Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmak után, továbbjutott az Olaj

Az ASE nagyot küzdött, kevés volt.

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE 92-87 (23-27, 15-24, 31-18, 23-18)

Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
Játékvezető: Győrffy P. A., Tőzsér D. K., dr. Mészáros B. (Fekete L.)

Szolnoki Olaj KK: Vojvoda 14,Airington 10/3, Rudner 11/6 ,N. Milosevics 23,Tóth Á.15. Cserék: Malesevics 7, Kovács P. 10, Andrics 2.

Atomerőmű SE: Kovács Ák. 18/12 ,Norfleet 30/18, Henton 7/3, Faust 11, Eilingsfeld 13/3. Cserék: Jevtovics 8, Medve -, Ruják -, Horváth K -.

Milosevics kosaraival indult a mérkőzés. Két duplát és egy büntetőt is dobott a hazaiak játékosa, a másik oldalon Norfleet, Henton és Kovács Ákos is dobott egy triplát. Az Atomerőmű SE öt ponttal is “meglógott”, rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. A hazaiak cserékkel próbálták felrázni a csapatot, Andrics büntetőkkel köszönt be, Malasevics duplája után pedig már csak kettő volt Kovács Ákosék előnye. Az ASE azonban nagyon motivált volt, a 2-0 ellenére, nem feltartott kézzel játszottak. Szolnoki időkérés, és két Norfleet tripla után, már 11-19 volt az eredményjelzőn. Végül 23-27 lett az első negyed vége.

A második negyedben sem változott a játék képe. Az ASE az életéért küzdött, az Olaj pedig igyekezett stabilizálni a játékát, de a mérkőzés ezen szakaszában, továbbra is a vendégeknél volt az előny. A 17. percben Eilingsfeld duplája után, 34-40-et mutatott a “tábla”. Kovács Ákos triplája, és Faust zsákolása után pedig már tízre nyílt az olló a vendégek javára. Jevtovics és Kovács jól játszott. 38-51 lett az első félidő vége.

A második félidőt is az ASE kezdte jobban. Norfleet remekül kosarazott, de az egész ASE összeszedettebbnek tűnt a bajnoknál, ahol Vojvoda Dávid sem kapta el igazán a fonalat. Mindössze hat pontnál járt a bajnokság legjobb játékosa. Az Olaj azonban már sokszor bizonyította, nem lehet őket leírni. A negyed hajrájában el is kezdték a zárkózást. Milosevics és Airington kosarával lett nyílt ismét az összecsapás. Aztán beindult Kovács és Vojvoda is. A 18. percben már egál volt, Rudner triplája után pedig már hárommal vezetett a Szolnok. 69-69.

Hihetetlenül izgalmas volt az utolsó negyed. Egy perc üresjárat nem volt. Hatalmas küzdelem, és két győzni akaró csapat a parkettán. Milosevics és Norfleet volt különösen elemében. Utóbbi kosarával lett az eredmény 81-81, négy perccel a vége előtt. Dragan Alekszics időt is kért. Faust duplájával folytatódott az összecsapás, de Norfleet már hibázott távolról, igaz az Olaj sem tudta ponttal befejezni a saját támadását. Eilingsfeld rossz döntését azonban már megbosszulták. Milosevics duplával egyenlített, és a ráadás büntetőt is bedobta.

Az utolsó két perc tovább fokozta az izgalmakat. Norfleet kosarára Vojvoda válaszolt. Tóth Ádám és Norfleet kakaskodása után, mindkét csapat büntetőzhetett. 87-87-nél Jevtovicsra fújtak támadót, egy perccel a vége előtt az Olaj támadhatott. Tóth Ádám volt eredményes az akcióból. Eilingsfeld hibázott a másik oldalon, így Vojvoda büntetői döntötték el a hihetetlenül izgalmas mérkőzést.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Kovács Péter újra megsérült.

 

Kiemelt fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
56 hozzászólás

56
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
MásikVégétFújdMegCsapajevMrB1GRRichieGstedberg Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Ilyet azért nem sokat láttam még.Pacsizáskor Tóth Ádám sírva járta körbe a csarnokot,nem tudom az okát.Lehet hogy meghatódott amikor kórusban skandálták a nevét,vagy valami másért? Szerintem kár lenne ha távozna.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Csak belekaptak a szemébe az utolsó támadásnál, állítólag!

MrB1G
Vendég
MrB1G

Megcsináltuk
De ez már sokkoló…
Peti, jobbulást
Andric kitartást!
Hajrá SZOLNOK

Piffinger
Olvasó

EZ EGY CSAPAT!!! PETINEK AZONNAL DISZPOLGARI CIMET KELLEN ADNI!!!! NAGYON KOMOLYAN!!! PETI VALAHOGYAN JELEZD HOGY MIBEN TUDUNK SEGÌTENI!!!

RRichieG
Olvasó

Fogytán maroknyi seregünk, de küzdünk amíg van álló emberünk. Ádám amit tol 3 meccse, embertelen. Nemanja veri a magyar mezőnyt a palánk alatt.Rudi végre hozta amit tud. Áront, Csákot most már be kell tenni. Élesben! És Voja.. Hadvezérünk. Van egy rossz hír a Falcónak. A következő 7 triplája be fog menni Vojának.. Jövünk!!!!
Spártaaaaaaaaa

Piffinger
Olvasó

A csapat es a szurkerek neveben is koszi MARILLION!!! IGAZI SPORT EMBER VAGY!!! CSUPA NAGY BETŰVEL!!!

Véleményem szerint ez a sérülés hullám már nem lehet a véletlen műve!!!

Hangsúlyozom, hogy ez saját vélemény!!!

Gratulálok a Paksnak! Szerintem óriásit küzdöttek!!!

Hajrá Olaj!!!

Marillion
Olvasó

Bocs hogy Falco szurkoló létemre ideböfögök,de hatalmas gratula és őszinte elismerésem a Szolnokiaknak a csapatuk teljesítményét látva….Ez az agyonsújtott keret amit letesz az hihetetlen….egyenlőre csak a tiszteletbeli bajnoki címet élőre már oda lehet adni nekik…A sérült játékosaiknak mielőbbi felépülést…..Andricot meg ne engedjék szenvedni mert rá mehet a további játékos pályafutása is…Ér ennyit az egész?!
Mi pedig abszolút nem lehetünk nyugodtak….Kaptunk már leckét a sebzett vadtól…A pályaelőny meg csak egy dolog…..FALCO

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jó,de ne nyalj! NE NYALJ !!!

Piffinger
Olvasó

Jobbulast Peti! Brutal volt latni h nem vagy jol. A birók birkák voltak! Reszkess Falco!!!

Rouge
Vendég
Rouge

Elfogyunk…a végére teljesen elfogyunk. Petit nagyon sajnálom, pedig már elkapta a fonalat és ma jól játszott…mielőbbi gyógyulást neki…a másik bokája..:( és hát Andrics is…tényleg rossz volt ránézni… Nagy GRATULA a csapatnak, három nehéz mérkőzésen vagyunk túl…. ez a Paks hiába áll jó játékosokból, amikor mi beindulunk és megnyomjuk azt a négy-öt vagy tíz percet, akkor összecsinálják magukat. Sajnos továbbra is áll, hogy nincs sem irányítónk, sem kinti dobónk… Rudner dobott két triplát, a többiek 1/23…borzasztó. A két szerb viszont ha kinti dobás helyett a gyűrűt támadja, akkor (főleg Milosevics) megállíthatatlan… És hát ugye most sajnálhatjuk igazán, hogy nem építettük be… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Rúzs, csinálj egy ideiglenes-egyszeri elérhetőséget, akarok kérdezni valamit.

Rouge
Vendég
Rouge
moldi56
Olvasó

Csak tudnám,hogy aki minuszolja Rouge kommentjét,mire is gondol.Ráadásul eddig 11-en tették ezt.Pedig ő a valóságos állapotot írta le,senkit nem sértett meg vele és mégis…

Csapajev
Vendég
Csapajev

Nézd….. már egy e-mail címet is lemínuszoltak. :))
Vannak, akik zsigerből jelölgetik a mínuszt. Meglátnak egy nicknevet, aztán már nyomják is úgy, hogy el sem olvasták a kommentet.
Mindjárt én is kapom a negatív pontokat 🙂

nyolcmegnyolc
Olvasó

2hete a Falco szurkolók is úgy gondolták, hogy azért is jobb a második hely mert az elkerüli az ASE-t. Elkerülték. Rólunk meg azt hitték, hogy 5 meccsen elbajlódunk velük, bizonytalan végkifejlettel. Ehhez képest 3:0. Tettük ezt 3.25 légióssal Szili nélkül. Ezek után Peti nélkül. Elpusztíthatatlanok vagyunk. A Falco ellen pedig reméljük megőrül Voja. Nem lehetnek nyugodtak Szombathelyen.
Azért én bízom benne, hogy Luksa idén már nem játszik és azt hiszem Peti sem fog.

J.R.Benitez
Olvasó

Tévedsz. Pont egy szolnoki talán WSReborn kezdte el ezt a Paks majd jól kifárasztja Falcot dumát. Utána ki is irta hogy visszanyalt a fagyi. Top3 mindegy kit kapott volna sima a vége. Én végig elejétől mondtam ez sima 3:0 nektek. Jó kis elődöntő lesz!!!!

csocsa
Olvasó

A sima túlzás,bár megérdemelt.?

moldi56
Olvasó

Sajnos jól gondolod.

Ginobili
Olvasó

Grat a Szolnoknak, nem semmi volt így ezer sebből vérezve, hogy nyert. A Kovács Ákos miért nem válogatott mondjuk a Ruják helyett??

moldi56
Olvasó

Ennek is megvan a története.A kecskeméti szurkolóktól tudom,hogy a Kecsó le akarta igazolni Kacsát,aki egyébként is kecskeméti,de a pénzzel kezdte,Ivkovics előtt.Stojan berágott felállt az asztaltól és azt mondta Kacsának,hogy keressen másik sportágat.Na ilyen okok miatt…nem válogatott.Pedig ellenfélként mondom,jó játékos,magyar irányító nincs másik ilyen a mezőnyben.

moldi56
Olvasó

Akit viszont a pokolba kívántam az Nortfleet.Azt mindig tudtam,hogy jól dob kintről és bentről is,de valahogy minden csapatnál létszám felettia végén.Hogy miért nem tudom.Persze nem haragszom én rá,azt tette ami a dolga,sajnos ma nagyon kijött neki a lépés,akárcsak Kovács Kacsának.

J.R.Benitez
Olvasó

Mert Julian kb ilyen csapatba való max. Eszméletlen dobó, de ennyi. Abszolút nem komplex játékos. A modern kosárlabda Kuzminja???

moldi56
Olvasó

A mai meccset szerintem Nemanja Milosevicsnek és Rudner Gabinak köszönhetjük.Nemanját már sokszor kívántam a pokolba,de mostanság az eszét is használja.Ha nem megy a kinti dobás,akkor bemegy a palánk alá,ahol vagy faultolják,vagy bedobja + büntető.Kellett is nagyon,mert Vojának ma nem ment annyira.Van ilyen ő is ember,ráadásul eszméletlenül készül rá minden ellenfél.Így is dobott annyit mint más csapatban a jó formában lévő játékos.

Pityesz
Olvasó

Én is gratulálok az Olajnak! Ennyire padlón lenni (sérülések, nagy hátrány) és mégis a végén feltámadni…majd nyerni! Sajnos ez van… Mi az idén rengeteg szoros végjátékos meccset játszottunk, de talán 2-t nyertünk meg a végén (Szegeden, nem rég Sopronban). Mentálisan nem sikerült minket rendbe tenni…..
Hajrá ASEEEE!!!!!! Jövőre végre összeáll valami?!
Az Olajra most még nagyobb feladat vár, ha a Falco-t is kiveri az összes kalapomat megemelem! Nem két csapatnyi “galaktikusokkal” felálló csapattal kunszt nyerni (a közelmúltban volt ilyen párszor), hanem így, sok sebből vérezve!

moldi56
Olvasó

Hát igen a sérülések.30 éve járok Olaj meccsre,de nem emlékszem ilyen szezonra.A Turáni Átok az egy lakodalmi jókivánság hozzánk képest.Örülök,hogy sikerült bejutni a 4 közé,de már annak örülnék ha vége lenne.Függetlenül hogy hanyadikok leszünk.

szolnokbasket
Olvasó

– Dettó kupadöntő.Kovács Petiért játszottunk/szurkoltunk a végén
– Ez a Paks jobb csapat mint a jelenlegi Olaj, VOJA a szerencse és az utolsó negyedek küzdeni tudása vitt minket a 4 közé
– Airington továbbra is nagyon halvány
– Kovács Ákos a legjobb hazai irányító véleményem szerint(nem a mai produkciója alapján)

Emőkefan
Olvasó

Jobbulást Petinek! Elképzelhető, hogy korán tért vissza a játékba?

Tudodki
Olvasó

Grat a Szolnoknak! Paksnál nem tudom mit terveznek a következő évre, kíváncsi leszek mennyi pénz lesz.

Drazsen
Olvasó

Ez volt a negyeddöntő legizgalmasabb párharaca , és ez nem csak a mai meccsre vonatkozik. Én nem is tudom , mikor fordult elő, hogy Voja nem dobott egyetlen triplát sem egy meccsen, amikor azért a meccs nagy részében fenn volt a pályán. Gratulálok mindhárom éles meccs megnyeréséhez, ellenünk azért nehezebb lesz. Kovács Petinek jobbulást kívánok, szívemből írom, hogy ellenünk már a pályán legyen, de ahogy ma láttam levinni erre kicsi az esély.

pbask
Vendég
pbask

Sporik jól beszartak a végén mit fujjanak Tóthnál tv-s meccs de főni is nézte őket fentről,eladták duplasportszerütlennek,lol 😀

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Azis volt.
Ha megnézed jobban norfleet kezdte az egeszet.

pbask
Vendég
pbask

Nézd vissza m4ről közelben,totál be voltak szarva mi legyen,ilyet még nem láttam:D Nagyot küzdötettek,de nem kérdés ki a szövetség csapata.

nazol
Olvasó

Miért, ki az?
Szánalmas már “szövetség csapatázni”, amikor idén agyament módon szórják a technikaikat és sportszerűtleneket az Olajra! Mennyi ilyen szart kaptak pl. dumáért?! És mennyit kapott pl. a berényi Pantelics, vagy a Falkós Váradi ugyanezért?! Nem mondom, sokszor jogosan kapta az Olaj, de ha akkora szöveccségcsapata lennének, akkor miért nem nyerették meg velük az alapszakaszt, vagy idén a legtöbb kiállítást miért az Olaj kapta?! A jvk-nek elfelejtettek szólni? Valószínűleg.

stedberg
Olvasó

Miért, ki lenne a szövetség csapata, a Jászberény? :))))
A végén tanítani való volt, ahogy a végtelenül alattomos (írnám, hogy ostoba, de valójába nagyon is tudta, mit engedhet meg magának hazai pályán egy Szolnok mezében) Tóth Ádám esetét kihozták páros sportszerűtlenre, hogy még ő dobhasson. Ennyire hülye még egy Tőzsér sem lehet.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ismét egy szombathelyi, aki nem Falco meccsre mrgy, hanem az Olajt nézi. Azért, csak egy 8-8

csocsa
Olvasó

Ebben az esetben sztem a gól érvénytelen.

pbask
Vendég
pbask

Aztán hoppci,egy gyors támadó,vicces volt:D ugyis Olaj jutott volna tovább,nekünk mindegy,de látványosra sikeredett a végjáték

2lee14
Olvasó

Grat Szolnokra! Játszunk egy jó elődöntőt!!

bp
Olvasó

Grat a srácoknak a továbbjutáshoz! A 3. negyed közepén azt vizionáltam, hogy 20-al fogunk égni itthon. Addig a paksiak nagyon jól játszottak, nálunk Voja gyengébb napot fogott ki, Andric már élő halott volt, így nem sok esélyt láttam a fordításra. Erre megint megcsinálta az Olaj amit az előző két meccsen is. És a Paks megint képes volt egy nagyobb előnyt elengedni (ma kb 3-4 perc alatt). Milosevics húzta a csapatot, de külön öröm volt Rudner játéka, akire nagy szükségünk van, hiszen úgy néz ki megint elvesztettük Kovácsot. Kiszenvedtük ezt a győzelmet. A Paks a meccsek során háromszor is padlóra küldte… Olvass tovább »

Olajheart
Olvasó

Peti sérülésétől nem érdekelt a mérkőzés.. Megint súlyosnak tűnik.. Ilyen már tényleg nem lehet.. Nem akarom hogy ez történjen Petivel.. Luksat se szabad tovább játszatni.. Nem tud már járni se.. Gratulálok a csapatnak a 4hez!! Óriási küzdelem volt mind a három meccs.. Örökké olajka

bp
Olvasó

Andric mozgását nézni is rossz. Nagy szükség lenne rá a palánk alatt, de tényleg nem szabad játszania, nehogy komolyabb sérüléssel zárja a szezont ő is. Kovács lába sajnos csúnya szögben fordult maga alá. Szerintem vége a szezonjának. Hihetetlen ami idén történt ezzel a csapattal..

szolnokbasket
Olvasó

Ugyan ezt gondolom!
Odaadnám ezt a győzelmet Kovács Peti egészségéért.
Andriccal találkoztam a héten, a sima séta fájdalommal jár számára.Egy Amcsi légiós már decemberben beteget jelentett volna hasonló helyzetben.Nem erőltetném a játékát még akkor sem ha Ő vállalja.

csocsa
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak ,megérdemelten léptek túl rajtunk,annak ellenére,hogy mindhárom meccsen nagy különbséggel is vezettünk.Mentálisan nálunk vmi nagyon nem volt rendben.?
Jobbulást az Olaj sérültjeinek!
HAJRÁ ASE!!!

PumpFakeAndric
Olvasó

Először is jobbulást kívánok Petinek, szörnyű volt látni, hogy ismét megsérült.. Reménykedem, hogy nincs komoly problémája, ám sajnos komolynak tűnt ránézésre… Gratulálok a Paksnak, küzdöttek becsületesen, a dobóformájuk extrém jó volt, főleg az első félidőben, utána viszont bekövetkezett az eddigi meccsek forgatókönyve valamennyire. Már a harmadik meccs, hogy tetemesebb hátrányból álltunk fel, nem tudom paksi oldalon ez a basket IQ hiánya, vagy az edzői felkészítés hibája, de még szolnokiként is hihetetlen látni, mi módon adták le az előnyt a paksiak. Persze ehhez kellett a mi küzdésünk is, újfent gratulálok a fiúknak!! Még Voja gyengébb dobóformája ellenére is sikerült behúzni a… Olvass tovább »

J.R.Benitez
Olvasó

Tóth Ádi esete nem olyan egyszerű. Ok-okozatot néztek. Tehát Noorfleet faultolt először. Ezért dobhatott. De miért volt jó Voja kosara? Fault után kb 3 másodperccel? Ezt nem értettem. Biztos van erre szabály. De ez nem sporikon múlt. Ész, hit, szervezettség.

Kendeffy Botond
Olvasó

Tényleg érdekes, hogy érvényes volt-e Vojvoda kosara. Nem tudom, hogy mit mond ilyenkor a szabálykönyv? Tudja valaki?

Dr. Oid
Olvasó

A kosarat megadták, mert nem ítéltek faultot közben. Miután megnézték a videót, így azt látták, hogy valóban volt páros fault, de az a dobást nem befolyásolta. Utólag a két játékosnak faultot adtak (Tóth sportszerűtlent)
Én láttam már olyat Euroliga meccsen, hogy a félpályánál két játékos összeakaszkodott, de a bírók előre néztek és a támadást figyelték elsősorban, miközben kosár lett. Aztán utólag megnézik a videót és páros kiállítást rendeltek el. Ebben az esetben is érvényes a kosár, mert nem állították le közben a játékot.

PumpFakeAndric
Olvasó

Köszi, ezt jó tudni!

J.R.Benitez
Olvasó

Dr.Oid! Értem köszi. Akkor ezek szerint jogosan adták meg. Mondjuk jó hülye szabály, annyi szent. Mert ha jól értem páros fault esetén mehet az előnyszabály függetlenül attól milyen durva volt a fault? Ez akár utolsó támadásnál is előfordulhat, és akkor garantált a botrány. Mondom elhiszem és elfogadom a szabályt. Csak kicsit sem életszerű. De gondoltam van rá vmi értelmes magyarázat.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Életszerű!
Nem fújtak, tehát a kosár jó. Egy másik esetet megnéztek ettől függetlenül.
A másik eset. Látják Ádiékat, lefújják, akkor kosár nem jó.
Az egy sokadik történet, hogy 3-ból egy sem lát sokszor sok esetet helyesen, vagy vitatott esetben sem videóznak.

J.R.Benitez
Olvasó

Mióta 2 helyett 3 szürke van, egymásra várnak.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Jobb a 3, mint a 2.
Sokkal jobb a 3 hülye….

csocsa
Olvasó

Bááár a majdnem szabályos elzárás viszonylag sima utat nyitott Vojának a ziccerhez.?

PumpFakeAndric
Olvasó

Jogos a felvetésed, Voja kosaráról nem is írtam, hiszen ennek a pontos szabályával én sem vagyok tisztában. Egyáltalán nem volt könnyű megítélni a helyes ítéletet ezt bevallom, csak szembetűnő volt, hogy végül azt fújták be ami a legkevésbé “befolyásolja” a meccset bírói szempontból, dupla sportszerűtlen, 2 büntető ide, 2 büntető oda. Laikusként én is csak véleményt tudok alkotni, megosztó eset, ilyenkor nagyon érdekelne egy NBA-ben használt bírói elemzéshez hasonló, amiben hivatalosan kifejtenék az ítéleteket és helyességüket. Ui: Ha valaki tudja Voja fault utáni dobására vonatkozó a szabályt, nem tartsa magában:)

J.R.Benitez
Olvasó

Grat Szolnokra! Szoros meccseken, de jött a papirforma. Ez az eszetlen Paks nem érdemelt elődöntőt. A vége jv szempontból kabaré volt! Kovács Petinek jobbulást!!!!! Andric szerepeltetése… Elhiszem hogy akar játszani. De kedves Dragan! Ha valami komoly baja lesz azért ki vállalja a felelősséget???? Ezen az ágon jó kis elődöntő vár ránk! FALCO!!!

derryl
Olvasó

Respect

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés