Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ismét szoros mérkőzésen kapott ki a HÜBNER Nyíregyháza BS

A Szeged megszerezte második sikerét.

HÜBNER Nyíregyháza BS - Naturtex-SZTE-Szedeák 78-86 (18-24, 18-18, 16-21, 26-23)

Bajnokság, 8. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
Benczur Tamás, Sörlei Attila, Szilágyi Bálint (dr. Gincsai János Péter)

HÜBNER Nyíregyháza BS: Perry 23/3, Mokánszki -, Dickerson 20, Bazsó 9/3 , Williams 8. Cserék: Dolezaj 4, Kass -, Kiss -, Henderson 14, Szobi -.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 24/12, Polányi -, Starovlah 13/6, Bognár 13, Roberson 20. Cserék: Balogh -, Person 10/6, Kovács 4, Filipovics 2.

Már az elején látszott, hogy mindkét csapatnak élet-halál kérdése a találkozó. Dickerson és Bazsó pontjaival kezdtek a hazaiak, de a szegediek azonnal tudtak rá válaszolni, Starovlah és Bognár is betalált. A folytatásban egyik csapat sem tudott jelentős előnyt összeszedni. 18-18-as állásnál fordultak a negyed utolsó percére, amikor a Szeged Person két triplájával “megnyerte” ezt a játékrészt. 18-24.

Person duplával indult a második negyed, majd Balogh rontott két büntetőt miután sportszerűtlent ítéltek Perry ellen. Sok hiba és hosszú gólcsend következett, amit Starovlah triplája tört meg. Időt kért Pethő Ákos, mert a Szeged már 11 ponttal vezetett. Dickerson gyönyörű zsákolásával folytatódott a mérkőzés, de Person is bedobta egyik büntetőjét. Maradt a tíz közte. A különbség a folytatásban is megmaradt, a negyed közepén 23-32 volt a táblán. Sok volt a hiba mindkét oldalon, de szegediek őrizték előnyüket. Megrázta magát a Nyíregyháza, Henderson dupláját követően, 27-36-os állásnál Simándi Árpád kért időt. Kovács duplájával növelték előnyüket a vendégek, a másik oldalon Perry dobott hármast. Dolezaj büntetőzött jól, de Henderson is bedobta két büntetőjét. A hajrá azonban ismét a vendégeké volt. 36-42.

Henderson kosarával indult a második félidő, ezt követően ismét a szegediek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a Nyíregyháza távoli dobásai nem ültek, Williams közelijével viszont megkezdték a felzárkózást. A vendégek azonban ismét újítani tudtak, 46-55 volt a táblán, amikor újra időt kellett kérnie a hazaiknak. Dickerson talált be, majd Dolezaj ellen fújtak sportszerűtlent. Öt pontot csináltak “belőle” Washingtonék, tíz fölé nyílt az olló. 52-63.

Perry duplájával és Bazsó büntetőivel kezdődött az utolsó negyed. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, 58-63-s állásnál ismét Simándi Árpád kért időt. Roberson dobott kosarat és vissza is vette a kezdeményezést a Szeged. Washington kosarát követően 60-69-s állásnál már a Nyíregyháza kért időt. A mérkőzés hajrájában jelentős erőket mozgósítottak a hazaiak, negyven másodperccel a vége előtt négy pontra is feljöttek. Bazsó és Perry remekül teljesített ekkor. Simándi Árpád időkérését követően azonban a vendégek már nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból. 78-86.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JessyhajrabullsCsíkosnapernyő Recent comment authors
Jessy
Olvasó

Hát…. Élvezhetetlen volt ez a mérkőzés, Szeged is gyenge, de amit a Nyíregyháza produkál, az még annál is gyengébb. Nincs csapatjáték, egyénieskedés, gyötrődés az egész!! Pethő Ákos nem tudja kézben tartani, azt hiszem itt az ideje a váltásnak. Érthetetlen cserék, motiváció nulla…

hajrabulls
Olvasó

Washington vezeti a gólpassz listát, 6.43-al, cserébe élen áll az eladott labdák számában is, 6.57-el, vagyis nettóban többet ad el, mint amennyit gólpasszt kioszt. Ok, dob majdnem 20 pontot meccsenként, de akkor is az az érzésem támad a játékát nézve, hogy jobban járnánk egy csapat centrikus irányítóval. Roberson sztem hozza azt, amit egy légiós centertől lehet várni NB1/A-ban. Starovlah a szívét kiteszi a pályára minden meccsen, de nagyon hullámzó. Ő sztem klasszikusan az a játékos, h ha megtalálják a pontos helyét a gépezetben, akkor mindig lehet rá számítani és hoz majd egy stabil 20 VAL körüli teljesítményt. Person-t viszont minden… Olvass tovább »

Csíkosnapernyő
Olvasó

Örülök,hogy győztünk,de nagyon gyenge meccs volt,2 rossz csapat küzdött. El kellene küldeni min 2 embert,Kovács teljesen felesleges,de Washington is kétséges,bár ma jó meccse volt,így nehéz lenne,de az eddig mutatott viselkedése,eladott labdái miatt,többször hátráltatta a csapatot,mintsem segítette volna. Roberson aki hozzáállásával és a játékával is hozza a szintet. Person szimpatikus,küzd,bár erősen közepes játékos.Starovlah meccsen belül hullámzik,csinál 2 hasznos dolgot,aztán 3 betlit.Filipovicban sokkal több van,nem tudom,mi történt vele idén. Remélem,a vezetőség mer és tud is lépni! Hajrá Szedeák!❤

Csíkosnapernyő
Olvasó

Megnéztem a stat-ot Person nem erősen közepes,hanem erősen gyenge😁marad a szimpatikus hozzáállás

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés