Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Itt a friss tabella, így mennek szünetre a csapatok

Szoros bajnokságnak nézünk elébe.:

:

A magyar válogatottra fontos vb-selejtezők várnak így a Tippmix Férfi NBI A. pihenőre vonul. Nincs már veretlen csapat a bajnokságban és az egész mezőny nagyon “együtt van”.

Szerinted körvonalazódnak már az erőviszonyok? Írd meg kommentben!

H Csapat M Gy V rel.p.
1. Falco-Vulcano Energia KC 6 5 1 0.917
2. Szolnoki Olajbányász 6 5 1 0.917
3. Arconic-Alba Fehérvár 6 4 2 0.833
4. Zalakerámia ZTE KK 6 4 2 0.833
5. Duna Aszfalt-Kecskemét 6 4 2 0.833
6. Egis Körmend 5 3 2 0.800
7. Sopron KC 6 3 3 0.750
8. MVM-OSE Lions 6 3 3 0.750
9. Kometa Kaposvári KK 6 3 3 0.750
10. Atomerőmű SE 6 3 3 0.750
11. DEAC – Tungsram 6 2 4 0.667
12. Naturtex-SZTE-Szedeák 5 1 4 0.600
13. Budapesti Honvéd Sportegy. 6 1 5 0.583
14. Hübner Nyíregyházai KSE 6 0 6 0.500
53 hozzászólás

53
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
35 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
Aranyalbaejjhakacsa79SzhelYBarro Recent comment authors
Aranyalba
Olvasó

Azért nem mindegy, hogy mi dönt, mert ha az első kör végén a 8.-9. helyen van holtverseny , akkor jóval nagyobb jelentősége van a szabálynak, minthogy ki az első 6 kör után.

Barro
Olvasó

Azért nem teljesen mindegy ki az első, a szabály az szabály…a Magyar Kupa sorsoláskor a negyeddöntőn a párosításkor az játszik otthon aki előbb van a tabellán…tehát most nagyon fontos a gólkülönség is, mert ha Olaj Falco párosítás van és egyenlő pontok vannak akkor az játszik otthon akinek jobb a gólkülönsége, hiába nyert most a Filkó.

ejjha
Olvasó

Rosszul közelíted meg. 1-4 helyezettek mind pályaválasztók. A nem mindegy az az, hogy kivel játszanak otthon a kupába jutásért. Más kérdés, hogy úgy látszik ott fent nem tetszik az uraknak, hogy kis csapatok is bele tudtak szólni a kupába. Most erősen irányítva van, kiszórják őket az elején vagy legalábbis nagy előnyt élveznek az erősek a hazai pályán.

Olajheart2
Olvasó

Ebben biztos vagy? Én most nem emlékszem pontosan de szerintem összesorsolhatják pl a 2. 3. Vagy a 7. 8. és az játszik otthon aki előbb van tabellán.. na most kíváncsi lettem, hogy van.

Xero
Olvasó

Szerintem nem. Sorsolni fogják ugyanúgy a negyeddöntők párosítását is.. Szóval simán lehet olyan helyzet, hogy számítani fog ez a szabály.
“Sorsolás: A negyeddöntő párosításai sorsolás alapján kerülnek kijelölésre.”

Jon
Olvasó

Énfelőlem akár a Szolnok is lehet most az első.
Egy fél év múlva fog számítani a sorrend. 😉
Azok a jósok, akik a Falco épphogy 8-ba kerülését érezték (szerették volna) reálisnak, szerencsére tévedtek. Ennyi.

Rózsabimbó
Olvasó

Tehát, gigászi küzdelemben a Nagyffalco elérte a második /2) helyet, 6 lejátszott bajnoki forduló után!
Jár a gratuláció, csak így tovább!!!

Mendez
Olvasó

A BL meccsek és állandó utazások ellenére sem tudtátok különösebben megnehezíteni a Falco dolgát.Pedig kaptatok egy 20-0-ás előnyt is a második negyedben.
Ha majd a Falco-nak is lesz egy egész hete rápihenni és kielemezni az aktuális ellenfél játékát akkor kapunk majd hiteles képet igazán az erőviszonyokról.

Leklibajsza
Olvasó

6 forduló után egálnál teljesen mindegy ki az első.

YoWassupFam
Olvasó

Deac egyelőre hatalmas csalódás… ellenben a ZTE ! Kifejezetten örülök , kijár(t) ez már nekik. Sopronban ill Kaposban viszont sztem ennél több van.

Milivoj
Olvasó

Nem érdekel más, se az eredmény, se a tabella, csak az OLAJKA! Mert mi akkor is nyerünk, ha kikapunk! Kit érdekel bármilyen szabályzat!?

Parus major
Olvasó

Bármennyire is fáj leírnom, a szolnokiaknak lehet igazuk, ha nem változott a szabály az idei évtől. Bajnokság közben a kosárkülönbség alapján rangsorolnak, alapszakasz végén pedig az egymás elleni számít. Nem mintha nagy jelentősége lenne, ki az első a tabellán.

Hubie Brown
Olvasó

Másold már be az ide vonatkozó szabályt akkor, hogy mindenki el tudja olvasni.

Ebben pont annyi logika van, mint hogy hétköznap 2 sört ihatsz meg vezetés közben, hétvégén meg 0-t.

Parus major
Olvasó

Én se látom értelmét, a szabályokat nem én hozom.

Pbask
Olvasó

Légyszí majd dobd át, ahol megtaláltad a szabályt, én szétnyálaztám 3 pdf-et az MKOSZ-tól, de csak a fent említett szabályról írnak, és ezt támasztja alá a hivatalos tabellájuk is, amit átvett a bb1. Nem is beszólásnak szánom, csak most már érdekel mi a hivatalos method.

Redbid
Olvasó

– Magyar kosárlabda versenyszabályok 3. A versenyek rendszere 3.1 Kosárlabda versenyrendszerek a következő rendszerelemekből építhetők fel: a) Körmérkőzéses rendszer Minden csapat minden más csapattal játszik egy vagy több mérkőzést. A sorrendet a szerzett pontok összege határozza meg. 18. Eredményszámítás 18.1 A csapatok helyezési sorrendjét a győzelmeikkel és vereségeik alapján elért pontszámaikkal kell meghatározni a Nemzetközi kosárlabda játékszabályok, A csapatok helyezése fejezetének alapján, amennyiben a jelen szabályzat vagy a vonatkozó versenykiírás másképpen nem rendelkezik. – Nemzetközi kosárlabda szabályok alapján: 1. Győzelem vereség arányból számított pontszám 2. Dobott és kapott kosarak közti különbség 3. Amennyiben a csapatok az alapszakasz végén azonos pontszámmal… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Korrekt, köszi, ma is tanultam valami újat, erről totál nem találtam semmit:)

Hubie Brown
Olvasó

Valószínűleg azért nem találtál semmit, mert nincs ilyen szabály. Erre hivatkozik a versenykiírás: Page 80 of 104 OFFICIAL BASKETBALL RULES 2022 October 2022 / v1.1 APPENDIX D – CLASSIFICATION OF TEAMS D.1 Procedure D.1.1 Teams shall be classified according to their win-loss record, namely 2 classification points for each game won, 1 classification point for each game lost (including lost by default) and 0 classification points for a game lost by forfeit. D.1.2 The procedure shall be used for all competitions with a round-robin system. D.1.3 If 2 or more teams have the same win-loss record of all games in… Olvass tovább »

Hubie Brown
Olvasó

D.1.3 a lényeg, ha több csapat azonos mutatóval rendelkezik, akkor ezen csapatok egymás elleni eredménye határozza meg a sorrendet.

Hubie Brown
Olvasó

De nem azt kértem, hogy véleményezd, hanem mutasd meg hogy hol találsz leírva ilyen szabályt.

Pojaca
Olvasó

Üdv. Nagyjából megfelelnek az erőviszonyok már most a tabellának, az első 3 kiemelkedik, utána jön szerintem a ZTE, Körmend, Kecskemét hármas. Sopron, Ase, Kapos, Ose,Deac, Szeged brigád előtt lesznek ők, persze a sorrend változhat, de a csoportosításom szerintem helytálló lesz az alapszakasz végén. Kieső egyértelműen a Honvéd vagy a Nyíregy lesz.

Rózsabimbó
Olvasó

Tehát még egyszer–Az MKOSZ iránymutatása rossz!
A tabella pillanatnyi helyes állása:
Első (azaz 1) a Szolnoki Olajbányász
Második (azaz 2) a Falco-Vulcano Energia KC

Xero
Olvasó

😀
De ha esetleg mégsincs így, akkor az első szabály lép életbe.. ☝️😁

Pbask
Olvasó

Kb ennyire komoly, mikor Zozó játékával foglalkozol. Kosárlabdában egymás elleni eredmény a mérvadó a mindenkori szabályzat szerint idén is. Ajánlom a Hunbasket.hu-n az idei versenykiirást tanulmányozni. (Én megtettem) Ez alapján +12 nekünk. Ha vertek minket mondjuk 15-el, akkor már ti lesztek az elsők holtverseny esetén. Amúgy is csak egy baszott (már elnézést) résztabella ez 6 meccs után. De ilyen farokméregetésbe kezdeni itt is, csak hogy első helyen olvashassa a csapata nevét x illető. Felnőtt emberek vagytok, vagy nagyra nőtt óvodások? A helyezést majd a csapatok eldöntik egymás között tavasszal. Mindemellett pedig ha nem idén kezdtétek ennek a sportágnak szeretetét, illő… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Idén egyébként a Magyar Kupa szempontjából akár számíthat is a dolog..

Rózsabimbó
Olvasó

Barro kommentjét tanulmányozd kicsikét.

Noname
Olvasó

Istenem😂😂

Noname
Olvasó

Ostoba buckák!
6 forduló után ezen rugóztok?
Nekem mindegy, most vezessen a szopnok!

WSreborn
Olvasó

Találó a nickneved illik hozzád

Noname
Olvasó

Nyugi, te sunyi nethuszár.
Pont te vagy az, aki beszólogat aztán úgy tesz mintha semmi nem történt volna.

Noname
Olvasó

WSreborn
WSreborn
Annyiszor lettek taknyosra szopatva általunk, hogy ez az 1-2 év püskösdi királyság semmit nem csökkent a frusztrációjukon. Persze szar is lehet abban a tudatban élni, hogy az igazi nagy Olajt soha sem győzték le.
Kvázi a sérüléseink miatt az ölükbe hullott érdemtelenül egy bajnoki cím ami nélkül azóta sem lennének sehol, az öreg Belphegor minden városfejő erőfeszítése ellenére sem.
Ezt ők is tudják, hogyne tudnák, ettől olyan frusztráltak, pláne hogy idén a BL első csoportkörből sem jutnak tovább, ami továbbra is hangsúlyozom a 3. vonal Európában mint anno az Eurochallenge.

Ezt három napja írtad te ostoba!😀

WSreborn
Olvasó

Igen én írtam, tartom sőt megerősítem minden szavát

Olajheart2
Olvasó

Semmi cica.. már ostoba buckák.. nyomjad még tudsz te ennél jobbat🤣

Noname
Olvasó

Angyali kis mimóza😂
Meg az 1500 állandó néző😂

Ewing
Olvasó

Nem a szopnok, hanem a Szolnok vezet. Amúgy tök mindegy, a végén kell ott lenni.
Legtöbbünk baja, hogy sokadik alapvető hiba egy magát szakportálnak nevező vmitől. A hiteles újságírást ne már az érzelmek vezéreljék… még ha tudjuk is…lentebb olvasható a helyes tabella, mégsem javítják.. mondjuk a hibák be nem ismerése napi rutin ebben a magyaros közegben..😏

Rózsabimbó
Olvasó

Nemzeti sport:
Perl Zoltán volt a Falco legjobbja, 25 pontot termelt, a csapata pedig utolérte riválisát a tabellán, habár jobb gólkülönbséggel még a Szolnok vezet.

milanka487
Olvasó

Azt azért nem szabad elfelejteni hogy mi már voltunk a Falconál,viszont a Falco még nem volt a Tiszaligetben!🙂

Ewing
Olvasó

A FÉRFI KOSÁRLABDA NB I ÁLLÁSA
1. Szolnoki Olajbányász 6 5 1 526–437 0.917
2. Falco KC Szombathely 6 5 1 500–431 0.917
3. Arconic-Alba Fehérvár 6 4 2 552–456 0.833
4. Zalakerámia ZTE KK 6 4 2 509–493 0.833
5. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 6 4 2 444–459 0.833
6. Egis Körmend 5 3 2 425–420 0.800
7. Atomerőmű SE 6 3 3 461–460 0.750
8. Kometa Kaposvári KK 6 3 3 505–514 0.750
9. Sopron KC 6 3 3 453–466 0.750
10. MVM-OSE Lions 6 3 3 451–494 0.750
11. DEAC-Tungsram 6 2 4 433–462 0.667
12. Naturtex-SZTE-Szedeák 5 1 4 399–424 0.600
13. Budapesti Honvéd SE 6 1 5 409–449 0.583
14. Hübner Nyíregyháza BS 6 – 6 413–515 0.500

NS tabella

Kovari Andras
Olvasó

ne haragudj, veletlenul az ev vegit tette be a bb1. 😉☝️

Kovacs
Olvasó

Na ez a kemény, hogy egy tabellát is szarul raknak fel! Szakportál……

WSreborn
Olvasó

Nem szarul csak részrehajlóan…
Amíg két csapat nem játszott egymás ellen legalább 2x addig egymás elleni eredmény nem létezik, kvázi a pontarány a mérvadó azonos mérleg esetén.
Tekintsük ezt egy szubjektív tabellának, csak akkor azt nem értem, hogy mi miért vagyunk 2. helyen, hiszen a szombathelyiek és Bb1 szerint mi egy középszerű fos csapat vagyunk…

Xero
Olvasó

Akkor ezt jelezni kellene a MKOSZ felé is, hogy rosszul értelmezik a saját szabályaikat, ugyanis a szövetség honlapján is ugyanez a tabella szerepel.. Őket pedig nehéz lenne azzal vádolni, hogy részlehajlóak a Falco felé.. 😅

Németh Róbert
Olvasó

Az olajka megint csak a màsodik, aztán jön a Kecso… A többit meg màr tudjuk.

KD
Olvasó

Igen.😀4️⃣🥇🏆🏀💪🦾

Vulcano
Olvasó

Tetszetős🟡⚫🔥

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés