Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ivkovics: kevés szövetségi kapitány mondhatja el magáról, hogy ennyire kitartó csapata van

“Mikor tudtam, hogy nyerni fogunk? Amikor pár helyi néző elkezdte keresni a helyi játékosokat.”

  •   :

:

Tegnap este a magyar férfi kosárlabda válogatott 77-75-re legyőzte az Európa-bajnok Szlovéniát Szombathelyen. Így látta a mérkőzést a két szövetségi kapitány:

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Gratulálok a srácoknak, illetve a szervezőknek, a nézőknek, az MKOSZ-nek és az országnak is, úgy gondolom, büszkék lehetünk a csapatra. Hét-nyolc éve együtt vagyunk, minden meccsünk ilyen volt. Az Európa-bajnoki selejtezőket tekintve hétből hét hazai győzelemnél tartunk, kevés szövetségi kapitány mondhatja el magáról azt, hogy ennyire kitartó csapata van. Hogy mikor tudtam, hogy nyerni fogunk? Amikor pár helyi néző elkezdte keresni a helyi játékosokat. Tudtam, hogy ez egy olyan összetartó család, ha elkezdenek taposni minket, csak még erősebbek leszünk. Egy gyenge csapatnak meglenne a kifogása, és biztosan összezuhant volna. Teljesen jogosan. Köszönöm nekik, nagyon sokat segítettek, mert mi már megszoktunk hendikeppel élni. Hozzáteszem azt is, ez csak egy kisebbség volt, az emberek 99 %-a full extra volt. Köszönöm a másik oldalnak is. Tudtam, hogy ez elő fog jönni, csak azt is, hogy majd megmutatjuk nekik. A játékban mindkét oldalon voltak hibák, mindkét csapaton látszott, hogy nem összeszokott. Kicsit több szerencsénk volt a végén. Nem volt semmilyen taktikai csoda, belementünk egy nagy harcba, amiből mi jöttünk ki jobban a végén.

Radovan Trifunovic, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya: Először is gratulálok Magyarországnak a győzelemhez. Kétszer is nagy esélyünk volt lezárni a mérkőzést, de védekezésben borzasztóan amatőr hibákat követtünk el, ez pedig a győzelmünkbe került. Mindenképpen sikerrel szerettük volna kezdeni az Eb-selejtezőket, de tudtuk azt is, hogy kemény mérkőzés vár ránk Magyarországon, hiszen láttuk, mire voltak képesek Litvánia, Horvátország és a többi nagyhatalom ellen. Sajnos nem éltünk a lehetőséggel.

fotó: Zsu

  •   
49 hozzászólás

49
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
bpMemphisGrizzliesTomika2IsojoeBozic Recent comment authors
Üvegtigris
Olvasó

Redbid jól beszélsz ufff!!!

Redbid
Olvasó

Köszi 🙂
Természetesen én is egyetértek a mondandóddal!

bp
Olvasó

Nyertünk Szlovénia ellen és ez a lényeg.
Sztojan 28 éve rontja itt a levegőt és aki egy kicsit és képben van a hazai kosárlabdában tudhatja milyen. Ez a nyilatkozata is tipikus Ivkovics. Felesleges rágörcsölni. Vele eredményes ez a válogatott. Ő már nem fog megváltozni és a népszerűsége sem lesz magasabb.

A helyében én sem tettem volna be Govenst amikor azt kérték a nézők. Elég rossz üzenete lett volna ha ilyen kiélezett helyzetben “engedelmeskedik”. Nemhogy Ivkovicsnál más valamirevaló edzőnél sem elfogadható, hogy a nézőtéren ülők skandálásának eleget téve meccseljen. A szerepe és a szakmaisága kérdőjeleződne meg egy edzőnek ha ilyet tenne.

Ballabolla
Olvasó

A nézők nem azért skandálták Govens nevét, hogy állítsa be. Ez már önmagában egy nagy ferdítés, egyszerűen csak éltették Govenst a korábbi években Szombathelyen tett érdemeiért. Így volt ez legutóbb, az Alba elleni hazai meccsen is. És ezt Ivko is tudja, mégis másképp nyilatkozik erről és ez az ami itt sokakat zavar. Van egy nagy győzelem a regnáló Európa bajnok ellen, ez bármelyik szövetségi kapitány életében egy nagy siker, nagy pillanat és akkor azt mondja, akkor tudta, hogy nyernek, mikor Govens nevét skandálta a közönség. Azon kívül, hogy ez nettó hülyeség, nincs is értelme, hiszen Govens ott ült a kispadon,… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Teljesen jogos, és már az alapból furcsa, hogy van egy kiélezett végjáték, ahol pl. én meg sem hallanám, hogy mit is kiabálnak mert mondjuk mással lennék elfoglalva?
Erre ő totál félreérti, majd jól belecsap a semmibe 🙂

Hogy van az a mondás: Rossz az aki rosszra gondol?

Redbid
Olvasó

Azért én a higgadtság dolgot (@Üvegtigris) sokkal jobban tulajdonítanám annak, hogy a húzóembereink évről-évre nemzetközi meccseken pallérozódhatnak és már fiatalon is nagyobb rutin van! Megértették, hogy siker eredmény meg csak akkor, ha a jó játék mellé képesek odatenni a kifogások nélküli küzdeni tudást is! Ill. maradjunk abban, Voja, Zozó, Keller, Allen akiknek a legnagyobb részük volt a sikerben, (de mondhatnám Feput, Váradit, Hortit stb.) soha nem láttam, hogy olyan nagyon ideges izgulós típusok lennének, így ez személyiség kérdése is! Mindezek mellé én egy nagyon fontos dologra még felhívnám a figyelmet, és bocsi de ezt sem Ivkónak tulajdonítanám. 🙂 Látta mindenki,… Olvass tovább »

MemphisGrizzlies
Olvasó

Ivkovic jó edző, jó ember. Sajnálom ha nem ő marad. Szeretik a játékosok tisztelik őt. Ki tudja milyen szerencsétlent akarnak a helyére rakni. Nem az a lényeg hogy szeresse a szurkoló az edzőt hanem hogy eredmény legyen és az van.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ivkó ezt élvezi, látszik rajta. Kellenek neki az “ellenségek”, ez élteti, vagy erre izgul, vagy csak simán szórakoztatja. Ezeket a sorokat is tuti, hogy olvassa. Örül, hogy Ő a téma. Minden színjáték körülötte…a meccseken nyújtott alakítása, ahogy a játékvezetőkkel és a szurkolókkal kommunikál. Biztos, hogy a játékosok fejét is teledumálta hülyeségekkel. Olyan lehet edzéseken, mint valami szekta vezér… maga köré gyűjti a híveket…de mindannyian látjuk, hogy működik. Követik a játékosok, küzdenek a pályán, hozzák a győzelmeket. Elképzelni sem tudom sokszor, hogy mit miért csinál… miért nem játszott tegnap Govens, miért feküdt le a szerbeknek, miért engedte el (ha jól emlékszem)… Olvass tovább »

Üvegtigris
Olvasó

Minden irónia és rosszidulat nélkül,meg kell emelni a kalapot a májsztro előtt.Külön gratuláció a csapatnak a győzelmeket nem szokták megmagyarázni tegnap a két ország aktuális “legjobbjai” csaptak össze.Amit én észre vettem a csapaton az a higatság és ez egyértelműen edzői érdem.Én sem szeretem Ivkót de szerintem amit a válogatottal elért azt el kell ismerni.Aki nem így látja az elfogult.A nyilatkozata pedig provokatív de csak azoknak szól akik felveszik a kesztyűt.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Majdnem egyetértek veled. A nyilatkozattal kapcsolatban viszont nem adom a véleményed. Az eredményei feljogosítják a folytatásra, de az, amit szándékosan kialakít maga körül, az nem kérdőjeles, hanem pofánbaszós. Szolnok óta vajon mennyi időnek kell eltelnie, hogy végre mindenki lássa azt, hogy mekkora gyökér kifelé a faszi?

Kováts Imre
Olvasó

Egyetértek veled, de Ivkovic vissza vehetne az üldözési mániájából. Nem minden kritikai megjegyzést kellene rosszindulatnak vennie.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Mennyivel profibb lett volna egy kétmondatos válasz az helyett, hogy beleáll, és ismét vitát generál a szurkolók között (is)? Na ezért van az, hogy ennyire megosztó Ivko. Igen, szép eredmények, senki nem vitatja. De miért nem lehet ezt olyan köntösbe tenni, hogy ne nyíljon a bicska az ember zsebében? Vagy ennyire mazochista, hogy imádja, amikor indulatból csetnikezik?

Redbid
Olvasó

Ez lehet a hazai pálya számára ahol ily módon tud győzedelmeskedni, vagy csak egyszerűen így érzi jól magát? 🙂
A rosseb tudja, mindenesetre egy alkalmat ki nem hagyna, hogy ne álljon bele valaki(k)be.

Hogy is van az a mondás?
“soha ne vitatkozz idiótákkal mert ……”

garcia
Olvasó

Ivko egyetlen korrekt nyilatkozatot sem képes megtenni, hogy ne keverje bele azokat a szurkolókat akik nem szeretik őt. Sehol a világon nem tűrik ezt a fajta hozzáállást. Bármelyik ország, bármelyik sportági vezetője ezt nem tűrné.

Zsarkov
Olvasó

Azért keveri bele, mert foglalkoztok vele…, direkt csinálja, közben meg jól szórakozik rajta…

Zvezda
Olvasó

Az első szekcióban lévő hozzászólokat nem értem.
Az öreget nem csípem én sem, de a “csápátát” úgy rakja össze, hogy az nyerni is tudjon. Hatalmas gratuláció jár neki. Egy igazi majom típus, de az elképzelései ezek szerint jók..évek óta.
Mi a bajotok Srácok??? Hatalmas eredmény ez, ennek örűlni kell!
Gratula Ikvkó!
Szép volt Fiúk!!

ldd
Olvasó

Itt sokaknak még mindig nem esett le…
Lassan írom …
Tegnap megverte a Magyar kosárlabda válogatott az aktuális európabajnokot …!

Ha valaki ezt úgy gondolja megtudja csinálni “csak úgy, véletlenűl, taktika és egyéb közös munka nélkűl” … hát … lelke rajta.

menthetetlen idióták …

derryl
Olvasó

Menthetetlen vak seggnyaló! Én is tudok minősíteni!

wiley
Olvasó

Nagyon mellélőttél Vicckovics… Nem csak pár ember kiabált,hanem a csarnok elèg nagy része,és nem csak helyiek… Körülöttünk kivétel nélkül a körmendiek,soproniak,fehérváriak is…
Bohóc! Takarodj már!

hansregenkurt
Vendég
hansregenkurt

te is egy bohóc vagy, ha egy ilyen meccs után ezen vagy leakadva

makelovenotwar69
Olvasó

Az a helyzet, hogy az Ivko által a szlovének ellen összeállított válogatott nyert.
Valószínűleg az ukránok ellen másképp osztja el a perceket, mást is (Markó, Govens) beállít, mert akkor egy másik csapat ellen kell harcolni.
Aki egy-két embert vagy a szép játékot hiányolja, az gondoljon már arra, hogy odaadná-e ezt a győzelmet pl. 10 perc Govens-játékért!! Miért kell magyarázkodni, miután legyőztük a szlovén válogatottat? Hm?
Mit várunk az ukránok ellen? Azt, hogy mindenki játékperceket kapjon, vagy hogy győzzünk? Ha a magyar válogatott úgy nyer ahogy Ivko összerakja a csapatot, akkor tényleg inkább ő rakja össze!
Hajrá magyar kosárlabda!

derryl
Olvasó

Jó, most beröffent a vége, nyertünk nem kevés szerencsével! De honnan tudod, – 8-nál, ha beállítja őket, nem kapják ki a szekeret a kátyúból? Ha nem tudunk fordítani, mindenki azt kérdezné, miért ültek a padon, mikor a lelátón is volt hely? Semmi elképzelés, csak a hülye 15mp-s cseréi! Ez a nyilatkozat pedig abszolút jellemző rá, egy megosztó szemét, most is csak a saját renoméját fényezi, minden szart a szurkolókra ken!

Zvezda
Olvasó

De nyert nem?
Válogatottnál tud valamit, amit más nem nagyon tudott időtlen idők óta.

makelovenotwar69
Olvasó

Derryl, ott van a válasz a hsz-edben: “Ha nem tudunk fordítani…” De, tudtunk!
A meccs eredménye őt igazolta, ez van!
Ha az ukránok ellen beállítja őket és mégis kikapunk, akkor majd mit mondasz? Egy kapitány attól jó, hogy a meccs folyamán érzi, hogy milyen szerkezetben és kit kell játszatni.
Én szoktam kritikus lenni edzőkkel, játékosokkal szemben, de most a győzelemnek örülök!

derryl
Olvasó

Maradjunk annyiban, egy ad hoc meccsen, kurva nagy makonyával, a srácok szívének, hitének köszönhetően nyertünk! Ennek a szarkeverőnek sok köze nem volt hozzá, de itt az alkalom, hogy polírozza magát! Az EB-n láttuk a szemétségeit, amit csinált a csetnikek, a vérei ellen! Undorodom tőle!

Bozic
Olvasó

Kb hasonlot tudnek irni, mint derryl.
En olyan hu de nagy taktikat nem lattam, a sracokat a szivuk vittek elore. Mindenki kurva jo volt, s nalam kezd a jelenlegi(!) magyar valogatott top jatekosai koze odaferni Zolika is.
Jo volt latni meg szombathelyikent Vojat. Ha kellett az extra, szepen meg is oldotta.
Rosco meg.. hat, ez a csavo inkabb Eurocup jatekos, mint japan liga.
Remelem mihamarabb megjon az esze a menedzserével egyutt.

pirosf
Olvasó

Üldözési mánia…

Redbid
Olvasó

Ez a “kapitány” aki még ilyenkor is csak megosztani tud?? Menj el politikusnak vazze, vagy fogja már be a száját tényleg valaki!! Lassan egyre többen jönnek rá, hogy a sikerek legfontosabb kulcsa az, hogy jó ideje a magyar csapatok újra kint lehetnek a nemzetközi porondon, minek köszönhetően van jó pár játékos aki megértette, hogy nem elég jól játszani, mellé elengedhetetlenen a megalkuvás, kifogások nélküli küzdeni tudás is, az a bizonyos -ne add fel soha hozzáállás-, mert csakis annak lesz eredménye! Azt nem mondom, hogy ennek a tűznek az izzításában Ivkónak nincs szerepe, sőt, de továbbra is tartom, megszólalni őt nem… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem szeretnék vitát generálni, kiváltképp nem szeretnék feszültséget gerjeszteni, de miért veszi biztosra bárki is, hogy ez volt a Generalisszimusz utolsó hazai mérkőzése a válogatott élén? 😀
Közel sem kizárt, hogy marad.
Lehet mínuszolni nyugodtan, de senki ne lepődjön meg, ha folytatja a Maestro.

A győzelemhez gratulálok a Csapatnak. Hajrá, Magyarország! 🇭🇺

Downtown
Vendég
Downtown

ugyanezt gondolom…

vasipasi
Olvasó

Remélem igazatok van!

crazybasket
Olvasó

Nagyon remélem, hogy nem így lesz! Tartok tőle én is, de ne!

Redbid
Olvasó

Így van, ahogy a tegnapi Tv-s nyilatkozatában már el is mondta 🙂
“lehet ősszel új szerződés még több pénzért, na jó ez most poén volt”

Zsarkov
Olvasó

Maradnia kell…, nincs alternatívája…, a játékosok tűzbe mennek érte, hozza az eredményeket…, az meg, hogy mit nyilatkozik, kit érdekel!?
Az egyetlen EDZŐ, akinek nemcsak a szája jár, inkább ezer Stojan, mint egy Sabáli!

donnarumma
Olvasó

Ezzel én is egyetértek!

piros710321
Olvasó

Én ezt már akkor leírtam, mikor lemondott. Ezért teljesen igazat kell adjak!

Zvezda
Olvasó

Nekem is eszembe jutott. :))

Downtown
Vendég
Downtown

Szerintem Govens és Márkó is megkapja a perceit Ukrajna ellen.
Nem találok más magyarázatot a mellőzésükre.
Ezért még kíváncsibban várom a vasárnapi meccset, jól gondolom-e, vagy sem.

crazybasket
Olvasó

Nekem nem úgy hangzott hogy “pár” helyi skandálta, hanem úgy a csarnok 70-80%-a, na mindegy igazából örülök, hogy nyertünk és örülök, hogy ez volt az utolsó hazi meccse Ivkovicnak a válogatott élén!!! Amúgy a végén lehet, hogy az a “pár” helyi tényleg többet tett a sikerhez, mint a szövetségi kapitány mondjuk taktikailag! 😀

Zvezda
Olvasó

Na és akkor mi van, ha a csarnok 70%-a? Bencze is anno megmondta: segédmunkás agyra nem kell hallgatni. 🙂
Az a különbség, hogy itt Ivkó nyert, Bencze meg nem.

Isojoe
Olvasó

Lehet tőlem hallod először, de tökmindegy, mit skandál a csarnok 🙂
Valószínűleg úgy volt vele a stáb, hogy az említett két játékos bár nem rossz támadó, hátul túl nagy emberhátrány, ezért nem kockáztatnak. Persze Ferencz sem egy elit védő, de nála tudod, mire számíts elöl, hátul meg majd kibekkeled.

vasipasi
Olvasó

Volt itt elég komoly szakember: Rátgébertől Dzunicsig… Kongó csarnokban (én ott voltam, de 200-nál többen ne jelentkezzetek lécci, hogy ti is), ütöttek-vertek minket az osztrákok, most meg mi vertük az Európa-bajnokot… De hülye az edző, mert nem játszatott két játékost, akik lehet majd verik az ukránokat pár nap múlva. Hülye az edző, mert nem hívta meg a bomlasztó Lórántot, és az edzeni nem szerető Tóth Ádámot (nem kell a hiszti, aki benne van a kosárlabdában mindenki tudja, hogy igaz, amit írok). Nevetséges!!! Remélem az MKOSZ-ben nem ilyen hülyék vannak, és nem térítik le a válogatottat erről az útról. Mindenesetre visszanézve… Olvass tovább »

jozsi67
Olvasó

A hazai csapat játékában semmiféle komolyabb taktikát nem nagyon lehetett felfedezni. Szerencsénk is volt, túl azon hogy nagyot küzdöttünk, amiért a szlovének is belementek, egy mindent bele küzdelembe, ész nélkül. Természetesen ettől még jár a gratulációa csapatnak. Remélem mielőbb előkerül az utód és egy komoly kapitánya lesz a válogatottnak, ehelyett a bohóc helyett.

Ballabolla
Olvasó

Jelenleg még ő s a szövetségi kapitány és emiatt megérdemli a gratulációt ő is. Én gratulálok…. de akkor is, ne már, ez egy ritka hülye és (komolytalan), önfényező nyilatkozat volt. Miért????

panzer
Olvasó

Akkor ezek szerint a pár helyi néző volt a siker kulcsa 😀

donnarumma
Olvasó

Sztojan!
3 perccel a vége előtt nem azért skandálták a 2 játékos nevét, hogy “keressék a játékosokat” vagy “tapossanak titeket”.
Mindenki tudta, hogy nem fognak hideg kézzel x nél a végén játszani! Egyszerűen ez egy éltetése volt a játékosoknak,hogy tudjuk Ők is ott vannak és részesei a csapatnak!
De, ha Te máshogy gondolod, akkor meg köszönd meg annak a pár embernek, hisz szerinted ez miatt nyertünk…
Hajrá MAGYAROK

majerle09
Olvasó

Milyen pár helyi néző, ember? Az egész ország betette volna őket minimum pár percre, hátha elsül a kezük

Suns
Olvasó

Ennyit tudsz, majom: oszd meg és uralkodj. Hála Istennek az uralkodásnak vége…

balldontlie
Olvasó

Ivkovic óriási szerencséje, hogy van pár olyan győztes típusú jatekos, akik a hátukra veszik az egész csarnokot és megnyerik a meccseket. Semmi taktika nem látszik. A játék azon elemeiben, ahol ki kellene jönni a “családnak”, az összeszokottságnak ott nem hoztunk extrát. Gratulálok a játékosoknak!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés