Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ivkovics: Azon leszünk, hogy felvegyük a kesztyűt a favorittal

A kapitány a legjobb kerettel készül a fontos mérkőzésekre.:

:

HIRDETÉS

Horváth Péter csapatvezető azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy köszönetet mondott az elmúlt nyolc évért Sztojan Ivkovicsnak.

Nyolc évvel ezelőtt lasszóval kellett fogni a játékosokat, ma megtiszteltetés a válogatottban játszani, az elnökség köszönetét fejezi ki ezért a kapitánynak. A világbajnokságon hatodik helyen végző Csehországot legyőztük a legutóbbi Eb-n, a vb-selejtezős ellenfeleink közül a lengyelek 8., a litvánok és az olaszok pedig a 9-10. helyen végeztek a vb-n. Előretekintve mindenképpen nagy szükség volt az elmúlt nyolc év munkájára, jó esélyünk van kijutni egymás után második Eb-nkre, amire a 1967 és 1969 óta nem volt példa

– mondta Horváth Péter.

Két nagyon nehéz selejtező vár ránk, az első mindjárt a címvédő ellen, utána megyünk Ukrajnába. Úgy gondolom, reális esélyünk van a győzelemre, de sok munkára lesz szükség. Én nagyon szeretem, mikor a szezon közben egy kicsit kiszakadunk a klubtól, tudunk találkozni a válogatott csapattársakkal, nagyon jól érezzük magunkat. Újult erővel vágunk bele ebbe a sorozatba

– folytatta Váradi Benedek, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a magyar válogatott játékosa.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány kiemelte, hogy találkozott Szalay Ferenc MKOSZ elnökkel a múlt héten, és jó hangulatú beszélgetést folytattak.

Nem véletlenül Szombathely a helyszín, a kosárlabda egyik fellegvára Zalaegerszeg, Sopron és Körmend mellett – az egész térség él-hal a kosárlabdáért. Keller Ákoson kívül mindenki itt van, ő is megérkezik délután. A legjobb magyar válogatott van itt – csak azok nincsenek, akik hivatalosan levélben, vagy csak valamilyen valótlan okra hivatkozva lemondták a részvételt. Szabó Zsolttal megbeszéltük, hogy ha bármikor kell, jön – most kellett, itt is van. Tóth Norbert nem lesz, de megbeszéltük, hogy ha kell, kettő óra múlva itt van ő is. A fiatalok azért vannak itt, hogy 3-4 év múlva, amikor Sztojan Ivkovics nem lesz, akkor is legyen magyar válogatott. A fiatalok nem lesznek szűk kerettagok, de fontos, hogy szokják a légkört – mint anno Beni (Váradi Benedek) meg Zoli (Perl Zoltán). Akadt, aki az ő beválogatásukat is megkérdőjelezte, de az akkori tapasztalatok nagyon kellettek ahhoz, hogy mára alapemberei legyenek a válogatottnak. Govensszel szimpatizálunk, ő szeret itt lenni, ezért ő lett a honosított játékosunk. Fontos, hogy lássák a fiatalok is, hogy ha a válogatott jól működik, ő is szívesen jön.

– mondta a tréner.

A szövetségi kapitány beszélt leendő ellenfelünkről, a szlovénokról is.

A szlovén keret nem a lehető legerősebb, de egy török bajnokságban játszó külföldivel erősítettek. Kifejezetten jó dobnak távolról, agresszív a külső soruk. Papírforma szerint ők a favoritok, de természetesen azon leszünk, hogy felvegyük a kesztyűt velük

– zárta mondandóját Sztojan Ivkovics.

Forrás:mkosz

HIRDETÉS
38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
22 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
RedbidMimégmindigkitartunkSárgaPárnalddVadasz Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Vajon ki írta át az “akik hazudtak” mondatrészt a “csak azok nincsenek, akik hivatalosan levélben, vagy csak valamilyen valótlan okra hivatkozva lemondták a részvételt.”-re?
A – maga a Mester jött rá, hogy ez erős volt még tőle is
B – Starcsevics Ádám
C – Lóránt Peti

A helyes megfejtők között plüsscucikát sorsolunk ki.

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Kis csavart érzek a történetben én D.-t jelölném meg vagyis Dross urat…

SárgaPárna
Olvasó

Értsétek már meg: Lóránt Peti nem jön! Szépészeti műtétje vaaaaan! A péniszén lesz egy kis korrekció!!!
Meg nyert a Balázséktól két bérletet a Balaton Soundra….
Eddig is csak akkor jött volna, amikor kijutottunk az EB-re és tudott volna púposkodni!!!

Redbid
Olvasó

Korrekció a péniszén, igen, valóban!
Átoperáltatja egy számodra jobban hozzáférhető helyre, hogy könnyebben bekaphasd

ldd
Olvasó

A finnyáskodáson túl, Stolénál jobb eredményt még 69 óta nem nem ért el más.
Szerintem Stole tud nyerni…
És azt nem tud mindenki.

Vadasz
Olvasó

99-ben a 14. helyre rangsoroltak minket, 2017-ben meg a 16-ra.

ldd
Olvasó

A ’99-es 14. helyünkkel nem nyertünk meccset,
a ’17-es 16.-kal kettőt is az EB-n.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Remélem, 5-6 éven belül majd felemelik az EB létszámát 32-esre, ahova aztán Írország vagy Szlovákia földbe döngölésével simán kijutunk… Jujj, megint mennyit fog majd akkor fejlődni a magyar kosárlabda !!!

derryl
Olvasó

És Sztojan bekerül majd a Halhatatlanok Csarnokába, mint aki leraktaa magyar kosárlabda alapkövét, és tündöklése alatt élte fénykorát válogatottunk!

derryl
Olvasó

Megint jön a szarkeveréssel, ehhez nagyon ért! Ugyan milyen valótlan indokkal mondták le többen a válogatottságot? Akiket személyes okok miatt nem hívott be? Nevek persze nincsenek! Remélem minél előbb takarodsz!

krapulaksz simon
Olvasó

Sztojan nekem sem a szívem csücske, de mégis csak a legeredményesebb szövetségi kapitány az utóbbi években, mégiscsak valamiért ragaszkodnak hozzá a játékosok. Persze tudom hogy van egy pár aki nem játszik nála, de ameddig egy számunkra gyengébb kerettel ér el annyit, vagy többet mint más a közizlésnek megfelelő 100% kerettel, addig nincs miről beszélni. Remélem mindenkiben a csakazértis hangulat fog dolgozni, abban pedig ez a csapat felül tudja múlni önmagát.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nem is tudtam, hogy az EB létszámemelése konkrétan a Generalisszimusz érdeme…

antikosar
Olvasó

Vicces

red-black01
Olvasó

ivkovics: “akik hazudtak” 😃😃 Meg vannak ugye azok is, akik nem fejtik ki az igazság minden részletét. 😂😂 Nem tartozik szorosan a tárgyhoz (vagy de? 😉) Volt egy sztori évekkel ezelőtt: Ivkovics végig reklamált egy meccset, összeveszett boldog-boldogtalannal. Nem akarom minősíteni hogy viselkedett, voltak érdekes megnyilvánulások. Mutogatott oda is ahová nem nagyon kellett volna. Elég puskaporos volt és lett a hangulat, aztán a meccs végén nagy kacsintgatások és széles mosoly kíséretében felsétált, na nem a B középbe, mert azt okosan felmérte hogy oda nem kellene, hanem a “nyugdíjasnak” becézett bérletes szektor-részbe és leült közéjük. Egy ismerős ül ott, elmondta hogy… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Én nem egészen úgy vagyok a mínuszokkal vagy az egyet nem értéssel, mint St.St.
Tiszteletben tartom és nem “cucikázok“ le senkit érte. 😉

Tomika2
Olvasó

Enyhén szólva sem a kedcencem Ivkovic, de az kétségtelen, hogy egyedi személyiség. Most tehet egy (pontosabban) kettő viszgát. Ha a következő két meccset megnyeri a válogatott, akkor maradnia kell, mert tud valamit, amit itt senki más. Ha nem húzzuk be mindkettőt, akkor jöjjön a legerősebb keret és az új kapitány, aztán meglátjuk. Csak könyörgöm ne a Sabáli vagy Ivkó kis kutyája legyen az!!

Ha erőlködni akarunk még, akko kell egy komoly külföldi edző ide is, úgy fest hogy a magyarok mellett elhaladt a sportág..

Jokic
Vendég
Jokic

Viszonyításképpen álljék itt a 2012-es keret, amikor még Rátgéber volt az edző:

Obbie Trotter
Wittmann Krisztián
Fodor Márton
Simon László
Hanga Ádám
Horváth Ákos
Molnár András
Vojvoda Dávid
Ferencz Csaba
Gáspár Dávid
Szabó Zsolt
Tóth Gergely
Lóránt Péter
Szabó Miklós
Trepák Zoltán
Tóth Ádám
Keller Ákos

Kérdem én, ezeket a játékosokat lasszóval kellett összefogdosni???

vasipasi
Olvasó

Viszonyításképpen, írd le kérlek, hogy ezzel a sztárkerettel hova jutottunk ki…. De az is elég, ha leírod ennek a csapatnak a győzelmeit…
És ne gyere a létszámbővítéssel, mert az akkori eredménnyel egy kibővített tornára sem jutottunk volna ki…
Bocs a stílusért, de elképesztő, mennyi hülyeséget irkálsz…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Akkor fussunk neki mégegyszer: Sztoján elvtárssal milyen olyan “bravúrokat” értünk el, amilyeneket korábban, mással nem? Az EB létszámbővítését??!!
Ezzel a logikával a Dzsudzsák-Gera-Kleinheisler – féle agyonsztárolt banda erősebb, jobb válogatott, mint a Nyilasi, Törőcsik fémjelezte generáció, mert azok nem jutottak ki az EB-re, ugyebár.
Na, ha ez nem marhaság, akkor semmi. 🙁

Jokic
Vendég
Jokic

+1

derryl
Olvasó

Azért Nyílék, ha Eb-re nem is, de a 82-es,86-os VB-re csak kijutottak!

Jokic
Vendég
Jokic

Kérem a Sztojan bravúrokat is. Egyetlen csehek elleni győztes meccséből él évek óta. Te szerelmes vagy a maistroba? 🙂

Expert
Olvasó

Melyik sztár kerettel?
A mostani válogatott keret oda-vissza ütné Rátgéber keretét. Nem is értem, miről beszélünk.
A mostani keretben 8-9 játékos is van, aki nemzetközi mezőnyben is megállja a helyet.
2012-ben hol volt 8-9 nemzetközi szintű játékos? Az akkori keret magyar szinten jó nevekből állt, de nemzetközi/válogatott szinten már…
Azok a játékosok, akik 2012-ben voltak és most is vannak, most értelemszerűen sokkal jobbak (Hanga, Vojvoda, Keller, de még Ferencz is inkább az elmúlt 1-2 évben van csúcsközelben, de biztos nem 2012-ben).
A többiek a listáról meg messze vannak egy Váradi, Perl, Filipovity, Benke, Eilingsfeld, Rosco, Govens hatostól. Egyedül Trotter és Lóránt van ott.

jabbarfelesege
Olvasó

Te Jokic! Azért ez most kurvára magas labda volt….

Emlékszel, amikor kikapott a magyar férfi kosárlabda válogatott Portugáliától és Ausztriától is selejtezőn??

Segítek: nem Sztojan Ivkovics volt a szövetségi kapitány…

Jokic
Vendég
Jokic

Emlékszem. Hasonlítsd össze a keretet, hasonlítsd össze az akkori és a mostani magyar klubcsapatok nemzetközi szereplését. Remélem te magad is rájössz, hogy a kettő keretet nem lehet egy lapon említeni.

Vadasz
Olvasó

És ki volt a szövetségi kapitány, amikor a történelmünk során először kaptunk ki a szlovákoktól?
Segítek: Ivkovics. Egy EB selejtezőn.

Jokic
Vendég
Jokic

Ezt nem hiszem el…
Ezt komolyan gondolják?
Milyen elegánsak kifelejtik, hogy azért van esélyünk kijutni az EB-re, mert létszámbővítés volt, és elég, ha a még nálunk is sokkal gyengébb Ausztriát megelőzzük.
Ennyi bohócot egy helyen…

Isojoe
Olvasó

Mit kellett volna nyilatkozni egy Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón?

Jokic
Vendég
Jokic

Megemlíteni, hogy volt létszám emelés, ezért van esélyünk kijutni. Például. És nem úgy tenni, mintha ez a válogatott szenzációs fejlődése miatt lenne. Például.

Isojoe
Olvasó

De hát ez nem titok, többek között te is leírtad 🙂 Miért vesztegessék erre az időt egy sajtótájékoztatón? Vagy játsszák be a FIBA-himnuszt is, mert volt olyan jó, és megemelte a létszámot?

vasipasi
Olvasó

Jokic! Téged kúr a Lóránt Peti?

KPSVRKK
Olvasó

“Akik hazudtak…”

hp12
Olvasó

“hogy 3-4 év múlva, amikor Sztojan Ivkovics nem lesz, akkor is legyen magyar válogatott” Akkor már azt is tudja meddig marad még ?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Úgy tűnik az “emútnyócév” itt is ütőkártyának számít.

derryl
Olvasó

Ezen röhögtem én is!

Koops
Olvasó

Istenem mindenki hibás kivéve ő…
Egy igazi 🤡🤡! 😉
Hajrá Magyarország!

vasipasi
Olvasó

Nagyon remélem, hogy nem ez Sztojan búcsúja, és folytatni fogja!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kell ő ennek a fantasztikus magyar sportéletnek, mint vak nudistának a sündisznó!

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook