Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Ivica Mavrenski: Megnyerhetjük a bajnokságot

Bemutatta keretét a 2022/2023-as évadra az NKA Pécs, Kovács Péter is náluk folytatja.:

:

Hétfőn délután egy sajtótájékoztató keretében megtartotta csapatbemutatóját az NB I. B Piros-csoportjában szereplő NKA Pécs.

A harmadik szezonját kezdi a bajnokságban az NKA Pécs. Az első évben nyolcadik, a másodikban harmadik helyet szerzett a pécsi együttes. Csák Magdolna, sportigazgató kiemelte, hogy a csapat saját nevelésű magját egyben tudták tartani. Olyan fiatalok maradtak, akik később meghatározó játékosai lehetnek a magyar kosárlabdának. Az elvégzett munka minőségét jellemzi, hogy marad a légiós Nemanja Djordjevic is.

Az NKA Pécshez A-csoportos rutinnal rendelkező játékosok érkeztek, akik a fiatalokkal együtt segíthetik a célok elérésében a klubot. “Hogy mi a cél? Napról napra fejlődjünk és jobban teljesítsünk.” – hangsúlyozta Csák Magdolna, aki azt is kiemelte, hogy tíz játékos a Pécsi Tudományegyetem tanul.

Új érkező az NKA Pécs csapatánál Kovács Péter, Kerpel-Fronius Gáspár és Meleg Gergő, míg távozott a csapattól Kocsis Zalán, Bíró Levente és Váits Olivér.

“Elégedettek lehetünk az előző szezonnal. Az ötödik meccset veszítettük el az elődöntőben és harmadikak lettünk. Gratulálok ezúton is a csapatomnak! Lesz pár változás, erősebbek lehetünk, feljebb léphetünk velük egy szintet és megnyerhetjük a bajnokságot. A játékosok, a csapat képes lehet erre, de nem lesz könnyű, mert a bajnokság is évről évre fejlődik. Lépésről lépésre haladva jó felkészüléssel elérhetőek a célok.” – mondta Ivica Mavrenski, vezetőedző.

Az NKA Pécs augusztus 8-án, hétfőn kezdte a felkészülést. A csapatra a szeptember utolsó hétvégéjén esedékes bajnoki rajt előtt több felkészülési mérkőzés is vár.

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
heraklithOlajheart2MAFCdrukkerPiffingerHeindrich Recent comment authors
Olajheart2
Olvasó

Mindent köszönünk Peti, amit sok sok éven át tettél az Olajért szívvel lélekkel ❤?

MAFCdrukker
Olvasó

Tavaly sem voltak rosszak, így még erősebbek lesznek. Az, hogy Mavrenski ilyet mond, szerintem azt jelenti, hogy a bajnoki cím az elvárás felé. Profi körülmények, betonbiztos háttér, mindenféle korú és nevelésű játékosok összegyűjtése jellemzi őket. A folyamatos erősítések mellett megvan náluk az állandóság is: Rátgéber-Csák-Mavrenski-Sértő szakvezetés, keret jelentős része is a zöld csoportos bajnokcsapatban is ott volt már. Nálam ők a legesélyesebbek, de sok nagy csata, erős mezőny lesz a Pirosban.

MAFCdrukker
Olvasó

Még egy kis érdekesség: erről a sajtótájékoztatóról sem a facebook-oldalukon, sem a honlapjukon nem számoltak be. Jó kérdés, honnan értesült a bb1…

Piffinger
Olvasó

Köszönöm szépen Peti mindazt, amit a szolnoki kosárlabdáért tettél!!!

Isten veled!!!

Heindrich
Olvasó

Kovács szenzációs védő. Sajnálom hogy eligazolt ☹️

KPSVRKK
Olvasó

Engem az érdekelne, hogy, ha az NKA feljutna az A ba, hogyan tovább?
Mert légiósok nélkül biztos kiesés és a pénzt nem a külföldi játékosok fizetésére kapják.

Csippa
Olvasó

Most is van légiós illetve sztem mindenki fizetett, szóval nem értem a kérdést. Az viszont jogos, h honnan van, mert ez így rég nem akadémiai csapat, Taoból meg hivatalosan egy fillér sem mehetne bele…

KPSVRKK
Olvasó

Dehogynem érted, válaszoltál is rá 🙂
Most 1 légiós lehet.
2.mondatod a lényeg és az 5 légiós játékideje vs magyar akadémistáké. Erre gondoltam.
Ha vállalják a feljutást kiesnek, mert 5 légióssal egyszerűen nem játszhatnak. Vagy visszalépnek az indulástól, de megmutatták, hogy sikerül. Sztem ez olyan Rátgéberes…

Laposvár
Olvasó

Ugyan már, ez Magyarország…. Itt mindenre van megoldás. A Női csapatukban is 5 légiós lesz idén, Euroligába jutás és bajnoki döntő a kitűzött cél. Őket sem a PEAC fizeti. De nem kell messzire menni, az A osztályos férfi csapatok is jórészt TAO-t használnak (nem utánpótlásra). Kiskapu-ország vagyunk.

Yellowblack
Olvasó

Kovács bőven elsőosztályú játékos. Ennyi pénz lenne Pécsett ?

Laposvár
Olvasó

Szerintem még ennél is több.

YoWassupFam
Olvasó

Épül a kosárlabda Puskás Akadémiája?:)

heraklith
Olvasó

Lehet hogy nehéz elhinni, de nem csak a pénz lehet a döntő. Főleg ha egy osztállyal lejjebb megy egy a karrierjéből kifelé tartó játékos.
Sokkal kevesebb kötöttséggel és megterheléssel jár a B csoport.
Sokan lehetnek úgy vele a karrierjük vége felé hogy lemondanak a fizetésük 20-50 (ki tudja?) %-áról azért, hogy sokkal több idejük maradjon valami másra.

Pbask
Olvasó

Nem értem sem Kovács Petit, sem Meleg Gergőt.
Sokkal gyengébb játékosok náluk eltingli-tangliznak az A csoportban.
Gergő előtt szép karrier áll(hatna), Kovács Peti meg szerintem tavaly relatíve jó szezont nyomott.

panther
Olvasó

Azért kíváncsi lennék a szerződésükre, bár az nyilván soha nem lesz nyilvános, hiszen Magyarországon vagyunk…

Amúgy a tavalyi csapatukban talán egy A csoportos szintű játékos volt (ő is csak kis jóindulattal), éppen a maradó délszláv légiós.

Így Kovács Peti ide, Meleg Gergő oda, ez még szerintem kevés lesz a feljutáshoz.

Gézuka
Olvasó

Valószínű, ők nem tingli-tanglizni szeretnének. Lehet rájött mindkettő hogy A csoporthoz kevés, vagy éppen nem akarnak már A csoportban játszani. Megjegyzem, sokkal jobb meccsek vannak B-ben sokszor mint az agyon légiósozott A csoportban. Nyilván az okot soha nem fogjuk megtudni, de én ezeket a játékosokat mind emberileg mind a pályán sokkal többre tartom mint a tingli-tangli lófaszokat akik a helyet foglalják… mindezt akár hosszú éveken keresztül.

Csippa
Olvasó

Dehogy vannak jobb meccsek ??

HajraKapos
Olvasó

Azért az durva, hogy Meleg Gergő megelégszik egy másodosztályú csapattal. Simán lenne helye az “A” csoportban.

panther
Olvasó

Egyetértek Veled.

Úgy tudom, a Paks is érdeklődött iránta.

Ha csak a pénzen múlt, akkor döbbenetes, hogy az “akadémia” többet tud fizetni, mint a Paks. De persze könnyen lehet, hogy más szempontokat is mérlegelt.

Mindenesetre sajnálom, hogy nem maradt a PVSK-ban, bár most itt is csak másodosztályban játszana…

HajraKapos
Olvasó

Egyébként az még csak hab a tortán, hogy az U23-as szabályba is befért volna. Lehet, hogy a játékpercek ebben a korban fontosabbak neki, akkor viszont respect (bár erre kevés esélyt látok).

Milivoj
Olvasó

Maradhatott volna, de a Rátgéber jobban fizet, ez van

Knézy Ernő
Olvasó

Nem fizet jobban, szerintem.
Kovács Peti sose a pénzt tekintette előbbre.

Milivoj
Olvasó

34 éves, ilyenkor már számít, ráadásul 1 év helyett 2 évre írt alá

heraklith
Olvasó

Vagy inkább az számít ennyi idősen hogy sokkal több ideje marad a játékon kívüli életre.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés