Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Ismét Székesfehérváron a Real és a Bayern

Holnaptól rendezik a VII. Szent István Kupát, ahol új sztár csapatok is szerepeltetik korosztályos játékosaikat.:

:

Hét esztendő alatt az egyik legrangosabb európai utánpótlás kosárlabda eseménnyé nőtte ki magát a Szent István Kosárlabda Kupa U16-os torna, amelynek a kezdetek óta vendégei a Real Madrid és a Bayern München, de idén a Kolozsvár, a Belgrád és a Virtus Bologna is elküldik korosztályos csapataikat, a házigazda Alba Fehérvár és a magyar utánpótlás-válogatott így a legerősebb ellenfelekkel találkozhatnak január 31-től február 3-ig az Alba Regia Sportcsarnokban – írja a szekesfehervar.hu.

– Hetedik alkalommal rendezzük meg a Székesfehérváron a Szent István Kupát, amelyre az idei esztendőben is sikerült jó nevű csapatokat meghívni, új résztvevőként szerepelnek a Kolozsvár, a Belgrádi régió és a Virtus Bologna együttesei, a már megszokott Real Madrid, Bayern München és a Róma mellett. A torna lebonyolítása nem változik, de kiegészül egy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen szervezett akkreditált játékvezető-képzéssel, így huszonnégy fiatal játékvezetőt látunk vendégül, akik egyrészt a torna mérkőzésein működnek közre, valamint képzésen vesznek részt. Úgy gondolom, hogy a Szent István Kupából korábban azt már kihoztuk, amit ki lehetett, ezért tovább kell lépnünk.

A kezdeti cél az volt, hogy fehérvári és magyar fiatalok tudását összemérjük neves külföldi csapatokéval, hogy lássák, hova lehet eljutni, hova kell fejlődni, ám ez a fejődés nem olyan ütemű, mint ahogyan ezt sokan szeretnék, ezért a klubvezetéssel és a szövetséggel úgy gondoljuk, hogy a Szent István Kupát a jövőben tehetséggondozó eseményként fogjuk megszervezni.

A rangos szereplők, mérkőzések ugyanúgy megmaradnak, de azokkal párhuzamosan a tehetséges edzők és játékosok számára külön programokat biztosítunk – hangsúlyozta Molnár Tamás, a Szent István Kosárlabda Kupa főszervezője, az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

– Megtiszteltetés, hogy Magyarország legrangosabb utánpótlás-tornáján továbbra is részt vehetünk és megmérettethetjük magunkat, hiszen általánosságban a fiú-utánpótlás egy kicsit le van maradva az európaitól, ezért nagyon fontos, hogy állandóan legyen előttünk jó példa – folytatta Farkas Sándor, az Alba Fehérvár utánpótlás szakmai vezetője. Hat nemzet csapatai jönnek el Székesfehérvárra, más és más stílusok és mi abban a szituációban vagyunk, hogy mindegyiküktől tudunk tanulni.

A négy napos torna minden napján négy mérkőzést rendeznek, a program január 31-én, csütörtökön 12 órakor kezdődik, amikor a magyar válogatott a Kolozsvárral mérkőzik. Az Alba Fehérvár korosztályos csapata csütörtökön 14.15 órakor a Bayern Münchennel találkozik, míg a döntő vasárnap 16.30 órakor lesz.

Kiemelt kép: szekesfehervar.hu/Simon Erika

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés