Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Ivosev-extra, TF-győzelem a BKG ellen

Ötvenhét VAL-t hozott a fővárosiak játékosa. Menetel a Nyíregy és a MAFC, megint kikapott a Veszprém.

  •   :

:

Az elmúlt héten a másodosztály felső- és alsóházában is folytatódtak a küzdelmek.

A MAFC indította győzelemmel a fordulót, a PVSK-t fektette két vállra. Képtelen kimászni a gödörből a Veszprém, amely most a Vasas ellen maradt alul. Magabiztos volt a Salgótarján a MEAFC ellen, a Baja a Nagykőröst, a Budafok az MTK-t verte. A hetet a listavezető Nyíregyháza Honvéd elleni győzelme zárta.

A Zöld-csoportban a Vásárhely két győzelmet is ünnepelhetett: előbb a Békést, aztán a DEAC-ot győzte le. Meglepetéseket hozott a hét vége: a Pápa az Újpestet, a Győr a Ceglédet győzte le. Nyert a Tiszaújváros is, a SMAFC ellen, vasárnap pedig egy csapatnak ért győzelmet a 72 dobott pont, két másik kikapott ugyanennyivel: a Bonyhád nyert a KTE ellen, az Egert viszont legyőzte az Óbuda.

NB I/B

Piros-csoport

17. forduló

Hiába dobott kilencven fölött a PVSK a MAFC otthonában

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a győzelemhez a csapatnak! Tudom, hogy az ilyen mérkőzések általában nehezebbek tudnak lenni, amikor kötelező győzelem van. Próbáltam felhívni a napokban a csapat figyelmét arra, hogy oda kell figyelni, koncentrálni kell. Ez ma csak támadásban jelentkezett. A védekezésünk meg se közelítette az elmúlt fordulókban mutatottakat. Nagyon remélem, hogy Misek Levi mihamarabb visszatér. Az ő szerepe, személye nagyon fontos, nemcsak a rotációban, hanem emberi oldalról is. Dolgoznunk kell tovább, még sok feladatunk van. Az ellenfélnek sok sikert kívánok a folytatásban!

Rab Gyula, a PVSK edzője: Azt gondolom, hogy egy bajnokesélyes csapat otthonában harmincöt percig helyt álltunk. Végig nyílttá tudtuk tenni a mérkőzést. A végére a MAFC-nak a magasságbeli fölénye kidomborodott, és pont a végére kapták el a jó dobóformát. Nem tehetek szemrehányást a csapatnak, mert végig jól küzdöttek, jól játszottak. A magassági fölényét a MAFC jól használta ki, több lepattanót szereztek mindkét oldalon. Minden dicséret megilleti a srácokat, hiszen egy erősebb csapat otthonában végig partiban tudtunk lenni.

MAFC – Pécsi VSK-Cargate 103-91 (23-21, 25-28, 29-22, 26-20)

MAFC: Richmond 27/12, Tóth P. 24/9, Csapai 14/6, Katona 12/6, Harazin 8, Bordács 8, Lakits 6/3, Németh B. T. 4, Herló -, Polgárdy -, Bartha -.

PVSK: Popadic 31/15, Carev 17/12, Bíró L. 17, Kocsis Z. 13/3, Riskó 6, Futó B. 4, Mándity M. 3/3, Laufer -, Erdei Á. -.


Ötven alatt tartotta a Tarján a MEAFC-ot

Három vereséggel a háta mögött, ráadásul három meghatározó játékosa, köztük a hétközi kupameccsen sérülést szenvedett amerikai Thornton nélkül érkezett Salgótarjánba a középmezőny sűrűjében állomásozó MEAFC csapata, így az újesztendőt két bravúros győzelemmel nyitó, s így a „zömtől” némileg elszakadó Szabó-tanítványoknak látszólag minden reményük megvolt a hasonlóan sikeres folytatásra – vezette fel a Salgótarján mérkőzését a klub honlapja.

Ennek érdekében alaposan meg is nyomták az első néhány percet a piros-feketék, akik gyakorlatilag ott kezdték a péntek esti északi rangadót, ahol az egy fordulóval korábbi, Honvéd elleni idegenbeli derbit befejezték. A fővárosi vendégjátékuk alkalmával főként remek triplázásuknak köszönhetően diadalmaskodó tarjániak Boinitzer, valamint az egyaránt kétszer villanó Szanyi és Sömenek révén első öt távoli kísérletüket kivétel nélkül célba juttatták, s 6-6 után alaposan faképnél is hagyták a – nyilván nem önszántából – ötperces kosárszünetet beiktató egyetemi gárdát. A megnyugtató előny birtokában Szabó Zoltán a kisszünet előtt sorra le is hozta kezdő játékosait, ami ezúttal egyáltalán nem bizonyult jó húzásnak, lévén a cserepadról beszállók képtelenek voltak az első sor által produkált fordulatszámra felpörögni.

Ráadásul a pihenő után már a visszatérő húzóemberek is hasztalan keresgélték az elveszített fonalat, az SKSE játéka teljesen dekoncentrálttá vált, a hazaiak védekezésben, s különösen támadásban hibát hibára halmoztak. Tiszta helyzetek, ajtó-ablak ziccerek maradtak ki, amit a vendégek persze igyekeztek minél jobban kihasználni: a Drahos-legénység a félidő középén a remeklő Kozák Márton vezérletével egy 17-7-es etapot pordukált, s a hajrához érve egyetlen pontra közelítette meg riválisát. S noha Boinitzer három pontjával és Nshimba zsákolásával a nagyszünetre némileg ismét nőtt a feleket elválasztó távolság, az első húsz perc világosan megmutatta, hogy a tarjániak egyáltalán nem vehetik félvállról a folytatást (29-25).

Jelentős különbséggel verte a Tarján a MEAFC-ot. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik periódus első fele mindazonáltal a játék menetében még nem sok változást hozott, a továbbra is rengeteg bosszantó hibát elkövető piros-feketék ugyan egy pillanatra sem adták át a vezetést, de a szívósan küzdő vendéggárda folyvást a nyomokban loholt. Negyedórával a lefújás előtt a korábbi csapata ellen szereplő Béres révén megint egy pontra jöttek fel a miskolciak, ám ekkor a mezőnyben addig ügyesen megbújó Herendic úgy döntött, épp itt az ideje, hogy elejét vegye a nem kívánatos izgalmaknak. Az SKSE irányítója a következő néhány percben igazi mindenesként funkcionált, lepattanót szedett, gólpasszokat osztogatott és maga is többször betalált. A remeklő karmesterük által meglódított tarjániak az utolsó negyedfordulón megszakítás nélkül tizennyolc pontot szereztek, amivel a legfontosabb kérdések minden kétséget kizáróan el is dőltek (36-35-ről 54-35).

A hátralévő idő így igazából csak formalitás volt, ennek megfelelően miskolci részről már főként a fiatalok kaptak lehetőséget, s hazai oldalon is újra jöhetett a második sor. Utóbbinak méltó módon, többek között egy újabb, ezúttal Piukovics Bálint tíz pontjára alapozott, 18-0-ás rohammal sikerült feledtetnie korábbi gyengélkedését, így a legvégére szépen ki is kerekedett a különbség. A körülmények ismeretében összességében elmondható, hogy az SKSE együttese papírforma győzelmet aratott, amely ugyanakkor a hazaiak számára, különösen a 6–25. perc között történtek tekintetében sok levonandó tanulsággal is szolgálhatott.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Az öltözőben azt kértem, függetlenítsük magunkat attól, hogy az ellenfélnél kik hiányoznak és kik lépnek pályára, s ennek szellemében is kezdtük a találkozót. Az első néhány perc jó játéka azonban talán túlságosan is megnyugtatta a srácokat, így a folytatásban eléggé magunkra húztuk a vendégeket. A szünetben viszont ismét rendeztük a sorokat, és a harmadik negyed végére tulajdonképpen el is döntöttük a mérkőzést. Gratulálok a huszonöt percnyi jó játékhoz a csapatnak és további sok siket kívánok a bajnokságban a Miskolcnak!

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Huszonöt percig jók voltunk, bár ez idő alatt is botrányosan nagy hibákat követtünk el. Bármilyen hihetetlen, de harminchat-harmincötös hátrány helyett akár harmincöt-huszonnégyre mi is vezethettünk volna ekkor. Az utolsó másfél negyedben, ahogyan az várható volt, négy felnőtt játékossal felálló csapatunknál a fáradtság is benyújtotta a számlát, így mindent összevetve a jó passzban lévő hazaiak ilyen különbségű sikere is reálisnak mondható. Csatlakozom a jókívánságokhoz, s remélem, minél előbb fölépülnek hiányzóink.

Salgótarjáni KSE – MEAFC-Miskolc 80-47 (19-11, 10-14, 21-10, 30-12)

Salgótarján: Sömenek 16/9, Piukovics B. 13/6, Boinitzer 11/3, Hajdu 11, Herendic 9/3, Nshimba 7, Szanyi 6/6, Berkics B. 3/3, Kovács M. 3, Karanfilovski 1, Csabák -, Szőke Sz. -.

MEAFC: Kozák M. 17/3, Lippai 10, Szőke Gá. 5/3, Kozák B. 4, Asszú Á. 3/3, Béres 2, Gadus 2, Pap A. 2, Takács D. 2, Szőke Ge. -, Ragályi -, Sándor B. -.


A Vasas ellen sem mászott ki a gödörből a Veszprém

A feldobást a hazai gárda hozta el, majd egy palánkalattival sikeresen fejezték be a támadást. Válaszul McCall betörésből volt eredményes. Egy újabb jó Vasas-támadás után Madár hibázta el középtávoliját. Körtélyesinek ítéltek meg büntetődobást, a kettőből egyet tudott pontra váltani. Habár a lepattanó a Veszprémé lett, nem tudta kosárra váltani a támadást. Ezt követően McCall labdaszerzéséből Füzi dobhatott kettő büntetőt, amelyből szintén egy pontot tudtak szerezni (3. perc, 5-4). A vezetést Medve lepattanó utáni leindulása hozta el. A veszprémi védekezés a helyén volt, a Vasas továbbra is elrontotta a támadásait. McCall betörése bizonyult eredményesnek, ráadásul faulttal együtt, majd a büntetőt szintén értékesítette. Az ellenfélnél Kelenföldi válaszolt egy palánkalattival. A Vasas Debreceni betörésével egyenlített (5. perc, 11-11). Egy rövid pontcsend következett, ezt Moravcsik két büntetője törte meg. Több elrontott támadása volt a vendégeknek, ezt a hazai együttes megbüntette, és nyolc ponttal el is húzott (8. perc, 19-11). A rossz szériát Medve triplája törte meg, majd McCall szerzett labdát és dobta be mindkét neki megítélt büntetőt. A negyed végi eredményt Medve triplája állította be (10. perc, 22-19) – emlékezett a VeszprémKosár.hu.

A második játékrészt a vendég együttes kezdte jobban, jó védekezésének és koncentrált támadásainak köszönhetően átvette a vezetést. Boros hárompontosával egyenlített a fővárosi csapat (13. perc, 25-25). Két elrontott vendég támadást kihasználva vette vissza a vezetést a Vasas. Czirbus lepattanója után Füzi zsákolásával csökkentették hátrányunkat a vendégek. Andrássy ezúttal a hárompontos vonalon kívülről juttatta a labdát a gyűrűbe, ezzel öt pontra növelve az előnyüket (15. perc, 32-27). Madár rontott passzát használta ki az ellenfél, majd válaszul Czirbus tört be. McCall triplája hozta vissza a Veszprémbe a tüzet. A hazai csapat újabb büntetőket dobhatott, amelyeket nem hibázott el. Körtélyesi rontott triplakísérlete után ismét a Vasas támadhatott, ami újabb két pontot ért, ezzel tíz pontra növelve az előnyt. Körtélyesi hármasasával ismét egyszámjegyű lett a különbség. Ezt követően mindkét csapat palánkalattival volt eredményes, és nyolcpontos hátránnyal mehettek szünetre a vendégek (20. perc, 49-44).

A Vasas is kihasználta a Veszprém gyengébb formáját. Fotó: hunbasket.hu

A mérkőzés második fele a hazai csapat triplájával majd a vendégek kihagyott támadásával kezdődött. A Veszprém jó védekezése után Madár tört be és szerzett kosarat, faulttal együtt, amit szintén értékesíteni tudott. Ismét egy jó deffenzív játék következett a vendégektől, ami után Medve talált be a hárompontos vonalon kívülről. A vendégek nem engedtek a támadásoknak, egy leindulás végén McCall passzából a palánk alatt tudták csökkenteni hátrányukat (24. perc, 54-50). Támadásban viszont nem volt a helyén a vendég együttes, és a Vasas újra elhúzott. Madár törte meg pontcsendjüket egy triplával. Madár ismételte meg előző mozdulatát, majd Völgyi blokkolt és ők támadhattak (27. perc, 60-56). Eladott labda után leindulásból Boros volt eredményes. McCall válaszolt egy betöréssel. Támadószabálytalanság után a Veszprém hozhatta a labdát, majd Madár váltotta pontra a neki megítélt büntetőket. A harmadik negyed végén még az utolsó másodpercekben Radics közelije talált be (30. perc, 69-62).

Az utolsó játékrészt a hazaiak nyitották egy duplával, majd Madár egy középtávoliból volt eredményes. Kovácsnak ítéltek meg büntetőt, de nem tudta értékesíteni azt, ellenben a hazaiakkal. Egy gyors támadás végén Czirbus tört be és szerzett egy duplát (33. perc, 73-66). A Vasas betörése után Madár passzából Kovács szerzett egy triplát, amivel hat pontra csökkentette a hátrányukat. Újabb labdát szereztek a vendégek, majd Madár dobott egy középtávolit. A Vasas duplájára McCalltól érkezett gyors válasz (35. perc, 77-73). Egy triplával majd egy betöréssel kilenc pontra nőtt a Veszprém hátránya négy perccel a mérkőzés vége előtt. Medve betörésére válaszolt a Vasas és szerzett pontot faulttal együtt. A büntetőt kihagyták. McCall triplája tartotta a lelket a vendég csapatban. Völgyi volt eredményes palánk alatt majd ő dobta be a kettőből az egyik neki megítélt büntetőt, aztán Madár a lepattanóból szerzett egy duplát. A mérkőzés végi eredményt Füzi triplája állította be, de a meccset a Vasas nyerte meg (40. perc, 91-90).

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Az első félidő szerintem számunkra a szezon eddigi legjobb támadójátékát hozta. Lépésről-lépésre közelítjük hátulról a mezőnyt. Megteszünk mindent. Köszönjük szépen a kilátogatóknak!

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Gratulálok a Vasasnak! Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Vasas Akadémia – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 91-90 (22-19, 27-22, 20-21, 22-28)

Vasas: Boros 20/3, Andrássy 19/9, Debreceni 15, Kelenföldi 13/3, Moravcsik 12/3, Radics 7, Sólyom Bo. 5, Kozma -, Steier B. -.

Veszprém: McCall 20/6, Madár A. 19/6, Medve M. 13/9, Völgyi 11, Füzi 10/3, Czirbus 8, Kovács Á. 5/3, Körtélyesi 4/3, Szűcs P. -.


Ivosev remekelt, a BKG-nak csak egy negyedet engedett a TF

Bár szoros mérkőzést lehetett várni a tabellán nagyon hasonló mutatóval rendelkező BKG ellen, Nagy Ágoston fiai csak 6-6-ig tudták tartani a TF-fel a lépést. Már az első percekben is látszott, hogy alaposan felkészültek a hazaiak a Príma játékából, ráadásul Nagy Botondék nem is fogtak ki túl jó dobónapot. A 8. percben 18-8-nál tíz ponttal vezettek a vendéglátók, majd a kisszünet végéig még egy tízest rápakoltak a különbségre, a 34-14-es részeredmény pedig igen jól mutatott a táblán – emlékezett a TF honlapja.

A második felvonásban már 41-16-ra is vezettek, ekkor azonban a BKG ritmust talált, Nagy Botondnak is behullott két triplája, majd amikor fivére, Benedek is távolról szerzett kosarat, 43-35-nél már-már megérezték a BKG közelségét a hazaiak.

A második negyedben volt csak szoros a meccs. Fotó: hunbasket.hu

Az 50-42-ről induló második félidőben azonban elmaradt a fordulat. 8-0-ával kezdték a harmadik negyedet a hazaiak, végleg leszakítva Hegedűséket. Újra minden összeállt, 66-46-nál megint húsz volt a TF-nek. Hasonlóan magas szintű védekezést hozott a házigazda a negyedik negyedben is, a BKG pedig szétesett. 88-61-nél egymás elleni összevetésben is utolérték ellenfelüket a hazaiak, ráadásul további három pontot pakoltak rá a különbségre a végéig. Annyira sima volt a második félidő, hogy hét másodperccel a vége előtt jött az első időkérés, amelynek célja az egymás elleni mérleg kozmetikázása volt. Ez végül elmaradt, így kerek harminc pontos győzelemmel vágott vissza a TF a 87-60-as szigetszentmiklósi vereségért. Megérdemelték a vacsorát a fiúk a meccs után.

Ivosev 34 pontjával, 21 lepattanójával és 10 kiharcolt faultjával, valamint az ebből számított 57-es teljesítményindexével brutálisan dominálta a mezőnyt, de Czura 23 pontos, 11 gólpasszos (38 VAL) és Timkó 16 pont, 11 lepattanós dupla-duplája (25 VAL), valamint Somogyfoki Péter (18 pont, 24 VAL) játéka is megsüvegelendő.

Vlaski Vladimir, a TF edzője: Elsősorban nyerni szerettünk volna, de annyira jól sikerült az első negyed, hogy az egymás elleni eredményre is elkezdtünk figyelni. A félidőben azt kértük, hogy az első negyedbeli játékunkat tegyük fel a pályára. Ez nagyszerű csapatvédekezéssel párosult. Mindent megvalósítottunk, amit elterveztünk.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon rosszul dobtunk, ami frusztrálttá tette a srácokat. A TF az első negyedben kihasználta, hogy lassan rendeződtünk vissza, a második negyedre ezt rendbe tettük. A második félidő sajnos nem így folytatódott.

TF-BP – BKG-Príma SE 101-71 (34-14, 16-28, 21-14, 30-15)

TF: Ivosev 34/3, Czura 23/3, Somogyfoki P. G. 18/3, Timkó 16, Karosi 8/6, Beák G. 2, Kutrovich -, Kerkai -, Kopasz M. -.

BKG: Nagy Bo. Á. 28/6, Allen 10, Nagy Be. Á. 8/6, Bán T. 8/6, Armaghani 6, Reizer 5, Nagy S. 4, Hegedűs A. 2, Meleg K. R. -, Szeleczki -.


A Baja is le tudta győzni a Nagykőröst

A múlt heti hazai, újabb balszerencsés vereséget követően, január 18-án, szombaton Bajára utaztak a Nagykőrösi Sólymok kosarasai. A Hepp-kupa négyes döntőjébe jutott vendéglátók alapvetően is nagyobb esélyekkel várhatták a találkozót, hiszen amíg ők a bajnokságban a rájátszásba kerülésért futnak versenyt, addig a vendég csapat célja a bennmaradás – összegzett a Sólymok honlapja.

A Baja ismét nyert. Fotó: hunbasket.hu

Mivel azonban nagyon foghíjas kerettel kelt útra a vendég együttes, még nagyobb bravúr kellett volna a győzelemhez. Ez elmaradt, de tartalékosan is nagyszerűen helyt állt a csapat. Összesen öt bevethető felnőtt- és öt U20-as korú játékossal lépett pályára, és egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Nagyot küzdve az utolsó előtti percben csak egyetlen pontos hátrányban volt…

Cservék Csaba, a Baja edzője: Ilyen mérkőzésre számítottam. Egy nagyot küzdő csapat ellen sikerült nyernünk. Annak örülök, hogy a két hét alatt az öt meccset így le tudtuk játszani. Ez idő alatt fejben és fizikálisan is igen elfáradtunk. Bízom benne, hogy jövő héttől sokkal frissebbek leszünk, jobb és győztes mérkőzésekkel tudunk előállni.

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Örülök mikor olyan városokban vagyunk, ahol szépszámú közönség előtt magyarok játszanak. Kiváló hangulat, sok néző, valahol erről kellene szólnia a B-csoportnak. Nem játszottunk jól, de a végén tudtunk egy szoros meccset kihozni a találkozóból. Már sokadszor mondom, hogy jó lenne most már végre nyernünk.

Bajai Bácska FKE – Nagykőrösi Sólymok KE 75-65 (17-18, 21-13, 11-14, 26-20)

Baja: Jakab P. 21/3, Vukicevic 18, Pongó 11/3, Dr. Ágfalvi 10/3, Goldring J. B. 8/6, Nagy D. 7/3, Goldring G. -, Pálkerti -.

Nagykőrös: Lakosa Á. 22/6, Molnár M. 13/6, Mácsai 12/3, Fehér P. J. 11/3, Csukás 4, Bartos 2, Lakatos 1, Mester M. -.


A második félidőben ébredezett, de kikapott az MTK

Horváth Balázs, a MTK edzője: Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, ami az egész találkozóra rányomta a bélyegét. Egy ilyen erősségű csapat ellen, mint a Budafok, nem fér bele, hogy ekkora előnyt adjunk. A második félidőben stílust váltottunk és ledolgoztuk a hátrányunkat, visszajöttünk négy pontra, és labdánk volt az egylabdás mérkőzés kialakítására. Ezzel most nem tudtunk élni, és teljesen megérdemelten nyert ellenfelünk. Dolgozunk tovább, próbálunk kapaszkodni a playoff-helyek környékére.

Károly Máté, a Budafok edzője: Egy majdnem tökéletes első félidőt játszottunk, minden klappolt, mind támadásban, mind védekezésben az történt, amit elterveztünk. A második félidőben várható volt, hogy az MTK lépni fog, taktikai változtatásokat hajtott végre. Ezt majdnem a mérkőzés végéig tudtuk menedzselni, de akkor fejben kicsit elfáradtunk, hoztunk néhány rossz döntést, de szerencsére megmaradt a győzelemhez szükséges különbség. Gratulálok az MTK-nak és további sok sikert kívánok!

MTK-Elite Basket – Budafok 76-86 (15-22, 13-24, 21-20, 27-20)

MTK: Takács A. 14, Jakab P. 13/6, Farkas S. D. 13/3, Szatmári Zs. 11/6, Horváth B. 9/3, Nagy Sz. Sz. 8/6, Dobos 4, Czakó 2, Bognár 2.

Budafok: Puszta D. 25/12, Kovács S. 19/9, Horváth M. 12, Fehér Cs. 9, Kiss M. B. 6/6, Lados 5/3, Jilling 3/3, Nagy G. I. 3/3, Varga D. G. 2, Mészáros B. 2, Siklós -.


Folytatja sorozatát a Nyíregyháza

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatnak! Az első negyedben meglepett Puskás Artúr csapata egy speciális védekezéssel, ami ellen nehezen találtuk az ellenszert. Aztán a második negyedtől kezdve a kinti dobásokkal tudtuk tartani magunkat, és a második félidőben pedig védekezést váltva már könnyű kosarakat tudtunk dobni. Sok sikert kívánok a Honvédnak a továbbiakban!

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a Nyíregyháza csapatának, teljesen megérdemelten nyert. Egy szokatlan védekezési formációt próbáltunk meg ellenük. Úgy voltam vele, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy ezt gyakoroljuk, illetve ezzel meglepni Siska Janiékat, akik egy ideig nem találtak ezen fogást, utána viszont olyan extra dobásokat értékesítettek olyan játékosok, akiktől esetleg ezt nem vártuk, ezzel kiépítettek egy olyan előnyt, amivel megnyugtatták magukat a második félidőre. Sajnos az öltözőből kijőve elvesztettük ezt a fajta fókuszt, és adtunk ott egy olyan előnyt a Nyíregyházának, amivel gyakorlatilag lerendezték a végjátékot. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, hogy ekkor nem engedtük el a meccset, hanem még vissza tudtunk jönni, és elfogadhatóvá tettük a különbséget. Ha újra kellene játszani ezt a meccset, akkor is ezzel a taktikával játszanék. Úgy gondolom, hogy ez mindenképpen a Nyíregyháza dicsérete, hogy ilyen dobószázalékot tudott ellene nyújtani. Úgyhogy nincs más hátra, mint hogy ismételten gratuláljak és sok sikert kívánjak a feljutásért vívott harchoz!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Budapesti Honvéd SE 106-86 (20-25, 32-19, 34-26, 20-16)

Nyíregyháza: Hobbs 23/6, Bus I. 21/9, Dancsecs 16/12, Szobi 16/9, Mokánszki 8/6, Tóth G. 7/3, Sitku 6/6, Bazsó 5/3, Czinger 4, Demeter -, Vaskó -.

Honvéd: Horváth Á. 16/3, Kopácsi 14/6, Stefán D. L. 14, Tichov 12/12, Gáspár B. 12/3, Pintér D. 5/3, Bea B. 5, Halász 3, Kovács D. 2, Szentirmai 2, Kármán 1, Tanoh -.

Az alapszakasz állása:

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. HÜBNER-Nyíregyháza BS 17 14 3 1523 1307 +216 0,912
2. MAFC 17 13 4 1503 1389 +114 0,882
3. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 17 11 6 1539 1464 +75 0,824
4. Budafok 17 11 6 1474 1412 +62 0,824
5. Salgótarjáni SKE 16 10 6 1225 1192 +33 0,813
6. TF-BP 17 9 8 1356 1339 +17 0,765
7. Bajai Bácska FKE 17 9 8 1324 1308 +16 0,765
8. BKG-Príma SE 16 8 8 1419 1314 +105 0,750
9. MEAFC-Miskolc 17 8 9 1406 1434 -28 0,735
10. Budapesti Honvéd SE 17 8 9 1414 1479 -65 0,735
11. MTK-Elite Basket 17 7 10 1355 1437 -82 0,706
12. Vasas Akadémia 16 5 11 1293 1362 -69 0,656
13. PVSK-CARGATE 16 2 14 1334 1536 -202 0,563
14. Nagykőrösi Sólymok KE 17 2 15 1256 1448 -192 0,559

Zöld-csoport

16. forduló

Szoros meccsen verte a Vásárhely a Békést

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Évek óta nem nyert a Kosársuli a Békés ellen, végre ez a sorozat megszakadt. Sok sebből vérzik az ellenfelünk, de mi sem tudtunk problémamentesen készülni. Amit elterveztünk taktikailag, véghez tudtuk vinni, és erősek voltunk mentálisan a végjátékban is. Megdolgoztunk ezért a sikerért, gratulálok mindkét csapatnak, sportszerű derbi volt!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok a vásárhelyi csapatnak! Jó mérkőzés volt. Többször visszajöttünk nyolc-tízpontos hátrányból, sőt a vezetést is átvettük, de a végjáték…

Vásárhelyi Kosársuli – OMNIA Pub & Food Békés 90-84 (21-17, 20-21, 24-23, 25-23)

Vásárhely: Hargitai 26/6, Pavlovic 19, Varga Z. 14, Kelemen B. 10/6, Varga Á. 8/6, Rostás 5, Molnár B. 4, Perák 4, Ságodi -, Balogh L. -.

Békés: Koma 27, Krisztics 26/15, Lógár 16/3, Balog G. 7/3, Vass 3/3, Szabó N. 3, Kertész 2, Osiyemi -.


18. forduló

Pápán megálljt parancsoltak az Újpestnek

Kálmán László, a Pápa edzője: Csapatként sikerült felülmúlnunk a nagyon erős Újpestet! Azt kértem a srácoktól, hogy harcoljunk, küzdjünk, és meglátjuk mire lesz elég! Gratulálok az Újpestnek, mert nagyon jó csapatuk van! Örülök, hogy a listavezetőt tudtuk itthon legyőzni. Ma este a közönségünk is csodás volt, végig együtt élt a mérkőzéssel. Köszönjük neki a buzdítást! Hajrá Pápa!

Dejan Mladenovics, az Újpest edzője: Nagyon izgalmas meccs volt. Nagyon kicsin múlt a mérkőzés végkimenetele, de a Pápának nagyobb volt az akaratereje! Sok sikert kívánok a Pápának!

Concordia Motax KC Pápa – Újpest-MT 86-80 (20-16, 15-15, 15-17, 21-23, 15-9)

Pápa: Burai R. 28/12, Horváth A. 13/9, Balla 13, Keller 12, Murai 9, Márton L. 6/6, Hódi 3/3, Márton Á. 2, Kocsis T. Z. -, Szeier -.

Újpest: Rackley 30, Nagy K. A. 18/6, Joó 13, dr. Franczva 6, Pollák Á. 5/3, Széphelyi 3/3, Nagy R. I. 3/3, Surmann P. 2.


Győri bravúr a Cegléd ellen

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Nagy meglepetés ért ma bennünket, hogy meg tudtuk verni a Ceglédet. Nagyon jól fogtuk fel ezt a mérkőzést, hogy nekünk esélyünk lehet ezt a csapatot ma megverni, és ezzel nagy előrelépést tenni a tabellán. Mindenki a szívét, lelkét kitette, egy nagyon jó, közönségszórakoztató mérkőzés volt. Gratulálok mindkét együttesnek, le a kalappal a csapat előtt, nagyon nagyot küzdöttek!

Vavra András, a Cegléd edzője: Jól kezdtük a mérkőzést, de úgy érzem, kicsit kilazultunk a kezdés után, azt hittük, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz. A második negyedben bizonyította a Győr, hogy egy jó csapat, amit eddig is láttunk, hogy egyre jobban működnek együtt. Számomra érthetetlen ahogy a harmadik negyedre kijöttünk, és azt gondolom, hogy ritmusba hoztuk őket. Volt néhány felelőtlen vállalásunk támadásban, ami a csapatkohézió kárára ment. Rengeteg támadó-lepattanót engedtünk a második félidőben a Győrnek, rengeteg második, harmadik szándékból szereztek kosarat. Nem voltunk elég élesek fejben, egyszerűen nem tudom miért, de nem akartuk eléggé ezt a győzelmet. Nem hittük el, hogy a Győr elég jó ahhoz, hogyha vérszemet kap, és hagyjuk, akkor megnyeri a mérkőzést. Gratulálok nekik ehhez, mindent megtettek érte, nekünk ennél több kell.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Ceglédi KE 84-78 (15-22, 23-22, 22-19, 24-15)

Győr: Csaba Gy. 23/3, Domsitz 17, Nagy T. 15/12, Berneczei 10, Rátvay T. 9/3, Geiger 6, Horváth Á. 3/3, Kámán 1, Gáll -.

Cegléd: Fekete V. N. 19/3, Tóth Z. 18/6, Miller 18/3, Berkics M. L. 7, Kovács B. B. 6, Csákvári 4, Nárai 4, Hegedűs G. 2, Andó L. -.


Ikszes első félidő után rákapcsolt a Tiszaújváros

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Nagyon örülünk a győzelemnek, és gratulálok a csapatunknak! Két meghatározó játékosunk nem tudott pályára lépni a mai mérkőzésen, de hál’ Istennek a többiek nem érezték meg a hiányukat. Az első félidő kiélezett küzdelmet hozott, az első és a második negyed is döntetlenre végződött. A harmadik negyedet – úgy, mint egy héttel ezelőtt – megtáltosodva, agresszíven védekezve tizenhét ponttal nyertük meg. Ez volt a kulcsa ennek a meccsnek. A negyedik negyedben sajnos mintha egy kicsit belenyugodtunk volna az eredménybe, megzavart minket az ellenfél agresszív védekezése, így elvesztettük az utolsó játékrészt. Hál’ Istennek a mérkőzést így is meg tudtuk nyerni.

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Először is gratulálok a Tiszaújváros csapatának, megérdemelten nyert a mai napon. A harmadik negyedben sajnos állva hagytak minket, ezt a hátrányt pedig nem tudtuk behozni a hátralévő játékrészben.

Tiszaújvárosi Phoenix KK – SMAFC 81-71 (13-13, 21-21, 30-13, 17-24)

Tiszaújváros: Szilasi 20/12, Orliczki B. B. 14, Lajsz 12, Kiss B. 10, Pöstényi 9/3, Kovács Z. 9/3, Szabó N. 7/3, Molnár B. -.

SMAFC: Czukor 22/3, Bakk 16/3, Márkus 9/3, Soós 8/6, Horváth M. 5/3, Kovács B. 5, Papp B. 3, Panta 2, Heiszenberger 1, Németh M. -, Krajisznik -.


EKE Eger KOK – Óbudai Kaszások 72-78 (19-19, 19-24, 26-16, 8-19)

Eger: Szicsák 17, Papp B. 15/12, Szatmári R. 11/9, Szigedi 9, Szabó M. 8/3, Illés B. 4, Horváth R. 4, Máté B. 2, Ungi 2, Steier K. -.

Óbuda: Rosemond 23/9, Bea G. 21, Ondima 14/6, Bencsik 9/3, Keresztesi 3/3, Vígh 3, Kovács M. 3, Van Der Meer 2, Koflanovics -.


Az utolsó negyedben fordított a Bonyhád

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálok a fiúknak! Nem is szeretném szakmailag elemezni a mérkőzést, örülök, hogy ők is hisznek benne, hogy van helyünk ebben a csoportban!

Váradi Kornél, a KTE edzője: Gratulálok a Bonyhádnak a győzelemhez, bár úgy érzem, hogy nagyrészt mi vertük meg magunkat, hiszen fegyelmezetlenségünk támadásban, védekezésben visszahozta a mérkőzésbe a Bonyhádot. Szerdán mérkőzés van, dolgozunk tovább, további sok sikert a Bonyhádnak!

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – KTE-Duna Aszfalt II. 72-71 (13-15, 17-18, 17-23, 25-15)

Bonyhád: Tömösváry 16/3, Baki S. 15/3, Dorogi 11/3, Gébert 10/6, Somogyfoki Sz. 7/3, Pajor 4/3, Maskaljevic 4, Csobán 3/3, Jakab M. 2.

KTE: Lewis 21/3, Kucsera 14/3, Molnár D. 14/3, Plézer 10/6, Fülöp B. 7, Cserkó K. 4, Orgona G. 1, Varga B. P. -, Nagy J. -.


Magabiztos volt a Vásárhely a DEAC ellen

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Az első negyed dobópárbajt hozott, a második negyedben már inkább mi domináltunk. Szünet után újítani tudott a tehetséges debreceni csapat, de végig tudtuk kontrollálni ezt a rangadót a mi akaratunk szerint. Kifejezetten örülök neki, hogy tizenkét játékosom vette ki a részét a sikerből, gratulálok nekik! A DEAC játékosait és stábját csak dicsérni tudom, sok sikert kívánok, további fejlődést!

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Az első félidőben összeszedett hátrányunkat nem tudtuk ledolgozni, többször tíz pont környékén voltunk, de mindig jött egy újabb hiba. Nehéz meccs volt ez számunkra, hisz a csapat egy része tegnap még Sopronban játszott. Ennek is köszönhetően az első félidőben az ellenfél tizenegy pontot szerzett második esélyből, támadásban pedig sok labdát szórtunk el. Fordulás után sikerült jobban teljesítenünk és egálra hozni a második félidőt. Pozitív oldala is volt a mérkőzésnek, a juniorjaink jól és agresszívan játszottak.

Vásárhelyi Kosársuli – DEAC U23 89-72 (27-22, 23-11, 15-20, 24-19)

Vásárhely: Varga Z. 20/12, Varga Á. 14/6, Pavlovic 12, Bálint E. 8, Acsimovics 7, Ságodi 6/3, Hargitai 6, Molnár B. 6, Perák 4, Rostás 4, Kelemen B. 2, Balogh L. -.

DEAC: Kalassai 18/9, Kiss K. 15/3, Balázsi 12/6, Szekeres 7/6, Asszú Á. 6, Neuwirth 5/3, Gáspár M. 4/3, Opre 2, Várbíró 2, Sólyom Be. 1, Csikai -, Fábián Sz. -.

Az alapszakasz állása:

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 15 12 3 1221 1055 +166 0,900
2. Újpest-MT 17 13 4 1343 1143 +200 0,882
3. Ceglédi KE 16 12 4 1303 1122 +181 0,875
4. Concordia Motax KC Pápa 17 11 6 1291 1234 +57 0,824
5. KTE-Duna Aszfalt II. 17 10 7 1274 1203 +71 0,794
6. SMAFC 17 9 8 1268 1275 -7 0,765
7. Óbudai Kaszások 17 9 8 1225 1240 -15 0,765
8. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 17 8 9 1363 1369 -6 0,735
9. Vásárhelyi Kosársuli 17 8 9 1297 1354 -57 0,735
10. Szolnoki Olajbányász U23 15 7 8 1044 1067 -23 0,733
11. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 16 6 10 1202 1254 -52 0,688
12. DEAC U23 16 6 10 1003 1156 -153 0,688
13. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 16 5 11 1231 1308 -77 0,656
14. OMNIA Pub & Food Békés 16 4 12 1307 1387 -80 0,625
15. EKE Eger KOK 15 2 13 1029 1234 -205 0,567

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

  •   
8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
DennisBebeMásikVégétFújdMegCadillac Eldorado Broughamgulyasszabolcs00 Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hajrá, Baja !!!

KPSVRKK
Olvasó

Mi a tökömet csinálsz Toma a B csoportban?
Ivkovics még nem hívott?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Jászberény hívja 😉

Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Mikor érkezik az új légiós Berénybe?

KPSVRKK
Olvasó

Sokat tudna hozzátenni a melóhoz.
Itt is, ott is.

hp12
Olvasó

Veszprémben nincs pénz az első osztályra, hogy ilyen látványosan feladták ?

Bebe
Olvasó

Szerintem ugyanaz lenne mint Szegeden… elbotorkálnának az alsóházban, mert a kézilabda konkrétan minden pénzt elvinne. Abba sikeres a Szeged is, nyilván abba teszik a nagy pénzt, Vp-be is valószínű ez lenne a helyzet

Dennis
Olvasó

Ennyi volt A-csopis játékossal lehet, hogy nem itt kellene tartani.
Gondolom nem gombokért játszanak. Bár lehet, hogy csak egy rekesz sört kapnak meccs után, mint Nagykőrösön.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés