Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Izgalmas meccsen, hosszabbításban nyert a Körmend

Pedig az első negyed után még úgy tűnt, hogy sima vendégsiker lesz.

  •   

Landstede Hammers Zwolle - Egis Körmend 90-94, h.u., (14-25, 21-17, 27-23, 16-13, 12-16)

FIBA Europe Cup, K-csoport, 3. mérkőzés
Zwolle, Landstede Sportcentrum
V.: Putyenko (orosz), Jacobs (belga), Bittner (német)

Zwolle: D. Van Oostrum 20/9, Walker 11/3, Dorsey-Walker 22/15, Kherrazi 7, Dahlman 16. Csere: Schilder 8/6, Bleeker -, De Pagter 6, L. Van Oostrum -.

Körmend: Turner 17/9, Takács -, Edwards 9, Varnado 28, Taylor 17. Csere: Ferencz 13/6, Durázi -, Németh 4, Kastrati 6.

Rendkívül fontos találkozót rendeztek a FIBA Europe Cup K-csoportjának 3. mérkőzésén, amikor az eddig két nyeretlen Zwolle és Körmend találkozott egymással.

Kherrazi triplájával indult a meccs, de gyorsan fordított a Körmend Varnado és Turner révén. Előbbi még egy duplát rápakolt, 7-2-re elléptek a piros-feketék. Walker hármasával zárkóztak a hollandok, de Turner már a második trojkáját küldte a helyére (5-10). Edwards és Taylor is feliratkozott a pontdobók közé, remekül kezdtek a vendégek, jött is az időkérés hazai részről (5-15). Ez sem törte meg a lendületet, egy szerzett labda után már tizenkettő volt a körmendi előny. A továbbiakban is jó energiával játszottak Matthias Zollner fiai, amiből a támadásoknak is volt ritmusuk, tekintélyt parancsoló előnnyel fejezték be az első negyedet. 14-25.

Ugyanazzal az agresszív védekezéssel jött ki a második felvonásra a Körmend, ami sok hazai eladott labdát eredményezett. Közel két percet kellett várni az első kosárra, Németh szerezte, majd újabb másfél perc elteltével Dorsey-Walker szerzett két pontot, időt kért Zollner (16-27). Nagyon pontszegény volt ez a játékrész, de három perccel a vége előtt feljött tízre a Zwolle, majd Dorsey-Walker hármasa után plusz 7-nél kért időt a Körmend. Edwards ziccere hosszú vendég gólcsendet tört meg, Dorsey-Walker két büntetővel válaszolt. Turner triplájára is a hazaiak légiósa reagált, majd Van Oostrum harcolt ki egy sporszerűtlent és a két szabaddobását is értékesítette, majd a labdabirtoklás után már csak egy labdányi volt a különbség (35-38). Edwards készítette elő szépen Varnado közelijét, majd remekül védekezte ki az utolsó hazai akciót a Körmend, sőt, Kastrati zsákolásával újra hét pontra hízott az előny a nagyszünetre. 35-42.

A fordulás után Turner köszönt be középtávolról, aztán Taylor zsákolása jelentette újra a kétszámjegyű különbséget, de egyből jött a válasz. Újabb hazai eladott labda, újabb remekül kihasznált vendég gyorsindítás, 37-48-nál jött az időkérés. Schilder volt pontos távolról, aztán Taylor küzdött nagyot a palánk alatt 2+1 pont lett a jutalma. Kiegyenlített csata folyt a pályán ebben az időszakban, ami azt jelentette, hogy végig őrizte a körülbelül tízpontos előnyét a Körmend. Ekkor jött D. Van Oostrum hármasa, majd Dahlman faulttal együtt értékesített kétpontosa, Zollner pedig időt kért (48-54). Felszívták magukat a hazaiak, egy saroktripla után már csak kettő volt közte. Hiába Kastrati és Edwars jó betörései, újabb hármas érkezett a hollandoktól (57-58). Kapcsoltak a piros-feketék, két jó védekezés és támadás után négy pontot szereztek zsinórban, ezúttal Van Den Belt hívta pihenni a játékosait, a negyed végére végül három maradt a félidei hétből. 62.65.

Varnado volt a legeredményesebb a mezőnyben, 28 pontot dobott. Fotó: fiba.basketball

Hazai pontokkal indult a záró etap, majd Taylor dobott két büntetőt. De Pagter négy pontjával fordított a Zwolle, az első perc után vezetett újra a meccsen, de csak pár másodpercig, érkezett ugyanis Varnado a túloldalon (34. perc: 68-69). Ferencz harcolt ki egy faultot dobás közben, de csak az egyik büntetőjét dobta be. Varnado is így tett, ő is csak a másodikat küldte a helyére, hárommal ment a Körmend. Majd érkezett Turner, akinek viszont nem remegett meg a keze, 68-73 volt a vendég előny, de Dahlman szépen forgatta be az emberét, majd Walker talált utat a gyűrűig. Érkezett azonban Ferencz, aki lélektanilag nagyon fontos hármast süllyesztett el 3 perccel a vége előtt (72-76), majd szerzett egy labdát is ami után Taylor állhatott a vonal mögé, ráadásul a labda is a Körmendnél maradt, ugyanis kis tanácskozás után sportszerűtlent ítéltek a játékvezetők. A center mindkét szabaddobása kimaradt, ráadásul a labdabirtoklást sem sikerült kihasználni, míg a túloldalon Van Oostrum szlalomozott végig (74-76). 1:47-tel a vége előtt eladta a labdát a vendég együttes, Dorsey-Walker pedig egy hármassal büntetett, időt kért Matthias Zollner (77-76). Az ezt követő akcióból nem sikerült kosarat szerezni, ugyanis lejárt a támadóidő, Dorsey-Walker pedig sportszerűtlent harcolt ki. Csak az első büntetőjét dobta be, viszont a Zwolle jöhetett oldalról 51 másodperccel a vége előtt, 78-76-os állásnál. Kivédekezte a Körmend, majd Turnert lökték meg ziccer közben, ő jöhetett a vonalról. Nem remegett meg a keze, 20 másodperc maradt, egál állásnál. Dorsey-Walker az utolsónak szánt támadást elegyénieskedte, 0.8 másodperce maradt Ferenczéknek, de csodát nem sikerült tenni, jöhetett a hosszabbítás. 78-78.

Az extra ráadást Németh visszatett támadólepattanója nyitotta, aztán Varnado maradt higgadt a vonalról (78-82). Dahlman csinált helyet magának a palánk alatt, Taylor pedig jókor volt jó helyen, 80-84-nél jött a hazai időkérés, 3 perc volt hátra. Újfent Dorsey-Walker volt az, aki tartotta a lelket az övéiben, de Varnado 2+1-es akciója már ötpontos körmendi előnyt eredményezett. Kevesebb, mint két perccel a vége előtt Walker szerzett két pontot, amire Ferencz duplája érkezett (84-89). Egy-egy büntető jött mindkét oldalról, Van Oostrum hozta fel két pontra az övéit 16 másodperccel a vége előtt. Ferencznek ütöttek oda a vendégek, aki hidegvérrel küldte a helyére mind a két szabaddobását (88-92). Még hét másodperccel a vége előtt sem dőlt el a meccs, a hollandoknál Van Oostrum gondoskodott erről. Újra jött a fault, ezúttal Varnado dobott biztos kézzel. Innen már nem tudtak felállni a hazaiak, izgalmas meccsen szerezte meg az első győzelmét a Körmend a második csoportkörben. 90-94.

Fotó: fiba.basketball

 

 

 

  •   
34 hozzászólás

34
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
ColeDrazsenBorbély Lajosballdontliederryl Recent comment authors
Cole
Vendég
Cole

Azért megemelem a kalapomat ez előtt az eredmény előtt. Grat.

Drazsen
Olvasó

Gratulálok, hál’ Isten, nagy csatában nyertetek. Lehet, ha Varnado tegnap nálunk játszik Washington helyett akkor mi is nyerünk.

egismte1
Olvasó

Szép volt fiúk, minden győzelem számít! Ha csak még egy stabil játékos lenne ( vagy maradt volna..), akkor most 3 győzelmünk lenne ).

mte7
Olvasó

Totális jó megállapítás…
Kicsit vékonykák vagyunk…

makelovenotwar69
Olvasó

Minden nemzetközi siker nagyon fontos, jár a gratuláció!!
Hajrá magyar kosárlabda!

Downtown
Vendég
Downtown

Elfelejtettem: DROSS BÁLINT ! Bravo! ilyen egy meccsről szóló cikk! 🙂

derryl
Olvasó

Nem egy Stárcsevics féle cikk, az biztos!

balldontlie
Olvasó

Én a múltkor őt is meg szerettem volna dicsérni, látszik, hogy ha ott ült a meccsen,vagy adta a TV és nem volt más abban az időpontban. Lehet el kellene gondolkodni, hogy bővüljön a stáb, mert tényleg tudnának igényes cikkeket írni. Ahogy a kritikát, úgy ezt is illik megjegyezni.

Downtown
Vendég
Downtown

igy van! Aki kiérdemli, azt dícsérni is lehet 🙂

donnarumma
Olvasó

Gratulálok

Somogy011
Olvasó

Szép odaadó és nagy meló !
Gratula Körmendre!!!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Nah Fiúk, szép volt!!! 🙂
Azért a holland listavezetőt elkapni, az nem semmi dolog idegenben. Jöhet itthon a Kijev majd!
Főleg ilyen rotációba…
Kellene még igazolás, nagyon vékonyak vagyunk, nem fogjuk bírni a rájátszást.
MTE!!

bigiboy
Olvasó

Gratula a Körmendnek, nagy menet volt.👍

mte7
Olvasó

Nagy gratula…
Szép volt fiúk!!!
Huuu…majdnem elszórakoztuk…de a győzelmet nem kell megmagyarázni…

2lee14
Olvasó

Gratulálok!

ficsi
Vendég
ficsi

Piros-Fekete ! Gratuláció ! Szép küzdelmes meccs volt de mi vagyunk a jobbak !!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nagyot harcolt, küzdött a Körmend, idegenben bárhol és bármikor nehéz győzni -még a magyar bajnokságban is !!!-Nagy gratula, sikeres regenerálódást, sztem ez most mindennél, de mindennél fontosabb a Körmend esetében… Turner 42 perc játékidő…

kobee77
Olvasó

Brühü brühü
Mindenki itt a mellét döngetve hajtja hogy MO. bizony ott van az európai kosárlabdatérképen. Hozzáteszem én is így gondolom. Ezt a Falco ma ismét megmutatta illetve a Körmend is. De akkor viselkedjünk is úgy és tegyünk különbséget. Nehogymár hollandiába vérezzünk el majdnem

red-black01
Olvasó

Ennek, meg a hosszabbításnak is max. a soproniak örülhetnek.
Már megint fél óra ücsörögés lesz az öltözőben jeges tömlőkkel a lábain.
Nem is víz lesz benne majd, hanem egyből gőz 😃.
Nem hinném hogy szombaton nagyon fickándozni fog, de szerintem mindenkin meg fog látszani a holland túra.
Az egy jó kérdés hogy a Sopron ezzel tud-e élni, az új edző munkája ott is kezd látszani.
Nagyon nem lepődnék meg, ha bajba kerülnénk.

red-black01
Olvasó

Szép volt fiúk, majd megnézem holnap.
Ezzel együtt úgy gondolom, az ukránok tegnapi újabb idegenbeli győzelme után már nehéz lesz, de az esély legalább megmaradt.
A tudósítás írójának is gratulálok (leírom a nevét:
Dross Bálint) így kell megírni egy meccs összefoglalóját, mert ha valaki nem látta vagy nem láthatta a meccset de kiváncsi arra hogy mi történt, akkor ebből biztos megtudja.
Látszik hogy nem a stat-ból írta meg 😉

kobee77
Olvasó

Egy hajszállal jobb Sopront sikerült hosszabbításban megvernünk. Szép volt srácok! Tegyetek egy kitérőt kelet felé a tavakhoz és mártózzatok egyet, talán a fejekben is rendet tesz a hideg víz. Kastratit meg Némethet ott is lehet hagyni köszi

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Idióta

kobee77
Olvasó

Ha szerinted ez így tök rendben van akkor nagyon örülök neki:DD bocs ha kicsit többre tartom ezt a csapatot. Mitöbb, döntőben akarom őket látni. De ha a csapat is megelégszik ezzel mint te, akkor nekem is meg kell barátkoznom a 4. 5. 6. hellyel.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Igen, sztem túl nagyok az elvárásaid. Minden győzelem külön ajándék a Körmendnek, főleg az idegenbeliek, de pláne a nemzetközi kupában elértek! Mindez még a Szombathelyre is igaz, ahol van 9-10,de inkább 11 használható,forgatható játékos(ugye,nem kell sorolni őket)! Körmend 6,jóindulattal hét használható, éles meccsen és szituban bevethető kosarassal rendelkezik. Ehhez képest CSODA, amit eddig a bajnokságban és nemzetközi kupában elértek. A Körmend erős,de kevés,nagyon kevés, és előbb-utóbb sajnos el fog fogyni. Ha a négy amerikai közül csak egy is kiesik hosszabb időre (ez a sportban benne van),akkor örülhetsz majd,ha a hetedik hely meglesz, barátom! Még egyszer gratula a Körmendnek, nagyon szép… Olvass tovább »

egismte1
Olvasó

Sajnos igazad van

Borbély Lajos
Olvasó

Én is egyetértek veled. Még annyit hozzátennék, hogy a Falco vételével az összes középcsapatra, ca. a negyedik és tizedik hely közöttiekre ez mind igaz, azaz 6-7 használható játékosuk van. Ezen csapatok közül bármelyik lehet harmadik/negyedik, de akár a tizedik is, attól függően, hogy melyiknél hány kulcsjátékos esik majd ki.

Marillion
Olvasó

Ö most sokat ivott?

Downtown
Vendég
Downtown

Nagyon simának indult, es mindig ezek a meccsek a legveszelyesebbek.

Lenyeg, hogy megvan.

Szep volt Fiuk,
Hajra Kormend!

Falcobb
Olvasó

Gratula Körmendre, legalább az egyik meccset hoztuk ma. 😀

Downtown
Vendég
Downtown

Koszi!

Marillion
Olvasó

Gratula Szombathelyről…csak így tovább….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Korrekt

Csapajev
Vendég
Csapajev

A második félidőt és hosszabítást néztem, megérdemelt körmendi győzelem. Bár kishitűként azt hittem, hogy a végét elrontják. 🙂
Azért az látni kell, hogy az elmúlt években a magyar kosárlabda klubcsapatok felnőttek Európa középmezőnyéhez. (lásd az idei Falcó, a tavalyi Alba, vagy akár a Körmend szereplését)
Ezelőtt évekkel egy ilyen holland túra sima vereséget jelentett volna.
Még egyszer grat a Körmend győzelméhez. Minden kicsi nemzetközi siker fontos a magyar kosátlabdának.

elfogult vagyok
Olvasó

Gratulálok Körmendre! De mintha nem is ez a csapat járt volna nálunk. Nem nevezhetjük “fizikális” meccsnek! De megvan!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés