Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Ivica Mavrenski: Megnyerhetjük a bajnokságot

Bemutatta keretét a 2022/2023-as évadra az NKA Pécs, Kovács Péter is náluk folytatja.:

:

Hétfőn délután egy sajtótájékoztató keretében megtartotta csapatbemutatóját az NB I. B Piros-csoportjában szereplő NKA Pécs.

A harmadik szezonját kezdi a bajnokságban az NKA Pécs. Az első évben nyolcadik, a másodikban harmadik helyet szerzett a pécsi együttes. Csák Magdolna, sportigazgató kiemelte, hogy a csapat saját nevelésű magját egyben tudták tartani. Olyan fiatalok maradtak, akik később meghatározó játékosai lehetnek a magyar kosárlabdának. Az elvégzett munka minőségét jellemzi, hogy marad a légiós Nemanja Djordjevic is.

Az NKA Pécshez A-csoportos rutinnal rendelkező játékosok érkeztek, akik a fiatalokkal együtt segíthetik a célok elérésében a klubot. “Hogy mi a cél? Napról napra fejlődjünk és jobban teljesítsünk.” – hangsúlyozta Csák Magdolna, aki azt is kiemelte, hogy tíz játékos a Pécsi Tudományegyetem tanul.

Új érkező az NKA Pécs csapatánál Kovács Péter, Kerpel-Fronius Gáspár és Meleg Gergő, míg távozott a csapattól Kocsis Zalán, Bíró Levente és Váits Olivér.

“Elégedettek lehetünk az előző szezonnal. Az ötödik meccset veszítettük el az elődöntőben és harmadikak lettünk. Gratulálok ezúton is a csapatomnak! Lesz pár változás, erősebbek lehetünk, feljebb léphetünk velük egy szintet és megnyerhetjük a bajnokságot. A játékosok, a csapat képes lehet erre, de nem lesz könnyű, mert a bajnokság is évről évre fejlődik. Lépésről lépésre haladva jó felkészüléssel elérhetőek a célok.” – mondta Ivica Mavrenski, vezetőedző.

Az NKA Pécs augusztus 8-án, hétfőn kezdte a felkészülést. A csapatra a szeptember utolsó hétvégéjén esedékes bajnoki rajt előtt több felkészülési mérkőzés is vár.

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
heraklithOlajheart2MAFCdrukkerPiffingerHeindrich Recent comment authors
Olajheart2
Olvasó

Mindent köszönünk Peti, amit sok sok éven át tettél az Olajért szívvel lélekkel ❤🖤

MAFCdrukker
Olvasó

Tavaly sem voltak rosszak, így még erősebbek lesznek. Az, hogy Mavrenski ilyet mond, szerintem azt jelenti, hogy a bajnoki cím az elvárás felé. Profi körülmények, betonbiztos háttér, mindenféle korú és nevelésű játékosok összegyűjtése jellemzi őket. A folyamatos erősítések mellett megvan náluk az állandóság is: Rátgéber-Csák-Mavrenski-Sértő szakvezetés, keret jelentős része is a zöld csoportos bajnokcsapatban is ott volt már. Nálam ők a legesélyesebbek, de sok nagy csata, erős mezőny lesz a Pirosban.

MAFCdrukker
Olvasó

Még egy kis érdekesség: erről a sajtótájékoztatóról sem a facebook-oldalukon, sem a honlapjukon nem számoltak be. Jó kérdés, honnan értesült a bb1…

Piffinger
Olvasó

Köszönöm szépen Peti mindazt, amit a szolnoki kosárlabdáért tettél!!!

Isten veled!!!

Heindrich
Olvasó

Kovács szenzációs védő. Sajnálom hogy eligazolt ☹️

KPSVRKK
Olvasó

Engem az érdekelne, hogy, ha az NKA feljutna az A ba, hogyan tovább?
Mert légiósok nélkül biztos kiesés és a pénzt nem a külföldi játékosok fizetésére kapják.

Csippa
Olvasó

Most is van légiós illetve sztem mindenki fizetett, szóval nem értem a kérdést. Az viszont jogos, h honnan van, mert ez így rég nem akadémiai csapat, Taoból meg hivatalosan egy fillér sem mehetne bele…

KPSVRKK
Olvasó

Dehogynem érted, válaszoltál is rá 🙂
Most 1 légiós lehet.
2.mondatod a lényeg és az 5 légiós játékideje vs magyar akadémistáké. Erre gondoltam.
Ha vállalják a feljutást kiesnek, mert 5 légióssal egyszerűen nem játszhatnak. Vagy visszalépnek az indulástól, de megmutatták, hogy sikerül. Sztem ez olyan Rátgéberes…

Laposvár
Olvasó

Ugyan már, ez Magyarország…. Itt mindenre van megoldás. A Női csapatukban is 5 légiós lesz idén, Euroligába jutás és bajnoki döntő a kitűzött cél. Őket sem a PEAC fizeti. De nem kell messzire menni, az A osztályos férfi csapatok is jórészt TAO-t használnak (nem utánpótlásra). Kiskapu-ország vagyunk.

Yellowblack
Olvasó

Kovács bőven elsőosztályú játékos. Ennyi pénz lenne Pécsett ?

Laposvár
Olvasó

Szerintem még ennél is több.

YoWassupFam
Olvasó

Épül a kosárlabda Puskás Akadémiája?:)

heraklith
Olvasó

Lehet hogy nehéz elhinni, de nem csak a pénz lehet a döntő. Főleg ha egy osztállyal lejjebb megy egy a karrierjéből kifelé tartó játékos.
Sokkal kevesebb kötöttséggel és megterheléssel jár a B csoport.
Sokan lehetnek úgy vele a karrierjük vége felé hogy lemondanak a fizetésük 20-50 (ki tudja?) %-áról azért, hogy sokkal több idejük maradjon valami másra.

Pbask
Olvasó

Nem értem sem Kovács Petit, sem Meleg Gergőt.
Sokkal gyengébb játékosok náluk eltingli-tangliznak az A csoportban.
Gergő előtt szép karrier áll(hatna), Kovács Peti meg szerintem tavaly relatíve jó szezont nyomott.

panther
Olvasó

Azért kíváncsi lennék a szerződésükre, bár az nyilván soha nem lesz nyilvános, hiszen Magyarországon vagyunk…

Amúgy a tavalyi csapatukban talán egy A csoportos szintű játékos volt (ő is csak kis jóindulattal), éppen a maradó délszláv légiós.

Így Kovács Peti ide, Meleg Gergő oda, ez még szerintem kevés lesz a feljutáshoz.

Gézuka
Olvasó

Valószínű, ők nem tingli-tanglizni szeretnének. Lehet rájött mindkettő hogy A csoporthoz kevés, vagy éppen nem akarnak már A csoportban játszani. Megjegyzem, sokkal jobb meccsek vannak B-ben sokszor mint az agyon légiósozott A csoportban. Nyilván az okot soha nem fogjuk megtudni, de én ezeket a játékosokat mind emberileg mind a pályán sokkal többre tartom mint a tingli-tangli lófaszokat akik a helyet foglalják… mindezt akár hosszú éveken keresztül.

Csippa
Olvasó

Dehogy vannak jobb meccsek 😂😂

HajraKapos
Olvasó

Azért az durva, hogy Meleg Gergő megelégszik egy másodosztályú csapattal. Simán lenne helye az “A” csoportban.

panther
Olvasó

Egyetértek Veled.

Úgy tudom, a Paks is érdeklődött iránta.

Ha csak a pénzen múlt, akkor döbbenetes, hogy az “akadémia” többet tud fizetni, mint a Paks. De persze könnyen lehet, hogy más szempontokat is mérlegelt.

Mindenesetre sajnálom, hogy nem maradt a PVSK-ban, bár most itt is csak másodosztályban játszana…

HajraKapos
Olvasó

Egyébként az még csak hab a tortán, hogy az U23-as szabályba is befért volna. Lehet, hogy a játékpercek ebben a korban fontosabbak neki, akkor viszont respect (bár erre kevés esélyt látok).

Milivoj
Olvasó

Maradhatott volna, de a Rátgéber jobban fizet, ez van

Knézy Ernő
Olvasó

Nem fizet jobban, szerintem.
Kovács Peti sose a pénzt tekintette előbbre.

Milivoj
Olvasó

34 éves, ilyenkor már számít, ráadásul 1 év helyett 2 évre írt alá

heraklith
Olvasó

Vagy inkább az számít ennyi idősen hogy sokkal több ideje marad a játékon kívüli életre.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés