Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ivosev Jászberénybe igazolt, meccsdömpinggel folytatódik a másodosztály

Lesz MAFC-PVSK rangadó is.:

:

A héten már a 11. játéknap mérkőzéseit játsszák a második vonalban. Már csütörtökön és pénteken is rendeznek egy-egy találkozót, de a szombati nap programja tűnik a legérdekesebbnek, amikor nem kevesebb, mint öt másodosztályú bajnokin dobják a labdát.

A játéknap nyitómérkőzésén a Phoenix-MT ellen folytathatja négymeccses győzelmi sorozatát a Vasas. Továbbra is a nagyszerű formát mutató piros-kékek állnak a legkevesebb kapott ponttal a mezőnyben, sokoldalúságukat bizonyítja, hogy az előző körben 93 dobott ponttal, közelről 81%-kal célozva nyertek a BKG otthonában. A fótiaknak negatív a mérlegük, de minden ellenfelük dolgát megnehezítették, hiányzóik visszatérésével kompakt csapatnak tűnnek. Eltérő a hierarchia a két együttesnél: Stephen Arigbabu sokemberes rotációval dolgozik, míg a lila-fehérek pontjainak többségét a Katona-Santiago-Varga trió szerzi.
Pénteken a Cegléd otthonában lép pályára a DEAC U23. Rossz passzban lévő csapatok találkoznak: a CKE egy fóti és egy vásárhelyi (kupa-), a Debrecen a TF-BP és a PVSK otthonában elszenvedett vereség után szeretne javítani. A tabellán jóval előrébb állnak a cívisvárosiak, ám az elmúlt fordulóban három kulcsemberük, Kenéz, Gáspár és Pollák is hiányzott. A sárga-kékek ideiglenes, szolnoki otthonában eddig csak a listavezető tudott nyerni idén, a fehér-feketék elvesztették legutóbbi két idegenbeli bajnokijukat, szoros meccs várható.

Egy alsóházi rangadó, az Óbuda-Nagykőrös párharc nyitja a szombati nap programját, mindkét félnek nagy szüksége lenne a győzelemre. A Kaszások legutóbbi négy bajnokijukból hármat elvesztettek, a Sólymok négy bajnoki óta nyeretlenek, egyaránt osztályozós helyen állnak a felek. A piros-feketék nyeretlenek idegenben, a sárga-kékek is csak egyetlen alkalommal győztek az idényben saját csarnokukban, legutóbbi hazaijukon verték 83-78-ra a JKSE-t. Ezúttal is hasonlóan szoros összecsapásra lehet számítani.

Parázsnak ígérkezik a JKSE-SKSE mérkőzés, hiszen közvetlen riválisok találkoznak. A berényiek kezdtek jobban, viszont nehéz heteken vannak túl, Velkey távozása mellett az eredmények sem jöttek, bár a múlt szombati, NKA otthonában elszenvedett vereségük vállalható, sőt bíztató a szempontjukból. A nógrádiak a gyengébb rajtot követően egyre inkább magukra találnak, előző négy meccsükből hármat is behúztak a bajnokságban. A szövetség honlapja alapján a B csoportban nagy névnek számító játékost igazoltak a jászságiak: felkerült játékoslistájukra a legutóbb az élvonalbeli PVSK-t erősítő, rutinos, korábbi 3×3-as válogatott Ivosev Tamás. A derbin várhatóan nüanszok dönthetnek, akár az új center is jelentheti a különbséget.

A MAFC-PVSK derbi számít a forduló rangadójának, legutóbb még a ’17/18-as szezonban, az élvonalban találkoztak a felek, ebben a párosításban játszották az egyik legtöbb mérkőzést az élvonalban. Játékoskeret szempontjából is rutinos a két csapat, a listavezető támadójátéka a leghatékonyabb idáig, a műegyetemisták dobták a harmadik legtöbb pontot a mezőnyben. A pécsi Vasút bármely másodosztályú ellenféllel szemben esélyesnek számít, de nekik sem tűnik egyszerű feladatnak az otthon 4-1-gyel álló fővárosiak legyőzése.

Egyre mélyebb gödörben a Veszprém, a BKG ellen sem lesz könnyű dolguk a piros-szürkéknek. A nyeretlen sereghajtó a múlt hét folyamán a Hepp Kupa küzdelmeitől is búcsúzott, a zöld-csoportos Dávid Kornél KA győzelemmel távozott a Vetésiből. Az SKSE otthonában lejátszott bajnokin már jobban teljesítettek a bakonyiak, úgy tűnik, egyre inkább formába lendül a veszprémiek régi-új hátvédje, Horváth Ákos. Rajta kívül is remek dobóik vannak a feleknek, Madár és Szabó, illetve a két Nagy és Plézer is komoly tűzerőt képvisel. Ez a két csapat kapja a legtöbb pontot a bajnokságban, így egy látványos, pontgazdag találkozóra van kilátás, a palánk alatt erősebbnek tűnnek a Kosok.

Fiatal együttesek mérkőznek meg a játéknap zárómérkőzésén: a TF-BP látogat a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiára. Az NKA veretlen hazai pályán, és idegenben is csupán egyszer, Debrecenben botlottak a narancssárga-feketék, de a Tehetséges Fiatalok is felfelé ívelő formát mutatnak, négy győzelmükből hármat is az előző négy körben gyűjtöttek be. Remek egyéni teljesítményre képesek a fővárosiak kulcsemberei, ugyanakkor az akadémisták kerete jóval mélyebbnek tűnik, a szintén „hosszabb paddal” operáló Jászberényt is kifárasztották három egál negyedet követően. Jó mutatói vannak a sárga-kékek kezdőjátékosainak, de bravúr lenne, ha végig tudnák tartani a lépést a rendre gyilkos iramot diktáló baranyaiakkal.

A forduló programja:

Vasas Akadémia (3., 7-2) – Phoenix-MT Fót (10., 4-6)
Csütörtök 18:15, Budapest, Sport11 Sportcentrum

Ceglédi KE (12., 3-7) – DEAC U23 (5., 6-3)
Péntek 18:30, Szolnok, Tiszavirág Aréna
Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/channel/UC3MERP07tFrO5jXg1syIjuQ .

Óbudai Kaszások (11., 3-6) – Nagykőrösi Sólymok KE (13., 2-7)
Szombat 16:45, Budapest, Kaszások Sportcsarnok

Jászberényi KSE (7., 5-5) – Salgótarjáni KSE (6., 5-4)
Szombat 17:00, Jászberény, Bercsényi tornacsarnok
Élő közvetítés az alábbi linken: https://www.facebook.com/jaszberenyi.kse .

MAFC (4., 7-3) – Pécsi VSK-VEOLIA (1., 9-1)
Szombat 17:00, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Veszprém KK (14., 0-10) – BKG-Prima (8., 4-6)
Szombat 18:00, Veszprém, Vetési Albert Gimnázium
Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/cXiom3mzTV4 .

NKA Pécs (2., 8-1) – TF-BP (9., 4-6)
Szombat 19:00, Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/user/ratgeberakademia .

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés