Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmas csatában győzte le a Sopron a ZTE-t

A zalaiaknak is sikerült visszavágnia Sabáli Balázs csapatának.

Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK 70-66 (17-22, 23-13, 15-16, 15-15)

Középszakasz, középház, 5. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány G., Praksch P., Söjtöry T. (Várhalmi Zs.)

Sopron: Warner 22/6, Lemar 20/6, Takács N. 7/6, Wiggins 8, Gordon 13. Csere: Supola -, Werner -, Dénes -, Molnár -.

ZTE: Ware 18/12, Thompson 8, Green 8/6, Szabó Zs. 16/3, Agafonov 5. Csere: Bagó 2, Durázi 9/3, Gulyás M. -, Doktor -.

A középszakasz során parádés formába lendülő Sopron KC arra készült, hogy visszavág a ZTE-nek, amiért az alapszakasz során oda-vissza kikapott tőle. A zalaiak az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodtak, hiszen rossz kezdésüknek köszönhetően egyre távolabb került a play-off.

A Sopron szerezte a találkozó első kosarát, ám gyorsan fordított a Zalaegerszeg. 7-7-nél sikerült egyenlítenie Takács triplát követően a Sopronnak, majd Warner révén a vezetést is átvenni. 17-14-ig még a hazaiak tartottak előrébb, ám előbb Green egalizált, majd Ware hármasa a fordítást jelentette. Ezután Durázi is a helyére küldött egy duplát, így ötpontos fórt harcolt ki a ZTE (17-22).

Az első negyed után még vezettek Thompsonék (fotó: Zsu)

Nem úgy nézett ki a második etap kezdetén, hogy fordítani fognak tudni a hazaiak. A zalaiaknál Durázi nagyon belelendült, sorra szerezte a pontjait. Hármasa után 19-29 állt az eredményjelzőn. Amerikai hátvédpárosa által egy 10-0-s rohanással azonban felzárkózott az SKC. Warnert nem sikerült tartaniuk a vendégeknek, így örülhettek, hogy csak öttel vezetett a félidőben a Sabáli-legénység (40-35).

Nem hozott pontesőt a harmadik játékrész. A Sopron magabiztosan vezetett, tíz pont fölött állandósult a különbség. Már tizenöttel is mentek Sabáli Balázs tanítványai, innen kellett közelebb lopóznia a ZTE-nek, mielőtt végleg elment volna számukra a meccs. Ware és Thompson pontjainak köszönhetően végül ez összejött (55-51).

Az utolsó negyed roppant idegölő volt. A ZTE nem hagyta magát, és ledolgozta hátrányát, majd a vezetést is átvette. Mindkét oldalon pontatlanok voltak a csapatok, továbbra sem esett sok kosár. A 39. percben még 64-63 állt az eredményjelzőn, ami után a Sopronnak sikerült előrelépnie. Noha Ware révén még 68-66-ra feljöttek a zalaiak, végül izgalmas hajrá után, de a soproniak örülhettek (70-66).

Hiába Durázi kilenc pontja (fotó: Zsu)

Címlapfotó: hunbasket.hu

53 hozzászólás

53
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
Kék-FehérCsezarromakelovenotwar69blueballKalok Kevin Recent comment authors
Kék-Fehér
Olvasó

Biztosított a helyed, ha homokba dugod a fejed!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Agafonovot megkérdezhetné a bb1, hogy mi az oka a visszaesésnek! Ha már a klub részéről semmi info.

makelovenotwar69
Olvasó

Meccset sem láttam és SKC-ZTE viszonylatban is kívülálló vagyok. Sokakkal együtt nekem szimpatikus volt a szezon első felében a ZTE és Bencze játék és játékos filozófiája, örültem a sikereknek. Sok ZTE szurker akkoriban is próbált a földön maradni és reális célokat megfogalmazni, amikor a “meglepetés csapat” volt a Zete, Agafonov pedig a csapat sztárja volt, Bencze pedig a tehetséges és bátor edző. Most ugyanazokat a szurkolókat hallom? Ne már! Miért kell köpködni a csapatra és Benczére, elszállt a tehetsége? Most kellene a csapat mögé állni, és biztosítani őket a támogatásról (bár már lehet, h késő). És persze Agafonovtól is kellene… Olvass tovább »

zete93
Olvasó

korrekt észrevétel

Csezarro
Olvasó

Egyesek a bajnoksag elejen mar bajnoki cimröl abrandoztak. Na most ök akarnak mindenkit elküldeni.
Realitas a 8-ert küzdes. Ilyen tapasztalatlan paddal minden mas erön felül lett volna. A szezon elsö fele az is volt.

blueball
Olvasó

Grat Sopronba, remélem bejutnak a 8-ba, s ott is jól teljesítenek. Amúgy kár érte, ezt a meccset hozhattuk volna, mert a Sopron ezúttal nem volt éles. Én is csalódott vagyok, de a bajnokság nagyon kiegyenlített. Benne volt, pláne a padot tekintve, hogy így alakul a szezon. A JKSE-t és ALbát leszámítva nagyjából mindenki ott áll (+-2 hely), ahol a kerete alapján várható volt. A szurkoló feladata pedig a szurkolás és nem a köpködés, ócsárolás… Csak a ZETE!

zete93
Olvasó

mindenki csalódott, nyilván az a jó, ha nyer a csapat, de ha nem, akkor sincs világvége, de amit néhány ember megenged magának, az borzalmas. az meg a másik, hogy itt mindenkinek nagy a szája, de egyébként meg sem mernek szólalni.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nem akarom megbántani a Zalaikat de nagyon korai volt Benczével szerződést hosszabitani azóta alig nyert a csapat.

zete93
Olvasó

ez egyáltalán nem ettől függ. rövid a pad, sok a fiatal, tapasztalatlan játékos. gyakorlatilag 5 felnőtt játék van, de ők sem bírják 40 percig. ez pedig pont abban a periódusban jött ki, amikor agafonovval és benczével is hosszabbítottak. a kettő egyáltalán nem függ össze, kár, hogy sokan nem látnak mögé…

Beniben
Olvasó

Annak viszont örülünk, hogy Te mindent pontosan látsz!

ZTE ZOLI
Olvasó

??

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Leírom neked meg a társainak akik nem értik miért vannak negatív kommentek!? Azt észre veszed hogy a csarnok kiürült?Nemrég a fele most már lassan a háromnegyede lesz üres! Szurkolás Nincs!Ha nem érted mit írunk vagy nem akarod akkor nézz körül a következő meccsen! Nézz meg a Likeokat itt! Nagy többség már nem szeretné ezt!Zalaegerszeg olyan kosárba mint fociba a Fradi! Ha valaki ehhez nem tud megfelelő anyagi hátteret akkor adja át a helyét! Ha valaki olyan keretet rak össze ami 7-10re jó akkor inkább én is azt mondom jöjjön a váltás! De valahol hiba van!Az elmúlt évekhez képest tombol a… Olvass tovább »

Basketball 7
Olvasó

Az eddigi kommenteidet olvasva ha a stílussal és a köpkölődéseddel nem is de pár dologban igazat adtam Neked. Ezt az írásod viszont nagyon eltaláltad!És nem köpkölődve. Nem tartom magam “károgónak”. Inkább egyszerű szurkoló. Igen, fogy a lelátó népe. Igen, fájó nézni hogy míg a szomszédban emberek lógnak a plafonból is, nálunk a B közép üldögél. (maximálisan megértem.) két éve még bevonuló volt. Most? Ők sem ehhez vannak szokva. Pár embert nem értek, akiknek jó a langyos víz! Ha 500 ember lesz és eltapsikol majd hazamegy az jó??? Zalaegerszegen nem ehhez szoktak hozzá az emberek! Ez a sport is a szórakozást… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

A klub költségvetése szempontjából kis túlzással lényegtelen, hogy ezer vagy 2 ezer ember jár meccsre és a politika szempontjából sem ér annyit az a pár ember, mint amennyit fizetni kellene. A különbözet legfeljebb egy közepes légiós bére lehet, a költségvetés 5-10 %-a. A hirdetőtáblák, mezlogók reklámérteke is a nullához konvergál, amiért annyit is fizetnek. Fejre állhat az edző és az ügyvezető is, akkor sem fognak tudni nagy pénzt csinálni. Az, hogy egy csapatnak mennyi pénze van az szinte kizárólag a várostól és a politikától függ. Remélem nem gondolja senki, hogy egy EON-nál, MOL-nál, Atomerőműnél, Egisnél vagy ZÁÉV-nél mérhető haszna van… Olvass tovább »

Basketball 7
Olvasó

Sok értelme nincs, és nem is akarok vitatkozni de ha ment a szekér nem 2000 ember van kint. Ezt Te is tudod. Katasztrófavédelem. Mond valamit ugye? Politika? A legnagyobb részt a város adja. Állambácsi leosztva önkormányzat a Te és Én pénzed. Inkább a ki a lényeg. Ki szereti a focit vagy a kosárlabdát. Vezető függvénye vagy megmondják neki. Logók? Had ne soroljam Szolnok…. MOL, Körmend…. Egis. Kecskemét…. Paks….. Legutóbb Szolnokon nyílvános autóátvétel volt. Stb.. Egy Kaposvár, Jászberény, Kecskemét hogyan csinálja???? Pécset felhoztad. Kapott pénzt ott is vannak az 5 között. Sajnos nem jut a beruházásokból??? Máshol ezt megoldották. Ez lobbizás… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

A legtöbb dologban nincs vita köztünk. Nálunk vagy a lobbival van baj, vagy csak nem élvez prioritást a kosárlabda. Jogos, hogy nálunk a legtöbb csapathoz képest nagyobb az igény a jó csapatra, de láthatóan ez kevés. Én csak arra akartam utalni, hogy bárkik is legyenek a tényleges döntéshozók, őket nem az érdekli, hogy Egerszegen hányan járnak meccsre.
Reméljük ez hamarosan megváltozik!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ebből a keretből ennél senki nem hozott volna ki sokkal többet. Nagyjából ott vagyunk, ahol a büdzsé alapján a helyünk van. Nagy csodák a kosárlabdában is ritkán vannak.
Agafonov helyzetét azonban sürgősen felül kell vizsgálni. Nem tudom mi történt vele, de nem is érdekel. Az egy dolog, hogy szar, de hogy láthatóan nem is akar, az már így együtt sok. Ha fele annyit tepert volna tegnap, mint Durázi, akkor ez egy sima meccs lett volna. Addig voltunk jók amíg a padon ült. A -16-os +/- mutatója a meccs leggyengébb teljesítménye volt és ez nem először fordul elő.

zete93
Olvasó

szerintem elfáradt, nem csak fizikailag, de lelkileg. egy ilyen hosszú vereségi szériát nem könnyű feldolgozni, főleg úgy, hogy neked kellene vezetned a csapatot. durázi pedig lelkes, sajnos ott az ész hiányzik, az ilyenekből lesznek a tóth norbik…

Beniben
Olvasó

Mikor lesz a szobor avatás a Dísz téren? 3:12 es győzelem/vereség aránynál már megjár szerintem…???

gabor77
Olvasó

Bencze Tamás: – Megérdemelten győzött a Sopron, de ha mi nyerünk, az is megérdemelt lett volna. Hullámzó mérkőzést játszottunk, amin a védekezés dominált. Ismertük egymást, mindkét fél jól felkészült a másikból. 60–59-nél egyik csapat sem dobott kosarat hosszú percekig, az döntött, hogy onnan ki tud elmozdulni. Ez a Sopronnak sikerült, és ezt nagyon sajnálom, mert így az esélyünk a nyolcba jutásra elszállt, de ettől függetlenül a hátralévő mérkőzéseinken is győzelemre fogunk játszani, mert történtek már csodák ebben a bajnokságban.

Nem a csodákra kell várni, meccseket kell nyeri eggyire egyszerű….

Basketball 7
Olvasó

Amikor jól játszott a csapat, járt is a gratuláció. Ha nem, Én is fogalmaztam véleményt. Valamikor gyengébb valamikor durvább stílusban. Ezért van a fórum. De úgy gondolom nem érdemes egymásnak esni, veszekedni. Mindenki máshogy dolgozza fel. Lehet mondani hogy nem mi voltunk az esélyesek de megint +11-et engedtünk ki a kezünkből, csakúgy mint Szolnokon +19. A mai mérkőzésen 3 légiósunk pontjainak összege 21. Ezt mondjuk nem kell és nem is lehet nagyon magyarázni. Durázi ma mind teljesítményben mind akarásban odavert nekik. Agafonov 5 pontja már meg sem lep, mivel nemrég írtam, kB 10 pont átlag január óta. Nem felejtett ő… Olvass tovább »

zete93
Olvasó

agafonovnak az is nagyon fontos lenne, hogy nem csak védekezésben, de támadásban is hozzátegyen a játékhoz. sajnos ware nem látja, vagy nem akarja látni, így nagyon kevés labda jut be hozzá, amikor pedig a végén kényszerből beadogatják neki, már teljesen elmegy az önbizalma. egy olyan irányító kell mellé jövőre, aki gyorsan és pontosan passzol. emlékeim szerint jászberényi évében dustin is ilyen volt, ez már kikopott nála sajnos.

szolnokbasket
Olvasó

Megértem az Egerszegi kesergőket de azért Sopronban nem szégyen kikapni!
Ne akarjatok már rögtön mindenkit elküldeni!
Tök szimpatikus csapatotok van, messze még a vége.

Aramis
Vendég
Aramis

Az nem lehetséges, hogy Agafonov esetleg kapott egy jobb ajánlatot, mint a zalaegerszegi?
Menne Ő ha nem kötné jövőre is szerződés Zalába…most szeretné meggyőzni a szakmai stábot, hogy rossz döntés volt itt tartani…

zete93
Olvasó

nem lehetséges

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

1év magaslati levegőt lélegezve bronzal a nyakunkba évről évre vissza a mélybe ahonnan átvettétek a csapatot!!!A különbség az hogy Agafaszom fizetése annyi mint Sporar egész kezdőcsapatának!!!Na ezért is kell menni a lokálpatriótának!Kornélka pedig 5 év után adja vissza a mandátumát mert pénzt ő sem hozott!

zete93
Olvasó

annyira primitív vagy, hogy inkább el sem kezdek vitatkozni veled. menjetek, szopkodjátok egymást zeg19 haveroddal, aztán kezdjétek kórusban a takarodj benczét seanmaguire spanoddal. micsoda trió!

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Szervezzetek egy báli zenekart a következő hazai meccsre, hogy összejöjjön 500 ember!A NAGY többség Minőségi csapatot szeretne!

Zeg19
Olvasó

Oké zete93!!!Ha azzal elérjük,hogy elmenjen,ja meg,hogy te is,mert tuti az ő embere vagy!!!

zete93
Olvasó

igen, ezért fizetnek, tudod, én tizedannyi időt töltök ezen a fos oldalon, mint te. ha már valakit fizetnek, az te vagy, mert itt éled az életed. az a baj, hogy teljesen rossz irányból közelíted meg a dolgokat és nem látsz mögé, valószínűleg sosem voltál profi játékos, ezért fogalmad sincs, mi történik. felesleges is veled vitázni.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ne foglalkozz velük!

Zeg19
Olvasó

Miről beszélsz a BT legközelebbi hozzátartozója vagy persze hogy véded!
Fogalmam sincs igen igazad van de nemnis közlik senkivel hogy mi ez a szar és hogy miért van ez!Az ember meg persze hogy felhuzza magát ezen a szaron!
Ja és ahhoz képest hogy nem sokat nézed az oldalt mindig van valami k..va okos hozzászólásod amivel véded a fathert!

zete93
Olvasó

Haver, nem tudom, kinek hiszel, de nem is nagyon érdekel. Nem leszünk egy véleményen, teljesen más a gondolkodásmódunk, ez gyakorlatilag rögtön kiderült. Nekem sem tetszik ez a szereplés, nem azt mondom, hogy jó úton haladunk és nem kell változtatni, de ettől függetlenül támogatom a csapatot, ugyanúgy, ahogy a bronz évben is támogattam, és az elmúlt 20 évben is. Nem szidok mindenkit ész nélkül, ebben különbözünk. Igazából ez az egész vita is teljesen felesleges, éppen ezért nem mentem bele korábban, pedig már egy ideje bökte a csőrömet, amiket írogatsz. Tégy továbbra is így, megváltozni nem fog semmi, maximum magadat pörgeted fel… Olvass tovább »

ZTE ZOLI
Olvasó

SZTÁR centerünk, 5 pont! Ez mikor lesz meglögdösve?!??

Tomika2
Vendég
Tomika2

Agafonovnak kell mennie, nélküle jobbak vagyunk.

Answer
Olvasó

Agafonov amióta aláírt azóta elfelejtett kosárlabdázni::))
Egerszegen van baj úgy látom.

zete93
Olvasó

te biztos nagyon jól látod 🙂

seanmaguire
Olvasó

Nem gondoltam volna, de ha ez így megy tovább, eljön még az az idő is, amikor kórusban szól a Bencze takarodj!

Elég volt!

Gratulálok a Sopronnak!

zete93
Olvasó

azt megnézem, amikor ez kórusban szól. akik itt faszoskodnak Bencze ellen, azok a meccsen, vagy ha találkoznak vele, meg sem mernek szólalni. bohóc vagy te is

Zeg19
Olvasó

Se..nyaló vagy zete93!!!!!!
Menj és térdelj le mögé!!!!

zete93
Olvasó

a stílus maga az ember.

Zeg19
Olvasó

Igazad van!!!!

viccmester
Olvasó

10 éves szerződést Agafonovnak !!

Zeg
Olvasó

Grat. Sopronba…!!!
Ezzel az agafonovnak nevezett zsoldossal nem szeretne már valaki komolyan elbeszélgetni…???
Amúgy meg sajnos igaz a mondás…”jó csapatnak van szerencséje”….sajnos mi most nem ebben a periódusban vagyunk..

SopronKCfan
Olvasó

Szép volt fiúk! Egyébként nagyon remélem ezt a bírói hármast hanyagolják… Borzasztóan fújtak. Jár a gratuláció Egerszegre is nagyot küzdöttek! Szurkolóitoknak jó utat haza! Hajrá Sopron!

Kinter for president
Olvasó

Agafonov: 17 perc, 5 pont, 2 lepattanó, 4 VAL.
Durázi: 17 perc, 9 pont, 4 lepattanó, 13 VAL.

Zeg19
Olvasó

Ez az gyerekek,csak így tovább!
Igaz a mondás”csak a részvét a fontos”.!!!!
BT csak tudnám mikor mész már el a jó …. …..ba!!!!!!

Zeg
Olvasó

Szerencsétlen hülye vagy…!!!

Zeg19
Olvasó

Neked is gratulálok tuti te is pénzt kapsz a fa..ságodért!!

zete93
Olvasó

igazából először leírtam, hogy elmész te a pics*ba, de aztán gondoltam visszaveszek. méghozzá azért, mert sajnállak. vagyis inkább szánlak. itt töltöd ki a felgyülemlett stresszt, mert a magánéletedbe senki nincs, akinek kidühönghetnéd magad. biztos nagyon rossz neked 🙁
amíg ment a szekér, addig nem láttuk a nevedet, azt vártad, hogy hullámvölgybe érjen a csapat, aztán egyből idejössz böfögni, már az első vesztes meccs után rontottad itt a levegőt.
még amikor nyertünk, akkor is megtaláltad a negatívumot. igazi lokálpatrióta lehetsz, mivel a focisták bajnokok lesznek, őket nem tudod szidni, így találtál más játékot.
gratulálok! 🙂

Zeg19
Olvasó

Te is fizetett s…nyaló vagy ugye!!!
Aszisztálj csak ehhez,nem a csapattal van baj te b..om!Hanen azzokkal akik ezt a helyzetet létrehozták és nem tesznek semmit!!!
Ja és utálom a focit te F.Sz!!

zete93
Olvasó

nem asszisztálok én semmihez. nem csak a vezetőket szidod, hanem a csapatot is, legyen szó pozitív, vagy negatív helyzetről. már csak arra válaszolj, hogy amikor ment a szekér, miért nem kommentelgettél?

gabor77
Olvasó

Bencze mikor mondasz már le. A csapatunk egy nagy nulla, védekezésünk nincs….Gratulálok a Sopronnak!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés