Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Ismét ott lesz a négyes döntőben a Hepp Kupa két tavalyi finalistája

Fóton és Székesfehérváron is az utolsó pillanatig nyílt volt a negyeddöntő.:

:

Kialakult a legjobb négy mezőnye a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában.

A CKE végig vezetett és kiválóan dobott a Nyíregyháza ellen, összesen 15 hazai hárompontos ért célba, így a Kék Cápáknak nem volt reális esélyük a győzelemre, a sorozat történetében másodjára jutott be a négy közé a Pest vármegyei együttes. A Jászberény nagyon közel állt ahhoz, hogy megszakítsa a Megyeri Tigrisek remek hazai sorozatát, a második félidő túlnyomó részében a jászságiak vezettek, de a találkozó utolsó 8 pontját a lila-fehérek dobták, akik Tichov mindent eldöntő középtávolijának köszönhetően történetük második HK-elődöntőjére készülhetnek. Jól kezdett a Vasas Pécsen, ám a második játékrészben Plézer rövid időn belül beszórt négy hárompontosa fordulópontot jelentett: innentől kezdve a Párducok irányították a mérkőzést, a hajrában már hiába kapaszkodtak a fővárosiak, nem tudták kiejteni a címvédőt. A Dávid Kornél KA Szabó Zsolt vezérletével közel állt a bravúrhoz, ám a második félidőre feljavult a MAFC támadójátéka, nagy csatában fordítani tudtak és ismét éremért játszhatnak a kupában a tavalyi ezüst után.

A sorozat négyes döntőjét a tervek szerint a Magyar Kupáéval együtt, április 6-7-én rendezik, a helyszín egyelőre nem ismert.

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 5. forduló

Ceglédi KE (NB I. B, Piros) – Hübner Nyíregyháza BS (NB I. B, Piros) 98-78 (24-18, 26-25, 31-15, 17-20)

CKE: Herendic 8, Dragasevic 10/6, Kertész 3/3, Csaba 21/9, Csorvási 16. Cs: Velkey 25/21, Zsók 10/3, Horváth M. 4/3, Fodor 1.

Nyíregyháza: Bus 3, Végső 9/9, Ervin 5/3, Bonifert 8/3, Tarján 11/3. Cs: Völgyi 13, Nagy S. 9/6, Füzi 8/6, Glatz 6/6, Szobi 3, Vaskó -.

A mérkőzés visszanézhető a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

Pécsi VSK-Veolia (NB I. B, Piros) – Vasas Akadémia (NB I. B, Piros) 91-80 (22-23, 31-16, 17-18, 21-23)

PVSK: Micsovics 27/9, Németh 9/9, Plézer 15/15, Bíró O. 9, Horti 15. Cs: Mokánszki 6, Antóni 5/3, Ravasz 3/3, Radó 2, Molnár M. -, Frank -, Radó -.

Vasas: Takács D. 16/6, Cseh 17, Fekete 17/9, Rosta 9/6, Olasz 8. Cs: Medve 7/3, Farkas A. 4, Pleesz Á. 2, Pleesz G. -, Kelemen -.

Szrecsko Szekulovics (PVSK): Nehéz mérkőzésre számítottam, így is lett. A Vasas újra megmutatta, hogy miért áll közvetlenül mögöttünk a tabellán. Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy vártam, fordítottunk, nyertünk. Későn ébredtünk, annak ellenére, hogy ez egy igazi rangadó volt, ilyen mérkőzésen kell a teljes fordulatszám, nem kellene senkit sem motiválni. Javítjuk a hibákat, gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is! A szurkolóink pedig ismét extrák voltak.

A mérkőzés visszanézhető a PVSK – Pécsi Vasutas Sportkör YouTube-csatornán.

Phoenix-MT Fót (NB I. B, Piros) – Jászberényi KSE (NB I. B, Piros) 67-65 (21-20,15-19,17-20,14-6)

Fót: Kinney 22/3, Tichov 10/6, Kékesi -, Markovics12/6, Varga B. 1. Cs: Juhos 12, Tóth Z. 7/3, Richter 3/3, Békési -, Szabó N. -.

JKSE: Santiago 4, Boka-Magó 11/3, Oroszi 10/6, Meleg 14/3, Rátvay 4. Cs: Mester 14/12, Dékány 4, Horváth N. 2, Dunai 2.

Surmann Gábor: Nehéz a szavakat találnom újfent egy ilyen mérkőzés után. Játékosaimat a legnagyobb elismerés illeti meg, jómagam nagyon büszke vagyok rájuk. No nem a mutatott játék miatt persze. Bevallom számítottam arra hogy nehéz lesz, hiszen alapból is vannak gondjaink sajnos. No de ennyire…?! Nyílván számításba kell venni hogy két nappal ezelőtt hatalmas fizikai megterhelésének voltunk kitéve a BKG elleni rangadónk véget. Ez érződött azért játékosaimon. Emellett tudtam hogy az előzetes hírek ellenére a Jászberényben erre a mérkőzésre még a “holtak” is feltámadnak és hogy mindent megfognak tenni a győzelem érdekében. Ami így is van rendjén. Továbbá nem szabad elfelejteni hogy ellenfelünknek egy nappal több ideje volt regenerálódni, felkészülni, ami ezen a szinten véleményem szerint sokat számít. Valamint a kupa sorozatoknak a szépsége, hogy egy mérkőzésen bárhol bármi előfordulhat. Kár szépíteni, a 35. percig közünk nem volt a mérkőzéshez. És ha csak az addig történeteket nézzük, a vendégek ugyanúgy győzelmet érdemeltek volna. Borzasztóan játszottunk mi tagadás, viszont…amikor a legjobban kellett megint összetudtunk zárni. A sok negatívum mellett két dologban mindenképpen pozitívan zártunk. A védekezésünk, ami főként az utolsó negyedre top kategóriásra sikeredett, valamint a szívünk amit ebben a szezonban oly sokszor megmutattunk már hogy milyen is nagy valójában. Szívet melengető érzés ahogy a játékosaim képesek egymásért, az utolsó leheletükig “never give up” üzemmódban küzdeni. 59-65-nél az utolsó 5 percben nem kaptunk kosarat. Ez valami elképesztő volt. Hihetetlen munkát végeztünk “hátul” és tényleg egy percig nem adtuk fel. Gyakorlatilag felhúztuk a “kínai nagyfalat”. És a csarnok valamint szimpatizánsaink adta hangulat megint magával ragadta a srácokat a végjátékban. Ezen tényezőkkel illetve a rutinunknak és szívünknek köszönhetően sikerült behúznunk a találkozót. 31%os dobószázalékkal nem sok csapat képes nyerni. A legbüszkébb edző vagyok jelenleg az országban, hiszen ilyen karakterek mellett és velük együtt élmény dolgozni. Titkon bízom benne hogy Fót városa is értékelni fogja hogy végre hajtottuk azt a nem mindennapi tettet, hogy betudtunk jutni a kupa négyes döntőbe. Amit majd egy egész ország követni fog s ezáltal büszkén fogjuk tudni hirdetni Fót városának nevét. Ez a csapat tényleg megérdemli az elismerést. Emelem azonban kalapom a Jászberény és kollégám előtt. Nagyon megnehezítették a dolgunkat. És minden jót kívánok nekik. Ma még mindenképp örömködünk a final fourba jutásnak, azonban holnaptól már a pénteki bajnokinkra fogunk összpontosítani. Köszönöm mindazoknak akik kilátogattak ma a Phoenix Sportcsarnokba a nem túl szurkolóbarát időpont ellenére is. A siker mondanom sem kell hogy közös. Hajrá Tigrisek, Hajrá Fót!”

Puskás Artúr: Gratulálok a Fót csapatának, nem érdemtelenül nyertek, nem adták fel egy pillanatra sem és a nagyobb rutin miatt a végén megfordították a meccset. Mindezek mellett emelem kalapom a csapatom előtt, amely fantasztikus munkát végzett. Szenzációsan, óriási odaadással, egymást kisegítve védekeztünk. Az otthonában félelmetes Tigriseket tudtuk 70 pont alatt tartani. Sajnos a végjátékban kicsit elbizonytalanodtunk és nem tudtuk lezárni a mérkőzést, de semmi sincs véletlenül, meg kell tanulnunk nyerni. Köszönettel tartozom a sérült és a beteg játékosaimnak, hogy kérdés nélkül rendelkezésre álltak. Ennél jobb bizonyíték nem szükségeltetik ennek a közösségnek a hozzáállása és elkötelezettsége érzékeltetéséhez. Szomorkodni nincs miért és idő. Két nap múlva Nyíregyházán van jelenésünk.

Dávid Kornél KA (NB I. B, Zöld) – Újbuda MAFC (NB I. B, Piros) 95-97 (20-13, 21-20, 26-33, 28-31)

DKKA: Simon 16, Molnár 20/12, Kuttor 7, Kis 18/9, Szabó Zs. 28/9 (+13 lepattanó). Cs: Somogyfoki 6/6, Szalczgruber -, Keller -, Büki -.

MAFC: Polgárdy 23/12, Pintér 2, Buzás 6/6, Bordács 17, Pápai 6. Cs: Katona 17/12, Komma 13/3, Kovács 13, Biber -.

Braniszlav Dzunics: Egyenrangú ellenfele voltunk annak a MAFC-nak, amely egy osztállyal magasabban szerepel, és ott is az élmezőnyben. Sok pozitívumot fel lehet sorolni, elsősorban az első félidőből, ahol támadásban és védekezésben is jobbak voltunk. A második félidőben nem működött úgy a védekezésünk, ahogy kellett volna, és emiatt veszítettünk. Elégedett vagyok az akarattal, az energiával, amit a fiúk beleraktak a mérkőzésbe. Gratulálok a MAFC-nak a továbbjutáshoz. 

Lakits András: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, de jár az elismerés a Fehérvárnak is, mert jól játszottak, nagyon akarták és ők is megérdemelték volna a győzelmet. Nem játszottunk jól, amiért magunkba kell nézni, de azt tudni kell, hogy reggel még kaptak a srácok egy komolyabb terhelést. Szerettük volna tartani a heti ritmusunkat, de ez jól láthatólag rányomta a bélyegét a játékunkra, enerváltak, fáradtak voltunk és rossz döntéseket hoztunk. Örülök, hogy idén is bejutottunk a Hepp Kupa Négyes Döntőjébe, és szeretnénk ott is a lehető legjobb eredményt elérni. A Székesfehérvárnak sok sikert, kívánom, hogy jussanak fel a Piros csoportba.

A mérkőzés visszanézhető a HUNBASKET TV XV YouTube-csatornán.

Fotó: PVSK/Rónási Márton

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Basketoni Recent comment authors
Basketoni
Olvasó

A Dávid Kornél KA – Újbuda MAFC mérkőzés megérdemelt volna komolyabb szintű játékvezetést. A két csapat kiváló és sportszerű meccset játszott, de a bíráskodás a megyei szintet sem ütötte meg, szégyenteljes volt a 3 spori…Gratula mindkét csapatnak!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés