Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Ivkovics pontosan tudja, hogy miért kapta meg a Mesteredzői-díjat

“Egyetlen magyar kosárlabda edző egyedül ezt nem tudja megcsinálni.”

  •   :

:

Mint ismert, hatalmas elismerésben részesült a magyar férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics, miután Mesteredzői-díjban részesült. Az edzői szakma egyik legnagyobb hazai kitüntetését a Testnevelési Egyetemen szeptember 25-én, az Edzők Napjának keretében adják át.

– Ha valami hiányzott a teljes pályafutásomból, akkor szerintem az ez a díj volt. Játékosként rengeteg sikerben volt részem Magyarországon, edzőként pedig megnyertem az NB I/B-t, a Hepp Kupát, a Magyar Kupát és a magyar bajnokságot is. A válogatottal részt vettünk az egyik legnagyobb nemzetközi viadalon, a nemzeti csapattal is elértem, amit szerettem volna, amit el lehetett érni. Ez a díj számomra olyan, mint a hab a tortán. Pláne, hogy nem a kosárlabda társadalom által kaptam meg, hanem élő legendák, a Magyar Edzők Társaságának mesteredzői kollégiumának voksai alapján ítélték oda nekem.

A szakember lapunknak elmondta azt is, hogy mi kellhet ahhoz, hogy valaki megkapja ezt a díjat.

Én tudom pontosan, hogy miért kaptam: a kollégáim kiváló munkája, a játékosok becsületes, tisztességes és maximális hozzáállása, egy csodálatos szurkolótábor, egy csodálatos kosárlabda szerető hadsereg, amely kiállt a válogatott mellett és nem utolsó sorban az MKOSZ, mint az itteni irányító szervezet. Én nekik köszönhetem ezt az egészet. Ha a válogatott nem szerepelt volna ilyen jól, akkor nem részesülhettem volna ilyen dicsőségben. Kecskemét városa is nagy segítségünkre volt, hiszen a nemzeti csapatnak évek óta otthont ad a felkészülésben.

Sztojan Ivkovics az egyetlen olyan tréner, aki nem magyar származásúként részesült az elismerésben. Adva van a kérdés, hogy a mostani honi szakemberek közül esetleg ki lehet az, aki tíz, húsz, vagy esetleg év múlva hasonló díjban részesülhet.

– Egyetlen magyar kosárlabda edző egyedül ezt nem tudja megcsinálni. Nagyon fontos, hogy az imént felsorolt elemek összeálljanak. Csak így tudnak felfigyelni a kosárlabdára, mert mi messze vagyunk attól, hogy olimpiai, világbajnoki, vagy Európa-bajnoki címekért harcoljunk. Nekünk olyat kell produkálni, hogy eredménytől függetlenül a csendes tömeg azonosulni tudjon velünk. Éppen ezért úgy gondolom, hogy senki nem tudja elérni ezt, ha nem tudja kiválasztani a jó kollégákat és ha nem tudja maga mellé állítani a csendes többséget. Bár valóban nem vagyok magyar származású, Európában mégis úgy tekintenek rám, mind egy magyar edző és én is így tekintek a díjra, mintha úgy kaptam volna.

fotó: fiba.com

  •   
6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RedbidMadisonKareem Abdul-JabbarRougeSomogy011 Recent comment authors
Madison
Olvasó

Gratulálok! Hajrá, tovább!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Ha az edzői szakma így gondolja, akkor gratulálunk.
A cucikák véleménye meg le van szarva :))

Redbid
Olvasó

Köszönjük cucika!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Nincs mit cucika.

Rouge
Olvasó

“Azt hiszem, mindenkinek benyaltam…vagy esetleg ki hagytam valakit?…”

Somogy011
Olvasó

Kaposváron a 3 èves terv megvalósítása is sikeres lett , Ja nem !!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés