Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ivkovics: Egy jó családnak vagyok az apja

Anzulovic elismerte, a magyarok jobbak voltak, végig az egész mérkőzés során.:

:

A magyar férfi kosárlabda válogatott tegnap este 84-65-re legyőzte Horvátországot a vb-selejtezők utolsó fordulójában, Szombathelyen. Így látta a mérkőzést a két szövetségi kapitány:

Sztojan Ivkovics, a magyar kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya: Gratulálok az MKOSZ-nek és a játékosaimnak. Ha visszaemlékszünk, az Európa-bajnokság előtti időszakra, a fiatalokat nem vittük magunkkal, nem tettünk rájuk a terhet. Benke Szilárd, Váradi Benedek és Perl Zoltán sem voltak főszereplők. Most, két évvel később ez az igazán nagy siker, hogy újra kint vagyunk kvázi az Európa-bajnokságon azzal, hogy a kontinens legjobb tizenhat csapata között végeztünk. Ez az ő sikerük, próbálja meg mindenki így kezelni ezt az eredményt, és motiválni ezeket a srácokat, mert ők tényleg nagyszerű emberek. Ha lehet ilyet mondani, egy jó családnak vagyok az apja, arra pedig különösen büszke vagyok, hogy tudtam, hogy az olasz meccs után összezárunk, és a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani. A FIBA-ellenőr úr és a három játékvezető nagyszerű munkát végeztek, köszönöm nekik is.

„A mai egy abszolút megérdemelt győzelem volt. Mennyire büszke arra, hogy első alkalommal fordult elő a történelemben, hogy megelőzték a horvát válogatottat? Ez mostanában más sportágaknál – mint például labdarúgás vagy kézilabda – sem sikerül a magyaroknak…” – tett fel egy kérdést Ivkovicsnak egy horvát újságíró a sajtótájékoztatón.

– Tök jó, hogy nem én dicsérem saját magunkat, köszönöm, végre valaki észrevette! Nem akarom kommentálni, hozzáteszem, azzal azért tisztában kell lennie mindenkinek, ha a horvát csapat komplett összeállításban jött volna, akkor nem lett volna esélyünk.

Drazen Anzulovic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya: Gratulálok a magyar csapatnak, ma jobbak voltak, végig az egész mérkőzés során. Különösen az elején kezdtünk rosszul, energia nélkül. Nem kontrolláltuk a lepattanókat, sok második esélyt engedtünk a hazaiaknak, ettől aztán jó ritmusba kerültek, jól dobták a triplákat. Egészen a mérkőzés végéig nem találtuk meg a saját ritmusunkat, így aztán esélyünk sem volt szoros meccset játszani. Egyáltalán nem azon a szinten teljesítettünk, mint ahogyan azt elterveztük.

Fotó: fiba.com

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
makelovenotwar69heraklithKKK72CaptainObviousCsapajev Recent comment authors
heraklith
Olvasó

Ilyen játékvezetés kellene itthon is. Egy barátom jegyezte meg a meccs közben és igaza van.
Hibáztak ugyan (pl. Keller elmaradt szándékosa vagy Benke befújt szándékosa), de legalább következetesek voltak és a szabályok szerint jártak el. Befújták például a 3 másodpercet, illetve rendszeresen, ha valaki belépett büntetőnél. Bilan annyit mondott, hogy “ball” és már kapta is a tekót. Nem is nagyon reklámált senki. Érezhető volt, hogy van tekintélyük. Itthon ettől sajnos nagyon messze vagyunk.

KKK72
Olvasó

Lehet szeretni vagy nem szeretni Ivkovicsot mert egy igencsak megosztó figura, de az eredményeit nem elismerni az szerintem butaság. Nem számoltam hány szövetségi kapitány próbálkozott előtte de a siker mindig elmaradt. Próbáljunk már örülni egy kicsit,hogy ha szerintetek más nem is de legalább megmozdult az állóvíz. Persze szerintem azért többről van szó Amit én is hiányolok, hogy Lóránttal nem tudott dűlőre jutni. Bár nem vagyok Fehérvári és Lórántot sem nagyon kedvelem, de nagyon jó lenne ha vállalná a válogatottságot, de hát kettőn áll a vásár és sajnos itt nem lesz üzlet jelen állás szerint. Az utánpótlással kapcsolatban csak annyit, hogy… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

A mondanivalód második részével egyetértek. Kivételes helyzetben vagy, hisz a maestro most nálatok van, mint szak-szak-szaktanácsadó, így testközelből élvezheted működésének gyümölcsét, ami nekünk egyszerű földi halandóknak nem adatott meg. Hál’ istennek, Szolnokon elég is volt belőle, nektek nem kívánom.

Csapajev
Vendég
Csapajev

“Egy jó családnak vagyok az apja” Pontosabban a keresztapja….Don Ivkovics “Corleone”.

Luffanat
Olvasó

Azért itt jónéhányan megkeseredett emberek lehetnek. Igen, lehetne több jó játékosunk, igen, lehetne erősebb az utánpótlásunk, de tegnap egy nagyon jó hangulatú meccsen egy jól játszó válogatott nyert. Miért nem lehet hátradőlni, és egy kicsit örülni? A meccsen amellettem ülő ember két perc után megállapította, hogy “a Vojvoda egy nagy szar, csak ellenünk tud játszani”, majd a Kellerre tett megjegyzéseket. Most komolyan, az ilyenek minek jönnek ki a meccsekre? Szenvedni? Ti itt minek néztétek, ha előre eldöntöttétek, hogy szar lesz? Ez a perverziótok? Félreértés ne essék senkit nem akarok védeni, az Ivkovicsot sem, de tudjunk már felhőtlenül örülni annak, ha… Olvass tovább »

CaptainObvious
Olvasó

Milyen “neves” EU és USA csapatban játszanak közvetlen(!) utánpótlásba sorolható fiatalok? Golomán G-Liga, Mócsán a másodvonalas Idaho Bengals, ami 1977-ben jártak utoljára az Elite Eight-ben. Somogyi spanyol 3. vonal, Kovács Benedek Monaco, élvonal ugyan, de nem feltétlen top csapat, 2014-ben jutott vissza az élvonalba, a tőkeinjekció hatására tavaly döntőztek, de kikaptak. Talán ő van egyedül “jegyzett” helyen. Pongó német másod-, majd harmadosztály. Tévedés ne essék, nagyon szurkolok nekik, szüksége lenne a magyar kosárlabdának rájuk. De sehol sem húzóemberek. Golománnál néha kifut egy jobb eredmény, de NBA-s szerintem sose lesz, Mócsán kiegyensúlyozottabb, de szintén nem az a szint. Még a többiek… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Na, kezdi a vándorc…! Ha ilyen apám lett volna, régen elhajtom. A szokásos nagy pofája. Miért nem lehet a helyén kezelni a dolgot? Most letakarjuk a szart, de az attól még ugyan olyan büdös. Miért nem áradozik pl anyuci kosár akadémiájáról, vagy Rátgéberéről senki, pedig mennyi tehetséget neveltek ki milliárdokból, nevesincs, bukott, megélhetési edzőkkel karöltve, pedig adott a lehetőség. Akkor nem azon kellene nyöszörögnünk, hogy van egy Voja, Benke, Hanga triónk, ezzel kell főznünk. Így maradnak ezek az apró örömök, álmodozások, részsikerek, és az ilyenkor feltörő lózungok, önimádások. Ebben kurva nagyok vagyunk. Mikor pedig felelősséget kell vállalni, akkor kuss van,… Olvass tovább »

makelovenotwar69
Olvasó

Ha ilyen apád lett volna, már régen kaptál volna egy jó nagy maflást, hogy nem tudsz olvasni… Amikor azt mondja, hogy a teljes horvát válogatottal szemben nem lett volna esélyünk, akkor mit nem kezel a helyén? Amikor a csúfos olasz meccs után mentálisan helyrepakolta a srácokat, akkor mit nem csinált jól? Mi köze van a Rátgéber Akadémiához? Nekem sem a kedvencem, de nem ez számít! Én azt látom, hogy a beválogatott játékosok követik őt, ő pedig kiáll értük! Persze, van gond az utánpótlással, az ifi edzőkkel, lehet hogy rossz a rendszer működése, gyengék a hazai bírók, stb. De ezeket miért… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Nem varrom Stole nyakába, pusztán meg mertem jegyezni, hogy most, a világra szóló győzelem után minden gyönyörű, minden csodálatos, az is ami tegnap, vagy holnap nem az. Az olasz meccsen biztos mostoha apuci volt.

makelovenotwar69
Olvasó

Ha elolvasod és értelmezed Ivko nyilatkozatát, nem az jön le belőle, hogy Téged idézve “minden gyönyörű, minden csodálatos”. Arra hegyezi ki a nyilatkozatát, hogy jó embereket válogatott be, akik küzdenek egymásért is, és felálltak egy olasz gyomros után. Majd bevallja, hogy a teljes horvát keret ellen nem lett volna esély.
Szerintem ebbe a nyilatkozatba az köt bele, aki kimondottan bele akar kötni.
Én szeretem objektíven nézni a dolgokat!! 🙂
De zárjuk le, nem ér ennyit az egész!

purple
Vendég
purple

Stojan visszakérdezhettél volna Anzulovicnak, te mitől van ilyen jó utánpótlásotok, amikor fele akkora ország vagytok,mint Magyarország és a C csapatotok is felveszi a versenyt Európa elitjével?
Ha Stojan az apa, ki az anya? (Feribá?)
Szép volt fiúk, Voja ismét Euroliga üzemmódban tolta.

majerle09
Olvasó

De most komolyan srácok. Mennyivel kellett volna nyerni tegnap, ill. mit kellett volna nyilatkozni a Sztojan-nak a meccs után, h most ne menjen itt a firkálás?
A magam részéről azt gondolom, h ebből az állományból a Phil Jackson se hozott volna ki sokkal többet. Ha valóban VB kijutásban gondolkodunk, akkor 10 Voja szintű játékos kéne.

+1 : Szombathelyiként minden elismerésem a szolnoki játékosoknak és Fepunak (és nem csak a tegnapi játék miatt)

Koops
Olvasó

Ivkovics bármelyik színházba felléphetnél! Igazi nagy hollywoodi sztár lenne belőled! Ahogyan mondtad a srácaink igazi nagyszerű emberek veled ellentétben!
Szép volt fiúk és ugyan ezen a pályán haladjatok előre és sok-sok kellemes perceket hozhatok még számunkra magyar kosárlabda szurkolóknak!
Hajrá Magyarország!

Hunter76
Olvasó

Azért nem értem ezt a károgást, valakinek soha semmi nem jó. Egy világbajnoki selejtezőn megvertük a horvátokat. Ez tény, amire nem volt hosszú ideje példa. Nyilván helyén kell kezelni az eredményt, de a sportban soha sincsen “ha”, igy a horvát nemzeti válogatott legyőzése labdajátékokban komoly eredménynek számít. Nem vagyok Ivko fan de szurkolok a magyar kosarlabda valogatottnak mert a korabbiakhoz kepest ez a Csapat kuzd es eredmenyeket tud felmutatni.
HAJRÁ MAGYAROK!!

mte7
Olvasó

“Azzal azért tisztában kell lennie mindenkinek,ha a horvát csapat komplett összeállításban jött volna,akkor nem lett volna esélyünk”
Most akkor miről is van szó…
Kik ellen nyertünk tegnap..
Egy tét nélküli meccsen..

Egy igazi bohóc…színész…Ivkovics…

Még egyszer gratula a játékosoknak a győzelemhez…
Hajrá magyarok!!!

derryl
Olvasó

Ha hiszed, ha nem, most az egyszer igazat mondott.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

így kell (lehet) eladni ebben az országban a nagy semmi eredményeket… 🙁

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés