Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Iványi Dalma szerint idén is összejöhet a Sopron-Szekszárd döntő

A legendás irányító kiegyenlített mérkőzésekre számít Győrben.:

:

A férfi kosarasok után a női élmezőnyt is vendégül látja Győr ezen a héten. Csütörtöktől – szombatig rendezik a Killik László Női K&H Magyar Kupa nyolcas döntőjét, melynek a Városi Egyetemi Sportcsarnok ad otthont. Honlapunk egy szakértő véleményére és elemzésére volt kíváncsi a rangos esemény előtt.

Iványi Dalma, 10-szeres bajnok, 134-szeres magyar válogatott kosárlabdázó, a magyar kosárlabda halhatatlanja, a MiZo Pécsi VSK majd a PINKK-Pécsi 424 legendás irányítója és csapatkapitánya, az első magyar WNBA-játékos, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémiájának szakmai igazgatója osztotta meg várakozásait:

– Kiegyenlített és érdekes kupadöntőre számítok. Ha az eddigi eredményeket és a játéktudást nézzük, akkor a Sopron kiemelkedik a többi csapat közül. Rajtuk és a BEAC-on kívül – nem megbántva a fővárosiakat – a másik hat csapat eléggé egyformának tűnik, amit a bajnoki eredmények is mutatnak. Több párosításban is a pillanatnyi forma dönthet, ami a szakmának és a független nézőknek is előnyös. Nagyon bízom abban, hogy élvezetes és izgalmas meccseket láthatunk majd.

A mezőnyből kiemelkedő soproniak viszont erőltetett menetben vannak az Euroliga miatt.

– Tapasztalatból is mondhatom, hogy hozzá vannak ehhez a terheléshez szokva az ilyen helyzetben lévő csapatok és játékosok – folytatta a legendás irányító. – Ettől függetlenül ez iszonyatosan megterhelő, nemcsak fizikálisan, hanem szellemileg és érzelmileg is a játékosoknak.

Két oldalról közelíthetjük meg ezt a dolgot: mivel vérbeli profikról beszélünk, emiatt biztosan bírják a terhelést, viszont mivel emberek, így nekik is becsúszhat egy-egy rövidzárlat, amikor a fáradtság győz. Ez pedig egy kupadöntőn végzetes lehet.

Ebben az esetben fordulhat elő az, hogy egy esélyesebbnek tűnő csapat belefut egy rossz mérkőzésbe, és nem jön ki belőle az az eredmény, ami valójában benne van.

Egy évvel korábban meglepetés született, akkor a Szekszárd megverte a döntőben a Sopront 66-64-re. Annak a győzelemnek az értékét külön növelte, hogy a soproniak voltak a házigazdák. Iványi Dalma szerint jó eséllyel ismét összejöhet ez a döntő.

– A két csapat közül a Szekszárdnak valamivel könnyebb az ága, de a Csata elleni találkozót egyáltalán nem veheti félvállról.

A ZTE legyőzése után a fővárosaik szerintem erőre kaptak, és különben is nagyon kellemetlen ellenük játszani. A szekszárdiak a bajnokságban sem verték őket olyan simán, hogy könnyen el lehessen intézni ezt a meccset.

Emiatt egyébként én még akár azon sem lepődnék meg, ha meglepetés születne, de összességében a Szekszárdot döntőbe várom.

A Sopron ága egyértelműen nehezebb, elég ha első ellenfélként a Győrt megnézzük, vagy a folytatásban következő PEAC-DVTK meccs győztesét. Ettől függetlenül a rutin és a játékerő azt vetíti előre, hogy a soproniak bejutnak a döntőbe.

Kívülállóként érdekes lehet azon elgondolkozni, hogy a játékosok és vezetők fejében mennyire lesz ott, hogy a következő héten, pár napon belül kulcsfontosságú Euroliga meccset játszanak. Az a kérdés, hogy hogyan gondolkoznak, esetleg súlyoznak-e a meccsek között vagy nyílt karddal mennek neki minden meccsnek és majd gondolkoznak utána a következőkről.

Iványi azt is elmondta, ha összejönne ismét a Sopron-Szekszárd döntő, kit tartana favoritnak.

– Akkor egy hajszállal a soproniak az esélyesebbek. Ha az Euroliga meccseiket nézzük, akkor többször is ingadozó volt a formájuk, kérdés, hogy most mit hoznak ki magukból – zárta szavait Iványi Dalma.

A torna programja:

Negyeddöntők:
február 28., csütörtök,
13 óra:
 ZTE NKK – ELTE-BEAC (ND1).
15.30 óra: NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd (ND2).
18 óra: CMB Cargo-UNI Győr – Sopron Basket (ND3, tv: M4 Sport).
20.30 óra: PEAC-Pécs – Aluinvent DVTK (ND4).

Elődöntők:
március 1., péntek,
15.30 óra:
 ND1 győztese–ND2 győztese (ED1).
18 óra: ND3 győztese–ND4 győztese (ED2, tv: M4 Sport).

Bronzmeccs:
március 2., szombat,
14.30 óra:
 ED2 vesztese–ED1 vesztese.

Döntő:
március 2., szombat,
17.05 óra:
 ED2 győztese–ED1 győztese (tv: Duna World).

Kiemelt kép: bama.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Torpedó Recent comment authors
Torpedó
Olvasó

Ha nem F4 jönne, akkor tudnánk ki nyerheti meg a kupát. Most viszont értéke számunkra nincs. Azt és úgy tesszük ami az F4 felkészüléshez nekünk kell.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés