Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Ivkovic Milán: Rengeteget kell még fejlődnöm, de nincs bajom a kemény munkával

A fiatal játékos a MOL Csapatnak nyilatkozott.:

:

Ha az édesanyád Béres Tímea, az édesapád pedig Stojan Ivkovic, akkor komoly elvárásokkal kell megbirkóznod, de Ivkovic Milán csak azt a nyomást érzi, amit magára helyez.

Pont a szüleim részéről kevésbé érzékelem a nyomást, de ezt is pótolja, amit én helyezek saját magamra– mondta a MOL Csapatnak széles mosollyal a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét tizenkilenc éves játékosa. “Azt persze nem tagadom, hogy ehhez a névhez, illetve ehhez a családi háttérhez kapcsolódik bizonyos fokú elvárás, de én ezt inkább motivációnak élem meg, nem tehernek.”

Mondhatnánk, hogy Milán a kecskeméti akadémia első növendéke, ám ez nem lenne teljesen igaz, ám ez nem lenne teljesen igaz, hiszen már akkor édesanyja szárnyai alatt tanulta a kosárlabdázást, amikor az akadémia még nem is létezett.

A fiatal játékos beszélt arról is, hogy édesanyja volt az első edzője, mikor Béres Tímea kosárlabdaórákat tartott gyerekeknek.

“Ezekből az órákból aztán egyre több lett, és tulajdonképpen így alakult meg az akadémia, aminek kilenc éves korom óta vagyok hivatalosan is a növendéke.”


Így alakult ki az a helyzet, hogy az első edzőm anyu volt, az utolsó pedig apu lesz, mert biztos vagyok benne, hogy örökké tanítani fog.

A KTE-nél egyértelmű cél, hogy a felnőtt csapatot részben a klub saját akadémiájáról kikerülő játékosokkal töltsék fel. Milán, aki már a felnőtt keret tagja, ennek a projektnek az egyik fontos játékosa, és minden általa szerzett kosár vagy lepattanó a márciusban tizedik születésnapját ünneplő akadémia érdeme is.

“Természetesen mindenben rengeteget kell még fejlődnöm, elsősorban fizikálisan kell belerázódnom a felnőtt szintbe, de nincs gondom a kemény munkával. Tudom, hogy mennyi áldozat és lemondás kell ahhoz, hogy valaki elérje azt a szintet, ahol apu és anyu játszott.”

Milán, aki hármas poszton  játszik, egyre több játékpercet kap a KTE felnőtt csapatában, részese volt az utóbbi hetek sikereinek is, amikor a Kecskemét a Szolnokot és az Albát győzte le. Az ifjú bedobó elmondta, elsősorban védekezésben igyekszik segíteni a csapatot, de az a célja, hogy minden játékelemben kiemelkedő legyen.

A játékos beszélt arról is, hogy a magyar kosárlabda miben különbözik a külfölditől, és kifejezte reményét aziránt, hogy az idei U20-as Eb-n is felveheti a címeres mezt.

Nekem is vannak céljaim és álmaim. Magyarországon nem hiszem, hogy bárhova elmennék Kecskemétről, de egy külföldi szerződés egy jó csapatban álomszerű lenne. Őszintén bevallom, kedvelem az NBA-t is, de számomra az Euroliga lenne a csúcs.

A teljes beszélgetés a MOL csapat oldalán elolvasható.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés