Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Ivkovics: a magyar játékosokból nem a tehetség hiányzik, hanem fizikailag vannak lemaradva az európai élmezőnytől

A szövetségi kapitány jövőre szeretné átvenni egy U18-as klubcsapat irányítását.:

:

Nemrég a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Szalay Ferenc mondta a Sport TV Mai helyzet című műsorában, hogy Ivkovics Sztojannál jobb szövetségi kapitányt nem tud elképzelni.

Ennek kapcsán az NSO készített interjút a trénerrel.

Pénzügyi probléma eddig sem volt, mindenki tudja, ez az ügy nem pénz kérdése. A januári kényszerhelyzet volt, valaki így, valaki úgy reagált rá. Akiben eddig sem bíztam, attól éppen annak megfelelő reakciót kaptam. A válogatott megerősödve jött ki az egész patáliából. Nyolc éve jól működünk, az MKOSZ-től megkaptunk mindent – az elnökség sokszínű, és én ezt megértem, vannak tagjai, akikkel nem kedveljük egymást. A testület meghozta a döntését, a válogatottra más testületi szabályok vonatkoznak, most az a fontos, hogy boldogan éljünk egymás mellett.

Ivkovics idén nyáron az U20-as válogatottat is irányította volna a B-divíziós Eb-n, de jövőre már mások a tervei.

– A következő évadban szeretném átvenni egy U18-as klubcsapat irányítását. Ez a tervem nem ütközne a szabályokba, az a célom, hogy testközelből tapasztaljam meg, hol van a szakadék, mert a magyar játékosokból nem a tehetség hiányzik, hanem fizikailag vannak lemaradva az európai élmezőnytől. Kicsit olyan lesz, mint amikor mocsárba lép az ember, visszatér oda, ahol elkezdte az egészet. Megpróbálok építkezni, és kíváncsian várom, mennyivel lesz jobb a csapatom az évad végén, mint amilyen volt az elején.

Fotó: fiba.com

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
törrögszultánlddKováts ImreKoopsDennis Recent comment authors
törrögszultán
Olvasó

Évekkel ezelőtt Peresztegi Nagy Ákos is azt mondta már- mint utánpótlásért felelős szaki- fizikálisan van hatalmas lemaradás… De azóta semmi változás nincs! Akkor hol is van a baj? Edzőképzés, követelmények, kiválasztás…De sok helyen pénzes szülök csemetéi kerülnek közel a sporthoz, és azok nem mindig(sokszor nem!) a leg alkalmasabbak a játékra…De anyagilag jobban támogatják a klubbot , ezért a csemete marad és játszik!

ldd
Olvasó

Nem vagyok híve a még több gyerek bevonzádának.
A kevesebbet kell jól kiválasztani és megfelelően képezni.
Példa Szlovénia és Montenegró, de ide sorolható Horvátország és Szerbia is.

balldontlie
Olvasó

Tömegbázis kell, nem az egyesülethez több gyereket bevinni. Ha lenne tömegsport, onnan már könnyebben lehetne egyesületbe terelni a tehetséges gyerekeket.

Dennis
Olvasó

Sztojan belőled meg a gerinc hiányzik…

Koops
Olvasó

Sok minden más is…

balldontlie
Olvasó

Kb. 4-5 éve, mióta abszolút lejtmenetben van a fiú szakág, azt lehet olvasni mindenféle okos embertől, hogy a fizikai lemaradás így meg úgy. Na ezen 4-5 év alatt annyival kerültünk közelebb a megoldáshoz hogy a Sztoján up edző lesz Kaposváron. Zseniális.

Falcobb
Olvasó

+1
U18-ban hiába is keressük a szakadékot, amikor a 17-18 éves srácoknak már a nagy csapat padján lenne a helyük. A probléma a jóval fiatalabb srácoknál lesz. Több gyereket kell bevonni, és jobban fel kell őket készíteni.

Kováts Imre
Olvasó

A gödör csak mélyebb lessz!

Godemperor
Olvasó

Ez a főhülye még mindig nem fogja fel, hogy konkrétan szerződést szegett? Ezt nem lehet kimagyarázni, kedves Stojan! Azt hitted neked mindent szabad, aztán kiderült hogy mégse.

balldontlie
Olvasó

Most majd hivatalosan be lesz írva a kaposvári u18-hoz, aztán onnan dirigál.

Kováts Imre
Olvasó

Sírásó!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés