Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ivkovics: a kaposvári munkához napi szinten ott kell lenni. Ezt én biztosan nem tudom vállalni

“Velem vagy nélkülem, ez a válogatott úgy menetel tovább, ahogy kell. Ha rend lesz, bárkit le tudunk győzni.”

  •   :

:

Egy évvel elhalasztják a férfi kosárlabda Európa-bajnokságot, 2021-ről átkerült 2022 szeptemberére. Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta, egyelőre még nem látni, hogy ez jó vagy sem a magyar együttesnek.

“Jelenleg nem ez a fontos, mi lesz a jövőben, én sem foglalkozom mikor lesz az Eb. Az a fontos most, hogy vagyunk. A családom, a kosárlabdázók tudtommal jól vannak. Fegyelem, tudás és kitartás! Ez a három dolog kell, hogy azt az alattomos ellenséget le tudjuk győzni” – mondta a szakember.

Úgy véli, az MKOSZ nagyon jó döntést hozott, hogy még időben, elsők között lezárta a bajnokságot, megóvta a közösséget. Bízik benne, augusztusban újra elkezdhetnek dolgozni és sikerülnek a terveik.

“Nem terveztünk nyárra egy felkészülést, de a főtitkár úrral egyeztetni fogok, hogy augusztusra iktassunk be egy tíznapos edzőtábort, mert a játékosok nagyon sokat nem edzettek. Nem csak a válogatott miatt, de kell a játékosoknak egy átmeneti edzésprogram, amire szükségük van a kényszerpihenő után” – mondta a szakember, aki elárulta, heti kapcsolatban van a szövetség vezetőivel, de személyesen nem találkoznak, hiszen mindenki tudja, hogy mi a feladata és meg tudják oldani.

A kaposvári vezetőedzői szerepről elmondta, nagyon bizonytalan a helyzet.

“Nem nagyon szoktam a család nélkül élni, ehhez a munkához viszont napi szinten ott kell lenni. Ezt én biztosan nem tudom vállalni. Hogy a jövőben milyen szintű lesz a kapcsolatunk, még egyik fél sem tudja”.

A válogatottal kapcsolatban elmondta, bár a selejtező kezdetén nyertek két meccset, de ha bárki úgy érzi, hogy nyeregben van, ugyanúgy érez, mint előtte.

– Túl vagyunk azon, hogy a magyar korsárlabda megmutatta, egy nagyon rossz helyzetből is ki tud jönni. Nem látom, milyen gondok lennének a válogatott körül. Ez a csapat nem az enyém, nem az MKOSZ-é. Ezek a srácok megtanulták, a címer a legfontosabb dolog. Velem vagy nélkülem, ez a válogatott úgy menetel tovább, ahogy kell. Ha rend lesz, bárkit le tudunk győzni – mondta a szakember.

fotó: fiba.com

  •   
17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
KPSVRKKIncicicaPlayerMagdi anyusExpert Recent comment authors
KPSVRKK
Olvasó

A kaposvári koncepciója megbukott, a jelenléte tehertétellé vált.
A következő szezon szponzorai a kiüresített zsebű önkormányzat, a TAO nyomorúságos utódja, a piaci szereplők válság utáni túlélői…
Nehéz szezon körvonalazódik.
Szerintem az egész bajnokság el fog csúszni januárig.

Sztojannak a válogatott többet ígér, mint Mr Wolf, vége.

Incicica
Olvasó

Igen, a válogatott biztos pont, évi max. két hónap elfoglaltság. A Kaposvár meg bizonytalan. Ki tudja, hogy milyen szintű csapat lesz?

Magdi anyus
Olvasó

Jaj, te kis cucika, már megint összevissza hantázol. 😂😂😂

Expert
Olvasó

Mi ebbe a bonyolult? A Kaposvári szerepvállalása után felmondták a szerződését a válogatottnál. Újfent a tudomására hozták, hogy vagy a válogatott vagy klubcsapat.
A válogatottat eddig se akarta elengedni, így kénytelen lesz a Kaposvári edzősködést.

Kováts Imre
Olvasó

Ez a valóság!

Bezse
Olvasó

Nem hatott a mágia, nincs mire verni a mellét, inkább lelép

Kováts Imre
Olvasó

Ezt amikor leült a kispadra,akkor is tudta!

Player
Olvasó

Azonosan gondolkodom. mint az elottem szolok. A harom eves ” epitkezesrol” szolo terv mar meg sincs emlitve! Sajnos valoban ugy nez ki, hogy egyesek egyeni ambicioi es erdekei felulirhatnak ennel fontosabb kozossegi erdekeket. S ennek egy klub, egy valogatott sem szabhat gatat.
Ja es ha van erdemi ugyvezetoje a kaposvari klubnak, akkor itt lenne az ideje, hogy megszolaljon es tajekoztassa a szurkolokat a jovo elkepzeleseirol. Mert azok nyilvan vannak! Ivkovics ” pavatanca” pedig a ” jovok is meg nem is, maradok is meg nem is” felfogasaval jobban nezne ki a Ki mit tudban, mint a magyar kosarlabdaban!

Kováts Imre
Olvasó

Szívem szerint hosszasabban értékelném a szezont és a jövő kilátásait a kovats.imre.hu weboldalon, de teljesen reménytelennek látom a holnapot (ld. három éves terv).

Player
Olvasó

Szivesen olvasnam itt is a velemenyed.
Azt mar csak remelni tudom, hogy a kaposvari egyuttes vezetese nem ebbol az Ivko nyilatkozatbol ertesult arrol, hogy kezdhetnek gondolkodni…

Kováts Imre
Olvasó

Az “Előzetes requiem egy kosárlabda csapatért” című írásomat 2017. 06. 09. napján tettem fel a weboldalamra (http://www.kovatsimre.hu/hirek/2017-06-09/elozetes-requiem-egy-kosarlabda-csapatert). Az abban leírtakat továbbra is fenntartom, nem tudok újat mondani. Ugyanakkor a kaposvári NB I-es kosárlabda csapat helyzet – a kosárlabda társadalombéli megítélése – tovább romlott. A túlélésre-, az újra építkezésre vonatkozó javaslatokhoz bővebb információk szükségesek.

Gecse J. Márió
Olvasó

Fogytán a(z amúgy sem sok) zsé Kaposvárott!?

Kovacs
Olvasó

Nem gyengén néz mindenkit hülyének és mégis esznek a kezéből…..

Somogy011
Olvasó

Ez most komoly ?
Hisz 3 én múlva top csapatot ígért stb
Korekt nem mondom !

Magdi anyus
Olvasó

Tudod, ő egy ilyen igazi cucika.

parizel
Olvasó

Szita Károlyt kb 10 évig az orránál fogva vezette Fekete Ádám és haveri köre, igazi belterjes “sörcsapatot” varázsoltak Kaposvárra, erre jött Ivkovics, mindenki reménykedett, de minden még rosszabb lett!
Fekete már szükségmegoldásnak is gyenge lenne, valamit találjon ki Karcsi bácsi!

Kováts Imre
Olvasó

Fekete Ádám nem rosszabb edző, mint az NBI-es edzők többsége. Kétségtelen, hogy amikor lemondott, Monoknak el kellett volna fogadnia. Pihent volna egy évet, meg tudott volna újulni és újra a régi lehetett volna. Így már soha nem lesz a régi, az elmúlt fél-, egy év alatt sokak szerint hiteltelenné vált. Ivkovics meg megy politikusnak a parlamentbe. Sajnálom, hogy így alakult, de ez tavaly januárban kiszámítható volt.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés