Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ivkovics aláírt, az Eb végéig marad

Sajtótájékoztatót tartott a válogatott.:

:

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

A nemzeti csapat keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a szövetség elnöke és Ivkovics Sztojan aláírta a szövetségi kapitány szerződéshosszabbítását, melynek értelmében a szakvezető a 2022-re halasztott Európa-bajnokság végéig marad a posztján. A szakember januárban lemondott, miután edzői feladatot vállalt Kaposváron, amit elvileg kizárt a kapitányi szerződése.

– Soha nem volt kétséges, hogy Sztojan remek csapatot rakott össze, a magyar válogatott rég nem látott sikereket ért el az irányításával – jelentette ki Szalay Ferenc. – Mostanra elhárult minden akadály a hosszabbítás elől, és a csapatnak komoly lehetősége van arra, hogy ismét kijusson az Eb-re. Külön örülök, hogy Hanga Ádám is csatlakozott a kerethez.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány elmondta, örül az új szerződésnek, és annak is, hogy sorozatban a nyolcadik éve készülnek Kecskeméten.

– Nagyszerű dolog, hogy az U20-as válogatottal együtt edzünk, akik Hanga Ádám vagy Vojvoda Dávid személyében láthatják, hogy hová juthatnak el. Nagyon jó újra látni a csapatot az elmúlt nehéz hónapok után – fejtette ki.

A Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában gyakorol társaival Hanga Ádám, a Barcelona légiósa is, aki klubkötelezettségei miatt év közben nem tud a válogatott rendelkezésére állni.

– Örülök, hogy most itt lehetek, mert év közben nagyon sűrű a versenynaptár. Persze Spanyolországból is követem az eseményeket, és tartom a kapcsolatot a többiekkel. Remélem, a következő Eb-n is tudok segíteni a válogatottnak – mondta a spanyol bajnoki ezüstérmes kosaras.

A nemzeti csapat a 2021-ről 2022-re halasztott kontinenstorna selejtezőjében érdekelt Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával egy csoportban, amelyet két forduló után hibátlan teljesítménnyel vezet: februárban a favorit Szlovéniát hazai pályán, majd Ukrajnát idegenben verte. Novemberben a magyarok az osztrákokhoz, majd a szlovénokhoz látogatnak, a kvalifikáció jövő februárban további két mérkőzéssel zárul.

A válogatott jelenlegi kerete:

Eilingsfeld János, Szabó Zsolt, Vojvoda Dávid, Perl Zolán, Váradi Benedek, Benke Szilárd, Horti Bálint, Pongó Marcell, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Fazekas Máté, Karahodzsics Kemál, Hanga Ádám, Golomán György

Fotó: fiba.com

Forrás: MTI

 

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
lddGézukaSajkagarciaCibona5 Recent comment authors
ldd
Olvasó

Most komolyan…
Erre a cikkre, csak köpködni tudtok?
Mit szeretnétek? Tényleg érdekel!

Gézuka
Olvasó

Szolnok volt alpolgármestere a bal szélen, a kép közepén egy vándorcigány, (kettőjük között lévőre szándékosan nem írok semmiféle jelzőt), és TérkőFeri… és Hanga, a kosárlabdázó.

Sajka
Olvasó

Horti válogatott kerettag…Te jó ég!!! 😀 😀
Még a piros csoport is sok lenne neki…

garcia
Olvasó

Dzunics szerint a Valéria is itt van.

Cibona5
Olvasó

De hová tűnt DeAndre Kane? Mikor vonják vissza a magyar állampolgárságát?

Pbask
Olvasó

Látom Kellernek annyira megtetszett a zöld mez,hogy már csak abban hajlandó játszani igy nincs is a válogatottal,na de majd Horti! ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés