készült is az OSE, nyakán voltak hárman is szinte. Nem is értettem,hogy miért nem mást talált ki Forray az időkérésnél, azzal meg lehetett volna lepni őket és akkor megvan a meccs,mert valaki üresen volt.LÁtszott a csapaton, hogy sokat kivett… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Thomas volt cél, nem jutott el odáig a labda…

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak eredménytől és bírói döntésektől függetlenül!!!
Mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet!
Kevés pont született de jó, izgalmas mérkőzés volt. Remélem az M4 sport is rájön hogy érdemesebb több kosárlabdát adni! Többen néznék mint a “megyei 5” “focirangadókat “!!!
Szurkolásról :-Remek hangulat, jó szurkolótábor!
Gratulálok! De azért :
Hajrá ZTE!!!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Nagyon nagy gratuláció az OSE csapatának és a szurkolóknak is!

Marillion
Olvasó

Én nem foglalkozom semmilyen vitatott vagy valós esettel…..gratuláció jár mindkét oldalra a szoros csatáért…Újfent le a kalappal az OSE Tábora előtt…grat srácok szimpatikusan extrán toljátok! Sok sikert a Berényi túrára is! Hajrá Falco……

Indián
Olvasó

Gyenge dobóforma mindkét oldalon, de nagyon izgalmas találkozó volt! A sors igazságos, visszavett most valamit…kecskeméti bánatra.

redmiller
Olvasó

Gratulálok az Oroszlánynak!
Sajnos a második negyedben nem tudom hol voltunk…
Sporikat hagyjuk…. Itt is, ott is szépen elnéztek ezt azt…
Utolsó akciónk egy katasztrófa volt… Kezünkben volt, elszúrtuk! Vagy az OSE védekezte ki szépen!

Fáradt a csapat, sokat hibázunk… Kevesen vagyunk, pad meg rutintalan még…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hejhó Red! Sajnálom, hogy nem tudtam átmenni egy pacsira. Majd tavasszal.

redmiller
Olvasó

Valószínűleg megtalálsz 🙂

24es
Vendég
24es

Szarházi m4 ki sem mer térni a mindent eldöntő esetre… Vicc! Nem vagyok egy Kecsó fan, sőt inkább szurkoltam volna az Oroszlánynak, de ezt most nem érdemelték meg. 4 vérlázító hiba!!! Undorító!

red-black01
Olvasó

Nem vagy elfogult, ááá nem 😃
Mindkét oldalra tévedtek, nem is kicsiket.
Az m4-nek megvan az az előnye, hogy több kameraállásból van lehetőség visszanézni vagy látni a szituációt.
Amit az alapvonali bírók műveltek az szégyen, mert nem igaz hogy abból a szögből mást lehet látni.
Vagy nem lát vagy nem akar látni semmit, az még rosszabb.
Összefoglaljam?
Izgalmas volt a meccs, de helyenként kínozni lehetett volna vele.
A Kecso a végén minden üres tripláját kihagyta, ez sokba került.

laja
Olvasó

Te már csak tudod úgy ahogy mindent tudsz. Azt is tudtad,hogy a Gumi hülyeséget tippelt mert a Pécs nyerni fog Szolnokon. Az eredmény ismert.

kecskefun
Olvasó

Egyetértek, a bírók megint nem voltak a helyzet magaslatán, nem tudtak egyformán fújni, mind2 oldalra, pedig ez lenne az alap. A bírói testületnek el kellene gondolkodni ezen, mivel ezeken múlik, melyik csapat hol végez!

bányász
Vendég
bányász

Szerintem meg ha korábban jól látnak a bírók, akkor nincs “mindent eldöntő eset”. Ide-oda tévedtek, nyilvánvalóan. Hatalmas harc volt. Szimpatikus volt a kecsó tábora, nagy szívvel támogatták a csapatukat. Jó utat nekik hazafelé, a csapatomnak meg gratulálok! Imádom, hogy tele a csarnok! B-közép előtt le a kalappal, klassz koreográfia.:)

Fishbed13
Olvasó

Csak egy “ártatlan” megjegyzés, kérdés; mikor fog eljönni az az idő, amikor a bírók, a versenybizottságba tükörbe, vagy magába néz??????????
Csapatok munkáját teszik tönkre …. büntetlenül …. mert ők tévedhetetlenek …. vagy éppen tévedhetnek …
MIKOR????????

pbask
Vendég
pbask

Nehéz mit mondani, két szimpatikus csatáját látva.
Előbbinek a múltért, a jó bajnokságért,a hatalmas szurkolótáborért, utóbbinak legfőképp Wittmann hatalmas formáját visszanyerve szurkoltam. Extra volt utolsó másodperces kosara,de az élet visszaajándékozta az elveszett Fehérvár elleni meccset.
Gratulálok Oroszlány!!!!!

ZZTop
Vendég
ZZTop

Redék mindent megtettek, neki sikerült 7 büntetőt kidobolni. Ha jobban koncentrál és egész héten nem a Pakssal van elfoglalva sikerülhetett volna…

redmiller
Olvasó

Ma olya érzéssel jöttem, hogy kikapunk… Mikor lepattant a baba a dobon, ráerősített… Végén kezünkben volt, elszúrtuk

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés